Diskuse s wikipedistou:EGOsynergy

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

--Kacir 4. 5. 2014, 01:02 (UTC)

Uživatelská stránka[editovat zdroj]

Dobrý den, nepřidávejte, prosím, do Wikipedie obsah propagačního charakteru nebo odkazy na své soukromé stránky či stránky, se kterými jste spojeni. Wikipedie není prostředkem pro propagaci či reklamu ani pouhou sbírkou externích odkazů. Rozšiřování encyklopedického obsahu je však samozřejmě vítáno. Děkuji za pochopení., více na WP:UP.--Kacir 4. 5. 2014, 01:02 (UTC)

Rozumím a budu respektovat, i když mi tato strategie Wikipedie nepřijde WIN WIN z pohledu autora. Rozumím, že "komerční" odkazy nemají co dělat v encyklopedické části, na stránce wikipedisty by dle mého názoru prostor pro externí odkazy smysl dával. Ale to my dva pravděpodobně nezměníme. :-) Děkuji za upozornění. --EGOsynergy (diskuse) 4. 5. 2014, 01:45 (UTC)

Disociace (psychologie)[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Disociace (psychologie). Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled a styl článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení.

Heslo má pojednávat o psychologickém pojmu, na způsob crosswiki: Dissociation (psychology). --Kacir 4. 5. 2014, 01:02 (UTC)

V tom případě navrhuji založit nové heslo Disociace (NLP a koučování), jelikož v psychiatrii je tento termín spojen spíše s poruchou popisovanou v hesle: https://cs.wikipedia.org/wiki/Disociativn%C3%AD_poruchy#Co_je_to_disociace.3F tedy nežádoucím stavem, a v koučování je princip odosobnění a nadhledu naopak žádoucí. --EGOsynergy (diskuse) 4. 5. 2014, 02:00 (UTC)

Každý samostatný článek na Wikipedii má splňovat podmínku alespoň dvou nezávislých netriviálních věrohodných zdrojů. Takové zdroje k disociaci jako metodě koučinku by bylo minimálně nutné doložit. Nevím o tom, že by to byla metoda lege artis, koučové pokud je mi známo nemusí mít žádné odborné vzdělání . Fakticky tak mohu vytvářet nové „metody“ sám, pokud si vypůjčím odbornou terminologii a naroubuji ji na konkrétní proces. Proto jsou potřeba dodat nezávislé ověřitelné a věrohodné zdroje o takovém hesle. Jinak to bude pouze vlastní výzkum. Podobné články jsou zde pod větším drobnohledem, samozřejmě při formálním splnění požadavků na článek, by zřejmě smazán být nemusel.. Psychologickým tématům se zde věnuje kolega Hynas, možná se k tomu také vyjádří. Zdravím.--Kacir 4. 5. 2014, 16:14 (UTC)
Zdravím. Nevidím důvod zakládat nový článek, disocitativní porucha není totožná s jevem disociace jako takovým - podobně, jako není alkoholikem každý, kdo se občas opije. Zároveň po prolétnutí několika náhodných zdrojů se mi zdá, že pojem disociace používaný v neurolingvistickém programování je prakticky totožný s klasickým pojetí disociace; bylo by proto dobré ten článek skutečně věnovat disociaci a doplnit jen zmínkou, že v podobném duchu jsou obdobné procesy využívány i v NLP. Takový článek by byl velmi přínosný, v současném stavu je však zcela nepoužitelný a mystifikující. --Hynas (diskuse) 5. 5. 2014, 07:43 (UTC)