Diskuse s wikipedistou:Charlesino

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

{{}}

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Hřib žlučník. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled, encyklopedický styl a jazyk článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Reaperman 21:06, 17. 5. 2008 (UTC) Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Hřib hnědý. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled, encyklopedický styl a jazyk článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. Dovolil bych si Vás také upozornit, že druhové názvy se píší v češtině až na výjimky s malým písmenem. --Reaperman 21:22, 17. 5. 2008 (UTC)

Hřib Žlučník[editovat zdroj]

Správný botanický název je Hřib hořký, žlučník mají lidé, nikolivěk hřiby ** druhové jméno se píše malými písmeny --MiroslavJosef 21:56, 17. 5. 2008 (UTC) Vycházel jsem ze Smotlachova atlasu hub,který mám dokonale nastudovaný.Tam se uvádí Hřib Žlučník,pardon tedy Hřib žlučník s malým "ž".Zdravím Charlesino.

Děláte velkou spoustu pravopisných chyb, text je psán dost neencyklopedicky - nejdůležitělší je latinský respektive vědecký název, česká systematika s přesným názvoslovím není ujednocena - obávám se, že autoritou ohledně českých názvů pan Smotlacha nebude, spíš bych tipoval Přírodovědnou fakultu Univerity Karlovy * Typický výskyt hřibu hnědého jsem odmazal, není to tak úplně pravda ** Méně vlastního výzkumu a kuchyňských informací, více vědeckých poznatků - prosím ** --MiroslavJosef 22:13, 17. 5. 2008 (UTC)

Autoritou, co se českých názvů týká, bohužel Smotlachové jsou. Říkám bohužel, protože se jim podařilo zavést nejeden původně nepříliš zažitý název a mimo to například prosadili i otočení názvů kovář-koloděj, které všemi předchozími mykology byly oproti stávajícímu úzu chápány opačně (kovář byl původně ten se síťkou na třeni, koloděj bez). „Díky“ Smotlachům to máme dnes prohozené). Dobré to není, často to komplikuje situaci, ale nezbývá, než to akceptovat. --Xth-Floor (diskuse) 22. 12. 2012, 13:31 (UTC)
Ještě jedna drobnost - název hřib hořký lze v různé literatuře najít jako synonymum pro 3-4 různé druhy hřibů (žlučník, medotrpký, kříšť a olivový - hořké jsou totiž všechny). --Xth-Floor (diskuse) 22. 12. 2012, 13:34 (UTC)

Hřib dubový[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Hřib dubový. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled, encyklopedický styl a jazyk článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Wikipedista:BobM d|p 07:31, 18. 5. 2008 (UTC)