Diskuse s wikipedistou:Bohemianroots/Archiv 2008

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Šablona {{Překlad}}[editovat zdroj]

Ahoj, jenom bych tě chtěl poprosit, jestli by jsi mohl při používání šablony {{Překlad}}, doplnit do ní i třetí parametr, což je revize. Je to číslo, které je na konci Trvalého odkazu stránky (na anglické Wikipedii to je Permanent link, umístěný v toolboxu vlevo). Je to především kvůli autorským právům. A také, šablona by měla být umístěna nejlépe v sekci literatura, popsané změny jsem provedl např. zde. Děkuji za pochopení. S pozdravem Sevela.p 21:49, 12. 2. 2008 (UTC)

Ahoj, tvůj požadavek na způsob používání šablony překlad chápu. Jak si můžeš všimnout, používám ho téměř u všech článků (překladů) a způsobem, který mě doporučil Japo (viz výše). O možnosti přidávat do šabl. překlad číslo revize vím, myslím si ale, že není nutností, kdo chce tento detail si snadno zjistí, 99% uživatelů ho k ničemu nepotřebuje. Neznamená to však, že to odmítám, někdy číslo revize přidám, pokud tam č. revize chybí, není nic snazšího, než ho tam přidat - což jsi správně několikrát udělal. Závažnější věcí však je určit, kam tuto šablonu ve článku umístit. V žádném případě by to neměla být část "Literatura". Z diskuze k {{Překlad}} jsem vybral řešení, které jsem použil u článku Cucujoidea, kam chci tuto diskuzi přenést, aby se k problému používání a umisťování šablony mohli vyjdřit i další Wikiedisté. Do doby, než se dohodneme na nějakém řešení, prosím tuto část článku needitovat. Děkuji, Zdraví--Aqualung 07:10, 13. 2. 2008 (UTC)

Přeneseno do článku [[Cucujoidea]]

Ahoj. Viz též na začátku nemá skutečně co dělat a jeho odstranění je správné, ale ten odkaz takhle na začátku tam taky nepatří, to je jako pěst na oko. Doporučuju přesunout na konec hesla pod sekci "Podívejte se taky na". Navíc koukám, že je to tak ve všech těch heslech, takže je namístě imho pouvažovat o tom, jestli by se to nedalo sundat resp. upravit robotem. --Nolanus C E 13:53, 27. 3. 2008 (UTC)

Zdravím též. Ten odkaz na tabulku je míněn jako dočasný a rád bych ho nahradil šablonou jaká je na en wiki (Template:Year nav topic) třeba zde en:1999 in music. Jestli jseš schopen nebo znáš někoho kdo by takovou šablonu vytvořil, rád ji vyměním za ten odkaz a tu přiblblou tabulku, kde je od nehod po římsko-katolickou církev spousta odkazů pro každý konkrétní rok, ale přitom úplně na H, ihned mažu. --Aqualung 14:24, 27. 3. 2008 (UTC)

Hmm, dobře. Zvládl bych to pomocí úpravy nějaké jiné šablony, ale trvalo by mi to a ten čas by byl naprosto neefektivně strávený. Normálně by se ta englická blona dala taky snadno přeložit,a le mají to zřejmě vyřešené pro ví věcí kolem roků, takže b to bylo složité. Lidí, co se v tom vyzná je tu hodně, napadá mě třeba kalupinka, ale požádej prostě o pomoc pod lípou nebo se podívej na editace v šablonáh a požádej někoho z editujících. --Nolanus C E 22:49, 28. 3. 2008 (UTC)

Už to dokážeš přeložit s tím co jsem ti řekl? Jestli ne tak klidně řekni, ale jak jsem řekl, je to o tom nahradit anglickej text českym a myslim, že tu terminologii těhlech kategorii máš líp zmáklou ty, já bych to jinak taky, možná, udělal ;-) --marv1N 14:35, 5. 4. 2008 (UTC)

Asi bude lepší, kdybys to začal, když bude potřeba a budu vědět, přiložím ruku k dílu. Díky --Aqualung 14:44, 5. 4. 2008 (UTC)

Tak jsem udělal první verzi {{Tabulka roků předmět}}. Nevím jaké by to mělo mít jméno, takže to klidně přesuň. Je to stejná jako na en akorát jsem odmazal desetiletí... Teď už to můžeš začít lokalizovat ty (poznámky jsem nějaký přeložil, nějaký ne a poslední část mi není přesně známá k čemu slouží). --marv1N 16:01, 5. 4. 2008 (UTC)

Díky, podívám se na to a kdyby byl problém, domluvíme se co s tím. --Aqualung 16:12, 5. 4. 2008 (UTC)

Jo, maká to! Má to ještě nějaké mouchy, které se pokusím odstranit. Jinak dík, takhle nějak jsem si to představoval. --Aqualung 17:23, 5. 4. 2008 (UTC)

Díky za mejlíka[editovat zdroj]

Mě bohužel dnes zkolaboval e-mail, takže se omlovám, že píšu odpověď takto : P. děkan moc za zdravici. (Náš e-mailový pošťák přijímá poštu pro mne, ale nemohu už vůbec nic odeslat zpět) ** k lokomotivě 230 jsem vložil ještě další komentář ** --MiroslavJosef 15:24, 17. 4. 2008 (UTC)

Taxonomie brouků[editovat zdroj]

Dobrý den, všiml jsem si, že jste založil články o broučích taxonech, hlavně o čeledích. Protože občas procházím stránku Speciální/Chybějící kategorie a snažím se ji čistit, chtěl jsem Vás poprosit, zda byste pro tyto články mohl založit (zatím chybějící) kategorie, nebo naopak z nich tu kategorizaci odstranit. (Např. Kategorie:Kožojedovití.). Děkuji --Jvs 09:51, 25. 4. 2008 (UTC)

Chybějící kategorie vytvořeny, snad jsem nic nepřehlédl. Díky za upozornění, psal jsem ty články s tím, že kategorie vytvořím následně, ale zapomněl jsem. --Aqualung 10:09, 25. 4. 2008 (UTC)

Zdravím. Vznikly dohady kolem hesla George Armstrong Custer, které jsi začal a zjevně nedodělal. Věnuj tomu pozornost, dík. --egg 18:26, 17. 6. 2008 (UTC)

Díky za upozornění, samozřejmě jsem si toho všiml, ale nechceš tím říct, že jsem povinen překlad dodělat, když jsem ho začal, viď? --Aqualung 20:16, 17. 6. 2008 (UTC)
Ahoj Cinika bych moc vážně nebral ** Horší bude dobrat se pravdy - protože tu stejnak nikdo nezná - Američani si z něj udělali jak národního hrdinu tak i na druhou stranu vojenského hochštaplera, který ubližoval hodným Indiánům ** Tak jako tomu bývá v takovýchto případech, pravda bude někde úplně jinde (možná někde uprostřed) ** Já si IMHO myslím, že to byl mladý, statečný, nezkušený a ctižádostivý chlap, který indiány jednoduše nepochopil a možná trochu podcenil jejich schopnosti, ona literární licence z knihy Malý velký muž (ne z filmu) je IMHO dost pravděpodobná ** Ale přepisovat ten článek nehodlám ani náhodou ** Zdravím --MiroslavJosef 21:05, 17. 6. 2008 (UTC)
Ahoj, díky za "slova útěchy", já to prostě vyřeším tak, že článek vyřadím ze seznamu sledovaných. Tvůj názor zastávám taky, je to spíš legenda a podle toho se k tomu článku musí přistupovat. Je to jako by se dávaly podobné šablony na články o Červené Karkulce nebo různých svatých. Zdraví tě --Aqualung 21:23, 17. 6. 2008 (UTC)

Ahoj, stejně jako Rottweilera, i Tobě bych chtěl říci, že bych chtěl dotlačit článek o Doors mezi NČ. A jelikož máš už zkušenosti se zamodřováním šablon, chtěl jsem jen jemně naznačit, že kdybys nevěděl co by kde by vytvářet a upravovat, uvítal bych Tvou pomoc se zamodřováním šablony {{The Doors}} i samotného článku;-) Ale samozřejmě jak chceš, je to celkem jedno, budu chybějící články postupně vytvářet jinak sám. Měj se pěkně, --Podzemnik 14:05, 2. 7. 2008 (UTC)

Ahoj, když budu mít čas a vzpomenu si, tak rád pomůžu. Zdraví --Aqualung 16:40, 2. 7. 2008 (UTC)
Zdravím, k tomu Strange Days - no když vznikne článek Strange Days k písni, tak by se měl teda jmenovat „Strange Days“ jo? Já ale myslím, že by to mělo být právě naopak. Tj. článek se jménem „Strange Days“ k albu a „Strange Days (píseň)“ k písni, jelikož k tomu albu to asi bude požadovanější název, soudě podle iw, které má album celkem dost a k písni existuje článek ve dvou jazykových verzích wikipedie. Na en se článek jmenuje „Strange Days (album)“ proto, že stránka Strange Days je rozcestník pro více děl, které by u nás neměly být. Můžeme tak použít šablonu {{různé významy}} (jak jsem to před chvílí udělal u The Man Who Sold the World), díky které rozcestník nemusí být. Ale teda jak chceš, je mě to celkem jedno, významné to (pro mě) není, jen jsem chtěl znát pozadí Tvého počínání;-) Měj se pěkně, --Podzemnik 09:03, 5. 7. 2008 (UTC)

The Fakes (DJs)[editovat zdroj]

Zdravím, všiml jsem si, že jsi do toho článku dal šablonu Urgentně upravit. Já ale váhám, zda tam rovnou nevložit tuto: {{Významnost/dne|20081230133222}}

Jaký máš na to názor? --Gothic2 26. 7. 2008, 09:13 (UTC)

Jo, klidně to tam dej, asi to bude přesnější --Aqualung 26. 7. 2008, 09:31 (UTC)

Tvrdá mezera[editovat zdroj]

Přeji pěkný večer, ten znak, který jsi umazal v článku The Doors byl pro tzv. tvrdou mezeru, která má zajistit, aby na konci řádku nezůstávaly určité předložky. Např. Mamka mě vyhodila z domu - aby to z nezůstalo na konci řádku. No, raději Ti hodím odkaz;-) Wikipedie:Typografické rady#Mezery - kdybys chtěl něco dovysvětlit, klidně pisni sem nebo mě do diskuse, rád ještě něco upřesním, pokud budu moci. Tvrdá mezera je ve spoustě NČ i dalších článků jako Buddhové z Bamjánu, Křížové výpravy apod. Je to spíše taková kosmetická úprava. Měj se pěkně, --Podzemnik 2. 8. 2008, 18:55 (UTC)

Ahoj, tušil jsem,že to může mít nějaký význam. Jsem na Wiki už dost dlouho, ale samozřejmě nemůžu vědět všechno, tak promiň, že jsem do toho zavrtal. Pěknou noc --Aqualung 2. 8. 2008, 19:35 (UTC)

Ahoj, mrkni prosím znova na článek, který jsi založil, je tam jenom jedna kratičká věta o tom městečku. I když je ten článek díky šablonám dlouhatánský, obsahově je to pořád subpahýl, prosím koukni na to a trošku ho kdyžtak rozšiř, díky, -- Jagro 17. 9. 2008, 20:41 (UTC)

Ahoj, článek jsem přeložil z en wiki a tam je skoro stejně tak dlouhý (krátký). Překlad jsem udělal proto, že Fresagrandinaria je "sister city" Žamberka, kde žiju a chci požádat lidi, kteří ten friendship zakládali, aby článek rozšířili. Proto nech ten článek žít, nehledě na to, že na en wiki je jeho předloha od 14:47, 13 July 2006 a nikomu to nevadí. --Aqualung 17. 9. 2008, 20:56 (UTC)
NJN, tak na en mají zřejmě nižší nároky... ;) Trochu jsem to rozšířil, jenom malinko, ale subpahýl to už není, zítra, když budu mít čas, tak k tomu přidám info box, nebo to klidně můžeš udělat Ty, zdravím, -- Jagro 17. 9. 2008, 21:24 (UTC)
Na ty nároky se podívej i v dalších mutacích, ale o to už teď nejde. Něco jsem přidal a tak jsem pozměnil tvou editaci. Ten i-box můžeš udělat, dík. GN --Aqualung 17. 9. 2008, 21:36 (UTC)
Já jsem to na ostatních wiki viděl, že nároky jsou všude malé. Dle slibu jsem tam dal ten IB, i když s velkým odsupem času. ;) Hezký večer, -- Jagro 1. 10. 2008, 16:15 (UTC)

Farnost Českobratrská[editovat zdroj]

Díky za šablonu, je skvělá. Pouze pokud by šlo změnit „Obce farnosti“; správná terminologie je „kazatelské stanice“. Ale jinak moc dobré, hned to předělám i na ostatních stránkách, abych mohl odstranit ty šablony „pracuje se

Tak jsem to opravil ale pozor, místo filiálky jsem dal obce, bude tedy nutné tot opravt, pokud je někde filiálky , jinak se ty obce neobrazí. Zdraví --Aqualung 21. 10. 2008, 15:14 (UTC)
Všiml jsem si, bohužel pozdě, už jsem jich pár vložil. Brzy to opravím. Ale děkuji, bylo potěšením s Vámi spolupracovat - (Okarina 21. 10. 2008, 16:51 (UTC))

Medaile zkušeného uživatele[editovat zdroj]

„Medaile zkušeného uživatele“

Zdravím Vás. Protože jste dnes razantním způsobem překonal hranici 4000 editací a jste tu už dostatečně dlouho, dovoluji si Vám vložit „Medaili zkušeného uživatele“. Zůstaňte nám věrným příznivcem. --Zákupák 27. 10. 2008, 19:43 (UTC)

Děkuji Zákupáku, uznání mě potěšilo a moc si ho cením. --Aqualung 27. 10. 2008, 20:03 (UTC)

Dobrý den, na titánovi je opravdu ještě dost práce. Není to můj obor, jen jsem něco přeložil; Vy jste o broucích už něco psal, pokud tomu rozumíte, Wikipedie Vám bude vděčná, když ten článek vylepšíte. Konkrétní podněty jsou zde. S pozdravem --Jiří Janíček 26. 11. 2008, 01:53 (UTC)

Knírač velký[editovat zdroj]

Ahoj. U těch cizojazyčných názvů v úvodu se nevkládá odkaz na článek na jejich wiki. Od toho tu máme interwiki. Tyto názvy v cizích jazycích se akorát upravují kurzívou (ne však názvy, které nejsou latinkou). Díky za pochopení. --Faigl.ladislav 30. 11. 2008, 09:54 (UTC)

Díky za zprávu, v tomto případě máš pravdu, ale v případě tvé předcházející editace by ses mohl zdržet bodrého (ale notak, jsme v Česku). Článek je překladem a anglický název sekce jsem pouze zapomněl přeložit. Takže bych měl taky jedno ponaučení: Je vhodné chybu opravit a místo do shrnutí dát komentář do diskuze. Zdraví --Aqualung 30. 11. 2008, 10:27 (UTC)

Biografie a Překlady[editovat zdroj]

Srdečne Vás pozdravujem. Všimol som si, že robíte biografie a preklady biografií prírodovedcov, hlavne entomológov. Na slovenskej Wikipédii sa tomuto venujem ja. Napísal som prevažnú väčšinu biografií tu uvedených entomológov. Dokonca i Vašich - českých entomológov - som z viac ako 95% spracoval ja. Pokiaľ by ste mali záujem na spoluprácu - myslím, že by to bol prínos pre obe naše Wikipédie. S pozdravom--217.73.16.126 30. 11. 2008, 20:50 (UTC) (Karolko, Karolko 2, Karolko 3).

Díky za kontakt, podívám se na to a zkusím něco udělat. --Aqualung 30. 11. 2008, 21:22 (UTC)

Dík, zatím ahoj --217.73.16.126 30. 11. 2008, 21:25 (UTC)

Tak jsem přeložil článek Július Tatár, když bude čas, budu pokračovat. Ahoj --Aqualung 30. 11. 2008, 22:11 (UTC) , na sk wiki -- Bohemianroots