Cristoforo Palmieri

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Jeho Excelence
Cristoforo Palmieri, C.M.
Biskup rrëshenský
CírkevŘímskokatolická církev
Jmenování23. listopadu 2005
PředchůdceAngelo Massafra
HesloChristus pax nostra
Zasvěcený život
InstitutLazaristé
Svěcení
Kněžské svěcení18. března 1967
Biskupské svěcení28. prosince 2005
světitel Rrok Mirdita
1. spolusvětitel John Bulaitis
2. spolusvětitel Angelo Massafra, O.F.M.
Vykonávané úřady a funkce
Zúčastnil se
Osobní údaje
ZeměItálieItálie Itálie
Datum narození24. května 1939 (84 let)
Místo narozeníBitonto, Itálie
Národnostitalská
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Mons. Cristoforo Palmieri, C.M. (24. května 1939, Bitonto) je albánský biskup Rrëshenu italské národnosti a člen vincentinů.

Životopis[editovat | editovat zdroj]

Narodil se 24. května 1939 v Bitontu, v chudé rodině, jako pátý z osmi dětí. Jeho otec Pietro Palmieri byl chudý švec a matka Grazia byla žena v domácnosti. Už jako dítě chodil do kostela a sloužil u oltáře. V této době cítil volání ke kněžství. Vstoupil do semináře díky tomu že mu nato přispěly přátelé. Roku 1960 vstoupil do komunity vincentinů. Studoval v Neapoli, Chieri a v Turíně. Na kněze byl vysvěcen 18. března 1967.

Již několik let působil a sloužil jako farář různých farností a jako představený misijní komunity. Křesťanské komunity v Neapoli, Lamezia Terme a v Lecce, ho znali jako faráře věrný kněžské službě a péči o chudé.

Roku 1993 ze své vlastní vůle odešel do Albánie (Rrëshen), založit vincentinskou komunitu, aby hlásala evangelium v Mirditě, a pomáhat chudým podle vincentinského charismatu.

Dne 23. listopadu 2005 byl papežem Janem Pavlem II. jmenován biskupem Rrëshenu[1]. Biskupské svěcení přijal 28. prosince 2005, z rukou arcibiskupa Rroka Koli Mirdity a spolusvětiteli byli arcibiskup John Bulaitis a arcibiskup Angelo Massafra.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]