Arno Steinwender

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Arno Steinwender
Narození16. listopadu 1976 (47 let)
Vídeň
Alma materVídeňská univerzita
Povolánídesignér a učitel
Webwww.arnosteinwender.com
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Arno Steinwender (* 16. listopadu 1976, Vídeň) je rakouský vývojář deskových her. Ve svém volném čase vymýšlí deskové hry, za které byl několikrát vyznamenán.[zdroj?]

Život[editovat | editovat zdroj]

Po vysokoškolském vzdělání jako učitel (aprobace matematika a fyzika na Vídeňské univerzitě Komenský) následoval vystudovanou profesi. Z původně malé databáze herních recenzí – get.to/spiele, kterou založil, se rozvinula webová stránka spieletest.at, jeden z největších informačních portálů v německy mluvících zemích zabývající se vším, co je společné s hrou.

Cesta k vývojáři her[editovat | editovat zdroj]

Arno Steinwender se svou hrou vytvořenou na zakázku pro Wiener Linien (2014)

Náhodně se mu podařilo navázat kontakt s vídeňskou agenturou White Castle, (Ronald Hofstätter, Anita Landgraf), se kterou od té doby úzce spolupracuje. Jeho první dílo Venga-Venga! bylo uvedeno na trh nakladatelstvím Selecta.

Jako jeden z nejúspěšnějších rakouských vývojářů deskových her vytváří ročně okolo 20 herních návrhů. Opakovaně se věnuje pracím na zakázku. Takto vznikla např. společenská desková hra pro Wiener Linien (dopravní síť ve Vídni) nebo hra o detektivovi na kole ze známé rakouské televizní série Tom Turbo.

Vytvořené deskové hry[editovat | editovat zdroj]

výběr

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Arno Steinwender na německé Wikipedii.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]