Wikipedista:Zoner60/archiv diskuse 05

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Mistrovství Evropy v basketbale mužů[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, ad Ivan resp. Ivo Mrázek, tak podle České basketbalové federace hrál za Československo pod jménem Ivan Mrázek a tak byl také uveden v roce 2004 do Síně slávy České basketbalové federace, viz Ivan Mrázek, Síň slávy České basketbalové federace. Rovněž pod jménem Ivan Mrázek je uveden jak na web stránkách Mezinárodní basketbalové federace FIBA se sídlem v Ženevě, viz Ivan Mrázek na FIBA.com, tak také na web stránkách FIBA Europe se sídlem Mnichově, viz Mrazek, Ivan, na nichž je podrobně uvedena jeho sportovní statistika. Sportovní utkání na mezinárodních sportovních soutěžích hrál pod jménem Ivan Mrázek a zpětná změna po více než 50 letech by zřejmě nebyla správná, protože je použito nejen na Wikipedii ale ve značnéímm množství sportovních publikací a to zejména v různých zemích Evropy. Jako správnější by na Wikipedii mělo být ve sportovních statistikách nadále použito jméno Ivan Mrázek a rozdíl mezi Ivo Mrázek a Ivan Mrázek řešit přesměrováním. Jako autoři knihy Hra pivotmana, kterou vydalo Sportovní a turistické nakladatelství, Praha 1960, jsou uvedeni Ivan Mrázek a sportovní novinář Karel Bucek. S pozdravem a přáním hezkého dne Bcsparta (diskuse) 4. 2. 2014, 13:02 (UTC)

Stránku zakládal kolega [1], ale jsem ochoten ji přesunout na název Ivan Mrázek. Hezký den.--Zoner60 (diskuse) 4. 2. 2014, 13:54 (UTC)

Šablony MS v hokeji[editovat | editovat zdroj]

Nazdar, jen bych ti chtěl poděkovat za vytváření šablon MS v hokeji, určitě se to hodí. Ještě jsem přemýšlel, jestli bys mi nechtěl pomoct udělat i stříbrné a bronzové umístění týmu na konkrétním MS, myslím si, že by to bylo i lepší, protože by tam byly všechny stupně vítězů. Dále bych tě chtěl poprosit, že když přidáváš hráči nebo trenérovi do stránky šablonu nebo box, tak by si tu stránku klidně mohl zkontrolovat a buď tam doplnit informace, pokud jsou zastaralé nebo jich je málo, vyfixovat špatné přesměrování nebo tam přidat infobox, pokud tam není a pokud je, tak zkontrolovat jestli informace v něm uvedené jsou OK. Luksatka (diskuse) 6. 2. 2014, 10:55 (UTC)

Dělán stříbro (a to od 2013), ty dělej bronz ať nejsou editační konflikty, která mě u tebe právě potkaly.--Zoner60 (diskuse) 6. 2. 2014, 12:34 (UTC)
OK. Luksatka (diskuse) 6. 2. 2014, 13:48 (UTC)

Alpské lyžování na Zimních olympijských hrách 2014 – superkombinace žen[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, k této editaci, jasně v pořádku; říkal jsem si, kdo edituje článek se šablonou...? Právě jsem jej dodělával. Měj se.--Kacir 10. 2. 2014, 13:14 (UTC)

Seznam zemí na letních olympijských hrách[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, zjistil jsem, že články v šabloně {{Seznam zemí na letních olympijských hrách}} nemají interwiki (otevřel jsem náhodně 10), v podstatě řada z nich je bez textu, takže by se daly označit i šablonou {{Urgentně upravit}}. Píšu ti jako zakladateli (zřejmě většinovému). Článek by měl mít alespoň úvod a je vhodné na Wikidatech doplňovat cs interwiki. Měj se.--Kacir 17. 2. 2014, 22:12 (UTC)

Ty interwiki tam nejsou proto, že ostatní wiki mají v jednom článku souhrnně ZOH a LOH (viz články z . My máme vždy dva články. Interwiki propojení proto není možné. --Vachovec1 (diskuse) 17. 2. 2014, 22:42 (UTC)
Aha, já jsem to neověřoval, protože mě ani nenapadlo, že by to takto mohlo být. Tím tedy české články stojí zcela mimo rodinu – provázanost – interwiki, což je špatně (čtenář se nikam nedostane). Bylo by vhodné sloučit naše články ZOH+LOH výprav, až bude čas tak to navrhnu. Nebo existuje důvod pro naši jedinečnost?--Kacir 17. 2. 2014, 23:07 (UTC)

Navboxy[editovat | editovat zdroj]

Děkuji za ochotu pomoci, ale měníš mi tím články pod rukama. Nevkládám tam jen šablony, dělám tam hromadně i další úpravy... --Harold (diskuse) 21. 2. 2014, 21:10 (UTC)

Nemáš zač. Sorry, ale já jsem opravdu netušil, že tam právě něco děláš. Šablonka PRACUJE SE nebyla.--Zoner60 (diskuse) 21. 2. 2014, 21:20 (UTC)
Není ji kam dávat, když po založení šablony postupně procházím všechny články a postupně je upravuji... --Harold (diskuse) 21. 2. 2014, 21:38 (UTC)

Prosba o kontrolu[editovat | editovat zdroj]

Prosím o kontrolu Vašich posledních úprav - vkládání odkazu na Seznam medailistek na mistrovství světa v sportovní gymnastice žen (víceboj) do infoboxů. Při mnoha případech jste vložil různé nesmyslné odkazy (např. "Sportovní gymnastika na mistrovství světa 19XX") nebo udělal jiné chyby (nesystémové odstranění místa soutěže při ponechání v jiných) atd. Prosím, abyste to po sobě zpětně zkontroloval. Děkuji. --Okino (diskuse) 25. 3. 2014, 17:09 (UTC)

Děkuji za upozornění.Mělo by to být už vše opraveno (ženy - víceboj). Postupně budu vkládat další disciplíny--Zoner60 (diskuse) 25. 3. 2014, 17:28 (UTC)
Zcela jistě to opraveno ještě není - odkaz "Sportovní gymnastika na mistrovství světa 19XX" zůstává namátkou na Matyldě Pálfyové, Carly Patersonové atd. Znovu tedy opakuji svou prosbu. --Okino (diskuse) 25. 3. 2014, 17:30 (UTC)
Vše opraveno. --Zoner60 (diskuse) 25. 3. 2014, 18:09 (UTC)


Koncepce, názvy a názvosloví článků[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, obracím se na Vás, protože přispíváte do basketbalových článků. Wikipedie jako otevřená světová encyklopedie popisuje mimo jiné sportovní události, jednotlivé jazykové verze jsou propojeny a je systémově správné, aby jazyková verze respektovala názvosloví, které v daném sportu vytváří (mezinárodní i národní) sportovní federace.

Americká basketbalová soutěž NBA resp. ženská WNBA se označují takto v celém světe (i v českých médiích), u NBA se nepřidává označení, že se jedná o mužskou soutěž. Mezinárodní basketbalová federace FIBA učinila před 10 lety systémovou změnu v názvech mezinárodních sportovních soutěží, postupovala obdobným způsobem jako u NBA - WNBA. Nejvyšší evropské soutěže reprezentačních týmů pod názvem Mistrovství Evropy se konaly naposledy v roce 2003. Mají periodicitu dva roky, další se konaly již pod názvem EuroBasket 2005 resp. EuroBasket Women 2005. Poslední ročník 2013 dokumentuje např. tento článek Devět hodin na cestě, večerní trénink. Tak začal Čechům Eurobasket na web basket.idnes.cz (3. září 2013). Cílem FIBA bylo to, aby jednotný název soutěží byl používán i v médiích, tedy obdobně jako u NBA - WNBA.

U nejvyšších českých basketbalových soutěží mužů a žen řídícími orgány od roku 1993 jsou Asociace ligových klubů (ve zkratce ALK) resp. Asociace ženských ligových klubů (ve zkratce AŽLK), z toho plyne, že přístup v nejvyšší české basketbalové lize mužů resp. žen je analogický se systémovou realizací změny mezinárodní basketbalovou federací FIBA.

Porovnal jsem z hlediska basketbalu existující českou jazykovou verzi a klíčové jazykové verze wikipedie s tímto výsledkem (stav: březen 2014)

Názvy soutěží:

Z uvedeného porovnání je patrné, že na české jazykové verzi wikipedie používáme nikoliv oficiální název Eurobasket, ale dřívější název Mistrovství Evropy, přitom na cizojazyčných verzích se tato změna postupně více aplikuje. Dřívější název lze nyní použít jako podtitul, ale nikoliv jako hlavní název článku. U české fotbalové resp. basketbalové ligy došlo k přejmenování na Gambrinus liga resp. Mattoni Národní basketbalová liga (ve zkratce Mattoni NBL). Wikipedisté postupují jednotně a pro současnou ligu nepoužívají dřívejší název ligy. U soutěží FIBA EuroBasket resp. EuroBasket by i na wikipedii v češtině měl být používán oficiální název.

Reprezentace - označení všech národních basketbalových reprezentací v rámci kategorie: U ženských reprezentací se na wikipedii jednotně používá slovo ženy resp. ženská (Women, Damen, atd.), kdežto u reprezentačních týmů mužů zcela vyjímečně, což jednoznačně potvrzují tyto jazykové verze (a obdobně také ruština):

Reprezentace - označení československé resp. české reprezentace v jazykových verzích

Česká basketbalová reprezentaceen:Czech Republic national basketball teames:Selección de baloncesto de la República Checafr:Équipe de République tcheque de basket-ballit:Nazionale di pallacanestro della Repubblica Ceca

Česká ženská basketbalová reprezentaceen:Czech Republic women's national basketball teames:Selección femenina de baloncesto de la República Checafr:Équipe de République tcheque de basket-ball fémininit:Nazionale di pallacanestro femminile della Repubblica Ceca

U československé nebo české sportovní reprezentace (v kategorii mužů) na české wikipedii dodnes neexistuje článek, který by měl v názvu slovo "mužská", jsou tam v jiných sportech články s názvy Československá resp. Česká fotbalová reprezentace (dále hokejová, hokejbalová, florbalová, ragbyová). Jsou tam tři pahýly, kde v názvu je slovo "mužská", mám za to, že by mělo být změněno.

Podle mne novináři či wikipedisté nemají vytvářet vlastní názvosloví, ale měli by převzít oficiální názvy v tomto případě FIBA, respektované národní basketbalovou federací. Není podstatné to, co si přeje ten který wikipedista, ale to, co je třeba na wikipedii respektovat, jinak by to vedlo k chaosu. Dalším důležitým kritériem je to, co je potřebné nikoliv pro wikipedistu, ale pro uživatele wikipedie.

Žádám Vás o Váš názor na uvedenou problematiku, abychom se mohli dohodnout na koncepčním řešení, které by bylo logické a slovně či legislativně přesné. Děkuji za spolupráci. S pozdravem Bcsparta (diskuse) 25. 3. 2014, 19:49 (UTC)

Zdravím. Na dané téma probíhá diskuse, prosím o Váš názor zde--Niccolo (diskuse) 29. 3. 2014, 00:01 (UTC)

Česká hokejová extraliga 2013/2014 – Playout[editovat | editovat zdroj]

Zdravím, chystám se zpracovat playout aktuálního extraligového ročníku. Nepracuješ teď náhodou na něm, ať se nedublujeme? --Jan Polák (diskuse) 28. 3. 2014, 20:27 (UTC)

Můžeš.Brno-Plzeň mohu udělat zítra.--Zoner60 (diskuse) 28. 3. 2014, 21:17 (UTC)
Hotovo, díky. Teď už je to na Tobě. --Jan Polák (diskuse) 28. 3. 2014, 21:44 (UTC)

Aktualizovat[editovat | editovat zdroj]

Zdravím, je super, že doplňujete čerstvé výsledky do článků, zejména do infoboxů. Chtěl jsem jen poprosit, abyste zkusil vždy kouknout očkem i do samotného článku, a pokud bude výrazně neaktualizovaný (zejména ve srovnání s infoboxem), abyste tam lípnul i šablonu {{aktualizovat}}. Přece jen je podle mne poctivé, aby čtenáři na první pohled viděli, že článek je zastaralý. Vzhledem k četnosti Vašich vstupů do sportovních článků jste na takové označování úplně ideální. Takže kdybyste se toho ujal, moc bych Vám poděkoval. --Okino (diskuse) 29. 3. 2014, 20:28 (UTC)

Zápas[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, nebude lepší celkově rozdělit zápas na volný styl a řeckořímský styl tj. Mistrovství světa v zápasu v řecko-římském stylu, Mistrovství světa v zápasu ve volném stylu? Tento format všechno dohromady mi přijde nepřehledný navíc, když těch zápasnických stylů je víc. Na té nejvyšší úrovni se obou stylům nikdo nevěnuje.Tyytoo (diskuse) 31. 3. 2014, 09:22 (UTC)

Nemám námitek. Nejprve ale chci dodělat [2], pokud chceš můžeš to již v boxech rozdělit na Mistrovství světa v zápasu ve volném stylu a Mistrovství světa v zápasu v řecko-římském stylu--Zoner60 (diskuse) 31. 3. 2014, 09:31 (UTC)
Dotaz. Není náhodou správný název kategorie do 48 kg Lehká muší váha a ne Lehká váha (mám tam 2x Lehká váha). Byl bys ochoten opravit ty názvy (en), nejsem si jist--Zoner60 (diskuse) 31. 3. 2014, 09:58 (UTC).
Lehká váha je rozhodně vyšší. Tady je -48kg označena jako papírová.Tyytoo (diskuse) 31. 3. 2014, 17:34 (UTC)
Zdravím. Mám sto chutí rozdělit Seznam medailistů na mistrovství světa v zápasu (řecko-římský - muži) a volný styl na jednotlivé kategorie z důvodu velikosti článků (dlouhé ukládání na web). Např: Seznam medailistů na mistrovství světa v zápasu řecko-římském - (muži - pérová váha) Problém ale je, že by to nebylo provázáno z (en)wiki, protože oni mají všechny kategorie na jedné stránce. Co Vy na to???--Zoner60 (diskuse) 1. 4. 2014, 13:32 (UTC)

Editační konflikty[editovat | editovat zdroj]

Ahoj. Prosímtě nech mě dodělat ty šablony a pak si narovnávej. Jde o to, že já v šablonách opravím týmy, aktualizuji sezóny, a pak zjistím, že jsem to psal zbytečně protože vznikl editační konflikt, kvůli tomu, že jsi opravil dva odkazy, což dělám taky, ale rovnou i celou šablonu aktualizuju. Díky --Saldenio (diskuse) 11. 5. 2014, 08:02 (UTC)

Urgentně upravit[editovat | editovat zdroj]

Promiň, ale zakládání podobných článků mi přijde pouze jako vyčůranost. "Já budu zakládat články a vylepšovat si tak image a vy to za mě předělejte." Není všechno mít na kontě milióny editací a stovky založených článků. Mělo by to mít taky nějakou úroveň. Nejsem svatý a teď se taky chystám do předělávek svých některých článků, ale tohle je zbytečné zaplevelování Wiki. Jakmile ty založíš takový článek, tak nikdo nemá motivaci jej upravit do žádoucí podoby. Je jednodušší založit jiný a ten udělat pořádně. Takové seznamy jako jsi vytvořil tu pak zůstávají několik let.

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Pavel Kolařík. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled a styl článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Saldenio (diskuse) 27. 5. 2014, 14:12 (UTC)

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Pavel Trnka. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled a styl článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Saldenio (diskuse) 27. 5. 2014, 14:12 (UTC)

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Pavel Rosa (1977). Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled a styl článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Saldenio (diskuse) 27. 5. 2014, 14:12 (UTC)

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Zdeněk Sedlák. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled a styl článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Saldenio (diskuse) 27. 5. 2014, 14:12 (UTC)

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Petr Kuchyňa. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled a styl článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Saldenio (diskuse) 27. 5. 2014, 14:20 (UTC)

Jen bych dodal, že jsem tě nechtěl urazit. Vážím si tvé práce a je určitě užitečná, ale nové články jako celek jsou tvá slabina. Jinak starání se o fakta a technické věci bych vyzdvihl. Dáváš Wiki hodně energie a já si toho vážím.--Saldenio (diskuse) 27. 5. 2014, 14:27 (UTC)

Konzultace[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, nechcete takové věci, jako jsou hromadné změny velikostí infoboxů konzultovat? Např. Na diskuzní stránce portálu ledního hokeje? Jen se zeptám, k čemu je to dobré? Doufám, že zůstanete jen u KHL a nepůjdete s tím zmenšováním dál. Je lepší hromadné úpravy konzultovat s ostatními. Tady si nikdo nejede sám na sebe.--Saldenio (diskuse) 31. 5. 2014, 07:52 (UTC)

Velikosti infoboxů jsem přizpůsobil velikosti Infobox medaile nic víc nic míň (byly jiné což nevypadalo moc hezky).--Zoner60 (diskuse) 31. 5. 2014, 08:03 (UTC)
Když nevíte, co děláte, tak to NEDĚLEJTE! Nebo se alespoň nejprve poraďte Pod technickou lípou. Pro vaší informaci: šířka "Infoboxu medaile" je stanovena na 23em, což je na běžné obrazovce 268px. Po vašich úpravách jsou infoboxy klubů KHL výrazně užší než zmíněný "Infobox medaile", nacházející se pod nimi. Pokusím se to sjednotit tím, že šířku příslušných infoboxů nastavím také na 23em. Něž příště budete dělat něco podobného, ujistěte se, že víte, co děláte. Děkuji za pochopení. --Vachovec1 (diskuse) 31. 5. 2014, 12:40 (UTC)
Nevím co si mám o tom myslet. Ale po tvých úpravach co se týče velikosti infoboxu, se ani jeden obrázek do tohoto infoboxu nevleze (vždy o kus je větší). --Zoner60 (diskuse) 31. 5. 2014, 13:21 (UTC)
Aha, zjevně nemáte "běžnou" obrazovku či "běžné" nastavení browseru. Problém je s konverzí em na px, u vás je to jiný poměr než u mě. Čili je možno nastavit rozměry iboxu v px na 268px, čímž budou v pořádku obrázky, šířka hokejových iboxů však bude odpovídat šířce iboxu medaile pouze u mě, nikoli u vás. Šířka obrazku bohužel v em nastavit nelze, zkoušel jsem to. Čili pokud bychom chtěli sjednotit šířku obou iboxů v článcích, musela by se přenastavit šířka iboxu medaile z em na px (23em → 268px). To je ovšem zásadní změna, kterou by to chtělo projednat na příslušné diskusní stránce. --Vachovec1 (diskuse) 31. 5. 2014, 13:42 (UTC)
Oprav to co jsi napáchal včetně extraligy (HC Slavia Praha). Vypadá to strašně. Šířka obrázku by měla být max 200px--Zoner60 (diskuse) 31. 5. 2014, 13:30 (UTC)
Nemůžu za to, že máte nestandardní obrazovku či nastavení browseru. Ale přenastavím to zpátky na px. --Vachovec1 (diskuse) 31. 5. 2014, 13:42 (UTC)
Mé nastavení je OK o to péči meměj. Mělo by to být tak jak jsem to udělal u HC Kometa Brno šířka iboxu medaile (23em) a šířka obrázku ma. 250px (jinak obrázek je mimo okraje).--Zoner60 (diskuse) 31. 5. 2014, 13:51 (UTC)
No, jo jenže u mě jen obrázek příliš malý. Zatímco u mě byl rozměr 250px ideální, u vás to vylézalo. Logicky tedy nastavíte-li 200px, u vás to sice vylézat nebude, ale u mě to bude příliš malé. --Vachovec1 (diskuse) 31. 5. 2014, 14:15 (UTC)
Extraligu jsem celou opravil. Teď je to ideální. Šířka infoboxu i šířka infoboxu je naprosto stejná. Velikost obrázku 200px je dobrá (když dám 210px tak to je už moc), Chce-li ho vidět větší tak si na něj klikni.--Zoner60 (diskuse) 31. 5. 2014, 14:24 (UTC)
Nedávejte tam šířku +-216 px!!! Akceptuji (aspoň dočasně) užší obrázek, ale věškeré pokusy o zúžení iboxu vám budu revertovat, jekikož pak u mě bude ibox hokejista výrazně užší než ibox medaile! --Vachovec1 (diskuse) 31. 5. 2014, 14:51 (UTC)
Zonere zřejmě bude skutečně chyba u vás, protože i mě překvapilo, o čem to vlastně píšete. Po vašich úpravách se mi horní infobox zobrazoval o mnoho menší než infobox s medailemi. Proto mi to přišlo zvláštní. Teď už v pořádku.--Saldenio (diskuse) 31. 5. 2014, 16:09 (UTC)
Teď nevím co je teď v pořádku (kluby české extraligy které jsem opravil např. HC Kometa Brno (tj. šířka=23em a šířka obrázku=200px) nebo kluby KHL (tj. šířka=270px a šířka obrázku=250px) které naposledy upravoval Vachovec1. Pokud chceme stejnou šířku i u klubů KHL tak by se měly pravit dle klubů české extraligy.--Zoner60 (diskuse) 31. 5. 2014, 18:43 (UTC)
Takže závěrem těch 216px to jsem jen zkoušel (u mě to bylo dobré), chtěl jsem jen vědět jaké to je u tebe. Takž to necháme tak jak to je u extraligy šířka=23em a šířka obrázku=200px (u mě je to dobré). Jen mě štve, že šířka infoboxu a šířka Infobox medaile není stejná u KHL např.[3] (nevypadá to dobře), Dej tam to co je v české extralize (tj. šířka=23em a šířka obrázku=200px).--Zoner60 (diskuse) 31. 5. 2014, 15:10 (UTC)
Dobře--Saldenio (diskuse) 31. 5. 2014, 08:04 (UTC)

Dotaz: Jestliže se vám obrázky a infoboxy v článcích zmíněných výše zobrazují stále stejně (tj. přes celý ibox), jak se vám potom zobrazují obrázky v infoboxech například zde nebo zde. Nepřetékají? --Vachovec1 (diskuse) 29. 9. 2014, 22:21 (UTC)

Vše je OK --Zoner60 (diskuse) 30. 9. 2014, 05:55 (UTC)

Soupisky k MS[editovat | editovat zdroj]

Jen jsem ti chtěl připomenout, že si třeba tu Brazílii mohl zkopírovat z mé stránky, jak jsem to psal v disku u MS, viz zde. Jinak klidně bych tam dal i políčka Zápasy (góly) a statistika Na MS, jak to je v mé verzi. Ideální by tedy bylo, kdyby si to dělal podle mého vzoru. Díky. --Luksatka (diskuse) 10. 6. 2014, 15:27 (UTC)

Jo jo souhlas. Mrkni teď na A skupinu. Už to tam je. Jen ty dresy bych tam nedával.
--Zoner60 (diskuse) 10. 6. 2014, 15:31 (UTC)
Díky, teď je to ok, když tak to tak podle toho dělej, jinak s těmi dresy tedy prozatím souhlasím, dávat to tam nebude. A koukni ještě do diskuze u MS máš tam vzkaz ode mne. --Luksatka (diskuse) 10. 6. 2014, 15:39 (UTC)

Ahoj, šablonu Datum narození a věk je potřeba vyplňovat tak, aby uváděla věk hráče ke dni zahájení MS a také aby nedělala bordel v kategoriích podle dní, tedy takto {{Datum narození a věk|seznam=1|1980|09|24|2014|6|12}}. --Jowe (diskuse) 10. 6. 2014, 15:41 (UTC)

OK--Zoner60 (diskuse) 10. 6. 2014, 19:58 (UTC)
Teď jsem mu to chtěl napsat, ale díky Jowe, jestli chceš můžeš nám s tím pomoci. --Luksatka (diskuse) 10. 6. 2014, 15:43 (UTC)


Už jsem dokončil skupinu B a skupinu C, už to jde celkem rychle teď, ale stejně bychom potřebovali ještě aspoň 2 lidi, aby se to stihlo. Pokud někoho znáš, kdo se věnuje fotbalu, tak ho zkus kontaktovat. Zatím. --Luksatka (diskuse) 11. 6. 2014, 12:15 (UTC)

Seznamy zápasů na MS[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, vytvořené články vkládej do Kategorie:Seznamy zápasů fotbalových reprezentací na MS. Díky. --Jowe (diskuse) 16. 6. 2014, 10:33 (UTC)

Zaregistroval jsem. OK--Zoner60 (diskuse) 16. 6. 2014, 10:36 (UTC)

Ahoj, dej si prosím v seznamrch pozor na záměnu Kambodža Kambodža místo správného Kamerun Kamerun. Kambodža nikdy na MS nehrála. --Jowe (diskuse) 24. 6. 2014, 17:44 (UTC)

Díky za upozornění, ale je to překlep a ne neznalost, že Kambodža nikdy na MS nehrála. Ale nemohu najít [4] kde jsi to opravoval.--Zoner60 (diskuse) 24. 6. 2014, 19:02 (UTC)
Opravoval jsem to zde, ale je to neopraveno v dalších článcích (posledních 9 článků v tomto seznamu). --Jowe (diskuse) 24. 6. 2014, 19:10 (UTC)
Mysím, že je to všechno opraveno. Ještě jednou dík za upozornění.--Zoner60 (diskuse) 24. 6. 2014, 19:35 (UTC)

FK Senica[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, dík za úpravu stránky FK Senica. Název soutěže je ale nyní Fortuna liga, jako to bylo předtím napsáno. Nikoliv 1. slovenská fotbalová liga.--Školák2011 (diskuse) 16. 6. 2014, 13:44 (UTC)

Mamáš pravdu. Přečti si [[5]] Název stránky II.

Hlavní heslo na obecný název, ročníky pak na jedinečná sponzorská jména (tak by to mělo být u všech českých a slovenských klubů) !!!!--Zoner60 (diskuse) 16. 6. 2014, 12:11 (UTC)

Odstraňování referencí[editovat | editovat zdroj]

Zdravím, jaký je důvod k odstraňování referencí z článků?--Chalim Kenabru (diskuse) 6. 7. 2014, 09:54 (UTC)

Zdravím. Reference je dobrá zde [6], ale tady [7] ne (duplicita) !!!--Zoner60 (diskuse) 6. 7. 2014, 11:05 (UTC)
No, já myslím, že i samostatný seznam by měl splňovat určité základní parametry jako klasický článek, tedy obsahovat především zdroje. Protože se na něj lze dostat i odjinud než z článku příslušné reprezentace. Snadná ověřitelnost by měla být prioritou.--Chalim Kenabru (diskuse) 6. 7. 2014, 12:03 (UTC)

Upozornění na chybu[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, ve všech seznamech zápasů na ME se ti ve čtvrtém sloupci tabulek vyskytuje MS místo správného ME. --Jowe (diskuse) 12. 7. 2014, 12:11 (UTC)

Ahoj. Dík za upozornění. Opravím.--Zoner60 (diskuse) 12. 7. 2014, 12:26 (UTC)

Disciplíny na HME v atletice 2009[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Halové mistrovství Evropy v atletice 2009 - Muži 60 metrů. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled a styl článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení.

Týká se to i všech ostatních. --Harold (diskuse) 18. 7. 2014, 14:42 (UTC)

Nesouhlasím. I když třeba články opravdu neodpovídají stylovým pravidlům, myslím, že není pravda, že nesplňují "základní požadavky" - a navíc obsahují nesporně hodnotný encyklopedický obsah, jehož smazání by bylo k neprospěchu Wikipedie. Hromadné označování k mazání je třeba dobře zdůvodnit a je třeba při něm hodnotit i to, zda případným smazáním nedojde ještě k větší škodě, než ponecháním v současném stavu. Vzhledem k rozsahu označení několika článků jasné zdůvodnění, jaké konkrétní nedostatky ve vzhledu, stylu nebo v čem vadí, chybí; ani v jednom ze článků jsi neudělal byť pokus, který by články zachránil, nebo který by aspoň naznačil, co je třeba upravit. Nelíbí se mi ani to, že u jiných článků jsi postupoval dost odlišně (třeba tady). Proto Tě, Harolde, prosím, abys buď vypsal, co se konkrétně má opravit, anebo abys jeden z článků sám opravil - a především abys příště k podobným případům přistupoval podstatně citlivěji. --Okino (diskuse) 18. 7. 2014, 15:53 (UTC)
Článek není po obsahové stránce špatně udělaný, ale základní požadavky nesplňuje, protože neobsahuje ani jeden zdroj. Jejich dodání je na autorovi.--Chalim Kenabru (diskuse) 18. 7. 2014, 16:41 (UTC)
Dá se snadno zjistit, če články vznikly vyčleněním z Halové mistrovství Evropy v atletice 2009, kde zdroje jsou. Bylo by lepší místo oblepování článků dalšími šablonami zdroj doplnit. Trochu kolegiality a spolupráce by nezaškodilo. --Jowe (diskuse) 18. 7. 2014, 16:59 (UTC)
Já v prvé řadě nechápu, že někteří dlouholetí wikipedisté (nejen Zoner60) vůbec uloží článek bez jediného zdroje. Doplňovat je může jistě kdokoli, ale vytvoření neověřeného článku také není zrovna kolegiální - a zopakuju, povinnost má autor. Jestli zdrojování bylo dříve dle libovůle, v současnosti by mělo být základem článku (a vyžadováno).--Chalim Kenabru (diskuse) 18. 7. 2014, 17:21 (UTC)
Domníval jsem se, že společnými silami tvoříme společné dílo. Někteří však spíše soutěží o nejlepšího wikipedistu...--Jowe (diskuse) 18. 7. 2014, 17:25 (UTC)
Mě nejde o nic jiného, než alespoň o nějakou kvalitu článku. Když wikipedista založí článek, musí z něčeho vycházet. A když z něčeho vychází, nemůže mít problém to do článku zahrnout. Domníval jsem se, že tohle je jasné každému. - @Okino: nevím, co myslel Harold, píšu za sebe. Šablonu Ověřit dávám automaticky u článků, kde chybí zdroje. Nemyslím, že článek obsahuje zásadní nepřesnosti, ale potřebuje urgentně dodat zdroje. --Chalim Kenabru (diskuse) 18. 7. 2014, 17:56 (UTC)
Šablonu urgentně ověřit používáte nesprávně. Zde si přečtěte správné použití. --Jowe (diskuse) 18. 7. 2014, 18:02 (UTC)
Přečetl jsem si to, měl jsem vložit pouze Ověřit, v tomto jsem chyboval.--Chalim Kenabru (diskuse) 18. 7. 2014, 18:22 (UTC)
A myslíte, kolego Chalime, že kolega Harold opravdu myslel zdroje? Pro ty se totiž používá šablona "urgentně ověřit", nikoli "urgentně upravit". A navíc i ta by se měla používat pouze v případě, že je pádný důvod se domnívat, že v článku jsou zásadní nepřesnosti, jinak by měla stačit šablona "ověřit". A opravdu šlo o zdroje, když kolega Harold u mnou uvedeného příkladu Royal Rife žádnou šablonu neuvedl, přestože v článku také není ani jeden zdroj? Víte, domnívám se, že o to Haroldovi nešlo. Bohužel nám ale neřekl, o co šlo. --Okino (diskuse) 18. 7. 2014, 17:34 (UTC)
Kolega Harold zdroje nemyslel, ty myslel Chalim a na tuto editaci jsem reagoval. --Jowe (diskuse) 18. 7. 2014, 17:50 (UTC)
Milí kolegové. Můj názor na tuto diskuzi je asi tento. Za nějakou práci má být daný Wikipedista po zásluze potrestán!!!!!! Já jsem provedl jen to, že z článku kde byly všechna disciplín pohromadě rozdělil do jednotlivých článků, nic víc nic míň. Vždy jsem si myslel a myslím si to i teď, že WIKIPEDIE je kolektivní projekt a nic nebrání dalším wikipedistům dané články upravit do ještě lepší kvality než jsou teď. Velice ji vážím kvalit Herolda, ale s tou šablonou to asi přehnal.--Zoner60 (diskuse) 18. 7. 2014, 18:39 (UTC)

Jeden článek jsem tak, jak by snad mohl vyhovovat všem upravil. --Jowe (diskuse) 18. 7. 2014, 18:55 (UTC)

Asi takto: Když dlouholetý a zkušený editor vydělí z většího článku nějakou jeho část na samostatnou stránku, tak předpokládám, že ji zodpovědně uvede do nějakého "použitelného" stavu - vytvoří alespoň základ encyklopedického článku. Tedy minimálně tam doplní nějaký úvod (stačí fakt jednu, dvě věty), nějaký kontext, o co jde, co je na té nově vytvořené stránce uvedeno. Bohužel tomu se tak nestalo. Zoner pouze vyňal jednotlivé kapitoly z hlavního článku o HME, založil pro ně jednotlivé stránky a kromě vložení souvisejících i nesouvisejících navboxů, portálů a kategorií tam neprovedl žádnou úpravu. Prostě zkopíroval tabulku (případně včetně nějakého většího či menšího komentáře k ní) a bylo hotovo. Neříkám, že tu nemáme mít tabulky výsledků, případně i články o jednotlivých disciplínách na velkých akcích, ale fakt tu chceme stránky, jejichž jediným obsahem (kromě navboxů) je jedna tabulka bez jakéhokoliv vysvětlení (i bez uvedení, že jde jen o tabulku výsledků z finále...)? Namísto úsilí o vytváření takovýchto tabulkových stránek je už je podle mě lepší ponechat ty tabulky v hlavním článku o šampionátu. Opravdu je nutné je takto násilně a bez jediné další úpravy vyčleňovat, když autor toho přesunu asi nemá žádné další ambice na rozšíření nově založených stránek? Pokud to nutné je, pak by stálo za zvážení zřízení některými kolegy občas zmiňovaného nového jmenného prostoru Příloha, který by mohl sloužit skutečně jako místo pro přílohu hlavního článku (zde o HME), jako místo pro nejrůznější tabulky a grafy.

Ano, Wikipedie je kolektivní projekt, ale primární odpovědnost za stav nově založené stránky nese její autor. Sám jsem HME 2009 věnoval víc času, než jsem kdy zamýšlel. Kromě šablon UU jsem nově založil Kategorie:Halové mistrovství Evropy v atletice 2009, kam jsem kategorizoval všechny tyto nově vzniklé stránky, a propojil jsem na Wikidatech všechny disciplíny HME 2009 s ekvivalentními stránkami na anglické wiki. Proč? Protože jsem předpokládal, že autor těch stránek následně vyvine trochu úsilí po (pro mě bezhlavém) vyčleňování a doplní do nich třeba aspoň úvod typu Soutěž v hodu šroubovákem na Halovém mistrovství Evropy v atletice 2009 proběhla 42. zelence 2009 na stadionu McMurdo. Soutěže se zúčastnilo 153 soutěžících, vítězem se stal český atlet Franta Vopička, který tak zopakoval svůj triumf z HME 1974. Vzniklo by tak alespoň nějaké minimum srovnatelné s články o HME 2007 (třeba Halové mistrovství Evropy v atletice 2007 - Ženy 1500 metrů), které jsem si před "otapetováním šablonami" pro srovnání prohlédl.

Pár poznámek na konec: Nově založené stránky tvořené pouze tabulkou bez jakéhokoliv textu jsou hodnoceny jako WP:Subpahýl. Vzhledem k množství založených stránek a vzhledem k tomu, že zakladatelem je dlouholetý editor, který určitě bude mít zájem na jejich zachování a sám bude určitě ochotný k tomu přispět (rozuměj, že se nejedná o nově založený účet, který se tu už nikdy neobjeví), jsem použil UU s dvojnásobnou lhůtou. Ano mohl jsem to upravit sám, neměl jsem však chuť a ani síly se tím pořádněji zabývat a kromě toho jsem chtěl upozornit autora stránek, že podobné vyčleňování bez úprav není vhodné. Jinak jak píše Chalim, ty stránky by si rozhodně taky zasloužily uvedení zdrojů těch výsledků, to jsem však neměl primárně na mysli (proto UU, nikoliv UO). Jowemu děkuji za úpravu běhu na 60 m, takto to myslím plně postačuje. A Okinovi díky za nalezení přehlédnutého copyvia (byť to s tématem nesouvisí). --Harold (diskuse) 18. 7. 2014, 22:23 (UTC)

Stejně si myslím, že právě vzhledem ke všem těmto okolnostem bylo v první řadě chybné užití šablony ke komunikaci na této diskusní stránce. Jsme lidi, dokonce se na Wikipedii známe navzájem jako dlouholetí editoři, ale stejně si lepíme na diskusní stránky šablony jako roboti, místo toho, abychom si napsali pár slov sami od srdce. No, není to smutné...? --Okino (diskuse) 18. 7. 2014, 22:33 (UTC)
Smutné to dozajista je. Nicméně, použil jsem UU a postupoval jsem podle návodu tam uvedeného. Avšak souhlasím, že jsem měl přesněji specifikovat, co je tam podle mě závadného, nemuselo pak k většině této diskuse dojít. Ale stalo se, vezmu si z toho ponaučení. --Harold (diskuse) 18. 7. 2014, 22:54 (UTC)

Wikiprojekt Olympiáda[editovat | editovat zdroj]

Po výzvě z prosince 2012 (to to letí) by už měli být zamodření všichni individuální olympijští vítězové v atletice (nechávám prozatím stranou členy vítězných štafet na 4x100 a 4x400 metrů). Snažil jsem v závěru v šablonách nějak popasovat s vítězi dnes už neexistujících disciplín. Kdyby bylo možné elegantnější řešení, nebráním se. Teď se asi do Ria 2016 budu věnovat zejména světovým a evropským atletickým šampionům. Připomínky a náměty na vylepšení hesel uvítám. Pěkný večerBezec228 (diskuse) 21. 7. 2014, 21:14 (UTC)

Super práce. V rámci možností propojují založená hesla s en WIKI a doplňují fota do boxu. Ještě jednou DÍK za čas, který tomu věnuješ.--Zoner60 (diskuse) 22. 7. 2014, 06:11 (UTC)

Soupisky mužstev české hokejové extraligy 2014/2015[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, je nevhodné přidávat šablonu Datum narození a věk v tomto formátu. Za prvé kategorizuje do kategorií narození podle dne (viz asi 150 kategorií dole), za druhé vypočítává aktuální věk. K čemu bude že za 5 let bude uvádět věk o 5 let vyšší ? Proč je v tabulce ještě sloupec ročník, který jen duplikuje předešlý sloupec ? Zkus se nechat inspirovat Soupisky mužstev Gambrinus ligy 2013/14. --Jowe (diskuse) 29. 7. 2014, 14:59 (UTC)

Tak nezbývá než sloupec narozen vyhodit úplně a ponechat pouze sloupec ročník (je tam proto že tam je tabulka sortable), stejně datumy narození jsou u daného hráče v boxu. Souhlas?????--Zoner60 (diskuse) 29. 7. 2014, 17:54 (UTC)
Také je možné využít šablonu {{Sort}}, viz například článek The Wall Live (turné) (v tomto případě nejde o data narození). --Marek Koudelka (diskuse) 29. 7. 2014, 17:58 (UTC)
Pokud jde o mě klidně by mi stačil sloupec ročník, Jo a co s tím zde, u všech extraligových klubů??? Pryč!!!--Zoner60 (diskuse) 29. 7. 2014, 18:11 (UTC)

LM/PMEZ[editovat | editovat zdroj]

Zdravím, k těmto a dalším editacím: tehdy to nebyla Liga mistrů, ale Pohár mistrů evropských zemí. Liga mistrů vznikla až v sezoně 1992/93.--Chalim Kenabru (diskuse) 24. 9. 2014, 08:33 (UTC)

Zdraví. Dík za upozornění. Opravím. Nechtěl bys pomoci s doplěním do boxu z této stránky [8], mohl bys to vzít zezhora já to dělám zespodu. Dík za pomoc.--Zoner60 (diskuse) 24. 9. 2014, 08:57 (UTC)
Dobře, já budu přidávat medaili odvrchu od Ligy mistrů 2013/14. Normálně pokračuj, kde jsi skončil, já už jsem většinu opravil.--Chalim Kenabru (diskuse) 24. 9. 2014, 09:02 (UTC)
Musím teď skončit, udělal jsem to do sezony 2001/02 (včetně). Kde už to bylo v kolonce úspěchy, jsem to do infoboxu nedával (IMHO zbytečné).--Chalim Kenabru (diskuse) 24. 9. 2014, 13:41 (UTC)

Maraton[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, předevčírem si vrátil moji editaci Seznam medailistů na letních olympijských hrách v maratonském běhu s popisem "tak to néééééé". Tak se chci zeptat jak dál? Můj záměr byl sjednotit tabulku v tomto článku s tabulkou medailistů v článku Maratonský běh, a tam ji potom smazat. Dle mého, by: 1) měly být tyto informace na jednom místě (v Seznamu...), 2) při zrušení tabulky v hesle Maratonský běh by nemělo dojít ke ztrátě informací (tabulky se liší) 3) V článku Mb by měl být link na ten seznam. Začal jsem doplňovat státy, vlaječky atd. Nedodělal jsem to sice do naprosté dokonalosti ale chtěl jsem pokračovat (ženy, místo státu zkratka, atd.) A teď nevím co se ti nelíbilo tak, že jsi to navrátil do původní podoby. Opravdu to bylo tak zlé že se to muselo smazat. Já bych i pokračoval ale nevím teď jak? B.mertlik (diskuse) 6. 10. 2014, 16:36 (UTC).

Vyjadřím se zde já. Za prvé - je nevhodné jakkoli předělávat tabulku v hesle Seznam medailistů na letních olympijských hrách v maratonském běhu (obzvláště pak používat jakékoli podbarvení polí). Měla by zde být shoda vzhledu a stylu s podobnými tabulkami pro další atletické disciplíny (srv. Seznam medailistů na letních olympijských hrách v běhu na 100 m nebo Seznam medailistů na letních olympijských hrách v hodu oštěpem. Za druhé - tabulka v hesle Maratonský běh je duplicitní, je tedy možné jí smazat a ponechat pouze odkaz. Výsledek neoficiální olympiády z roku 1906 lze doplnit do článku Seznam medailistů na letních olympijských hrách v maratonském běhu, s patřičnou vysvětlivkou. Za druhé - přesně totéž, co pro tabulku olympijských medailistů, platí i pro tabulku mistrů světa - duplicita s článkem Seznam medailistů na mistrovství světa - Maraton. --Vachovec1 (diskuse) 6. 10. 2014, 17:12 (UTC)
Souhlasím že by měl být design podobných tabulek (vím o nich) stejný, ale to neznamená, že nyní je to optimální. Chybí zde například stát u medailisty (např. u již neplatné Řecké vlajky není na první pohled zřejmý). Někde to není poznat bez dalšího zkoumání (Gerard Nijboerje v roce 1980 je Nizozemec, vlajka s kruhy je asi správně) nebo je dokonce špatně (u Jegorovové v roce 1992 má být vlajka SNS. Podbarvení by zase zvýraznilo neoficiální OH v roce 1906. O tabulce MS v článku Maratonský běh samozřejmě vím, doplňoval jsem tam link. Ještě doplním, že bych preferoval název státu než zkratku, z důvodu jednoznačnosti (např. FRG, GER, DEU, SRN, NSR... dle různých kódování - MOV, FIFA, IAAF, ISO...) B.mertlik (diskuse) 6. 10. 2014, 17:40 (UTC)
Naprostý souhlas s Vachovec1 (vše zdůvodnil na 110%), tímto mu děkuji. Podbarvení polí je naprosto zbytečné !!!!!--Zoner60 (diskuse) 6. 10. 2014, 17:43 (UTC)
A co ty státy? B.mertlik (diskuse) 8. 10. 2014, 17:49 (UTC)
Pokud máš na mysli SNS Valentina Jegorovová (CIS), tak všude u roku 1992 je Sjednocený tým (EUN) např.zde--Zoner60 (diskuse) 8. 10. 2014, 18:45 (UTC)
Jde mi o to, že jsem za jméno atleta doplnil do závorek jméno státu, to jsi smazal spolu s podbarvením. Tak se ptám, jestli ty státy mám znovu doplnit, nebo budou vadit? B.mertlik (diskuse) 8. 10. 2014, 20:03 (UTC)
Ponechat v tomto stavu jaký je, podbarvení a jméno státu je naprosto zbytečné. Pokud někdo neví podle vlaječky název státu stačí najet myškou na vlaječku a tam se mu objeví název v bublinkové napovědě.--Zoner60 (diskuse) 9. 10. 2014, 07:44 (UTC)

Diskuse o smazání[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, protože jsi autor některých hokejových navboxů, které jsem navrhl na smazání, tak tě informuji o založené diskusi. --Harold (diskuse) 9. 10. 2014, 14:01 (UTC)

Narovnávání[editovat | editovat zdroj]

Díky za aktualizaci stránek o senátních obvodech, ale co se týče "narovnávání", nahrazovat v minulosti platné názvy stran těmi současnými není vhodné. --Jklamo (diskuse) 19. 10. 2014, 17:50 (UTC)

Zdravím.Tak si zapni ve svém nastavení/udělátka/zvýrazňovat přesměrování - a narovnej to podle sebe. Chtěl jsem jen, aby to bylo sjednocené tak jak to je v jiných obvodech, ve kterých se volili teď. Ahoj--Zoner60 (diskuse) 19. 10. 2014, 18:03 (UTC)
Udělátko zaplé mám, ale to s tím tolik nesouvisí. Jde o to, že prostě někdy odkaz na přesměrování není "špatně" a tedy není dobré ho "narovnávat". Viz také ty dnešní městské části.--Jklamo (diskuse) 20. 10. 2014, 20:53 (UTC)

Senátorská posloupnost[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den. K čemu je prosím ta posloupnost senátorů na konci článku Pavel Rychetský, když už je obsažena v infoboxu? Zdá se mi to duplicitní. --Valdemar (diskuse) 22. 10. 2014, 17:50 (UTC)

Ahoj Zonere60, skutečně nemá smysl vkládat duplicitní šablony, které již nepřinášejí novou informaci, viz duplicitní použití. Zdraví.--Kacir 22. 10. 2014, 17:57 (UTC)

Vida. Že to výslovně řeší dokumentace šablony, to jsem netušil. Díky. --Valdemar (diskuse) 22. 10. 2014, 18:03 (UTC)
Jsou 3 možnosti
U každého senátora by měl být především infobox Politik. A není co řešit. --Valdemar (diskuse) 22. 10. 2014, 18:44 (UTC)
Šablony typu {{Senátní obvod č. 1}} lze do článků senátorů vkládat, protože obsahují všechny senátory z daného obvodu (i budoucí), což ibox nemá. Pokud by měl někdo výhrady k samotným 81 šablonám (81 obvodů), pak to samozřejmě řešme v diskusi šablon, event. DOSu. Posloupnost vkládat jen tam, kde není infobox. Pak už je ovšem lepší vložit přímo informačně bohatší infobox místo posloupnosti.
Mimochodem, v senát. obvodech kdysi někdo zvolil zápis „navrhující strana“, ač by tam primárně měla být „volební strana“, když té patří mandát a za ni byl senátor zvolen (nikoli za navrhující stranu). Pák máme např. v obvodu 22 u Cabrnochové uvedenu jen SZ, zatímco mandát patří a zvolena byla za SZ a ČSSD.--Kacir 23. 10. 2014, 06:25 (UTC)/--Kacir 23. 10. 2014, 06:31 (UTC)

Medaile[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, náhodou jsem narazil na podivnost v článku Švýcarská hokejová reprezentace (editace). Např. u MS 1975 je tam uvedena bronzová medaile, u MS 1974 zlatá. Tehdy se dávaly medaile i za první tři místa ve skupinách, nebo proč tam ty medaile jsou a není tam jen číslovka jako předtím [9]?----Chalim Kenabru (diskuse) 3. 11. 2014, 19:55 (UTC)

Nechápu v čem je problém na MS 1974 získali zlato a na MS 1975 získali bronz. To sedí ne ????--Zoner60 (diskuse) 3. 11. 2014, 21:42 (UTC)
Problém je v tom, že to působí zmatečně. I člověk částečně znalý problematiky má problém poznat na první pohled, co se mu autor tabulky snaží zdělit. Natož člověk ničeho netušící. Zlatá medaile ve skupině C ?? Oni se dávali medaile i za vítězství ve skupině ?? Člověk neznalý problematiky jaksi netuší, že MS není jen ten hlavní turnaj, ale i nějaké nižší ve kterých se bojuje o účast v tom hlavním (resp. v těch vyšších). Pro běžného smrtelníka skupina C znamená jednu ze skupin hlavního turnaje. A to je ten problém. Ta informace by měla být jednoznačná. Jedudědek (diskuse) 3. 11. 2014, 22:52 (UTC)
Jo tak sem to myslel, vůbec mi nedošlo, že to je míněno jako šampionát béčko. Vypadá to jako základní skupina B na hlavním šampionátu. Mělo by to být nějak upřesněno (u všech reprezentací).--Chalim Kenabru (diskuse) 4. 11. 2014, 09:10 (UTC)

Šablona Soudci Ústavního soudu České republiky[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den. Teď jsem zaznamenal, že jste do článku o Ivě Brožové vložil odkaz na budoucí šablonu {{Soudci Ústavního soudu České republiky}}. Je opravdu nutná, v čem je přínosnější než příslušná kategorie? --Valdemar (diskuse) 5. 11. 2014, 10:26 (CET)

Zdravím. Šablona je daleko přehlednější.Příslušná kategorie nemá s tím nic společného.--Zoner60 (diskuse) 5. 11. 2014, 18:06 (CET)
Už jsem to nadnesl Pod lípou a máte zřejmě pravdu. Díky za reakci. --Valdemar (diskuse) 6. 11. 2014, 09:03 (CET)

Interwiki[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, všiml jsem si, že založené šablony nepropojujete s ostatními jazykovými verzemi Wikipedie, například k {{Olympijští vítězové v plavání - 400 m volný způsob muži}} patří anglická Footer Olympic Champions 400 m Freestyle Men. Zkuste to prosím na Wikidata doplnit. S pozdravem Marek Koudelka (diskuse) 16. 11. 2014, 15:20 (CET)

Hodláte se tomu věnovat? --Marek Koudelka (diskuse) 23. 12. 2014, 10:57 (CET)
Zdravím. To by jste se divil kolik článků jsem propojil po jiných Wikipedistéch. Prozatím ne. Mám teď jiné priority. Klidně se do toho pusťte.--Zoner60 (diskuse) 23. 12. 2014, 11:04 (CET)
Já také, není to příliš zábavná činnost, proto bych byl raději, kdyby to udělal ten, kdo za to může. --Marek Koudelka (diskuse) 23. 12. 2014, 11:08 (CET)

Seznam medailistů na mistrovství světa v krasobruslení[editovat | editovat zdroj]

Hezký den, článkům

chybí informace o zdrojích. Podle některých nedodělků tuším, že jde o překlady z angličtiny, ale není v nich uvedeno, odkud byl překlad pořízen. A protože články nemají žádné interwiki, nepředpokládám, že by šlo o překlad z enWiki. Můžu poprosit o doložení zdrojů? Díky. --Bazi (diskuse) 5. 12. 2014, 11:40 (CET)

Zdravím. je to překlad z en Zde ovšem oni mají vše pohromadě (muži, ženy, taneční páry, sportovní dvojice) proto nemají žádné interwiki.--Zoner60 (diskuse) 5. 12. 2014, 16:02 (CET)
Díky, vložil jsem tam tedy info o překladu a z původního článku i nějaké relevantní zdroje. Přeju klidný víkend. --Bazi (diskuse) 5. 12. 2014, 18:36 (CET)