Wikipedista:Kurtik

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Vítejte na mojí uživatelské stránce
Na Wikipedie jsem od 25.9.2007 a snažím se především přispívat (někdy i opravovat), kde se mi naskytne příležitost ;).

Mým oborem je zde především Severská mytologie, ale, jak můžete vidět níže, tak občas zabrousím i jinam. Navíc, postupem času se možná zaměřím i na jiné oblasti. Mimo Wiki se zajímám taky o angličtinu (překlady atd.), o právo, což je tak nějak mojí studijní povinností :), a taky o punk (případně ska a o!) scénu.

Naopak, co nemám rád, je:

  • zbytečné předělávání a narušování článků ( např. z důvodů jako ,,zní to moc knižně" apod.);
  • bezhlavé automatické dávání značky ,,pahýl" ke všem článkům, které jsou kratší než půl strany - doporučuji se pak podívat do profilu takového člověka, kde často zjistíte, že daný článek vůbec není jeho oborem. A vrcholem všeho pak je, když takoví lidé ještě dostanou ocenění, že udržují Wikipedii čistou (!); (Tím samozřejmě nemířím k těm, kteří takové ocenění mají oprávněně.)
  • bezhlavé automatické dávání značky ,,článek potřebuje úpravy" apod., obzvláště v případech, kdy je článek bezvadný, jen obsahuje pár pravopisných překlepů, jejichž oprava zabere 1 minutu času; Ale ne, opět jsou zde ,,právem ocenění", kteří raději ztratí 2x tolik času tím, že celý článek zneváží a dají k němu značku ,,článek potřebuje úpravy" a ještě do důvodu editace napíší něco ve smyslu ,,článek obsahuje strašlivé pravopisné chyby", místo aby je za pár vteřin opravil.

Pokud máte nějaké dotazy, připomínky, pochvaly :) či žádosti o pomoc v daných oborech (viz výše), tak se neváhejte ozvat, buď do ,,diskuse" nebo na e-mail ( Neznamyandel@seznam.cz ).

Moje články a články mnou doplněné[editovat | editovat zdroj]

  • Severská mytologie

Andvarinaut - Angrboda - Bergelmi - Bragi - Brokk - Draupni - Einherjar - Fenrir - Garm - Gullinbursti - Gungni - Helheim - Hraesvelg - Hymi - Idunn - Mímiho studna - Naglfar - Ódin - Ragnarök - Severská mytologie - Sindri - Skuld - Synové Ívaldiho - Tjazi - Urdina studna

  • Právo

Akcie - Cenný papír - Komanditní společnost - Obchodní společnost - Veřejná obchodní společnost

  • Ostatní

1867 - Charles Manson - William Kidd

Jiné projekty[editovat | editovat zdroj]

Stránky věnované punkové (ale částečně i ska a o!) hudbě
Stránky věnované překladům textů hudebních (zatím jen metalových) skupin