Wikipedista:Gampe/Archiv diskuse 2012

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Adolf Loos[editovat | editovat zdroj]

Vážený pane Gampe, zítra tam vložím dosti rozšířenou editaci článku Adolf Loos včetně doplněné literatury a některých pramenů. Všechno co bude možno zachovat z původního článku tak ohleduplně ponechám. Zůstane především začátek. Uvítám jazykové korektury (překlepy nebo pravopisné chyby), případné opravy drobností v referencích korektnost tagů) a opravu wikifazony. Ostatní už snad ovládám. Později bych se pobavil o vkládání fotografií a jiných příloh. Disponuji značným fondem a dobře rozumím autorskému právu. Tu a tam bych z toho fondu něco pustil, co je již z 99% volné a nehrozí žádná kolize. Také vím o volných pramenech na netu - které jsou k Loosvi klíčové. Nabízené varianty na W. tuto tuto alternativu neumožňují. O tom ale až později, obvykle jsem v časové tísni. Mám nápad asi na 20 článků,některá doplnění a jistou systematiku, zejména v mém hlavním oboru, ale to až podle času. Budu se snažit prospět bohulibé strategii Wikipedie. s úctou Jan Sapák 21. 1. 2012, 21:12 (UTC)

Dobrý den, díky za informaci a s korekturou a wikifikací Vám v rámci svých schopností rád pomohu. Dejte ale prosím pozor na následující věc: pokud text, který chcete vložit, je již někde uveden, otištěn, hrozí nebezpečí, že bude označen jako porušení autorských práv (copyviolation). Mechaničtí hlídači copyvií totiž vezmou první dvě tři věty a dají je do googlu. Pokud ten text někde na webu již existuje, je to označeno jako možné porušení autorských práv. Takže pokud ten text byl už někde uveden, zašlete nejprve "uvolňující" mail podle instrukcí, které najdete tady: Wikipedie:OTRS. Je to samozřejmě další úřadování navíc, ale berte to tak, že je to mechanismus, který má vlastně chránit Vaše práva. Volné fotky by byly rovněž skvelé! Pokud byste měl jakékoliv jiné dotazy, napište mi! Na spolupráci se těší --Gampe 22. 1. 2012, 06:55 (UTC)

Vážený pane Gampe, děkuji srdečně za korekturu. Pro budoucnost doufám že bych článek mohl jestě vylepšil a dokončil tak, aby se minimálně přiblížil nebo i vyrovnal německé verzi. Je to však otázka času. S kolizí autorských práv nemusíte mít sebemenší obavu. N i k d y nekopíruji ničí texty (vyjma nevyhnutelných citátů) a to ani svoje staší ne. Jsem již bezmála 20 let soudním znalcem na autorské právo v architektuře a organizuji pravidelné mezinárodní symposia v této oblasti. S tím také souvisí, že udržuji frekventované kontakty s předními autoritami (právníky) na autorské právo v více zemí Evropy i Nového Zélandu. Dovolím si tedy příležitostně s něčím vypomoci (upozorněním) pokud narazí na něco zvláště křiklavého. Pokud jde o prameny, vždy budu čerpat jen o originálních a spolehlivých pramenů (to jsou ale zřídka kdy články např. Mladé frontě - ty si troufám nepovažovat právě za vzor spolehlivosti) a to včetně archivů a dokonce i běžně ne přístupných archivů (to však neznamená jejich neověřitelnost). Snad vám může být jistým vodítkem primární literatura, kterou jsem do článku doplnil. V budoucnu ji ještě rozšířím, tak že bude, tento článek vzorným. To ale chce nějaký čas. Mimochodem, všiml jsem si, že jste založil článek o Emilu Přikrylovi, což mě moc těší, Emil je již 30 let mým blízkým přítelem a považuji za čest, že první článek o něm jsem již někdy tehdy napsal. Mějte se pěkně a těším se na další případnou spolupráci. Díky za obětavou práci pro Wiki. s úctou Jan Sapák 25. 1. 2012, 11:07 (UTC)

Vážený pane Sapáku, děkujete mi předčasně - přiznám se, že jsem článek ještě ani pořádně v klidu nepřečetl, jen jsem upravil několik zcela formálních drobností. Až budu mít chvíli klidu, projdu to a asi Vám potom napíšu mail. Jinak chci naopak moc poděkovat Vám za příspěvky! Je toho hodně v oblasti dějin architektury, co by zasloužilo vylepšení a doplnění. Nechceme konkurovat odborným a specializovaným webům, rádi bychom ale měli ucelené spolehlivé základní encyklopedické informace. Pokud nám s něčím z toho pomůžete, bude to velice vítáno a ceněno! S pozdravem --Gampe 25. 1. 2012, 11:26 (UTC)

Kníže básníků[editovat | editovat zdroj]

Hoj, u Verlaina jsi přidal toto: Dne 18. července 1894 zemřel Charles Maria Leconte de Lisle. Verlaine chtěl kandidovat na uvolněné křeslo, ale byl od tohoto úmyslu odrazován an na kandidaturu nakonec rezignoval. Z textu není jasné, o jaké uvolněné křeslo se jedná. Mohl bys to doplnit, případně smazat? --Silesianus 22. 1. 2012, 13:35 (UTC)

je to lepší? --Gampe 22. 1. 2012, 13:46 (UTC)
Jo, mnohem. Díky --Silesianus 22. 1. 2012, 14:28 (UTC)

Zapomenutá šablona[editovat | editovat zdroj]

Pokud si na commons zapomněl přidat šablony, můžeš požádat o robotické zařazení. V podstatě stačí, aby ty fotky měli něco společného. Například zařazení ve stejné kategorii, nebo umístění ve stéjné sekci gallery (to dělá Commonist, že při nahrávání vkládá galerie do User:Name/gallery)--Juandev 30. 1. 2012, 13:24 (UTC)

This Month in GLAM: January 2012[editovat | editovat zdroj]





Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

Unsubscribe · Global message delivery 1. 2. 2012, 20:45 (UTC)

Literátský graduál[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, plánuju napsat článek graduál, protože jsem zjistil, že ještě neexistuje, ač o několika konkrétních graduálech už článek je. Pokud byste mi v tomto směru mohl být nápomocen, budu velmi rád. V první řadě se asi pokusím dopátrat, jak se liší graduál od kancionálu. Zdraví Fagnes 5. 2. 2012, 09:17 (UTC)

Dobrý den, nevím, zda Vám v tomto nějak výrazně můžu pomoci, v tomhle se moc nevyznám. Třebechovický graduál je pro mne spíš okraj projektu GLAM/TMB. Poměrně často ale chodím do knihovny KTF, kterou mám blízko bydliště, takže pokud byste potřeboval nějakou literaturu z jejich katalogu, napište, já to naskenuju a pošlu. Taky mám u nosu NK ČR, takže stejnou službu nabízím i pro jejich fond. --Gampe 5. 2. 2012, 09:37 (UTC)
Dobrý den, díky za nabídku, nicméně ani já nemám problém s dostupností těchto knihoven. Spíš kdybyste měl tip, v jaké publikaci by se to dalo najít. Zatím ovšem pátrám po Internetu. Zdraví Fagnes 5. 2. 2012, 10:04 (UTC)
Pokud na něco přijdu, napíšu. --Gampe 5. 2. 2012, 10:07 (UTC)


A V Frič[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den přeji, děkuji za poznámku. Autorství herbáře je v článku zmíněno, v oddílu Frič a kaktusy. Ostatně jak poznám bez editace o který řádek se jedná? Zřejmě by bylo vhodné založit v kategorii Herbáře podkategorii Autoři herbářů. Kategorie má zatím málo položek, takže nevím. Jinak článek o AVF má zatím nedostatky, chybí např další cesty, hodlám se mu více věnovat. Díky a s pozdravem Ramon de L. -- Tento příspěvek přidal(a) 90.179.146.184 (diskuse) 15. 2. 2012, 11:47‎ (CE(S)T)

Pozvánka na wikisraz 25. 3., Brno[editovat | editovat zdroj]

Pozvánka na setkání wikipedistů

Jste srdečně zván/a na první pravidelný sraz wikipedistů v Brně, který se uskuteční 25. března 2012 od 16:00 hodin v restauraci Valhalla, Kopečná 320/39 Brno [1].
Na programu bude mimo jiné seminář na různá aktuální wikipedistická témata.

Pokud máte zájem, tak se prosím zapište a stránku pro případné změny sledujte.


--Vojtech.dostal 29. 2. 2012, 13:51 (UTC)

Jinak ohledně zvaní externích hostů: byl bych opatrný, ta schůzka se pravděpodobně (jako obvykle) ponese ve velmi neformálním duchu. Zvaž nakolik jsou toto zástupci institucí schopni unést :-) --Vojtech.dostal 29. 2. 2012, 14:28 (UTC)

Já bych je určitě nezval na náš sraz, jen bych jim napsal, že ten den je v Brně wikisraz, že tam bude i načálstvo a pokud mají zájem, není problém se sejít a probrat věci osobně. --Gampe 29. 2. 2012, 16:01 (UTC)

This Month in GLAM: February 2012[editovat | editovat zdroj]





Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

Unsubscribe · Global message delivery 2. 3. 2012, 20:15 (UTC)

Wikipedie:Pod reálnou lípou/Brno, 25. března 2012[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den Gampe,

ano o víkendu budu v Brně. Rád se s Vámi sejdu. Napiště, kde to má být.

zdraví Jan Sapák 19. 3. 2012, 22:25

Oficiální program je 16-22 hod ve Valhalle, viz zde: Wikipedie:Pod reálnou lípou/Brno, 25. března 2012. My ale přijedeme už dopoledne, takže se můžeme buď sejít separátně už dopoledne nebo odpoledne, nebo pak po čtvrté ve Valhalle. Těší se --Gampe (diskuse) 20. 3. 2012, 05:23 (UTC)

Výborně. Nejprve jsem nevěděl co to je Valhalla. Mám to ale kousek. Budu tam v 11.00. Jak Vás poznám. Jan Sapák (diskuse) 24. 3. 2012, 21:06 (UTC)

Do Brna nakonec přijedu vlakem v 11:19 (pokud nebude mít zpoždění), takže do Valhally dorazím spíš před dvanáctou. Věk přes 50, krátké fousy, krátké vlasy, černé kalhoty, batoh. Těším se. --Gampe (diskuse) 24. 3. 2012, 21:23 (UTC)

Dobře, přijdu tam 12.30. jsem také přes 50 šedé sako, černá košile a úplně dohola ostříhánJan Sapák (diskuse) 24. 3. 2012, 23:17 (UTC)

Vážený pane Zastoupile,

děkuji za upozornění a pozvání. Měl jsem z toho dobrý pocit. Překvapila mě ta nekonfliktní atmosféra. Budu se snažit v rámci možností pomoci. Včera jsem měl již jeden poměrně úspěšný rozhovor z významnou osobností. Jak mě něco napadně ozvu se. srděčně zdraví Jan Sapák

This Month in GLAM: March 2012[editovat | editovat zdroj]





Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

Unsubscribe · Global message delivery 4. 4. 2012, 18:45 (UTC)

Díky[editovat | editovat zdroj]

Děkuji za gratulace a uznání. Důchodce, pokud nechce úplně zblbnout, musí něčím zaměstnávat ty „šedé buňky“ a kromě toho mít pocit, že je užitečný. --Tom (diskuse) 14. 4. 2012, 08:58 (UTC)

This Month in GLAM: April 2012[editovat | editovat zdroj]





Headlines
  • USA report: Wikimedia presence at American Association of Museums; Oregon Historical County Records mass upload; brief news
  • UK report: MonmouthpediA project; first QRpedia railway station
  • Spain report: Augmented Reality; emerging artists internship; workshop for museum professionals
  • France report: Release of content and outreach
  • Netherlands report: Edit-a-thon at Teylers Museum
  • Germany report: Long Nights; Wikipedia Academy; Wikipedia meets Museums, GLAM coordinator; Wikipedian in residence vacancy; Open GLAM workshop
  • Australia and New Zealand report: Australian and New Zealand GLAM efforts
  • Israel report: GLAM:NLI Edit-a-thon; Two Wikipedian-in-Residence positions
  • Sweden report: Wikipedian in Residence at the Swedish National Heritage Board
  • Bulgaria report: State Archive, Zoo and Natural History Museum
  • Open Access report: Journal meets Wikipedia; presentations at OA and Wikimedia conferences
  • Calendar: May's GLAM events
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

Unsubscribe · Global message delivery 2. 5. 2012, 19:10 (UTC)

Proplácení nákladů za FČO[editovat | editovat zdroj]

Milý kolego, kolega Jagro mi dnes schválil mé dvě cesty, které jsem udělal v rámci Focení českých obcí (mají tikety číslo 178 a 200), a napsal mi, abych Tebe, jakožto pokladníka, kontaktoval kvůli jejich proplacení. Vzhledem k tomu, že to byly mé premiérové cesty, nevím, co je pro proplácení třeba. Můžeš mi to, prosím, popsat či mne odkázat na stránku, kde je toto vysvětleno? Předem díky a přeji pěkný den. --Jan Polák (diskuse) 12. 5. 2012, 23:47 (UTC)

This Month in GLAM: May 2012[editovat | editovat zdroj]





Headlines
  • USA report: OCLC announces Wikipedian in Residence; 2 edit-a-thons; US cultural partnerships report; brief news
  • UK report: Monmouthpedia launches; British Library Wikipedian in Residence
  • Spain report: Wikipedian in Residence at National Art Museum; Wikimedia representation at MuseumNext
  • France report: Cultural lobbying; current and future projects
  • Italy report: Wiki Loves Monuments and Case Studies
  • Germany report: GLAM work in cities across Germany
  • Sweden report: GLAM handbook released; Europeana Awareness project launched
  • Mexico report: Collaborating with local artisans through Museo de Arte Popular
  • Africa report: Lagos Black Heritage Festival and Case Studies
  • Australia and New Zealand report: Wikimedia representation at Intelligent Info conference; editing workshops
  • Open Access report: Open Access developments: politics and software
  • Calendar: June's GLAM events
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

Unsubscribe · Global message delivery 2. 6. 2012, 21:25 (UTC)

Třebechovický betlém[editovat | editovat zdroj]

Wikivyznamenání 2. stupně („Wikikytička“)

Díky a gratulace Tobě a Janě Lánové za dobrý článek s tématem Třebechovického betlému. --technyck (diskuse) 8. 6. 2012, 20:39 (UTC).

Díky, mám radost! Z 95% je to ale Janina práce a zásluha, já to jen občas pošťuchoval. --Gampe (diskuse) 9. 6. 2012, 03:17 (UTC)

Kostely[editovat | editovat zdroj]

Zdravím. Jak vidno, články téměř nejsou, já se zatím podílím jen fotkami, např.: apod.--Ben Skála (diskuse) 9. 6. 2012, 16:47 (UTC)

Přebírání obsahu[editovat | editovat zdroj]

Zde si napsal, že musí být uveden zdroj, licence a autoři. Kde si prosímtě přišel na ten zdroj?--Juandev (diskuse) 2. 7. 2012, 05:00 (UTC)

Myslíš rezervaceubytovani.cz? Pokud někdo něco zkopíruje z wikipedie, tak tam podle Tebe nemá být uvedeno, že to je z wikipedie? Asi Tvé poznámce úplně nerozumím. --Gampe (diskuse) 2. 7. 2012, 05:05 (UTC)

Licence CCBYSA 3.0 pod kterou je obsah Wikipedie šířen toto nevyžaduje. Tato podmínka by musela být uvedena v podmínkách Wikipedie. Tato licence vyžaduje pouze uvedení autora/ů a šíření pod stejnou licencí. To se dá udělat odkazama s ovedením verze ze které došlo k převzetí.

V podmínkách užití jsem nenašel nic o tom, že by se muselo uvádět odkud dílo je.--Juandev (diskuse) 2. 7. 2012, 05:37 (UTC)

Trochu mě lekáš, ale dobře, nebudu si už takovýchto věcí nadále všímat. Původně jsem si myslel, že takováto zrcadla wikipedie nejsou žádoucí, ale asi jsem se mýlil. Zdraví --Gampe (diskuse) 2. 7. 2012, 11:56 (UTC)
To znamená, že Vaše domněnka "Gampe" ohledně kopírování obsahu byla mylná i veškeré kroky z toho vyplývající, které jsme museli provádět kvůli tomuto článku? rezervaceubytovani.cz (rezervaceubytovani.cz) – Tento nepodepsaný komentář přidal uživatel 178.255.168.43 (diskusepříspěvky) 18.11.2012, 23:35 (UTC)

Dobrý den. Znění licence je jednoznačné a ve stručné verzi je uvedeno zde: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/cz/. Pokud licenci dodržíte, můžete obsah Wikipedie svobodně využívat. Ve vašem případě:

  1. nejsou uvedeni autoři - je porušena podmínka "Uveďte autora"
  2. vaše stránka není šířena pod svobodnou licencí - je porušena podmínka "Zachovejte licenci"

Stále se tedy jedná o nesprávné použití obsahu Wikipedie. S pozdravem --Gampe (diskuse) 19. 11. 2012, 05:54 (UTC)

Karlštejn[editovat | editovat zdroj]

Tak sekce "Národní kýč" je nepochybně POV nejhrubšího zrna, nicméně ta sekce popisusující přestavbu by se (po mírných upravách) mazat nemusela (tedy s výjimkou posledního odstavce) - jde vícéméně pouze o popis prací. Ale bylo by nutné to důkladně ozdrojovat. -- Vachovec1 (diskuse) 2. 7. 2012, 18:30 (UTC)

Přesně to jsem napsal zde. --Gampe (diskuse) 2. 7. 2012, 18:33 (UTC)

This Month in GLAM: June 2012[editovat | editovat zdroj]





Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

Unsubscribe · Global message delivery 7. 7. 2012, 12:45 (UTC)

Diviš-Čistecký[editovat | editovat zdroj]

Všiml jsem si, že na pískovišti připravujete článek o Diviši Čisteckém. Protože se právě chystám na dlouhou wikidovolenou, tak Vám snad nebude vadit, když k rozepsanému článku rovnou připojím obrázek. Kredit (v historii výsledného článku či jinde) mi za to dávat nemusíte, ale až budete hotov, opravte prosím v případě potřeby odkaz na str. Wikipedie:WikiProjekt Fotografování/Digitalizované portréty. Kdyby se vám to hodilo, tak pár dalších životopisných dat najdete např. na http://archiv.ucl.cas.cz/index.php?path=ZlataPrahaII/9.1891-1892/27/322.png (+ následující strana). Přeji hodně zdaru ve všem. --Sapfan (diskuse) 18. 7. 2012, 09:11 (UTC)

Mnohokrát děkuji za obrázek i za tip! Přeji příjemnou dovolenou! --Gampe (diskuse) 19. 7. 2012, 06:12 (UTC)

This Month in GLAM: July 2012[editovat | editovat zdroj]





Headlines
  • USA report: World Digital Library Wikipedian in Residence
  • UK report: British Library update; UK representation at Wikimania 2012; brief news
  • Spain report: Wikipedian in Residence for a whole town; Backstage Pass at National Art Museum of Catalonia
  • Germany report: Wikipedian in Residence updates; WikiCon 2012; Hamburgmuseum workshop
  • Italy report: July's case studies shed new light on African GLAMs
  • Mexico report: Second editathon with Wikipedia Student Clubs; participation in Mexico City's Creative Commons Film Festival; private art gallery donates 650+ images
  • Africa report: A month in Africa's GLAMs
  • Wikimania report: Wikimania gets GLAMorous
  • Open Access report: Open Access at Wikimania; Year 2 of Wikimedian in Residence on Open Science; Open Access Media Importer tested; WikiProject Medicine goes publishing
  • Calendar: August's GLAM events
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

Unsubscribe · Global message delivery 3. 8. 2012, 17:20 (UTC)


Fotografie[editovat | editovat zdroj]

Zdravím, jen upozorňuju na to, že v dnešních Lidovkách je článek o fotografovi (jméno si bohužel nevzpomenu), který zemřel v roce 1981 a zůstal po něm obrovský archiv tisíců fotek osobností a staveb ad. Jeho syn tento archiv uchovává a plánuje ho digitalizovat. Třeba by šlo ho nějak získat ke spolupráci.--Ben Skála (diskuse) 3. 8. 2012, 19:20 (UTC)

Popisek[editovat | editovat zdroj]

Fotografie pro popisek

Využívám tvých programátorských schopností šablonek! Prosím asi o tento text: Tato fotografie pochází z archivu Tomáše Bicana, který je laskavě uvolnil pod licencí CC-by-SA. Prosíme, nenahrávejte další fotografie autora bez jeho svolení! Foto viz na commons.

Děkuji, ať se daří --Svajcr (diskuse) 4. 8. 2012, 21:15 (UTC)

Staré fotografie[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den,

v blízké době bych rád napsal na wikipedii článek o církevně neuznaných mariánských zjeveních, které údajně měly proběhnout na Náchodsku. Z biskupství jsem dostal staré dokumenty včetně dvou starých fotografií tehdejšího biskupa, který byl hlavním protagonistou celého církevního nesouhlasu. Rád bych fotografii načetl, mám souhlas od archiváře biskupství k použití fotografií, ale nevím, jak mám postupovat při načtení...? Nemáte náhodou s takovou situací zkušenost? Resp.: jaký je praktický rozdíl mezi vkládáním vlastní fotografie a této, která nezná autora a pochází z konce 19. století? Děkuji. --Jan Jankovič (diskuse) 15. 8. 2012, 12:25 (UTC)

Dobrý den, postup je úplně stejný. Jako zdroj uveďte archiv biskupství (nevím, jaký je oficiální název), pokud je znám rok, kdy byla fotografie pořízena, uveďte jej do rubriky datum a jako licenci použijte buď {{PD-old}} nebo možná lépe {{Anonymous-EU}}, viz třeba zde: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Prague_st_Vitus_bell_Vaclav_1906.jpg. Nezapomeňte zařadit fotografie do příslušných kategorií. Kdyby se Vám to nedařilo, dejte vědět a spolu to nějak opravíme. Zdraví --Gampe (diskuse) 15. 8. 2012, 14:00 (UTC)

Dobrý den, zkoušel jsem vložit obrázek a vše jsem udělal dle Vašeho návodu, včetně uvedení licence (viz výše). Neustále mi ale nešel vložit obrázek. Nepouštělo mě to na z předposledního okna (tam, kde se vyplňuje zdroj, autor a licence) průvodce na poslení. Když jsem pak zkusil vypnil kolonku, že jsem to našel a stáhl z internetu, tak by mě to pustilo na závěrečné potvrzení uložení do databáze na Wikipedii....Nevíte náhodou, co by mohlo být špatně? S pozdravem --Jan Jankovič (diskuse) 20. 8. 2012, 11:25 (UTC)

Pozdrav[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den,

loučím s Wikipedií. Užil jsem si už dost. Myslím že člověk jistě má ztrávit čas lépe a jinak. Měl jsem zbytečné iluze. Pozdravujte prosím ostatní, co byli v březnu v Brně. Přeji ať se Vám daří.

s úctou a nashle Jan Sapák (diskuse) 19. 8. 2012, 19:35 (UTC)

Děkuji za vše, co jste na české i lužickosrbské wiki udělal a snad se ještě někdy uvidíme! Zdraví Vás a hodně úspěchů přeje --Gampe (diskuse) 20. 8. 2012, 12:04 (UTC)
Škoda, velká škoda velmi dobrého a odborného přispěvatele...--Svajcr (diskuse) 20. 8. 2012, 12:41 (UTC)

Výstava WLM?[editovat | editovat zdroj]

Budou vítězné fotografie Wiki loves monuments vystaveny podobně jako v Rusku? --Svajcr (diskuse) 22. 8. 2012, 18:23 (UTC)

Zcela jistě, technické detaily jsou v jednání. --Gampe (diskuse) 22. 8. 2012, 18:29 (UTC)

Fritz Lehmann in Cheb[editovat | editovat zdroj]

Bývalá Česká eskomptní banka, Cheb, čp. 104, Májová 31

Dobrý den! Would you be able to confirm that the building on this picture is the Česká eskomptní banka building you mention on Fritz Lehmann? Is it better known under another name? Fransvannes (diskuse) 10. 9. 2012, 14:36 (UTC)

Yes, it is Lehmann's bank (see google maps). Česká eskomptní banka building is in fact a historical name. Complete information is: Building čp. (means description number) 104, Májová 31, Cheb (former "Česká eskomptní banka"). Thank You very much for the image! --Gampe (diskuse) 11. 9. 2012, 15:25 (UTC)
Thank you for the confirmation! Fransvannes (diskuse) 13. 9. 2012, 07:48 (UTC)

This Month in GLAM: August 2012[editovat | editovat zdroj]





Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

Unsubscribe · Global message delivery 12. 9. 2012, 17:00 (UTC)

Wiki miluje památky[editovat | editovat zdroj]

Asi ti neuniklo, ale již existuje článek Wiki miluje památky. Hezké dny, --Svajcr (diskuse) 19. 9. 2012, 06:40 (UTC)

Reference[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, můžu se zeptat, co bylo provedeno touto editací v sekci Reference? Díky, --Midi7 (diskuse) 5. 10. 2012, 08:14 (UTC)

Ber to jako návrh, který neprošel. --Gampe (diskuse) 5. 10. 2012, 14:45 (UTC)

Programátor ?[editovat | editovat zdroj]

Milý pane kolego, nevíš o nějakém wiki-programátorovi, který by dokázal schovat to písmeno "e" zcela vpravo nahoře do toho modrého pruhu s nápisem "Portál fotografie"? Jde mi o to, aby se celý portál posunul o jednu řádku výše. http://cs.wikipedia.org/wiki/Port%C3%A1l:Fotografie Díky, --Svajcr (diskuse) 7. 10. 2012, 05:59 (UTC)

Ahoj Víťo,
  1. "e" je prolink na "editovat", takže myslím, že tam patří. Pokud tam jsou nějaké opakované destruktivní editace, požádej na nástěnce správců, ať to zamknou.
  2. Opakovaně se mi osvědčilo klást technické dotazy Pod technickou lípu. To sledují chytří lidé, kteří buď hned pomohou, nebo alespoň poradí, kam se obrátit.
Je mi líto, ale těmhle věcem vůbec nerozumím. Zdraví --Gampe (diskuse) 7. 10. 2012, 08:13 (UTC)
Díky, nechci ho pryč, ale jen přesunout, špatně jsem se vyjádřil. Pastnul jsem dotaz pod technickou lípu, díky, --Svajcr (diskuse) 7. 10. 2012, 09:52 (UTC)

This Month in GLAM: September 2012[editovat | editovat zdroj]

Unsubscribe · Global message delivery 18:43, 9 October 2012 (UTC)

Pochybná kategorie[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, zadrž s revertováním, zjevně nikam nevede. Kacir založí kategorii zároveň s DoSem a zde se rozhodne, pak když tak teprve kategorii odstraníme. Jinak by ji mohl někdo navrhnout na rychlé smazání jako prázdnou kategorii. Díky, zdraví --Mates (diskuse) 19. 10. 2012, 17:51 (UTC)

OK. --Gampe (diskuse) 19. 10. 2012, 17:53 (UTC)

This Month in GLAM: October 2012[editovat | editovat zdroj]





Headlines
  • From the team: New editorial team
  • USA report: Gerald R. Ford Presidential Library and Museum
  • UK report: Ada Lovelace edit-a-thon at the Royal Society; Dunhuang Project
  • France report: Helping GLAMs' staff; Conferences; Lobbying at Ministry of Culture
  • Italy report: Meeting African monuments, griots and Botswana administrative divisions
  • Germany report: Shaping Access conference; Donation of scientific movies
  • Sweden report: Local heritage and sami culture
  • Africa report: A month in Africa's GLAMs
  • Open Access report: Videos from Noble laureates; Open Access Week; Open Access Wikipedia Challenge; Open Access Media Importer approve
  • Calendar: November's GLAM events
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

Unsubscribe · Global message delivery 13. 11. 2012, 02:50 (UTC)

Poděkování za spoluúčast na organizaci čtvrté Wikikonference[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, přijmi prosím ode mne tuto „hvězdičku“ za tvou energii, kterou jsi vložil do spoluorganizování čtvrté Wikikonference a pomoci zabezpečit její hladký chod. Velice si této práce vážím, konference byla povedená a budu doufat, že se v pátém ročníků podaří na tento standart opět navázat. Díky moc! --Chmee2 (diskuse) 25. 11. 2012, 19:42 (UTC)

Díky! Mám také radost, že to dobře dopadlo. --Gampe (diskuse) 25. 11. 2012, 20:07 (UTC)

Přechylovači[editovat | editovat zdroj]

K těm přechylovačům já nepatřím. Vizte diskusi k článku George Sandová. Sotva uvěřitelné. --Zbrnajsem (diskuse) 7. 12. 2012, 16:50 (UTC)

Odpověděl jste mi jinde, pane kolego, ale já tam teď psát nechci. Dejme tomu, že jsem doufal v jinou odpověď - na základě Vašeho sdělení o "... závazku, že nenapíšete žádný článek..." To jde ale určitým směrem, jinam než Vaše odpověď. Samozřejmě, to vše je velmi citlivá záležitost, jinak řečeno, lidé jsou tady na to přechylování citliví. Asi s tou Sandovou zatím nic neudělám, i když je to tak povedené. Zdravím Vás --Zbrnajsem (diskuse) 8. 12. 2012, 16:54 (UTC)

Ten závazek jsem učinil proto, abych si ušetřil nesmyslné diskuse (viz například zde či zde). Raději se budu věnovat smyluplnější činnosti. Zdraví Vás --Gampe (diskuse) 8. 12. 2012, 19:09 (UTC)

Galerie a muzea[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den nebo Nazdar (jak libo), WikiProjekt Knihovna umění (ArtLib) má shodný zájem s projektem GLAM, tzn. vytvořit hesla galerií a muzeí. Již jsem v této souvislosti oslovil všechny galerie se sbírkami, některé reagovaly promptně, jiné na tom pracují, zbytek ticho. Asi by bylo produktivnější obrátit se na všechny generálně např. prostřednictvím Asociace muzeí a galerií (ale nereagují). Vyvinuli jste nějakou aktivitu v tomto směru? S jakým výsledkem? Koho oslovit? Díky Jindřich --NoJin (diskuse) 8. 12. 2012, 16:28 (UTC)

Wikisraz v Pardubicích - možno proplatit benzín?[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, je možno na tento sraz proplatit cestovní náklady (pravděpodobně benzín, případně bus - z Náchoda)? Jsem členem WMCZ. Díky za info.--Kozuch (diskuse) 8. 12. 2012, 18:31 (UTC)

This Month in GLAM: November 2012[editovat | editovat zdroj]





Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

Unsubscribe · Global message delivery 9. 12. 2012, 17:55 (UTC)

Truda Grosslichtová[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, text v článku Truda Grosslichtová jsem neokopírovala, ale jenom jsem čerpala z http://www.csfd.cz/tvurce/1170-truda-grosslichtova/ a velmi upravené jsem to uložila na Wikipedii. Nikdo jste si to zřejmě ani nepřečetli, když je ve Shrnutí editace napsáno podezření. --Mladaprazanka (Mladaprazanka) 11. 12. 2012, 15:43 (UTC)

Bohužel s Vámi nemohu souhlasit. Zkusil jsem zadat tři různé, náhodně vybrané věty do googlu a vždy mi to ukázalo téměř shnodné znění na http://www.csfd.cz/tvurce/1170-truda-grosslichtova/ a na http://trudagrosslichtova.webz.cz/truda.html. Trvám tedy na svém názoru a prosím Vás, abyste text pojala po svém. Truda Grosslichtová si to určitě zaslouží. S pozdravem --Gampe (diskuse) 11. 12. 2012, 15:35 (UTC)

Materiály k Proboštovi[editovat | editovat zdroj]

Můžeš mi e-mailem zaslat materiály použité v tom Proboštovi?--Juandev (diskuse) 22. 12. 2012, 15:09 (UTC)

Pošlu Ti to hned, jak se dostanu ke svému velkému počítači, tedy asi 27. 12. Zdraví --Gampe (diskuse) 22. 12. 2012, 19:10 (UTC)

OK. dík.--Juandev (diskuse) 22. 12. 2012, 22:09 (UTC)

Nazdar soustružníku! Tak Jana ten článek stáhla, takže ty materiály už nepotřebuju.--Juandev (diskuse) 28. 12. 2012, 22:54 (UTC)

Josef Rosipal[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, náhodou jsem v čl. Josef Rosipal, konkrétně sekci Stavby natrefil na letopočet, který se jaksi k ostatním moc nepasuje (info o Městském sirotčinici: „Projekt byl dokončen 20. ledna 2011.“ Podle náznaků ve zbytku čl. hádám, že má být správně 1912 (sám se při podobných záležitostech, kdy prsty podvědomě přešaltujou a napíšou něco úplně jiného, než jejich pán zamýšlel, přistihnu každou chvíli – kupř. zrovna včera bych málem místo „rybník Markovec“ napsal „Markvarec“ :)), ale pro jistotu nechám tuhle opravičku na Tobě, přece jen se v architektonickém tématu daleko líp vyznáš.

A do toho nastávajícího roku, třináctce navzdor, přeju nad wikidílem co nejvíc spokojenosti (a co nejmíň stouplého tlaku)... --Miaow Miaow (diskuse) 26. 12. 2012, 20:09 (UTC)

Děkuji za upozornění (již opraveno, správně má být 1911) i za přání. Přeji Ti též po všech stránkách dobrý rok! --Gampe (diskuse) 27. 12. 2012, 04:36 (UTC)