Wikipedista:Adam8768

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Když přijdeš na svět, cítíš lásku. Pokud cítíš lásku i v okamžiku, kdy tenhle svět opouštíš, pak je vše úplně v pořádku. Se vším, co se odehrálo mezitím, se už dokážeš vyrovnat.
— Michael Jackson
Opravdová láska k národu je věc krásná; u slušného a čestného člověka se rozumí sama sebou; proto se o ní mnoho nemluví tak jako slušný muž nevytrubuje do světa svou lásku k ženě a rodině.
— Tomáš Garrigue Masaryk
Žádný zápas nesmíte vzdát. A to ani když zrovna prohráváte.
— Jaromír Jágr
Lev je lvem i v kleci, nestane se oslem.
— Tomáš Garrigue Masaryk
Česko Tento uživatel pochází z Česka.
Znak Brna Tento uživatel žije v Brně.
TY VY) Upřednostňuji tykání ale nevadí mi i vykání..
Působím na Wikipedii
6 let a 222 dní.
Zajímám se a miluju přírodu.
Mé nejoblíbenější zvíře je lev


Něco o mně

Ahoj/Dobrý den jmenuju se Adam. Je mi 15 let a žiju v Brně. Mám rád zoologii, historii, nejvíc mě baví téma od českých králů až po 2 světovou válku, a také třeba až po rok 1968. Jen tak mimochodem jsem i rybář, podle mě je nejhezčí ryba candát a lín. Mými vzory na Wikipedii jsou OJJ a Whitesachem. Momentálně se věnuji úpravám článků na mém píksovišti a rád bych poté upravoval "druhy" i jiných kočkovitých šelem. Rád poslouchám hudbu od skupiny Queen. Mými oblíbenými herci jsou: Sean Connery, Robert Downey Jr., Pierce Brosnan, Chris Hemsworth a mnoho dalších. Chtěl bych pomoct České Wikipedii v rozvoji a pomoci v boji proti vandalismu. Dále se zajímám o sport jak jsem již uvedl hraji florbal, sleduji hokej fandím Kometě Brno, ale taky hodně Rytířům. V NHL fandím Coloradu Avalance. Jsem velký obdivovatel Jaromíra Jágra. Na Wikipedii jsem registrovaný od 25.prosince 2015. Ale působím aktivně na Wikipedii od 18.září 2017 kdy jsem založil svůj první článek Lva jihokonžského.

Reakce na film Bohemian Rhapsody

Jelikož miluju písničky od skupiny Queen, a říkám to předem skupinu Queen znám už od svých 7 let. Takže Queen neznám jen díky filmu. Ano hodně písní jsem objevil díky tomuto filmu, např. Somebody to Love, Keep Yourself Alive a Hammer to Fall. Ve filmu se objevilo poměrně dost chyb, vypíšu zde ty hlavní.

  • Vznik stadiové hymny We Will Rock You spadá ještě do sedmdesátých let konkrétně do roku 1977 společně s We Are the Champions. Ve filmové scéně kde vznikne píseň má Mercury už knír. Ten si však začal pěstovat až od roku 1980.
  • Deska Mr. Bad Guy (1985) nezapříčinila rozpad skupiny. Se sólovými projekty nezačal Mercury, ale kytarista Brian May už v roce 1983 a dokonce před ním ještě bubeník Roger Taylor v roce 1981. Mercury nahrál ještě jedno sólo album a to Barcelonu společně s operní zpěvkyní Montserrat Caballé která se stala symbolem olympiády v Barceloně v roce 1992, které se Mercury bohužel nedožil.
  • Film končí koncertem skupiny Queen na charitativním koncertě Live Aid v roce 1985 ještě před koncertem Freddie zjišťuje smrtelnou diagnózu, o kterou se následně podělí s ostatními členy skupiny. Ovšem ve skutečnosti to že má Freddie AIDS se dozvěděl až v roce 1987.

Prosím berte to jako můj názor a jen poukázat na to že tento film má sice pár, ale velmi hlavní chyby. Ale jinak je to docela pěkný film.

Zajímavosti

  • Napsal jsem 5 článků z 8 dříve známých poddruhů lva.
  • Napsal jsem 3 články z 6 známých poddruhů zebry.

Uvádím články, na kterých jsem se výrazně podílel, které chci do budoucna upravit a které do budoucna vytvořím. Jo, jen aby jste si nemysleli, že to jsem upravoval jen já, tak to ne, na těchto stránkách se hodně podílelo několik zkušených wikipedistů, jako třeba Whitesachem, OJJ, se kterým často spolupracuji, Whiny15 a mnoho dalších.

Články

Lev jihokonžský, Lev senegalský, Lev východoafrický, Lev kapský, Lev severokonžský, Wapiti sibiřský, Vlk arktický, Mamba úzkohlavá, Korovec mexický, Kaloň indický, Jelenec černoocasý, Fanaloka, Kajmánek trpasličí, Leguán madagaskarský, Leguán nosorohý, Lvíček zlatohlavý, Takin indický, Pásovec kulovitý, Zebra Chapmanova, Jelen bucharský, Sparák hnědý, Gepard kapský, Gepard súdánský, Kaloň plavý, Himantura chaophraya, Kiang východní, Anténovec červenoocasý, Straka iberská, Ctenosaura bakeri, zebra Crawshayova, Tiliger, Titigon, Jelen karpatský, Srnec sibiřský, Los americký, zebra Böhmova, Nosorožec tuponosý jižní, Žirafa severní, Kajman yakaré, Jelen sika vietnamský, Slon bornejský, Krokodýl západoafrický, Mecistops leptorhynchus , Kobra monoklová, Zmije pouštní, Orel africký, Sklípkanec jedovatý, koutník Hahnův, Aphonopelma chalcodes

Vyznamenání