US Inter Neapol

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
US Inter Neapol
Název Unione Sportiva Internazionale Napoli
PřezdívkaDark Blues
ZeměItalské královstvíItalské království Italské království
MěstoNeapol, Itálie
Založen11. říjen 1911 (Reale Club Canottieri Italia)
Zánik1922
AsociaceItálie FIGC
Domácí dres
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Unione Sportiva Internazionale Napoli, též známy jako Inter Neapol byl italský fotbalový klub, sídlící ve městě Neapol z kraje Kampánie.

Klub byl založen v říjnu 1911 bývalými členy Naples FBC. Vedení klubu ihned po podepsala s klubem Terme di Agnano smlouvu na fotbalové hřiště s velkou tribunou. Záměrem nového klubu bylo dosáhnout dohody s nejslavnějšími týmy v severní Itálii, aby přijeli do Neapole hrát s nimi zápasy, aby mohli více popularizovat fotbal v této oblasti. První sezonu klub odehrál ve 2. lize, kde skončil na 2. místě. V roce 1912 se FIGC rozhodla, že povolí hrát v nejvyšší lize také ze středo jižní části Itálie a mezi tyto týmy byl i kluby z Kampánie. Do vypuknutí války se klub nejlépe umístil v sezoně 1913/14, kde prohrál ve finále středo jižní části s Laziem 0:1 a 0:8.

Po válce se zúčastnili nejvyšší ligy. Výhráli svou skupinu a postoupili do semifinále středo jižní části, ale ve své skupině skončili bez bodu na posledním místě. Také v následující sezoně došli do semifinále a také tady neuspěli, když skončili s jedním bodem předposlední. Poslední fotbalovou sezonu klub odehrál v 1921/22, kde skončili na třetím místě ve své skupině. Po sezoně se klub sloučil s rivalem Naples FBC a vznikl tak nový klub Foot-Ball Club Internazionale-Naples.


Kronika[editovat | editovat zdroj]

Kronika klubu US Inter Neapol

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Unione Sportiva Internazionale Napoli na italské Wikipedii.