Diskuse s wikipedistou:Radiosaltbird/Archiv 2

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Wikipedista:Marek Koudelka/Úvod

Riders in the Store

Proč jste odstranil kategorii česká hudební alba? Dominik Matus  diskusepříspěvky 7. 1. 2012, 19:08 (UTC)

Dobrý den, článek Riders in the Store je zařazen v kategorii Alba Skyline, která je podkategorií Kategorie:Česká hudební alba. — Marek Koudelka; 7. 1. 2012, 19:44 (UTC)

County

Ahoj Marku, dívám se že zakládáš články o kalifornských okresech a moc to oceňuju. Jen jsem Tě chtěl upozornit na možný problém s názvem hesel - stalo se mi totiž něco podobného s leteckými základnami. Existuje totiž heslo Okres Los Angeles (Los Angeles County), ty používáš originální názvy (já s tím souhlasím). Jde mi jen o to, abys nezaložil třebas 50 článků a pak se na tebe nenahrnula lavina kritiků, kteří po tobě budou chtít to všechno přejmenovat ze Santa Claus County na Okres Santa Claus :D Víš, jak to myslím :) S pozdravem -David Kennedy 8. 1. 2012, 15:56 (UTC)

Ahoj Davide, chtěl bych založit alespoň takhle pahýlově celou Kalifornii (dál se uvidí), dělám to podle původního názvu, protože tak je většina okresů, osobně se mi to tak líbí taky víc. Už se to řešilo několikrát (viz třeba tady). Já s tím počítám, že se to někomu nebude líbit, celkem mi to ani nevadí (když to někdo bude chtít, ať si to přejmenuje, já mu s tím nepomůžu). S pozdravem Marek Koudelka; 8. 1. 2012, 16:11 (UTC)

Rainbow

Ahoj, tak se Ti sem tedy zvěčním nově ;) .. ale k věci: Rainbow mi nic moc neříkají, ale u téhle editace Marka-Mazzy jsem viděl, že text neodpovídá uváděnému z en.wiki. A první věta ... Když v roce 1974 Ritchie Blackmore odešel z Deep Purple..! všude jinde píšou že to bylo 1975. Možná je to všechno ostatní správně, ale mám z toho divnej pocit (např. .. Ian chtěl Blackmorea do své skupiny .. to jsem taky nikde nezaznamenal. Přesto, že vidím Tvoje nové "nehudební" editační zaměření, tak jsem si myslel, jestli by sis neudělal odskok a nemrknul na ten přidaný text od Marka-Mazzyho.. ? Každopádně i kdyby Ti to nevyšlo, přeju příjemně strávenej večer --Krochoman 14. 1. 2012, 20:02 (UTC)

Ahoj, zase jsme u Rainbow... Ten překlad se mi moc nezdá, možná je, ale jen vybrané části z anglické verze. Je tam Když v roce 1974 Ritchie Blackmore odešel z Deep Purple, tak se společně s členy Electric Elves skupinu Rainbow(začátek roku 1975). Takže tam píšou 1975. Ten text je hodně špatný, spíš se mi to zdá jako upravený strojový překlad (viz předchozí věta, zkus si to přečíst). Další nepřesnost je hned v druhém odstavci, Hned první album se jménem Rainbow (vyšlo v roce 1975) se setkalo s úspěchem a to především hit Man on the Silver Mountain. (zase tam nějaká slova chybí), ale hlavně první album se nejmenovalo jen Rainbow, ale Ritchie Blackmore's R-A-I-N-B-O-W (případně Ritchie Blackmore's Rainbow). Pod nadpisem Graham Bonnett je: Potom, co Ronnie James Dio se rozhodl ze skupiny odejít, tak Blackmore se rozhodl, zlanařit Iana Gillana. (zase docela nečitelné). Nějaké části jsou dobré, některé moc ne, já nevím co s tím, zkus se spíš zeptat autora. V současné době jsem zaměřen na „nehudební“ editace, ale pravidelně se k hudbě vracím. Díky za hlasování na portále hudba, pokud si najdeš čas, můžeš i nominovat. Přeji taktéž příjemný večer, s pozdravem Marek Koudelka; 14. 1. 2012, 20:21 (UTC)
Díky, zeptám se autora. --Krochoman 14. 1. 2012, 20:33 (UTC) .. sloní paměť :(

K pozvání do portálu

Dobrý den, stydím se, že jsem Vám za pozvání do portálu "Hudba" nejen nepoděkoval, ale ani neodpověděl. Zprvu jsem se nemohl rozhodnout, zda ano nebo ne, a pak jsem samým váháním zapomněl. Nicméně se mi do nominací článků (což jste uváděl jako hlavní příklad účasti) moc nechtělo hlavně proto, že o článcích v oboru hudby - tedy kromě "vlastních", které bych někde prosazoval skutečně nerad - nemám přehled. V oboru vážné hudby, na který se soustředím, tu ostatně mnoho editorů není. Pokud byste se však domníval, že mohu být Vašemu projektu nějak užitečně nápomocen, dejte mi vědět.--RPekař 14. 1. 2012, 21:46 (UTC)

Dobrý den, to je v pořádku, je škoda, že je tady málo wikipedistů, kteří se tímto oborem zabývají. Vy jste ovšem asi také nejlepší editor hudebních článků na české Wikipedii (podle mě určitě, mé články stojí za …). Pokud by jste chtěl, můžete třeba navrhnout nějaké zajímavosti, těch je docela málo (jsou mnohdy několik týdnů po sobě stejné). Každopádně děkuji za odpověď, Marek Koudelka; 14. 1. 2012, 22:00 (UTC)

Výběr příkladů alb

Ahoj, oslovuji Tě jako kolegu, který se zde věnuje hudbě. Prosím, až se Ti bude chtít, projdi příklady alb v jednotlivých typech nosičů (studiová, koncertní alba atd.) a vyber pouze reprezentativní alba dané kategorie. Je poměrně ostuda, když uvádíme za příklady alba ve formě jednovětých pahýlů a články se šablonou „Upravit“ [1]. Díky.--Kacir 27. 1. 2012, 01:46 (UTC)

Ahoj, díky za vyhození těch článků. Článek Studiové album jsem psal někdy před rokem a nebyl jsem na Wikipedii vůbec zkušený a navíc jsem tam chtěl uvést i příklad jiného typu hudby, jako byla například Madonna. Na koncertní album kouknu, v kompilacích příklady nejsou, potom je možné ještě Debutové album a Eponymní album. Pokusím se s tím něco udělat. S pozdravem Marek Koudelka; 27. 1. 2012, 13:25 (UTC)

Rozpor ve zdrojích ohledně stopáže skladeb na albech

Ahoj, obracím se na tebe jako na někoho, kdo se vyzná v hudební tématice. Mám potíž s uváděním stopáže jednotlivých písní v článcích o albech, protože každý zdroj tvrdí něco jiného. Byť se jedná o nanejvýš věrohodné zdroje (např. AllMusic), tak tam mají docela velké odlišnosti ve stopážích vzhledem k tomu, co je uvedeno na bookletu těch alb. A jelikož většina zdrojů vč. recenzí stopáže neuvádí a omezuje se pouze na seznam skladeb, je to o to komplikovanější. Rád bych se tě zeptal, co bys za těchto okolností dělal, zda bys opsal údaje z bookletů alb (což z hlediska pravidel WP není úplně košer, ale podle mě v tomto případě nehrozí žádné porušení NPOV, je to pouhý nevýznamný číselný údaj) nebo zda by sis vybral jeden zdroj a toho se držel nebo zda bys to neuváděl vůbec. Další otázkou je pak situace, kdy příslušné album nevlastním a musel bych se spolehnout pouze na zdroje. Tímto tě prosím o radu. --Loupežník 1. 2. 2012, 02:28 (UTC)

Ahoj. Booklet a Allmusic. Ostatně další velké množství webů jsou pouze kopie těchto nebo má někdo album pouze v mp3 v počítači a délky jsou pozměněny. Pokud opíšeš z bookletu seznam skladeb včetně autorů a délek není copyvio, protože potom by bylo copyvio většina článků o hudebních albech zde na Wikipedii. Samozřejmě, že nemůžeš vlastnit všechna alba o kterých píšeš, to asi nejde /u tebe třeba ano, nepíšeš toho tolik, ale co potom já?/ Délky skladeb zrovna vůbec nezdrojuji, zdroje dávám /když už/ jen k datu vydání, vydavatelství, producentovi atd. — Marek Koudelka; 2. 2. 2012, 13:04 (UTC)
Děkuji ti za odpověď. Copyvio to být nemůže, protože chráněn není údaj, ale forma. Šlo mi jen o to, zda je problém, že je to primární zdroj a chtěl jsem znát tvůj pohled na věc. Ono i ve věrohodných zdrojích totiž často nalézám nepřesnosti, nicméně oproti bookletu se v Allmusic liší téměř celá stopáž. Nebo možná existuje více verzí těch alb s rozdílnou délkou skladeb (rozdíly cca 0 - 5 vteřin na bookletu oproti zdroji), to nevím. Hezký večer a mnoho dalších článků o hudbě přeje — Loupežník 2. 2. 2012, 18:40 (UTC)

County

Zdravím, jen maličkost, nebylo by lepší u hustoty obyvatel v okresech psát např. 5 obyv./ km² než 5/km²? připadá mi to takové lepší, a zdá se že je v české literatuře i obvyklé.--Mirek256 3. 2. 2012, 14:01 (UTC)

Dobrý den. Pokud myslíte v infoboxech, tak tam je to generováno automaticky, potom prosím opravte tam. — Marek Koudelka; 3. 2. 2012, 14:23 (UTC)
Rád bych, ale šablony dělat neumím.-:)))--Mirek256 3. 2. 2012, 14:54 (UTC)
VyřešenoVyřešeno --Harold 3. 2. 2012, 14:58 (UTC)
Jen další maličkost, chtělo by to ověřovat funkčnost odkazů. V Pendleton County (Kentucky) nefunguje [2]. -:)))--Mirek256 4. 2. 2012, 12:48 (UTC)
Opraveno. Díky za upozornění. Pokusím se to příště kontrolovat. — Marek Koudelka; 4. 2. 2012, 12:52 (UTC)

Malá písmenka v infoboxu

Ahoj, viděl jsem, že po mě opravuješ písmenka v infoboxech. Je to tedy zavedeno tak, že žánry se do infoboxů píšou s malým písmenkem? Já totiž automaticky dávám velká, jako že začínám nový řádek. Ptám se proto, abych to když tak přestal dělat a nemuselo se to pak po mně opravovat... :-) Zdraví --Mates245 10. 2. 2012, 14:51 (UTC)

Ahoj. Okoukal jsem to u Miroslava Josefa (už dřív)... Pokud je to název, tak to psát s velkým písmenem (původ, vydavatelství), naopak když něco není název, tak s malým (žánr, nástroje). Jo a byly zrušeny pahýly, tak prosím vkládej jen obecný {{Pahýl}}. Zde jsou ty zrušené. P.S.: ne že by mi to nějak vadilo, ale všiml jsem si, že Konvergencie to asi nevyhrajou :( S pozdravem Marek Koudelka; 10. 2. 2012, 15:09 (UTC)
Ahoj, jo já si toho všiml, ale tyhle články jsem dodělal dřív, než se to začlo vyměňovat, teď už dělám jen pahýl... Co se týče nominace, já jsem moc nevěděl co nominovat, aby to stálo za to. Zaprvé je pravda, že album ještě článkem měsíce nebylo, takže spíš souhlasím s tvým návrhem. Navíc máme zatím jen 2 návrhy, takže to stejně nestačí k rozběhnutí hlasování. Zdraví --Mates245 10. 2. 2012, 16:01 (UTC)
Jojo, lidí hlasuje hodně (minulý měsíc tuším 8), ale nominovat nechce nikdo. S tím asi nic neuděláme, v uvítací šabloně (kterou často používám) to zmíněno je. K rozběhnutí hlasování ještě máme čas, takže uvidíme, kdyžtak někoho zkusíme vyzvat. Mimochodem, zde v sekci Volba, je nějaký nesmysl, myslím tím poslední odrážku (Pomyslný stříbrný a bronzový...), tu bych asi smazal, nebo s tím zkus něco udělat (pravidal jsi psal ty). To, že jsem moc nevěděl co nominovat se mi stalo ke konci minulého roku, tehdy jsem nominoval Doors (taky NČ), ale teď už zase nějaké nápady mám. — Marek Koudelka; 10. 2. 2012, 16:13 (UTC)
Co se dá dělat, možná nakonec změníme pravidlo tří článků... a budeme to spouštět už při dvou. To poslední pravidlo je nějaký relikt.. asi jsem kdysi dávno myslel, že nějaká taková sekce bude, ale nikdy nevznikla, jsou zmíněni pouze vítězové. Tak tam asi dám "Zvolené články budou vyobrazeny v seznamu na hlavní straně portálu v sekci Články měsíce", je to OK? Zdraví --Mates245 10. 2. 2012, 16:31 (UTC)
Třeba, články z druhého a dalšího místa jsou v Portál:Hudba/Článek/Hlasování/Archiv, to je možné také zmínit, ale klidně to nech tak jak jsi napsal.

Hlasování a recenze

Ahoj. Navrhuji, abychom spustili hlasování na portále. Chci se zeptat, jestli s tím souhlasíš, nebo ne, protože máme jen dva články (a v pravidlech máme minimum tři). A ještě, udělal jsem ti malou recenzi k tomu tvému článku, čehož sis určitě všiml. Nejsem sice člen WP:Q, ale už jsi tam delší dobu neměl žádnou odpověď, tak alespoň něco. Zdraví, --Mates245 14. 2. 2012, 20:57 (UTC)

Hlasování bych spustil, pokud jsou dva, tak to stačí (lepší než jeden nebo nic). Na Calea kouknu, díky moc. Proč jsem tam neměl delší dobu odpověď? To bude tím, že asi za moc nestojí. — Marek Koudelka; 17. 2. 2012, 13:49 (UTC)
OK, hlasování spustíme, koukám že jsi to už udělal, díky. Mně se ten článek líbí, nevím, mně taky zatím žádnou recenzi k tomu albu nedali (i když to má asi k DČ pěkně daleko) --Mates245 17. 2. 2012, 21:02 (UTC)
S recenzí bych ti rád pomohl, ale opravdu se v tom nevyznám, co se týče malých (nejen pravopisných) oprav, ty tam nemáš tolik chyb a překlepů jako já, jen bych asi v infoboxu (v kritice) udělal link na Allmusic a případně na ostatní (ale zatím nemají článek, takže spíš bez odkazu). Mezi názvem recenzenta a hvězdičkami bych nedělal pomlčku. Jinak u seznamu skladeb bych tu poznámku dole (Na všech písních se podílela...) dal pod nadpis seznam skladeb a trochu ji upravil, ale to je jen můj názor. Ale spíš to chce čas, počkat a on se nějaký člen WP:Q najde a recenzi ti udělá. Já taky ještě nějaký čas počkám (chci hlavně ještě recenzi od někoho z WP:Q, kdo se recenzemi zabývá), myslím spíš k formě textu, já na DČ nechvátám. Každopádně moc díky za tvé připomínky, které ti museli zabrat dost času. — Marek Koudelka; 17. 2. 2012, 21:33 (UTC)

Omlouvám se, omylem jsem napsal dva příspěvky do Vašeho diskuz. archivu a ne sem.

S pozdravem. (Liska8006 23. 2. 2012, 22:43 (UTC)).

Následující část byla přesunuta z archivu:
nejlepsi divci rock and rollova skupina vsech dob LiLiPUT (Kleenex) jak ji nazval Robert Christgau

Zdravim. Doporucuji k zalozeni. Genialni punk rockova skupina s radikalnim nezamenitelnym zvukem - Kleenex / LiLiPUT Napr. ofic. mix You Tube pro Kleenex. S pratelskym pozdravem. (Liska8006 22. 2. 2012, 14:52 (UTC)).

jedna z nejoblib. skupin Roberta Christgaua - nejvyznamnejsi australska alternative rockova (indie popova) skupina - The Go-Betweens

Take doporucuji. Jadro tvori Robert Forster (musician)a Grant McLennan. (Liska8006 22. 2. 2012, 15:12 (UTC)). Ale slibuji, ze je to naposled co posilam doporuceni, mam spatny pocit, ze Vas do neceho nutim. Myslim si, ze Vas bavi zakladat ruzne clanky. Jen jsem Vam o tech skupinach chtel rict, treba Vas take zaujmou, predevsim Kleenex to je opravdovy klenot v dej. hudby. Kdyz nic nevytvorite je to uplne jedno. S pratelskym pozdravem. (Liska8006 22. 2. 2012, 21:19 (UTC)).

Konec části přesunuté z archivu
Dobrý den, díky za návrhy, ovšem nevím, kdy (a jestli vůbec) se k založení článků dostanu. Určitě se na něco od těchto skupin podívám. P.S.: Příště piště prosím sem, ne do archivu, děkuji. — Marek Koudelka; 24. 2. 2012, 13:09 (UTC)

Roky

Ahoj. Prosím, když přidáváš úmrtí a narození osobností do článku o rocích dávej je prosím také do článku typu "rok v hudbě", protože v nich je pak tyto informace chybí (a hodí se tam víc, než do samotného článku o roce). Díky, zdraví --Mates245 (diskuse) 4. 3. 2012, 18:12 (UTC)

No tak jo! Abych řekl pravdu, tak já to většinou nepřidávám nikam (jen aktuality na portále), ale když je to tak velká osobnost jak právě Ronnie Montrose, tak jsem to upravil i ve výročích na portále. — Marek Koudelka (diskuse) 4. 3. 2012, 18:26 (UTC)

Vyznamenání: Wikipedista II. třídy

Ahoj, podle tohoto máš nyní nárok na toto ocenění. Gratuluji! Děkuji za Tvoji práci pro Wikipedii a těším se na další Tvé příspěvky. Přál bych si, aby se Wikipedie ještě dlouho těšila z Tvých příspěvků, a taky děkuji (a doufám v další) za spolupráci v hudební části projektu :-). Zdraví --Mates245 (diskuse) 7. 3. 2012, 20:23 (UTC)

Díky mockrát, na hudební části projektu hodlám pracovat pouze do konce roku 2012, ale neboj, tím jsem myslel jen výročí, která už později budou automatická. Nevím jestli se vůbec hodí mi za něco děkovat, většinou (stále a bohužel) tvořím jenom pahýly. Teď jsem sice napsal nějaké delší články, ale nevím jak dlouho budu mít dost informací k dalším lidem. Momentálně pracuju na Nicku Drakeovi (o kterém moc informací nemám a ani do toho nemám moc chuť), na druhou stranu zase na Lou Reedovi, ke kterému mám info dost a baví mě to psát. Díky za vyznamenání, obdovuju taky, že jsi mi ho udělil v první možný den. Ještě jednou Díky. P.S.: Promiň ten druhý defaultsort ([3]), jak jsem ho neviděl na kategoriema, tak jsem ho tam prostě dal... S pozdravem Marek Koudelka (diskuse) 8. 3. 2012, 13:44 (UTC)

Poděkování za kvalitní články

Wikikvítí

Ahoj, moc bych ti chtěl poděkovat za to, že po nějakém tom roce převážného zakládání nových, kratších článků zkoušíš některé (nyní konkrétně Thin Lizzy a Lou Reed) dotáhnout mezi DČ. Po (velmi zběžném) prvním pohledu na ně si myslím, že to půjde, možná se i dostanu k recenzi. Tímto ti tedy předávám virtuální wikivyznamenání 2. třídy v podobně wikikvítí. :o) Měj se hezky a snad se do budoucna můžeme těšit na další takové články. --Adam Zábranský (diskuse) 11. 3. 2012, 15:55 (UTC)

Ahoj, i já tobě děkuji za vyznamenání a samozřejmě gratuluji k několika DČ (pokud vím, tak poslední byl Vakovlk tasmánský). Jsem rád, že si toho někdo všiml (u Lou Reeda už děkoval Podzemnik), bohužel už nemám moc materiálů k dalším článkům, takže nevím jak to půjde dál. (něco dělám na pískovišti, ale nevím co z toho vznikne − Nick Drake). Mimochodem, na Lou Reeda se chystám v červenci do Prahy (pokud zítra seženu lístky), ale už nejsou vstupenky nikam k pódiu, takže se budu muset spokojit s opačnou stranou sálu :( − to jen proto, že by článek mohl být doplněn o nějaké fotky, ale zezadu asi moc dobře fotit (s mým foťákem) nepůjde a navíc nevím, jestli mě tam s foťákem pustí, dnes na Iron Butterfly to šlo (ale byl jsem u pódia). — Marek Koudelka (diskuse) 12. 3. 2012, 00:25 (UTC)

Mazání pro nevýznamnost

Ahoj, raději bych to řešil standardně, ať nejsou důvody k námitkám, byť se jedná o tvé vlastní články. Prostě bych dal {{subst:Významnost}} a on to někdo za 14 dní smaže. — Loupežník (diskuse) 14. 3. 2012, 13:10 (UTC)

Ta jo no. Na WP mají být podle mě jen oficiální alba. — Marek Koudelka (diskuse) 14. 3. 2012, 13:13 (UTC)

stránka HC Karviná, SK Karviná, HC Orlová

Na těchto stránkách je spousta naprosto mylných informací, které je nutno opravit!

HC Karviná - klub založen roku 2011 při převodu licence z HC Plus Oil Orlová SK Karviná - klub, nemající s HC naprosto nic společného! patří pod něj ženy a mládež, tyto kategorie HC NEMÁ!! HC Orlová - klub, de facto založen roku 1930, nově založen po přesunu licence a stejně jako SK Karviná s týmem HC Karviná nemá nic společného! Baník Karviná - takto se s největší pravděpodobností přejmenuje SK Karviná a pošle 2 karvinský tým (opět nic společného s HC) do Krajské ligy mužů (nic však není potvrzeno, proto nevidím důvod zveřejňovat velice pochybné informace!!!) HC Plus Oil Orlová - takhle se jmenoval klub HC Karviná, před přesunem do Karviné, nyní se tento název již nepoužívá HC Plus Oil Karviná - takhle se nikdy žádný tým nejmenoval..

Děkuji za vyřízení, doufal jsem, že to začnete nějak řešit a ne, že můj vzkaz pouze smažete a ani se nad tím nezamyslíte... -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 78.45.62.243 (diskuse) 15. 3. 2012, 23:27‎ (CE(S)T)

Ano, pokud to napíšete do článku nějak rozumně, tak to bude v pořádku, ale když to tam napíšete jako TENTO KLUB NEMÁ NIC SPOLEČNÉHO ANI S HC ORLOVÁ, ANI SK KARVINÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!, tak se nedivte, že to někdo smaže. Pokud nechcete do článku příspívat normálně, napište to do diskuse (Diskuse:HC Plus Oil Karviná) a on už to někdo opraví. S pozdravem Marek Koudelka (diskuse) 16. 3. 2012, 09:34 (UTC)

Wikiprojekt

Abysme Matesovi nezaplevelili stránku diskusí mimo téma: Ten wikiprojekt je především hodně starý a pár blbostí tam z toho důvodu bude. Ale přijde mi poněkud divné mít někde něco napsané a pak to soustavně ignorovat. Pokud tam vidíš nějakou očividnou blbost, rovnou to změň, nebo to napiš do tamní diskuse. (Mimochodem je zvláštní, že Hudba nemá vlastní wikiprojekt... zveš lidi na portál, ale někdy je dobré mít nějaké místo, kde se dá diskutovat o tématu obecně, ne jen o barvičkách na portálu). ...rozhodně to neber jako výtku, spíš podnět.--pan BMP (diskuse) 28. 3. 2012, 15:53 (UTC)

Víš, já bych nejradši ten WikiProjekt Hudební alba zrušil a založil obecný WikiProjekt Hudba nebo jen prostě založil druhý jmenovaný a tam napsal vše i z toho prvního. Teď na to nemám čas, zkusím o víkendu. — Marek Koudelka (diskuse) 28. 3. 2012, 19:26 (UTC)

Vyznamenání - Wikikytička

Gratuluji!

Ahoj, gratuluji k DČ John Cale a jako poděkování Ti uděluji Wikikytičku. Těším se na mnoho dalších článků. --4. 4. 2012, 09:15 (UTC), Utar (diskuse)

Ahoj. Díky mockrát, ale slovy „mnoho dalších článků“ bych si opravdu jist nebyl. S pozdravem Marek Koudelka (diskuse) 4. 4. 2012, 11:40 (UTC)
Gratuluji! Upřímně jsem už dost dlouho čekal, že ho někdo označí, osobně jsem měl občas nutkání ho označit, ale nejsem členem projektu Kvalita, tak jsem se udržel. :-) Nevím, proč by sis neměl být jistý více DČ, teď například aspiruješ dvěma dalšími články (Thin Lizzy a Lou Reed), které doufám budou následovat Johna Calea. Zdraví --Mates245 (diskuse) 4. 4. 2012, 15:23 (UTC)
Díky. Já jsem se ptal na diskusi WP:Q, taky jsem už byl nedočkavej :) Už jsem toho začal dělat víc, jen to ztroskotalo (Nick Drake, The Velvet Underground). K oboum článkům bych se rád někdy vrátil, u Drakea mi už stačí tohle, ale pořád to byl jeden z nejvýznamějších britských folkařů. Na americké „folkaře“ bych se rád taky dostal, mám v plánu Boba Dylana (ale to je na dlouho...). Ještě jednou díky, s pozdravem Marek Koudelka (diskuse) 4. 4. 2012, 15:36 (UTC)
@Mates245: DČ můžeš dávat i ty sám, když si myslíš, že je článek dostatečně kvalitní. Jen se doporučuje (a téměř vždy používá) nechat na to v recenzi kouknout pár dalších lidí. --4. 4. 2012, 15:38 (UTC), Utar (diskuse)

Fakt

Ahoj, dávej si pozor na tohle, není to primárně tvoje chyba a JAna jsem na to už upozornil. (mimochodem to s těmi Rammstein, je natolik podivné tvrzení, že bych to snad úplně odstranil)--pan BMP (diskuse) 13. 4. 2012, 19:10 (UTC)

Já vím, už jsem odpověděl i u JAna. Do článku to tvrzení vložil TheAnkopinko15 (zkušený wikipedista), takže jsem to nechtěl mazat a radši jsem tam dal ten {{fakt}}. — Marek Koudelka (diskuse) 13. 4. 2012, 19:19 (UTC)
Já si všiml, že sis všiml, ale už bylo pozdě :) Osobně nevěřím, že se najde natolik neprůstřelný zdroj, aby doložil, že se jim tak přezdívá "často" a mělo to v úvodu a ještě tučně zůstat, ale uvidíme.--pan BMP (diskuse) 13. 4. 2012, 22:43 (UTC)
Zeptal jsem se.Marek Koudelka (diskuse) 14. 4. 2012, 08:55 (UTC)

Díky

Děkuji za gratulace a uznání. Důchodce, pokud nechce úplně zblbnout, musí něčím zaměstnávat ty „šedé buňky“ a kromě toho mít pocit, že je užitečný. --Tom (diskuse) 14. 4. 2012, 08:57 (UTC)

Za gratulaci snad ani nemusíte děkovat, ale i tak to potěší. S pozdravem Marek Koudelka (diskuse) 14. 4. 2012, 09:00 (UTC)

Infobox - Singl, Skladba

Ahoj, mám zde takový problém. Jsem začátečník a nevím jak udělat to aby součástí infoboxu singl nebo skladba byla ukázka. Tady takhle http://en.wikipedia.org/wiki/Fade_to_Black_(song). Díky Aster (diskuse) 22. 4. 2012, 15:08 (UTC)

Ahoj. Veškeré skladby a to i jejich ukázky jsou chráněny autorským právem, takže i kdyby jsi do infoboxu vložil onu sekci „Ukázka“, tak by stejně nemohl být vložen soubor s částí skladby. Stejně tak je to s obaly alb. Na anglické Wikipedii (celkově v USA a několika dalších zemích) existuje ustanovení zvané fair use, které povoluje ukázku z díla zveřejnit pro výuku, výzkum, kritiku apod. V česku to povolené není. — Marek Koudelka (diskuse) 22. 4. 2012, 15:17 (UTC)
Z téhož důvodu jsem na Commons označil ukázku Fight Fire With Fire na smazání. Bohužel tohle u nás ani na Commons není možné, anglická wiki v tomhle má svoji výjimku. --Harold (diskuse) 22. 4. 2012, 15:19 (UTC)

10 let

Asi tak do té míry, jako je běžné, že IP adresa zakládá novou sekci pod lípou. Slaigo (diskuse) 9. 5. 2012, 12:02 (UTC)

Aha. — Marek Koudelka (diskuse) 11. 5. 2012, 11:52 (UTC)

Kurdt Kobain

Ahoj, chci si trochu postěžovat na tu změnu na stránce Kurt Cobain..nebyl to žádný experiment, Kurt Donald Cobain byl opravdu jinak známí i jako Kurdt Kobain, nechával si tak říkat a já požaduju, aby ta změna na té stránce byla. Z wikipedie se stala nechutně elitářská stránka...!!! -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 89.176.234.139 (diskusebloky) 19. 5. 2012, 09:06‎ (CE(S)T)

Ahoj, omlouvám se, až nyní jsem se podíval na google a opravdu to něco našlo, původně to vypadalo jako experiment. Editaci jsem vrátil zpět, ale řekl nejsem si jist, zda-li ji někdo znovu nezruší. S pozdravem Marek Koudelka (diskuse) 19. 5. 2012, 09:24 (UTC)

Úpravy osobních stránek

Pánové (Wikipedista:Fagnes, Wikipedista:Marek Koudelka) nelíbí se mě, že bez souhlasu upravujete mou osobní stránku. I když jde jen o opravu linku, měli byste si vyžádat svolení nebo při nejmenším na úpravu upozornit. --Bohemianroots (diskuse) 4. 6. 2012, 18:28 (UTC)

Zdravím, šlo o opravu odkazu na nějaký navbox. Klidně to můžu vrátit a ono to zase bude odkazovat nikam (červený odkaz). Kvůli něčemu takovému je nutno si vyžádat souhlas? Pokud nechcete, aby Vám nikdo uživatelskou stránku needitoval, nechte si ji zamknout. Já osobně jsem rád, kdy mi na mé stránce někdo opraví odkaz tak, aby to odkazovat tam kam má. S pozdravem Marek Koudelka (diskuse) 5. 6. 2012, 12:32 (UTC)

Fotky

Podívejte sem: http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Photographs_by_Bengt_Nyman --Svajcr (diskuse) 11. 6. 2012, 06:07 (UTC)

Díky moc, ale teď mám těch návrhů moc. Do budoucna snad půjdou na portál dávat i obrázky jiných rozměrů, kdyby se tam dal jiný, bylo by vpravo dole ještě větší bílé místo. Ještě jednou díky, — Marek Koudelka (diskuse) 11. 6. 2012, 12:38 (UTC)

Vlivy

Ahoj, prosím, potřebuji drobnou pomoc? Nevíš jak vhodně oddělit v hudebních článcích dvě sekce "Vlivy"? V angličtině jsou pro to krásné odstavce Style and influences a Impact and legacy, ale nějak mi dochází nápady, jak to oddělit v češtině. V jednom se popisuje styl a ovlivnění jiných kapel, zatímco v druhém odstavci je vliv kapely na okolí, jejich působení apod. Díky --Mates245 (diskuse) 12. 6. 2012, 18:27 (UTC)

Ahoj, koukám, že jsi celkem hodně aktivní na RC, je to dobře. Co se týče článku The Offspring (asi myslíš ten), doufám, že dosáhne nějakého ocenění. Teď k otázce, článků ve kterých ty sekce jsou moc není, takže to asi nikde opsat nepůjde. Já na tom nejsem zas tak dobře co se týče češtiny (a ještě hůř v ostatních jazycích), takže ti ani s tímto neporadím. Tyhle věci mě hodně zpomalujou při psaní (, takže radši nepíšu = jenom pahýly). Promiň, ale opravdu nevím. — Marek Koudelka (diskuse) 13. 6. 2012, 12:47 (UTC)
@Mates245: Takže jako Vliv na ostatní kapely/hudební scénu a Vliv na společnost/veřejnost? --13. 6. 2012, 13:49 (UTC), Utar (diskuse)
@Utar: No, když se podíváš na zmiňovaný článek The Offspring, tak jsou tam nově sekce Styl a ovlivnění a Vliv a dopady. Mně se to moc nelíbí tyhle výrazy, ale je to takový provizorium. Já právě taky přesně nevím, jak to pojmout česky, ale cítíš ten rozdíl - v prvním je hudební styl a to, čím byla kapela ovlivněna, zatímco ve druhém je působení kapely samotné na ostatní kapely, či vystupování ve filmech, v rádiích apod. (Marku, promiň, že teď zneužívám tvou DS, když tak mi Utare odpověz ke mně...)
@Marek: Snažím se být alespoň nějak ku prospěchu, nemám teď příliš času (snad se to koncem týdne a tedy i šk. roku změní) na psaní dlouhých článků, tudíž vymýšlením právě takových hezkých frází. Proto to hlídání změn, které se dá provozovat i během jiné činnosti (ad. občas tam prostě juknu :-)). Ocenění? Tak doufám, že ano, ale je k tomu ještě docela daleko, například musím dodat reference, protože je to jen přeloženo. --Mates245 (diskuse) 13. 6. 2012, 14:08 (UTC)
Pokračování na Diskuse:The Offspring. --13. 6. 2012, 15:14 (UTC), Utar (diskuse)

Nábor

Zdravím, pokud rád/a píšeš články ohledně Architektury či stavebnictví, tak se neváhej zapsat do nově vzniklého wikiprojektu, který vznikl pro portál Architektura a stavebnictví ke zkvalitnění článků ohledně tohoto tématu. Pokud máš zájem zapiš se.

Edisteewr (diskuse) 15. 6. 2012, 14:30 (UTC)

Zdravím. O portálu a souvisejícím WikiProjektu samozřejmě vím (sledoval jsem dění u kolegyně K123456), ale nabídku nepřijmu, protože toto téma jde absolutně mimo mně. Přeji Vám mnoho zdaru v hledání nových pomocníků, z vlastní zkušenosti vím jak těžké to je. S pozdravem Marek Koudelka (diskuse) 15. 6. 2012, 14:35 (UTC)

Wiki page creation

Hello Mr. Koudelka, my name is Paolo Preite, I'm an italian songwriter and musician and I'd like to add a wiki page about me.

I noticed you contributed to write Fernando Saunders' wiki page, you're interested in rock music and you're a very active wiki user.

Since Fernando Saunders is my producer, maybe you can help me to get that page online. I compose in english and I'm recording my first album with Fernando Saunders himself and Kenny Aronoff, just to name some of them.

I've already tried to publish a page, but due to the policies of wikipedia I need a referral user and I thought of you. Obviously I've got a wiki account through which I'm writing to you, but I'm a newbie, so feel free to write me an email to my email address, I'll be glad to provide you my draft and any further information.

Many thanks in advance. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Thefate1985 (diskuse) 19. 6. 2012, 22:19 (CE(S)T)

Hello Mr. Preite, I would like to help, but unfortunately I will not get much on the internet sources about you. I have almost no Internet resource (http://www.rollingstone.com/ or http://www.guardian.co.uk/ and others) that writes about you. Try to be a time to wait until your album release with Fernando and will be more articles on the internet about you (en:Wikipedia:Notability). If there is something incomprehensibly written, I'm sorry, I can not very well English. --Marek Koudelka (diskuse) 21. 6. 2012, 15:28 (UTC)
@Koudelka: Podle mne došlo k omylu. Podle „I need a referral user“ usuzuji, že si Preite myslí, že potřebuje nějakého wikipedistu, který se za něj zaručí, ač šablona v daném článku žádá alespoň jednu referenci, žádného uživatele.
@Preite: In my opinion, Mr. Preite, you are wrong. You don't need any "referral user" for that article to stay on Wikipedia. That template placed in en:Paolo Preite asks for "at least one reference to a reliable source" but no user at all. That means, to put long story short, there needs to be some link to a decent internet site or book about you. --21. 6. 2012, 15:41 (UTC), Utar (diskuse)
@Utar: Díky za odpověď, neumím anglicky zas tak dobře, abych pochopil všechno. --Marek Koudelka (diskuse) 21. 6. 2012, 15:57 (UTC)
Není zač, kdybys něco potřeboval přeložit, ozvi se. Jen jsi nejsem jist, kdy sem zase přijde, když tě žádal, ať se mu ozveš mailem. --21. 6. 2012, 16:05 (UTC), Utar (diskuse)
Jo, to je vlastně pravda, nějak jsem na to zapoměl. Napíšu mu s odkazem sem ať to nemusím všechno přepisovat. Díky za nabídku a upozornění. --Marek Koudelka (diskuse) 21. 6. 2012, 16:12 (UTC)

Xmark95 / Xmark96

Pomoz mi prosím od toho vandala Xmark96 co mi ukradl účet! --Xmark95 (diskuse) 23. 6. 2012, 12:56 (UTC)

Zdravím, účet Xmark96 je aktivní déle než ten Váš, takže by to spíš měl být opak. --Marek Koudelka (diskuse) 23. 6. 2012, 12:59 (UTC)

Vkládání hudebních vzorků

Ahoj, potřeboval bych poradit. Chtěl bych do "své" úpravy článek o Bobu Dylanovi dostat ukázky písní, jako jsou v jeho anglické verzi [4], ale nevím, jak na to. Prosté "napasování" do české šablony nefunguje. Díky. --Exi666 (diskuse) 25. 6. 2012, 17:19 (UTC)

Ahoj, odpovím za kolegu. Bohužel to na české wiki nejde. U nás nelze do článků vkládat soubory pod licencí fair use, a proto ukázky skladeb nemohou být v textech uváděny tak, jako na anglické wikipedii, která je v tomto ohledu benevolentnější. Můžeš to zkusit obejít, že do externích odkazů přidáš také odkaz na příslušnou ukázku uloženou na anglické wiki, ale tam hrozí, že to někdo bude revertovat. --Mates245 (diskuse) 25. 6. 2012, 17:39 (UTC)
Ale na tohle přece myslí i náš autorský zákon, konkrétně v ustanovení § 31 odst. 1 písm. a) podle kterého nezasahuje do aut. práv ten, kdo užije v odůvodněné míře výňatky z díla. --Exi666 (diskuse) 25. 6. 2012, 17:49 (UTC)
Jenže co je to odůvodněná míra? Tedy, mě to nevysvětluj, já ti rozumím, ale velká část wikipedistů považuje používání výňatků a ukázek skladeb pod fair use jako špatné a právě tento dotaz bývá jeden z argumentů proti. Již dříve byly obrázky (např. covery alb) a stejně tak ukázky skladeb, kterým nelze dodat příslušnou licenci, z české wiki odstraněny a jejich používání zakázáno. --Mates245 (diskuse) 25. 6. 2012, 18:28 (UTC)
Tak asi se shodneme, že lepší příklad povolené citace než 10vteřinovou ukázku 4minutové písničky "oškubané" na nejnižší poslouchatelnou kvalitu těžko najdeme. Nicméně je mi jasné, že s tím ty ani já nic nenaděláme. Je ale škoda, že se česká wiki ochuzuje o tento s největší pravděpodobností legální vylepšovák. --Exi666 (diskuse) 25. 6. 2012, 18:40 (UTC)
Ve zkratce: obrázek/zvuk/video, co není na Commons, na české Wikipedii zobrazit/přehrát nejde. A tam fair use neberou, protože vše, co tam je, má být pod svobodnými licencemi (ne „jen pro bělochy“, „jen pro golfisty“, „jen pro ilustraci“, „jen pro nekomerční použití“…) --25. 6. 2012, 18:35 (UTC), Utar (diskuse)

Díky oběma (Mates245, Utar) za odpovědi, omlouvám se, tento týden jsem neměl přístup k internetu. Teď ještě pro Exi666: jsem rád za článek a pokud dodáte ty reference (jak Vám již na Vaší disk. stránce napsal Vachovec1), článek by mohl dostat ocenění dobrého nebo následně i nejlepšího článku. Již teď můžete článek klidně vložit na stránku Wikipedie:WikiProjekt Kvalita/Články k recenzi, aby Vám případně někdo udělal recenzi (z vlastní zkušenosti vím, že to bude asi nějaký čas trvat). S pozdravem Marek Koudelka (diskuse) 29. 6. 2012, 07:54 (UTC)

Když vy neustále dodáváte tak dlouhý a propracovaný články, kdo to má pořád číst… ;P --29. 6. 2012, 08:03 (UTC), Utar (diskuse)
Hmm, ale mě to nijak nevadí (ať už to je DČ nebo není, samozřejmě jsem rád, že nějaký článek dosáhne DČ), v nejbližší době tam dodám Toma Waitse, knížku (svým rozsahem spíš „knihu“) už mám přečtenou, takže teď se to pokusím doplnit...no a potom ještě nějaké online zdroje a bude to. --Marek Koudelka (diskuse) 29. 6. 2012, 08:20 (UTC)
Jo, jen zlobím :D . Dobře, píšu si podívat se na Toma Waitse, až se objeví v žádostech o recenze. --29. 6. 2012, 08:40 (UTC), Utar (diskuse)
Teď docela čekám, co budeš dělat s Reedem, nechávám se překvapit (: …a neodpovídej, chci se překvapit… --Marek Koudelka (diskuse) 29. 6. 2012, 09:02 (UTC)
Dokonáno jest. Odebírám ze žádostí o recenze. --29. 6. 2012, 10:11 (UTC), Utar (diskuse)
Jdu na to, díky. --Marek Koudelka (diskuse) 29. 6. 2012, 10:15 (UTC)
@Marek Koudelka - To by bylo skvělé, reference dodělám pravděpodobně během dneška. --Exi666 (diskuse) 29. 6. 2012, 08:48 (UTC)
Až si budete jist, že je článek dle Vás v pohodě, dejte ho (po vzoru ostatních) na tu stránku, no a pak se vám na článek někdo podívá a něco napíše do diskuse. Jen tak mimochodem, doufám, že se Wikipedie bude moct těšit Vaší prací ještě v jiných článcích, protože většina hudebně zaměřených lidí tady udělá jeden dva…pár článků a najednou nic (příklad ElPajo, Spillane, Rockpublicista …). --Marek Koudelka (diskuse) 29. 6. 2012, 09:02 (UTC)

Lou Reed

Wikivyznamenání 2. stupně („Wikikytička“)
Wikivyznamenání 2. stupně („Wikikytička“)

Ahoj, chtěl bych ti tímto poděkovat za tvou soustavnou práci, která nyní vyvrcholila zanesením článku Lou Reed mezi dobré. A jak tak koukám, další jistojistě budou následovat. Tak ještě jednou díky, zdraví --Mates (diskuse) 29. 6. 2012, 20:01 (UTC) P.S. mám zatím jen nový podpis, změna jména se nějak protahuje, ale postupně se připravuj na více strohé "Mates", protože mi ta čísla ve jméně nevyhovují (pozn. navíc to jde krásně skloňovat :-D).

Jaksi se to protáhlo, ale když už ten článek nestihl vzniknout k jeho narozeninám, tak aspoň do pražského koncertu. K tvému jménu něco, všiml jsem si toho kdesi u někoho na disk. stránce, kterou mám ve asi sledovaných (nebo kde jsem si toho všiml), takže o tom vím a doufám, že se ti to podaří dotáhnout do konce. Díky za kytku (a to už druhou − no tak napůl druhou − za tento článek). S pozdravem Marek Koudelka (diskuse) 29. 6. 2012, 20:12 (UTC)

Vyznamenání - Trsátka pracovních dnů

Gratuluji!

Ahoj, za obsáhlý článek Lou Reed, který dnes získal stříbrný puclík, Ti tímto uděluji Trsátka pracovních dnů, na každý všední den jedno. O víkendu netrsej a piš dál skvělé články. Příjemný hudební zážitek --29. 6. 2012, 20:15 (UTC), Utar

Díky moc, zásluhu na tom ale máš i ty (a Juandev), oba jste pomohli s recenzí a ty nakonec i s tím ostatním. Originální vyznamenání ti asi dalo zabrat vůbec vymyslet a najít a toho si opravdu vážím. PS: o víkendu asi psát budu (jak už to tak bývá), ale bude to spíš rozšiřování Waitse nebo vytváření pahýlů o nedávno zesnulých (dle en:Deaths in 2012). --Marek Koudelka (diskuse) 29. 6. 2012, 20:25 (UTC)
Jo, když už má někdo 2-3 wikikytky, dávat jen tak další mi přijde příliš fádní, takže zkouším přijít s něčím originálním. Nejdřív jsem zkoušel nějaké kytary, ale těch je na Commons tolik, že bych se určitě trefil do nějaké, co Reed nikdy ani neviděl. Trsátka jsou ale věčná :D . No, a když jich je pět… Prostě dobrá práce, jen tak dál. --29. 6. 2012, 20:38 (UTC), Utar (diskuse)
P.S.: Jo a ten víkend měl být jako dny, kdy nemáš používat ta trsátka, ne jen tenhle :D

Infobox Hudební žánr

Jen jsem tě chtěl upozornit, že kolega G3ron1mo, který má zřejmě z wikipedie odstranit všechny barvy, zacílil nyní mimojiné na žánrové infoboxy ({{Infobox - hudební žánr}}) --Mates (diskuse) 2. 7. 2012, 11:22 (UTC)

Možná bych se do diskuse zapojit mohl, ale pak budu mít zase špatnou náladu. Už to bylo u navboxů ({{Frank Zappa}} apod.), ty byly taky dobře přehledné (rozeznali jsme skupiny, zpěváky, nevokální hudebníky apod.) a teď? Všechno stejně. Už jsem nad tím přemýšlel, takže teď jen čekám, kdy se pustí do {{Infobox Hudební umělec}}. U těch žánrů nevím, jak se v těch barvách orientovat. Ale stejně díky za upozornění. --Marek Koudelka (diskuse) 2. 7. 2012, 11:54 (UTC)
Vzhledem k tomu, že existuje wikiprojekt, přesunul jsem to tam. Je tam speciální podstránka, dal jsem tam návrh atd. Doufám, že se vyjádří i ostatní účastníci projektu. Osobně si přeji co nejrychlejší ukončení této diskuse s výsledkem nechat vše jak je, protože změny jsou zbytečné a neúčelné. Než plýtvat energií na přemalovávání infoboxů, radši ji vložit do zakládání nových článků. --Mates (diskuse) 2. 7. 2012, 11:57 (UTC)
Pokud těmi ostatními účastníky myslíš mě, tak nevím, pokud myslíš někoho jiného (pan BMP a Edisteewr) − neřekl bych a to hlavně v druhém případě, kde Edisteewr už má svůj portál a projekt. --Marek Koudelka (diskuse) 2. 7. 2012, 12:05 (UTC)
Myslel jsem všechny, třeba i jiné wikipedisty, co více přispívají do hudební sekce. Kolega, který změnu navrhuje, sám nijak do sekce nepřispívá a nevím tedy, proč mu na tom záleží. Pravidla těchto šablon by měli určovat ti, kteří se o dané téma zajímají. --Mates (diskuse) 2. 7. 2012, 12:16 (UTC)
Pardon, ale pravidla jakýchkoliv šablon by měli určovat především ti, kteří tomu rozumějí (tím teď nemám na mysli zrovna kolegu G3ron1ma), nejen kvůli jednotnosti, ale i kvůli snadnější údržbě a přístupnosti.--Zdenekk2 (diskuse) 4. 7. 2012, 09:29 (UTC)

Námět

Dobrý den, všiml jsem si, že zakládáte články o sídlech v USA. Kdybyste chtěl o příslušném sídle napsat ještě něco více, dala by se tam zařadit třeba zmínka o tamním kostele (s příslušným odkazem), pokud jsou dotyčné údaje dohledatelné – např. „Nachází se zde římskokatolický kostel Nanebevzetí Panny Marie z roku 1900.“ s odkazem na článek kostel Nanebevzetí Panny Marie (Houston). Pokud byste ohledně této tematické oblasti cokoliv potřeboval, napište mi prosím do mé diskuse, popřípadě do diskuse portálu Křesťanství. Hezký den přeje Fagnes (diskuse) 3. 7. 2012, 21:02 (UTC)

Vím o tom (už jsem to četl u někoho jiného), uvidím. --Marek Koudelka (diskuse) 4. 7. 2012, 07:35 (UTC)

Vyznamenání - Wikikytička (Ivan Sekyra)

Díky!

Některé zprávy jsou veselé a jiné smutné. Oceňuji krátký článek Ivan Sekyra jako vzpomínku na jednoho člověka, jehož Zahradu ticha určitě všichni známe. --Pastorius (diskuse) 4. 7. 2012, 11:00 (UTC)

Před odjezdem na Lou Reeda ještě stihnu odpovědět. Špatných zpráv teď přibývá, takže ... 2012 v hudbě (sekce úmrtí) ... Zahradu ticha známe všichni, ale že by se mi kdovíjak líbila, to se říct nedá. Mimochodem, už ani autorství té skladby mu nepřipisují. Četl jsem komentáře na Novinky.cz a někdo tam psal, že je od Pavla Rotha (že ji i napsal). Díky za vyznamenání. --Marek Koudelka (diskuse) 4. 7. 2012, 13:00 (UTC)
Autorství mám (neoficiálně a neověřitelně) ověřené z první ruky, od člověka, který tehdy s Ivanem Sekyrou hrál :) --Pastorius (diskuse) 4. 7. 2012, 22:47 (UTC)
Já to vím, že ji napsal on, ale jsou i jiní … Ještě mě napadá jedna věc. Vím, že jste nahrál na Commons nějaké fotky muzikantů (Arakain apod.), nemáté třeba fotku Ivana Sekyry? --Marek Koudelka (diskuse) 5. 7. 2012, 12:16 (UTC)

Diskuse s wikipedistou:JUK jana

Dobrý den, nějak mi není jasné, co se stalo s mojí diskusní stránkou, naráz na mě vyskočilo nějaké upozornění, ale text od vás je prázdný... http://cs.wikipedia.org/wiki/Diskuse_s_wikipedistou:JUK_jana

(JUK jana (diskuse) 5. 7. 2012, 21:00 (UTC))JUK Jana

Dobrý den, moc nechápu, jak je text prázdný? --Marek Koudelka (diskuse) 6. 7. 2012, 07:22 (UTC)
Dobrý den, už jsem to pochopila, přidával jste tam to uvítání, děkuji za něj. Já si původně myslela, že je to už něco staršího, přeci jen po půl roce mě to včera před půlnocí překvapilo :-) --JUK jana (diskuse) 6. 7. 2012, 10:21 (UTC)
Aha. Asi si Vás nikdo předtím pořádně nevšiml aby vás přivítal. S pozdravem Marek Koudelka (diskuse) 6. 7. 2012, 10:24 (UTC)

Výročí na portále

Ahoj, možná už jsem se ptal, ale já to nikdy nevím. Jak je to s těmi výročími na portále? Tam se smějí přidávat jen narození a úmrtí, nebo i jiné významnější události? Např. vydání nějakého alba nebo nějaká významná akce? S pozdravem --Mates (diskuse) 8. 7. 2012, 14:55 (UTC)

Ahoj, já tam dávám jenom narození a úmrtí, protože to se dá dobře najít v článcích o jednotlivých dnech (12. červenec atd.), někam jsem myslím dal i patentování saxofonu a někde je myslím i nějaké album. Já bych to neřešil, klidně tam nějaký album dát můžeš (ale u alb bych spíš řekl, že bude lepší jen modré odkazy). --Marek Koudelka (diskuse) 8. 7. 2012, 14:58 (UTC)
Ještě dodatek (všiml jsem si, že jsi nějaké napsal): skupina Hole už znovu existuje, takže už není bývalá. Plus Bon Scott není američan a k u Ringa bych snad ten Olympic nedával (byl tam někdy zezačátku asi tři roky), spíš uvést, že je to textař nebo tak něco. --Marek Koudelka (diskuse) 8. 7. 2012, 15:02 (UTC)
Díky, poopravil jsem to snad dobře. S tim Scottem to bylo špatně na stránce 9. červenec. Dík za upozornění. Já jsem hledal nějaké Čechy, ale moc jsem jich nenašel, on ten článek o dni (už zmíněný) je zrovna bohužel málo obsáhlý. --Mates (diskuse) 8. 7. 2012, 15:14 (UTC)
Nějaké jsou málo obsáhlé a někde je toho třeba třicet (3x víc než stačí) a pak je horší něco vybrat. Jinak nevím jak máš širokou obrazovku, ale ten Ringo je teď docela dlouhej, takže to asi bude přesahovat do dalšího řádku. Proto to vždycky píšu tak krátký a stejně občas přesáhnu. Ale to je asi jedno. --Marek Koudelka (diskuse) 8. 7. 2012, 15:19 (UTC)
Já to mám tedy v jednom řádku, ale otázka je, jak to vyjde v té tabulce. Ale to je asi jedno ne? Když tak tu zmínku o Olympic vymažu. --Mates (diskuse) 8. 7. 2012, 15:21 (UTC)
Myslel jsem na hlavní straně, ale jedno to je. Jak říkám, občas se to stane i mě. --Marek Koudelka (diskuse) 8. 7. 2012, 15:23 (UTC)

Okresy státu Texas

Ahoj, všiml jsem si, že zakládáš podpahejly texaských okresů, chtělo by to ale trochu rozšířit, aby to nebyly právě subpahejly a nemusela se tam nalepovat šablona. Asi to platí i pro okresy jiných států USA, které jsi vytvořil. Zkus o tom trochu popřemýšlet--Feťour (diskuse) 10. 7. 2012, 12:40 (UTC)

Ahoj, subpahýl to není, jsou tam tři věty. Když se podíváš třeba na francouzské kantony (Kanton Saint-Hilaire ... Speciální:Příspěvky/Hadonos) tak je to ještě horší. --Marek Koudelka (diskuse) 10. 7. 2012, 12:44 (UTC)
No, dost ses jako naši politici vyhnul jádru pudla. Můj návrh v podstatě zněl: co tam takhle přidat trochu víc informací, aby se laskavý čtenář dozvěděl trochu víc, než že v Texasu mají okres xxx? Na en je informací dost, a když už ty články tvoříš, měl bys mít zájem na tom, aby měly nějakou vyšší informační hodnotu. Jinak mi totiž nedochází, proč je vlastně tvořit.--Feťour (diskuse) 10. 7. 2012, 12:52 (UTC)
Pahýly se můžou rozšířit vždy a je lepší aspoň základní informace než žádná, je tedy lepší modrý odkaz než červený. --Jowe (diskuse) 10. 7. 2012, 12:56 (UTC)
Sorry, ale dle mého skromného názoru je lepší trochu nabobtnalý pahýl než téměř subpahýl, který skoro nic neříká.--Feťour (diskuse) 10. 7. 2012, 12:58 (UTC)

Jowe mě jaksi přeběhl a řekl totéž co jsem chtěl říct já. @Feťour: Já vím co jsi myslel, jen jsem odpověděl, že nejsem sám, kdo to takhle dělá. Chtěl jsem tě odkázat na to, co mám na uživatelské stránce, kde mám, že je lepší modrý než červený odkaz. @Jowe: Tobě bych chtěl poděkovat za rozcestníky, ke kterým bych se pravděpodobně taky dostal, ale až budou hotové všechny okresy (v Texasu jich je asi 250). --Marek Koudelka (diskuse) 10. 7. 2012, 13:00 (UTC)

Pánové, uvědomujete si, co to znamená encyklopedie? Diderot by zaplakal.--Feťour (diskuse) 10. 7. 2012, 13:03 (UTC)
Pane, uvědomujete si, co znamená Wikipedie? ESO, souhlasím s kolegy, že lepší pahýl, než nic. Co Vám brání tyto třívětné pahýly rozšířit? --Mates (diskuse) 10. 7. 2012, 13:16 (UTC)
Uvědomte si také, že Wikipedie je encyklopedie, která stále vzniká a je stále v počátečním stádiu vývoje. Podívejte se také, jak vypada první verze článku Praha. --Jowe (diskuse) 10. 7. 2012, 13:28 (UTC)
A ještě bych rád dodal, že i minipahýl může být velice užitečný, když slouží jako rozcestník na rozsáhlejší cizojazyčné články skrze interwiki.--Byrnjolf 10. 7. 2012, 17:05 (UTC)

Typografie

Prosím, abyste nezapomínal, že před znakem procenta se dělá mezera, nejde-li o přídavné jméno (např. 40% líh = čtyřicetiprocentní líh). Slaigo (diskuse) 10. 7. 2012, 14:11 (UTC)

Díky za upozornění. Vím o tom, ale zapomínám :( Marek Koudelka (diskuse) 10. 7. 2012, 14:15 (UTC)

Ještě k okresům USA

Ahoj, mohl bys mi prosím vysvětlit, proč do svých pahýlů o okresech USA vkládáš šablony Infobox region a nikoli šablony Infobox okresy USA? Je v tom takhle dost zmatek. Např. všechny existující okresy státu New York mají tu druhou. Díky--Feťour (diskuse) 15. 7. 2012, 13:57 (UTC)

Dovolím si odpovědět já, jelikož kolega zřejmě začal používat šablonu Infobox region po mém vzoru. Šablona Infobox okres USA je zastaralá a bylo navrženo i její sloučení s Infoboxem region. Šablona region poskytuje větší možnosti, např. vložení obrázku nebo vyplnění další údajů. Časem určitě dojde k náhradě ve všech článcích. --Jowe (diskuse) 15. 7. 2012, 14:09 (UTC)
Díky Jowe. Začalo to tím, že jí Jowe v jednom z mnou založených článků vyměnil a já jsem se toho chytl. --Marek Koudelka (diskuse) 15. 7. 2012, 14:12 (UTC)
Aha, tak je to tedy, no to bude mít nějaký bot dost práce. Lidi se na to asi dost těžko seženou, byl by to úvazek na delší čas. Díky za vysvětlení.--Feťour (diskuse) 15. 7. 2012, 14:22 (UTC)
Ono je to vloženo v jen asi 200 článcích, takže to tak hrozné není. --Marek Koudelka (diskuse) 15. 7. 2012, 14:25 (UTC)
Takže ESO ☺ --Feťour (diskuse) 15. 7. 2012, 14:26 (UTC)
Myslím, že souběžná existence dvou infoboxů nijak extrémně nevadí. K náhradě by mohlo docházet při rozšiřování těchto pahýlů. Bylo by však dobré nové články (pahýly) zakládat už s infoboxem region. --Jowe (diskuse) 15. 7. 2012, 14:36 (UTC)

Vyznamenání - Plakát Tin Lizzie

Gratuluji!

Ahoj, za propracovaný článek Thin Lizzy, který dnes získal stříbrný puclík, Ti tímto uděluji Plakát Tin Lizzie, upoutávku na jeden z jejich koncertů :D . S pozdravem --23. 7. 2012, 10:19‎ (UTC), Utar
P.S.: Tin Lizzie je i loď, asi by se tedy spíš hodil rozcestník, nebo aspoň Různé významy.

Ahoj, pěkná upoutávka na koncert, myslíš na tenhle? :-) Myslíš, že ta loď je nějak významná? Na en mají taky redir na Ford T a u té skupiny to snad ani není tak významné, že by měl být rozcestník, ale jak myslíš, klidně ho udělám. Díky za stříbro, za vyznamenání, za vyčerpávající recenzi a za to ostatní, protože zrovna u tohohle článku ses musel nadřít opravdu hodně. S pozdravem Marek Koudelka (diskuse) 23. 7. 2012, 10:53 (UTC)
Jasně, to je přece jejich skupinové vozidlo, tím jezdí na každé turné :D .
A ano, loď asi nijak moc významná nebude. Co třeba udělat ve Ford model T Na toto heslo vede přesměrování Tin Lizzie. Další významy v Tin Lizzie (rozcestník) pomocí Různé významy a dát tam jméno robota, přezdívku Forda a rané jméno kapely? --23. 7. 2012, 21:41 (UTC), Utar (diskuse)
P.S.: No a tenhle jejich vůz samozřejmě řídí jistý robot, známý z jednoho komiksu…
Významností toho robota z komiksu bych si taky zas tak jist nebyl. Do článku o Fordu jsem dal {{Různé významy}} s odkazem na kapelu. --Marek Koudelka (diskuse) 24. 7. 2012, 08:50 (UTC)

Kolemjdoucí

Milý kolemjdoucí, poslala som Ti e-mail. Maj sa fajn. --Lalina (diskuse) 30. 7. 2012, 20:42 (UTC)

„Milý kolemjdoucí“ − to je dobrý :-) Kouknu na mail a promiň, jestli jsem tě nějak urazil (já vím, že je to špatný slovo, ale jiný mě teď nenapadá). --Marek Koudelka (diskuse) 30. 7. 2012, 20:45 (UTC)
Nie, neurazil, nebolo čím, a urážlivosť určite nepatrí k mojim horším stránkam. Maj sa fajn. --Lalina (diskuse) 30. 7. 2012, 21:04 (UTC)
Tak jo, to jsem rád. Na ten e-mail jsem ti odpověděl. --Marek Koudelka (diskuse) 30. 7. 2012, 21:08 (UTC)

Sověti jako národ

K [5]. Myslel jsem, že Sověti jsou obyvatelé, tj. občané, Sovětského svazu, nikoliv jedno ze stovek národů a etnik v SSSR žijících. Mohu se dozvědět, odkdy existuje sovětská národnost, zda patří k ugrofinským, indoevropským či turkickým národům apod? --Jann (diskuse) 1. 8. 2012, 17:21 (UTC)

Zdravím, klidně tam vraťte a založte Kategorie:Hudební skladatelé podle zemí, ale pak to bude moc rozházené. Chci říct, že kdyby jste založil onu kategorii, bylo by dobré tam přendat všechno z Kategorie:Hudební skladatelé podle národnosti. --Marek Koudelka (diskuse) 1. 8. 2012, 17:33 (UTC)
Ještě něco jako dodatek nesouvisející s předchozí odpovědí: „národnost“ je „nationality“ ne „ethnicity“ tak proč toto? --Marek Koudelka (diskuse) 1. 8. 2012, 17:39 (UTC)
A na to jste přišel jak, že český pojem národnost = anglický pojem nationality? nationality je soubor lidí určité země, politického celku, v moderní době víceméně soubor občanů. Vždyť když se podíváte na "Journalists by ethnicity" tak vidíte žurnalisty čečenské, katalánské, arabské, tamilské, native American, čili tříděné podle národnosti (národů, etnik); naopak "Journalist by nationality" obsahuje žurnalisty Austro-Hungarian, Bahraini, Bangladeshi, ..., Iranian, Papua New Guinean, což jsou zjevně občané dotyčných států; jejichž národnost je v uvedeném pořadí německá(maďarská/česká/...), arabská, bengálská, perská(azerská/...), bůhvíjaká. Nebo jinak: na en:wiki jsou řazeni podle národnosti="by ethicity" Židé z jakékoliv země, a podle země="by nationality" Izraelci jakékoli (židovské i arabské) národnosti. Ještě jinak: na en:wiki např. Kafka patří podle národnosti (by etnicity) do "Jews" a podle zemí (by nationality) do "Czech people" a "Austrian people" a třeba Konrád Henlein podle zemí (nationality) do "Czech people", kdežto podle národnosti (etnicity) do "Ethnic German people". --Jann (diskuse) 1. 8. 2012, 18:08 (UTC)
Ale v Kategorie:Novináři podle národnosti jsou stejné podkategorie jako v en:Category:Journalists by nationality, takže logicky by tyto kategorie měly být propojené. Proto jsem to napsal a ne kvůli tomu, aby jste mi tady vysvětlil co znamená slovo nationality. --Marek Koudelka (diskuse) 1. 8. 2012, 18:19 (UTC)
Aha, nemám přehled kdo zde jak chápe nationality. Logicky by měly být propojené kategorie odpovídajícího názvu, a názvu by měl odpovídat obsah. První krok šel udělat vmžiku, na druhý taky dojde. --Jann (diskuse) 2. 8. 2012, 16:44 (UTC)
Jasně, když se to bude jmenovat „podle zemí“ − bude to lepší, ale třeba by o to chtělo požádat bota a udělat u všech kategorií „podle národnosti“. --Marek Koudelka (diskuse) 2. 8. 2012, 17:28 (UTC)

Omlouvám se a děkuju

Omlouvám se, omylem jsem: „Šablona:Solus ipse Inc./Navigace”. To bych neměl dělat. Nerozumím, jak jsem mohl tuto chybu udělat. Děkuju, že jsi přesunul chybnou stránku na „Wikipedista:Solus ipse Inc./Navigace“. Vidím, že žádná stránka na „Šablona:Solus ipse Inc./Navigace“ neodkazuje. Prosím, mohl bys tuto stránku smazat? S pozdravem, --Solus ipse Inc. (diskuse) 19. 8. 2012, 16:34 (UTC)

To je v pořádku. Já nejsem správce, ale šablonu jsem navrhl na smazání, toho už si některý ze správců všimne. — Marek Koudelka (diskuse) 19. 8. 2012, 16:44 (UTC)

Osobní stránka

Ahoj, doufám, že smazání Tvé uživatelské stránky neznamená nic, co se týče tvé práce zde na Wikipedii. --Mates (diskuse) 2. 9. 2012, 20:47 (UTC)

To jsi myslel vážně? Nechal jsem smazat užvatelskou stránku a seznam vytvořených článků. Ty články zabíraly už moc místa a žádný užitek seznamy nepřinesly. Uživatelskou stránku si chci založit znovu s pouze základními informacemi. Promiň za pozdní odpověď, tvého příspěvku jsem si všiml už v neděli večer na jiném počítači, kde jsem se nechtěl přihlašovat. — Marek Koudelka (diskuse) 7. 9. 2012, 12:29 (UTC)
Kolega Mates nebyl jediný, kdo se polekal... Jinak pracuji, byť pomalu, na připomínkách k Vašim Velvet Underground. --RPekař (diskuse) 7. 9. 2012, 13:06 (UTC)
Tak to se Vám oběma omlouvám, nečekal jsem takovou odezvu kvůli smazání třech stránek :-) Proč bych měl končit? Zatím to neplánuji. Opravdu ne. Naopak, teď (...spíš do konce roku), plánuji rozšířit Nico snad na účoveň DČ, pak mám nějaké články v recenzích... Za připomínky budu rád. Vy jste ale pro Wikipedii udělal víc práce než já, všechny ty články o operách (za které Vám děkuji, obzvlášť v poslední době) a doufám, že se co nejdřív někdo vrhne na Smetanu, zatím je v nominaci až moc velký klid. — Marek Koudelka (diskuse) 7. 9. 2012, 13:19 (UTC)
Opravdu nebyl jediný :) Já nerecenzuji, ale udělám tam u Smetany pár úprav. Matěj Suchánek  příspěvky | mail
WPCW | diskuse
 
7. 9. 2012, 14:35 (UTC)
Ahoj, to víš, že jsi mě vyděsil :-), ale očekával jsem (doufal jsem) v tuhle odpověď. Na Nico se těším a obávám se, že to bude dříve, než se mně podaří dokončit nějaký svůj rozpracovaný článek, protože mi to jde velmi pomalu (např. The Offspring, Bon Jovi nebo toto album, které jsou docela slušné, ale chybí jim pořádné dozdrojování...). Zdraví --Mates (diskuse) 7. 9. 2012, 16:40 (UTC)
Já se hlavně těším na Picture Perfect, tam je škoda, že se to nedodělalo. Offspring jsou taky v pohodě a ty Bon Jovi mají ještě daleko do DČ (co se týče zdrojování, článek jsem nečetl celý). Navíc jsem kdysi slíbil dozdrojovat R.E.M., ale teď nějak nemám čas. Tak se něděš, nekončím :-) Marek Koudelka (diskuse) 7. 9. 2012, 16:47 (UTC)

MTV Europe Music Awards

Mockrát vám děkuji za přidání navboxu pro MTV Europe Music Awards. Ulehčil jste mi práci. Děkuji.--Tvstrela (diskuse) 8. 9. 2012, 19:19 (UTC)

Nemusíte děkovat :-) Popravdě, všiml jsem si, když jste navbox založil a čekal jsem, jestli ho vložíte do všech článků. Když jsem viděl delší dobu žádnou aktivitu v přidávání tak jsem to udělal. Je toho cca 25, takže to nebyl vůbec problém. — Marek Koudelka (diskuse) 8. 9. 2012, 19:23 (UTC)
Chystám celou strukturu celého ocenění. Tak že se do toho časově nevejdu. Tak že díky vám patří.--Tvstrela (diskuse) 8. 9. 2012, 19:36 (UTC)

Odplata

Od pátku jsi wikipedista I. třídy, přijmi tedy na oplátku tento zlatý puzzlík. Ať se Ti tu i nadále daří :)--Jiekeren (diskuse) 9. 9. 2012, 11:05 (UTC)

Hmm... Teď je to ještě v pohodě, příště ještě taky, ale až budu Veterán tam už se mi to moc líbit nebude... Díky za vyznamenání, uklidím ho k ostatním :-) — Marek Koudelka (diskuse) 9. 9. 2012, 11:14 (UTC)

Evvva

Ahoj, ok, už jsem založila pro všechny případy účet. Do wikipedie jsem nikdy předtím nepřispívala (ač jsem zjistila, že moje IP tu má nějakou historii - je sdílená všemi klienty našeho internetového providera....), takže nevím, jak co funguje. Tohle píšu k Tvému dnešnímu vzkazu z času okolo 16:00. že se mám podepisovat. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Evvva (diskuse) 26. 9. 2012, 18:07 (CE(S)T)

Ahoj, základní pravidla (odkazy na ně) nalezneš na své diskusní stránce (zde). Pokud budeš chtít vědět něco konrétnějšího, klidně se na mě můžeš obrátit. — Marek Koudelka (diskuse) 26. 9. 2012, 18:46 (UTC)

Kostel svatého Martina (Blansko)

Proč nemůžu doplnit tvůj článek? Mám povolení od místního faráře kopírovat text z jejich stránek. Mohl bys mi to povolit? díky--Marcel Boček (diskuse) 28. 9. 2012, 10:22 (UTC)

Pokud opravdu máte povolení text na Wikipedii přidat, musíte poslat povolení do OTRS. Pro více informací si prosím přečtěte stránku Wikipedie:OTRS. S pozdravem Marek Koudelka (diskuse) 28. 9. 2012, 10:29 (UTC)

Diskuse s wikipedistou:Ondrej fiala

Ok, díky za upozornění, edituji wikipedii teprve od včera, tak se to zatím učím :-) Budu se snažit všechna ta pravidal a postupy respektovat. Zdraví, Ondřej. --O.F. (diskuse) 28. 9. 2012, 11:04 (UTC)

Samozřejmě chápu :-) — Marek Koudelka (diskuse) 28. 9. 2012, 11:07 (UTC)

Díky, zapomněl jsem na to. Šárka Praha (diskuse) 28. 9. 2012, 11:05 (UTC)

To se stává :-) — Marek Koudelka (diskuse) 28. 9. 2012, 11:07 (UTC)

Stránka Nina Weniger

Dobrý den, u stránky Nina Weniger je zdroj, kde je uvedeno, kde Nina Weniger žije. http://www.agenturtatsch.de/spieler_detail.php?ss_id=61 Wohnort Berlin znamená bydliště Berlín. Mladaprazanka

Tak to vložte za ten text, pomocí <ref>(odkaz)</ref> a ne takto. A navíc je nutno upřesnit, kdy tam žila − jako je to v článku John Cale. --Marek Koudelka (diskuse) 29. 9. 2012, 15:08 (UTC)
Dobrý den, zdroj jsem do článku uvedl formou řádkové reference. Bylo by opravdu vhodné, abyste zdroje uváděla v této formě a ne pouze jako externí odkazy. Takto může opravdu kdokoliv vznášet požadavky na zdroje. --Midi7 (diskuse) 29. 9. 2012, 15:14 (UTC)

Varování u vandalských článků

Prosím, nekopíruj název článku do varování, pokud obsahuje něčí jméno a je urážlivý. Takové urážky je lépe nešířit. Příklad: Někdo založí článek „Marek Koudelka je známý lhář“. Není dobrý nápad v jeho diskusi založit sekci „Marek Koudelka je známý lhář“ a pak mu napsat, že článek „Marek Koudelka je známý lhář“ byl smazán coby experiment. Marka Koudelku to opakované „Marek Koudelka je známý lhář“ nepotěší, naopak vandala ano.--Tchoř (diskuse) 30. 9. 2012, 14:06 (UTC)

OK, díky. --Marek Koudelka (diskuse) 30. 9. 2012, 14:07 (UTC)

Poděkování za Toma Waitse

Wikivyznamenání 2. stupně („Wikikytička“)

Ahoj Marku, děkuji za dobrý článek Tom Waits a jako poděkování Ti uděluji wikikytičku. Doufám, že vytrváš a obohatíš Wikipedii o řadu dalších pěkných článků. Hodně štěstí. --Midi7 (diskuse) 5. 10. 2012, 16:16 (UTC)

Díky … a pouštím si jeho album Bad as Me (sakra zajímavá deska) ať si k tomu taky něco nadělím :-) --Marek Koudelka (diskuse) 5. 10. 2012, 16:21 (UTC)

Ještě na okraj: Kolega Faigl.ladislav teď zpracoval recenzi k článku Albert Meyer (fotograf), kde také požaduje přemístit šablonu Commonscat až k externím odkazům. Myslím, že je to vhodnější. --Midi7 (diskuse) 5. 10. 2012, 17:44 (UTC)

OK. --Marek Koudelka (diskuse) 5. 10. 2012, 17:57 (UTC)

Article requests

Hi, Marek! Thanks for the welcome! Where do I put article requests? There are two that I would like to see written in Czech:

Thanks WhisperToMe (diskuse) 6. 10. 2012, 00:11 (UTC)

Hi, I translated Adriana Kučerová from Slovak Wikipedia, a second article I'll see over time. Article requests →‎ Wikipedie:Požadované články. --Marek Koudelka (diskuse) 6. 10. 2012, 06:59 (UTC)
Thank you very much! WhisperToMe (diskuse) 16. 10. 2012, 12:29 (UTC)

Papaya Football Club

Ahoj Marku, dnes jsem vytvořil stránku Papaya Football club a bylo mi napsáno, že "předmět tohoto článku nejspíše nesplňuje podmínky významnosti" a hrozí smazání. Rád bych se proto zeptal, jak můžu encyklopedickou významnost prokázat (jestli tam něco vložit nebo něco jiného), nějak jsem to nepochopil. Díky moc za odpověď. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Pája Bartošů (diskuse) 6. 10. 2012, 18:57‎ (CE(S)T)

Ahoj, hlavní je tato stránka − Wikipedie:Encyklopedická významnost. Pokud máš doložit významnost, zkus postupovat podle Wikipedie:Věrohodné zdroje. Zdrojem však není žádný odkaz na oficiální stránky, odkaz na fanouškovské stránky ani odkaz na Facebook. O předmětu článku (tedy Papaya Football Club) musí být publikován článek na nějakém významnějším serveru (třeba www.sport.cz nebo podobné). Pokud takový zdroj najdeš, vlož ho alespoň do externích odkazů dole, nejlépe ale za informaci, kterou chceš ozdrojovat dáš <ref>odkaz na zdroj</ref> z čehož se následně stane (po přidání parametru <references /> na konec stránky toto:
Text, ke kterému chcete přidat zdroj.[1]
Reference
  1. odkaz na zdroj
  2. Nevím přesně jak to vysvětlit, zkus se podívat na některý z dobrých či nejlepších článků, kde možná také najdete odpověď. --Marek Koudelka (diskuse) 6. 10. 2012, 19:11 (UTC)

    Jessie J - české stránky www.jessie-j-cornish.blog.cz

    Dobrý večer, nejedná se o propagační materiál, ale o oficiální české stránky pro fanoušky Jessie J! Mým cílem není jakási propagace a sdílení, nýbrž informovat české fanoušky této britské zpěvačky, že i tady v Čechách je pro ně vyhrazený web, odkud mohou čerpat nejnovější informace, které na Wikipedii nenajdou (je tu jediný svého druhu, doména blog.cz na tom nic nemění). Inspirovala jsem se u christina-aguilera.cz (viz. oficiální český profil této zpěvačky na Wikipedii, kde je takový odkaz také uveden).

    S pozdravem, Markéta Holá -- Tento příspěvek přidal(a) 90.182.21.19 (diskuse) 15. 10. 2012, 18:30‎ (CE(S)T)

    Dobrý večer, mě šlo hlavně o odstranění odkazu na fanouškovský Facebook, to sem určitě nepatří. I tento web ale nesplňuje bod č. 10 v sekci „Na co obvykle neodkazovat“ na stránce Wikipedie:Externí odkazy: Odkazy na blogy, osobní stránky, většinu fanouškovských stránek, pokud jejich autorem není známý a věrohodný expert v daném oboru. S pozdravem Marek Koudelka (diskuse) 15. 10. 2012, 18:54 (UTC)

    Správce

    Ahoj! Neuvažoval jsi někdy o kandidatuře na správce? Jsi hodně aktivní v posledních změnách i jako zkušený wikipedista, takže mám za to, že práva by se ti hodila a že se zvolením by nebyl problém. K tvé činnosti opravdu nemám výhrad, spíše naopak – přesně takové správce potřebujeme! — Loupežník (diskuse) 22. 10. 2012, 16:04 (UTC)

    …dneska byla výjimka, normálně tak aktivní nejsem. --Marek Koudelka (diskuse) 22. 10. 2012, 23:20 (UTC)
    Nepíši ti na základě nějaké jednorázové aktivity, ale na základě dlouhodobého pozorování. :) Každá pomocná ruka je dobrá. — Loupežník (diskuse) 22. 10. 2012, 23:32 (UTC)
    Stejně nechci, třeba časem, ale v blízké budoucnosti to nebude. --Marek Koudelka (diskuse) 23. 10. 2012, 10:02 (UTC)


    Vrbina kytkokvětá

    Dobrý den, je chvályhodné, že sledujete nové články. Upozorňuji Vás ale na zbytečně vynaloženou námahu při doplňování všech iw, tohle podle prvého vykonávají boti. S pozdravem Pelát (diskuse) 24. 10. 2012, 20:42 (UTC)

    Ne ne, nebylo to zbytečné. Vy jste iw vložil do složených závorek {{}} ale mají být v hranatých [[]] − takže by se ostatní automaticky nedoplnily. Koukněte na tuto Vaší verzi. --Marek Koudelka (diskuse) 24. 10. 2012, 21:16 (UTC)
    V podstatě ten původní kód složenými závorkami místo přidej odkaz na en verzi říkal vlož jsem obsah en verze. To ale naštěstí nejde. --24. 10. 2012, 21:21 (UTC), Utar (diskuse)
    No jasně :-) P.S.: Dávej pozor na podpis Vypadá to divně :-) --Marek Koudelka (diskuse) 24. 10. 2012, 21:29 (UTC)
    Dobrý den, beru zpět. Hned mi byla Vaše "nuda" nějaká divná, ale člověk občas vidí to co chce a ne to co je. S omluvou a pozdravem Pelát (diskuse) 24. 10. 2012, 21:34 (UTC)

    Malá změna

    Stojíte si za označením této změny jako malé? :-) --Uacs451 (diskuse) 25. 10. 2012, 08:38 (UTC)

    Stanou se i horší věci. Nějak moc nechápu, proč se vlastně ptáte? --Marek Koudelka (diskuse) 25. 10. 2012, 08:48 (UTC)
    Já osobně bych ji také jako malou značil; pokud wikipedista tu stranu sleduje, má si zaškrtnout i malé editace! Matěj Suchánek (diskuse | příspěvky) 25. 10. 2012, 08:51 (UTC)
    Jako malá editace se to nehodí - doplnění do článku, že daná osoba už nežije, je přidáním (poměrně zásadní) informace; jako malá by šla třeba ta změna uvozovek či rekategorizace. Každou chvíli se ale někdo překlikne, klid. --25. 10. 2012, 09:11 (UTC), Utar (diskuse)
    Píšu to sem, protože mě to pobavilo, ne že by se z toho nějak střílelo. Podle pravidel to malá změna být nemůže, se sledováním stránky to nesouvisí. --Uacs451 (diskuse) 25. 10. 2012, 11:31 (UTC)

    Prosba o pomoc

    Ahoj. Pracuji na jednom článku a narazil jsem při tom na problém. Narazil jsem na pojem Hook a z něj odvozenou vlastnost písně jako "hook-laden song". Rozumím tomu snad dobře, že se jedná o píseň, která má tak jednoduchý text a chytlavou hudbu, že prostě člověku neustále "leze na mozek". Máš ale nějaký nápad, jak to popsat česky? Nejlépe jedním či dvěma slovy. Napadá mně jen "chytlavý", ale nevím, zda to přesně odráží ten význam. Nerad bych používal anglický termín (ale pokud nebude zbytí..) Díky, s pozdravem --Mates (diskuse) 27. 10. 2012, 18:22 (UTC)

    Ahoj, to je zase úkol… :D Není to zrovna věc, kterou bych používal, takže mě nic nenapadá, ale kdybych to chtěl říct já, použiju „chytlavý“. Podle mě by to snad ani nemělo vadit, třeba … jehož chytlavá melodie otvírá album Avalon Sunset (1989). (Van Morrison), pochopit se to z toho dá lehce. Koukni třeba někam na recenze, z toho by se dalo něco převzít, občas se tam dají najít zajímavá slova. Teď nemyslím na recenze na věc, o které píšeš, ale na recenze něčeho jiného. Já jsem v těhle věcech úplně mimo, chtěl jsem se trochu rozepsat v článku Shifty Adventures in Nookie Wood ale prostě mě nic nenapadlo. --Marek Koudelka (diskuse) 27. 10. 2012, 19:52 (UTC)
    Ahoj, njn já si to umím vybrat :D. Mně to přijde docela dobrý ten článek. Já bych tam ještě připsal nějakou kritiku (pokud existuje, což u Calea určitě). Ok, já tam dám chytlavý a tím to vyřeším. Díky :-) --Mates (diskuse) 27. 10. 2012, 20:03 (UTC)
    Žádná česká kritika prostě není a není :-( Snad v novém čísle Rock & Pop (já vím jak to myslíš, ale tyhle věci jsou těžko překládat, což dokazuje i tvůj dotaz). No a nakonec, mě neděkuj, to sis vymyslel ty :-) --Marek Koudelka (diskuse) 27. 10. 2012, 20:12 (UTC)

    omluva

    omlouvám se za změnu, u MIloše Zemana (editaci narození) jen jsem se chtěl přesvědčit, když na wikipedii něco pozměním jestli to vidí všichni. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Tomii33 (diskuse) 9. 11. 2012, 14:35‎ (CE(S)T)

    Příště prosím využijte zdejší pískoviště, které je určeno právě pro vyzkoušení editací. --Marek Koudelka (diskuse) 9. 11. 2012, 15:01 (UTC)
    Tak jsem si všiml, že již předemnou kolega reagoval u Vás. --Marek Koudelka (diskuse) 9. 11. 2012, 15:05 (UTC)

    V roli sebja

    Prosím, podívejte se na hudebníky v článku V roli sebja, jestli se česky takto píšou správně. Až budete mít čas. Díky, --Svajcr (diskuse) 20. 11. 2012, 05:50 (UTC)

    Dobrý den, se správností jmen Vám nepomohu, protože zaprvé se o ruskou hudbu vůbec nezajímám (takže jména neznám) a zadruhé přepis jejich písma jde také mimo mě. Omlouvám se, --Marek Koudelka (diskuse) 20. 11. 2012, 13:55 (UTC) P.S.: Co byh odstranil jsou ty jejich uvozovky (»«) u kapel. --Marek Koudelka (diskuse) 20. 11. 2012, 13:55 (UTC)

    Řád správné kategorie

    Rad-Kategorie.png
    Rad-Kategorie.png

    Ahoj, za opakované rekategorizace a opakované vytváření kategorií ti uděluji Řád správné kategorie, jen tak dál. Matěj Suchánek (diskuse | příspěvky) 23. 11. 2012, 17:16 (UTC)

    Ahoj, to jsem opravdu nečekal, spíš jsem čekal něco ve smyslu, že zapleveluji RC. Díky! --Marek Koudelka (diskuse) 23. 11. 2012, 17:18 (UTC)
    Za dlouhodobé zaplevelování RC prospěšnými editacemi: gratulace ;P . --23. 11. 2012, 18:00 (UTC), Utar (diskuse)
    Nojo, ale někdo by mol mít jiný názor :-) --Marek Koudelka (diskuse) 23. 11. 2012, 18:02 (UTC)
    Nebýt toho plevelování bych si tebe nevšiml kategorizovat. A toto je hlavně myšleno jako motivace nenechat se odradit (něčím jako zaplevelováním RC). Matěj Suchánek (diskuse | příspěvky) 24. 11. 2012, 08:10 (UTC)

    Řád pilné včelky

    Řád pilné včelky

    Ahoj, dneska jsem se koukal a zjistil jsem, že jsi dokončil denní systém výročí na hudebním portále a chtěl bych ti za to velmi poděkovat. Myslím si, že "Řád pilné včelky" ještě nemáš. Takže ještě jednou: MOC DÍKY! --Mates (diskuse) 4. 12. 2012, 20:08 (UTC)

    Ahoj, abych řekl pravdu, už mě to nebavilo − přeci jen si dovedu představit roční práci jinak ;-) Ale jo, jsem opravdu rád, že to mám za sebou a můžu se naplno věnovat jiným věcem. Díky moc. --Marek Koudelka (diskuse) 5. 12. 2012, 14:41 (UTC)

    Shifty Adventures in Nookie Wood

    Ahoj, tuto barevnou desku bych ti chtěl dát za skvělý článek o albu Shifty Adventures in Nookie Wood, který bude jistě brzy povýšen !jako první ve své kategorii! mezi dobré, ale nevím jestli to zastihnu, protože jdu večer pryč a asi bych to nestihl. S pozdravem --Mates (diskuse) 7. 12. 2012, 15:30 (UTC)

    Ahoj, díky moc. Tohle se mi ještě nestalo, že bych měl tři za sebou jsoucí příspěvky jen vyznamenání :D --Marek Koudelka (diskuse) 7. 12. 2012, 15:47 (UTC)
    @Mates: Budiž Puclík!
    @Marek Koudelka: Gratuluji. Tak ať se to stává častěji :D --7. 12. 2012, 17:24 (UTC), Utar (diskuse)
    Ještě jednou oběma díky. --Marek Koudelka (diskuse) 7. 12. 2012, 17:28 (UTC)