Sniper: Ghost Warrior 3

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Sniper: Ghost Warrior 3
VývojářCI Games
VydavatelCI Games
RežisérPaul B. Robinson
DesignéřiJess Lebow
Alek Sajnach
Tomasz Pruski
VýtvarníkTomek Andrzejewski
SkladatelMikołaj Stroiński
Herní sérieSniper: Ghost Warrior
EngineCryEngine
PlatformyMicrosoft Windows
Xbox One
PlayStation 4
Datum vydání25. dubna 2017
Žánrytaktická střílečka
stealth
Herní módysingleplayer
multiplayer
KlasifikaceESRB 17 a více
Posloupnost
Sniper: Ghost Warrior 2
Oficiální webové stránky
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Sniper: Ghost Warrior 3 je FPS stealth hra od City Interactive. Jedná se o třetí hru ze série Sniper: Ghost Warrior, druhou využívající CryEngine, avšak první díl, který by měl mít zcela otevřený herní svět. Hra dosud byla oznámena na Xbox One, PlayStation 4 a osobní počítače s operačním systémem Windows s předpokládaným datem vydání v létě 2016. 2. srpna 2016 vyšel krátký trailer i s oficiální zprávou, odhalující datum vydání na 27. ledna 2017[1].

Zasazení příběhu[editovat | editovat zdroj]

Hra se odehrává ve fiktivní blízké budoucnosti v Gruzii blízko hranic s Ruskem, kde začala hybridní a civilní válka. Hráč se zhostí amerického mariňáka v důchodu, Jonathana Norda, který je povolán do Gruzie, aby zabil vetřelce, se kterým se ovšem zná z minulosti. [2]

Hratelnost[editovat | editovat zdroj]

Poprvé v sérii bude hráč moct utíkat nepřátelům třeba za pomocí parkouru. Ve hře se bude moct aktivovat tzv. Scout mode, který zvýrazní některé důležité věci, včetně třeba min na zemi, nebo skvělého odstřelovacího místa. Hra by měla mít i dynamický systém dne a noci. Cíl k sestřelení se tentokrát nebude zobrazovat na minimapě, ale hráč si jej musí nejdříve najít plněním tzv. Intelligent missions. Hráč bude mít k dispozici i drony.

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. SNIPER GHOST WARRIOR 3 official reveal trailer – Sniper Ghost Warrior 3 official website | CI Games. sniperghostwarrior3.com [online]. [cit. 2016-08-02]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu dne 2016-08-05. 
  2. DUNSMORE, Kevin. Sniper: Ghost Warrior 3 is Ready to Compete with the Big Boys [online]. June 28, 2015 [cit. 2015-07-23]. Dostupné online. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]