Portál:Televize/Obrázek/Archiv

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

2010[editovat zdroj]

Červenec[editovat zdroj]


Budova veřejnoprávní České televize

Srpen[editovat zdroj]


Historická televizní kamera v Technickém muzeu v Brně.

Září[editovat zdroj]


Richard Hammond, moderátor britských televizních pořadů Top Gear, či Brainiac: Šílená věda.

Říjen[editovat zdroj]


Logo satelitní společnosti SES Astra, díky jejichž satelitům jsou přenášeny programy satelitních platforem Skylink, či CS Link.

Listopad[editovat zdroj]


HDMI je zkratka anglického označení High-Definition Multi-media Interface. Je to rozhraní pro přenos nekomprimovaného obrazového a zvukového signálu v digitálním formátu. Může propojovat zařízení jako například satelitní přijímač, DVD přehrávač nebo A/V receiver s kompatibilním výstupním zařízením, jako například plazmová televize.

Prosinec[editovat zdroj]


Big Brother (Velký bratr) je televizní formát reality show, ve kterém více než 15 týdnů žijí soutěžící (obvykle 12) v domě plném kamer a snaží se přestát hlasování diváků a získat vysokou finanční cenu. Tento formát vytvořil John de Mol z Nizozemska a rozvinul ve své produkční společnosti Endemol. Byl to nejsledovanější pořad hlavního vysílacího času v 70 zemích.

2011[editovat zdroj]

Leden[editovat zdroj]


Fox Broadcasting Company, známá též jako FOX je název americké televizní sítě.

Únor[editovat zdroj]


Logo kanálu Sky Atlantic.

Duben[editovat zdroj]


National Geographic Channel je dokumentárně vzdělávací televizní kanál společnosti National Geographic Society. Vysílá převážně dokumentární filmy vlastní produkce. Začal vysílat ve Velké Británii v roce 1997. Krátce po spuštění se začal se vysílat i v USA. National Geographic Channel má podobnou náplň jako třeba Discovery Channel.

Květen[editovat zdroj]


Mitteldeutscher Rundfunk (MDR) je veřejnoprávní médium v německých spolkových zemích Durynsko, Sasko a Sasko-Anhaltsko. Bylo založeno v lednu 1991 s hlavním sídlem v Lipsku. MDR má přibližně 2000 zaměstnanců. Hlavní rozhlasové studio je v Halle. Tam jsou také rozhlasová studia pro každé ze tří hlavních měst států pro území, kde MDR vysílá: Drážďany (Sasko), Erfurt (Durynsko), a Magdeburg (Sasko-Anhaltsko).

Červen[editovat zdroj]


Parabolická anténa odráží přijímaný signál do svého ohniska, ve kterém je buď přijímač - anténa a vnější jednotka s nízkošumovým zesilovačem (LNB), nebo jen anténa. Čím je větší plocha paraboly, tím silnější signál bude přijímačem v jejím ohnisku detekován. Má tedy větší zisk, roste tím ale její směrovost a tím i nároky na přesné nastavení. Vhodná volba velikosti antény závisí na EIRP a energetických zónách (vyzařovací diagram satelitu, který chceme přijímat).

Červenec[editovat zdroj]


Glee je muzikálový televizní seriál, který produkuje americká filmová společnost 20th Century Fox pro televizní stanici Fox. V ČR jej vysílala televize Prima Cool a nyní vysílá Prima Love. Hlavním tématem seriálu je středoškolský pěvecký sbor, který se účastní soutěže školních sborů, tzv. glee klubů. Zároveň seriál ukazuje, jak se členové sboru musejí vyrovnávat s problémy kolem vztahů, sexuality a se sociálními otázkami.

Srpen[editovat zdroj]

Září[editovat zdroj]


Logo seriálu Jak jsem poznal vaši matku

2013[editovat zdroj]

Červenec[editovat zdroj]


Logo kanálu BBC Two od roku 2007.

Srpen[editovat zdroj]


Logo kanálu BBC Four od roku 2002.

Září[editovat zdroj]


CBS Television City v Los Angeles.

2017[editovat zdroj]

Červen[editovat zdroj]


NBC Tower v Chicagu.

Červenec[editovat zdroj]


Logo americké televizní stanice The CW od roku 2006.

Srpen[editovat zdroj]


Logo palcené americké televizní stanice Cinemax od roku 2011.

Říjen/listopad[editovat zdroj]


Logo fantasy televizního seriálu stanice HBO Hra o trůny.