Diskuse s wikipedistou:Veronika.Agnes

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 8 lety od uživatele Jklamo v tématu „Markéta Harasimová

Budulínek 15. 11. 2010, 15:26 (UTC)

Josef Abrhám[editovat zdroj]

Dobrý den! Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změnyhistorie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí editace stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení. Budulínek 15. 11. 2010, 15:28 (UTC)

Dobrý den, chtěl bych Vás poprosit o více pozornosti: jednak při zakládání nových článků (např. Lidé z maringotek (film) – v infoboxu zůstal název Želary z článku, z kterého jste to kopírovala), jednak při přidávání wikilinků – neodstraňujte zároveň kurzívu, která tam patří (označuje názvy děl). Odkazy na další rady jsou v rámečku výše. Díky, Gumruch 15. 11. 2010, 21:28 (UTC)

Kategorizace[editovat zdroj]

Děkujeme za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás prosíme, abyste každé nově vzniklé heslo vždy zařadil(a) do určité kategorie (příp. kategorií). Dělá se to připsáním [[Kategorie:Název kategorie]], například [[Kategorie:Němečtí fyzikové]] – každou na novou řádku na konci stránky.

Proč kategorizovat?

Kategorizace článků je výhodná, protože kategorizované články mohou uživatelé Wikipedie procházet nejen podle jejich názvů, ale také podle právě takto vytvořených kategorií. Jediným kliknutím na odkaz pod daným heslem získají seznam všech článků v dané kategorii, čímž získávají kontext k tématu, které je zajímá.

Nejčastější příklady
  • U osob, u nichž je znám rok narození (a/nebo úmrtí), se přidává [[Kategorie:Narození Rok_narození]], analogicky pak [[Kategorie:Úmrtí Rok_úmrtí]], například [[Kategorie:Narození 1896]].
  • U osob, u nichž je znám den narození (a/nebo úmrtí), se přidává [[Kategorie:Narození Den_narození]], analogicky pak [[Kategorie:Úmrtí Den_úmrtí]], například [[Kategorie:Úmrtí 26. října]].
  • U žijících osob se přidává [[Kategorie:Žijící lidé]].
  • U všech osob též kategorizujte jejich pohlaví, pomocí [[Kategorie:Muži]] nebo [[Kategorie:Ženy]].
  • U věcí se známým datem vzniku či zániku se přidává [[Kategorie:Vzniklo Rok vzniku]], a/nebo [[Kategorie:Zaniklo Rok zániku]]. Lze kategorizovat i dobu vzniku a/nebo zániku nerozlišenou na roky ale na staletí, například [[Kategorie:Vzniklo ve 13. století]].
  • U obcí, okresů, krajů apod. je zvykem vložit minimálně kategorii státu, do kterého patří, například [[Kategorie:Estonsko]].
  • U bibliografií osob (popř. též u cizojazyčných názvů, které uvozuje určitý člen) je možno upravit pořadí, ve kterém se tyto budou v kategoriích zobrazovat. A sice přidáním šablony {{DEFAULTSORT:Název, tak jak má být zařazen}}, například pro heslo Jiří Stanislav Guth-Jarkovský by to bylo {{DEFAULTSORT:Guth-Jarkovský, Jiří Stanislav}}.
Další odkazy
Pro Vaši informaci
Pro Vaši informaci

Dobrý den, děkuji za Vaše příspěvky. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, aniž by se úprava uložila. Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, vyplňte do pole shrnutí editace stručný popis provedených změn a změny uložte.

Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou pustit do dalších úprav, oprav a doplnění článku. Každá uložená změna se zapisuje do historie článku a do seznamu posledních změn na Wikipedii. Při častém ukládání se tyto zbytečně přeplňují a znepřehledňují. Hrozí také riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Děkuji za pochopení.--Romanzazvorka 16. 11. 2010, 18:06 (UTC)

Náhled²[editovat zdroj]

Dobrý den, znovu žádám o snížení počtu ukládání. Pokud se bojíte o ztrátu dat, můžete si článek připravit v „osobním“ prostoru pod svou uživatelskou stránkou – např. kliknutím na odkaz Pískoviště. Tam si můžete ve wikiformátu chystat i častěji ukládat texty budoucích článků, můžete také případně poprosit další uživatele o jejich recenzi v tomto umístění. V hotovém stavu pak text jednorázově přenesete kopírováním do nového článku v normálním (tzv. hlavním jmenném) prostoru. Zdravím, Gumruch 16. 11. 2010, 21:10 (UTC)

Dodržujte, prosím, standardní filové rozlišovače, pokud dáváte do závorky letopočet tak jedině se slůvkem "film", tedy Mstitel (film, 1959). Děkuji za pochopení. S pozdravem. Budulínek 17. 11. 2010, 14:51 (UTC)

Podrobnosti o rozlišovačích zde. A znovu prosím, abyste buď používala náhled, nebo si text připravovala na pískovišti – ukládat našestkrát je fakt moc (navíc vykřičník v názvu knihy je podle NK ČR špatně, zřejmě byl pouze v názvu filmu). Zdravím, Gumruch 17. 11. 2010, 16:09 (UTC)

Jana Janatová[editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Jana Janatová. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --♥ K123456 17. 11. 2010, 18:01 (UTC)

Prosím vyplňujte kolonku „Shrnutí editace“[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, nebudou je muset dále zkoumat a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. ♥ K123456 17. 11. 2010, 18:05 (UTC)

Pavel Zvarič[editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Pavel Zvarič. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --♥ K123456 17. 11. 2010, 18:39 (UTC)

K Vašim článkům[editovat zdroj]

Dobrý den, těší mě, že přidáváte články na wikipedii, hlavně v oblasti filmu. Dala bych Vám ale jednu radu, trochu zpomalte, věnujte se článků, rozšiřujte je. Zapracujte na subpahýlech. Tak pomůžete wikipedii nejvíce. Kdyby jste měla nějaké dotazy, klidně se na mě můžete obrátit. S pozdravem ♥ K123456 17. 11. 2010, 18:45 (UTC)

Lucie Konášová[editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Lucie Konášová. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --♥ K123456 17. 11. 2010, 18:58 (UTC)

Vzhled článků[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji za Vaše příspěvky na Wikipedii, hlavně v oblasti filmu, ale chci Vás upozornit, na kvalitu článků. Je dobré upřednostnit kvalitu nad kvantitou a prostudovat si tyto články Vzhled a styl, Kategorizace, Mezijazykové odkazy, Encyklopedický styl případně Jak vytvořit článek, když budete těmto stránkám věnovat půl hodinky, případně si něco vyzkoušíte na pískovišti, pak se Vaše příspěvky stanou plnohodnotnými články a budou pro wikipedii velkým přínosem. Děkuji za pochopení Romanzazvorka 17. 11. 2010, 19:56 (UTC)

Zdeňka Žádníková - Volencová[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Zdeňka Žádníková - Volencová, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Zdenekk2 18. 11. 2010, 02:47 (UTC)

Lucie Konášová[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Lucie Konášová, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Zdenekk2 18. 11. 2010, 02:53 (UTC)

Lucie Štěpánková[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Lucie Štěpánková, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Zdenekk2 18. 11. 2010, 03:13 (UTC)

Zdeňka Žádníková - Volencová²[editovat zdroj]

Přidávám žádost, abyste příště před založením „nového“ článku zkusila hledání – již existuje biografie Zdeňka Žádníková-Volencová. Dále Vás žádám, abyste zkusila pochopit význam šablon a používala aspoň {{Čsfd osoba}}, {{Kinobox osoba}}, {{Fdb osoba}}. Za slušnost bych považoval, pokud byste aspoň nějakým způsobem dala vědět, že čtete, co Vám tady píšeme – za posledních pár dní se Vám tady v dobré víře věnuje už 5 lidí, kterým tak zbytečně čerpáte čas, který by mohli věnovat jiným činnostem… S pozdravem Gumruch 18. 11. 2010, 03:20 (UTC)

Lucie Konášová[editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Lucie Konášová. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --♥ K123456 18. 11. 2010, 05:49 (UTC)

Kategorizace a další[editovat zdroj]

Dobrý den, dobře, že tvoříte nové články, zkuste prosím tyto nepsat jen jednou větou, ale přidat alespoň dvě věty na úroveň klasického pahýlu. Podívejte se na wikistyl, stále děláte chyby např. v úrovni nadpisů (nezačínejte se třemi === ale vždy jen se dvěma ==) a zejména kategorizujte články do kategorií, viz níže. Děkuji. --Kacir 19. 11. 2010, 18:29 (UTC)

WP:Kategorizace --Kacir 19. 11. 2010, 18:29 (UTC)

Toto je správně opravený článek i s kategoriemi, podívejte se do editačního okna, jaký je obsah článku. Tyto šablony a další:

  • [[Kategorie:]], {{DEFAULTSORT:}} naleznete pod editačním oknem. --Kacir 19. 11. 2010, 18:35 (UTC)

Viktor Král[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Viktor Král, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Budulínek 19. 11. 2010, 18:52 (UTC)

Lukáš Bech[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Lukáš Bech, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Budulínek 19. 11. 2010, 18:56 (UTC)

Shrnujte prosím své editace !!!![editovat zdroj]

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, nebudou je muset dále zkoumat a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. ♥ K123456 21. 11. 2010, 11:44 (UTC)

Šablony externích odkazů[editovat zdroj]

Pro externí odkazy laskavě používejte šablony šablony {{Čsfd osoba}}, {{Kinobox osoba}}, {{Fdb osoba}} a {{Imdb osoba}}, použití je jednoduché, stačí vyplnit jediný parametr – identifikační číslo z adresy. Laskavě neignorujte rady a žádosti na této stránce, např. ohledně kategorizování. Opravdu nikoho nebaví opravovat zbytečné chyby po někom, kdo by měl být schopný se jich vyvarovat. Děkuji. --Gumruch 21. 11. 2010, 12:37 (UTC)

OPRAVDU SHRNUJTE SVÉ EDITACE !!!![editovat zdroj]

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, nebudou je muset dále zkoumat a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. ♥ K123456 21. 11. 2010, 16:12 (UTC)

Jitka Sedláčková[editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Jitka Sedláčková. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Jvs 22. 11. 2010, 11:55 (UTC)

Viktor Král a Lukáš Bech[editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Viktor Král. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Faigl.ladislav 26. 11. 2010, 20:48 (UTC)

Děkuji Vám za první informace v článku Lukáš Bech. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Faigl.ladislav 26. 11. 2010, 20:48 (UTC)

Článek[editovat zdroj]

Dobrý den, ještě jednou několik doporučení:

  • oddíly v článku začínají za použití DVOU rovná se, ne TŘECH:
    • správně: == Obsazení ==
    • špatně: === Obsazení === (to je pododdíl oddílu)
  • pokud si otevřete editační okno článku (a přidáváte do něj text), tak pod otevřeným edit. oknem naleznete různé šablony, pomůcky, na jejichž kliknutí se vloží do článku např. [[Kategorie:]], to vám usnadní práci
  • u externích odkazů na ČSFD stačí vložit šablonu: {{Čsfd osoba|číslo}} nebo {{Čsfd film|číslo}}. Šablonu {{}} - naleznete také pod editačním oknem a číslo filmu či osoby v URL horní liště, např. http//www.csfd.cz/film/168374-tajemstvi-prouteneho-kosiku. Zdraví --Kacir 27. 11. 2010, 13:05 (UTC)

Prosím vyplňujte kolonku „Shrnutí editace“[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, nebudou je muset dále zkoumat a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. Martin Kotačka 10. 12. 2010, 11:45 (UTC)

PROSÍM OPRAVDU SHRNUJTE SVÉ EDITACE !!!![editovat zdroj]

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, nebudou je muset dále zkoumat a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. ♥ K123456 21. 12. 2010, 18:54 (UTC)

Proč nereagujete na naše výzvy?? Nevíte, co to je shrnování editací??? Jestli ne, já vám to ráda vysvětlím, jen se neostýchete zaptat se. Opravdu rádi Vám pomůžeme nebo poradíme. Chceme zde, stejně jako vy kvalitní a pěkné články, tak nás prosím neignorujte. Díky a doufám alespoň v nějakou odpověď. Zdraví ♥ K123456 21. 12. 2010, 19:01 (UTC)

Malá Dorritka (film, 1967)[editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Malá Dorritka (film, 1967). Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --MiroslavJosef 21. 12. 2010, 21:58 (UTC)

Eva Sadková[editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Eva Sadková. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. ♥ K123456 24. 12. 2010, 11:42 (UTC)

Pavel Kraus[editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Pavel Kraus. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. ♥ K123456 24. 12. 2010, 12:11 (UTC)

JEŠTĚ JEDNOU A OPRAVDU:SHRNUJTE SVÉ EDITACE[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, nebudou je muset dále zkoumat a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. K123456 25. 12. 2010, 16:18 (UTC)

PS:Opravdu Vás prosím, shnujte je, ulehčuje to práci wikipedistům, kteří hlídají poslední změny. Děkuji.

Pohorská vesnice (film)[editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Pohorská vesnice (film). Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. ♥ K123456 25. 12. 2010, 16:20 (UTC)

V tomto stavu zveřejňovat „článek“ mi osobně připadá zbytečné. Pokud to není definitivní podoba, tak vám radím, abyste si buď článek připravila do definitivní podoby na svém pískovišti (rady výše), nebo na stránku dala šablonu {{Pracuje se}}.
Ad shrnování editací: stačí napsat „wikilinky“, „doplněni herci“ apod. Opravdu je to pro vás tak těžké? --Gumruch 25. 12. 2010, 16:28 (UTC)

Další formality[editovat zdroj]

Prosím o pozornost ohledně dalších věcí, které po Vás musí neustále někdo opravovat a doplňovat:

  • používejte náhled nebo si články připravujte ve vlastním prostoru,
  • shrnujte editace, alespoň stručně,
  • při kategorizaci nezapomínejte na [[Kategorie:Žijící lidé]] a [[Kategorie:Muži]] / [[Kategorie:Ženy]],
  • biografie mají standardní úvod včetně wikiformátu data a místa narození, u většiny herců je možné (a užitečné) vložit šablonu {{NK ČR}},
  • dodržujte českou typografii např. včetně správného používání pomlček, nezapomínejte také na kurzívu v názvech děl vč. filmů,
  • požívejte šablony externích odkazů – je to důležité pro případ, že na těchto serverech dojde opět ke změně struktury, pak jsou veškeré takové odkazy nefunkční, zatímco v případě použití šablony stačí její jedna úprava.

Děkuji za pozornost a doufám, že všechny rady vyřídíte i IP adrese, která Vám tak vydatně pomáhá při tvorbě :-) --Gumruch 27. 12. 2010, 20:38 (UTC)

Zkažená krev[editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Zkažená krev. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Harold 28. 12. 2010, 15:13 (UTC)

Dvojčata (pohádka)[editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Dvojčata (pohádka). Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Wespecz 28. 12. 2010, 21:43 (UTC)

PROSÍM OPRAVDU SHRNUJTE SVÉ EDITACE, NEBO ZASE DOSTANETE BLOK[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, nebudou je muset dále zkoumat a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. K123456 30. 12. 2010, 11:03 (UTC)

PS: myslím, že jste inteligentní člověk, co chce kvalitně přispívat do této encyklopedie, tak naše upozornění berte v úvahu a vyjadřujte se prosím k této diskusi, nikdo Vás tady neukousne. ♥ K123456 30. 12. 2010, 11:03 (UTC)

Další subpahýly[editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Boháč a chudák. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Harold 1. 1. 2011, 15:26 (UTC)

Děkuji Vám za první informace v článku Jabloňová panna. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Harold 1. 1. 2011, 15:26 (UTC)

Další promluva do duše[editovat zdroj]

Dobrý den, zdravím uživatelku Veronika.Agnes. Nechápu co, je tak složitého na shrnutí editace, že to nejde dodržovat. Pod editačním oknem se nachází dlouhý rámeček a nad ním je napsáno shrnutí editace. Po dokončení editací v okně se tam napíše, jaké změny se v článku prováděly. Já než zmáčknu tlačítko uložit, napíšu do shrnutí editace např. další výzva o shrnování editací. Tento text se zobrazí zde a všichni wikipedisté, co sledují tyto poslední změny hned vědí jaká změna byla v článku provedena. Přestavte si, že vandal v článku schválně změní nějaké údaje nebo vymaže část článku a nevyplní shrnutí editace. Vy samozřejmě nejste žádný vandal, ale můžete za něj být někým považována, když nevyplňujete shrnutí editace. Nakonec jedna připomínka: pokud vám příjde dopis od známého s nějakou žádostí či prosbou odpovíte na něj??? Zřejmě ano, je to slušnost, tak prosím naše poznámky neignorujte a vyjádřete se prosím, proč je pro vás tak těžké vyplňovat shrnutí editace. Doufám alespoň v nějakou odpověď ♥ K123456 1. 1. 2011, 15:33 (UTC)

Zkažená krev[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Zkažená krev, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Wespecz 9. 1. 2011, 21:00 (UTC)

Pohorská vesnice[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Pohorská vesnice, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Wespecz 9. 1. 2011, 21:05 (UTC)

O princezně se zlatou hvězdou na čele[editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku O princezně se zlatou hvězdou na čele. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --MiroslavJosef 28. 1. 2011, 15:41 (UTC)

Vlaky jedou na východ[editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Vlaky jedou na východ. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Wespecz 5. 2. 2011, 09:00 (UTC)

Neustálé editační konflikty a zatěžování databáze[editovat zdroj]

Prosím, věnujte pozornost předchozímu upozornění, že máte – namísto častého ukládání stránky – používat tlačítko Ukázat náhled. Neberte to na lehkou váhu. Důvody, proč se má tlačítko používat, máte uvedeny výše. Věřím, že pochopíte důležitost používání tohoto tlačítka. Děkuji za pochopení. --Gumruch 12. 3. 2011, 19:47 (UTC)

SHRNUTÍ EDITACE, ZASE, PROSÍM SHRNUJTE SVÉ EDITACE[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, nebudou je muset dále zkoumat a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. ♥ K123456 13. 3. 2011, 11:48 (UTC)

Markéta Harasimová[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Markéta Harasimová. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Jklamo (diskuse) 3. 1. 2016, 16:27 (CET)Odpovědět