Jana Janatová

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Jana Janatová
Rodné jménoJana Janatová
Narození1. března 1968 (56 let)
Benátky nad Jizerou
ČeskoslovenskoČeskoslovensko Československo
Alma materTaneční konzervatoř v Praze
Povolánídětská herečka, herečka, tanečnice, spisovatelka, trenérka, dramatička, divadelní režisérka, baletka a módní návrhářka
Manžel(ka)Petr Havlata
Děti3
Seznam děl v databázi Národní knihovny
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Jana Janatová, provdaná Havlatová (* 1. března 1968 Benátky nad Jizerou) je bývalá česká dětská herečka a baletka. V současnosti působí jako taneční instruktorka a módní návrhářka.

Osobní život[editovat | editovat zdroj]

Pochází z Benátek nad Jizerou, kde také navštěvovala základní školu, kterou absolvovala v roce 1982. Poté studovala balet na Taneční konzervatoři v Praze.

Žije v obci Xaverov spolu se svým manželem Petrem, který podniká v zahradnictví, dcerou Simonou a syny Petrem a Šimonem.

Profesní život[editovat | editovat zdroj]

Už na konzervatoři se přihlásila do konkurzu na seriál My všichni školou povinní a režisér Ludvík Ráža ji obsadil do role Jitky. Poté se věnovala herecké kariéře. Kariéru ukončila v roce 1988 rolí Ludmily Karasové v seriálu Cirkus Humberto. Poté se naplno věnovala tanci a baletu. Tancovala v taneční skupině UNO.

Byla sólistkou baletu HD Karlín a trenérka SVS Sparta Praha – sportovní gymnastika. Trénovala také krasobruslaře Tomáše Vernera. Vedla dramatický kroužek v Sázavě a založila dětské muzikálové divadlo, pro které psala i scénáře. K muzikálu Tři prasátka vydala CD.

Má vlastní půjčovnu společenských i svatebních šatů v Benešově. Svoje šaty si dokonce i navrhuje pod obchodní značkou HJ originál od roku 2012. V oblasti oděvní malby spolupracuje s oděvní výtvarnicí Libuší Zítkovou.

Vede kurzy klasického a moderního baletu, historických tanců menuet a tarantella a španělského tance flamenco ve Wellnessclub S-Centrum v Benešově.[1]

Filmografie[editovat | editovat zdroj]

Televizní seriály[editovat | editovat zdroj]

Filmy[editovat | editovat zdroj]

  • Papilio (1986)

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. JERIE, Ladislav. Hvězda televizních seriálů Jana Havlatová si oblíbila zelňačku. Benešovský deník. 2012-03-30. Dostupné online [cit. 2022-01-07]. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]