Diskuse s wikipedistou:Phamphi

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 11 měsíci od uživatele Plánovací kalendář v tématu „Zapojte se do Komunitního wishlistu!

--Gumruch 10. 2. 2011, 01:22 (UTC)

dobrá rada do života[editovat zdroj]

Stránky jiných uživatelů needitujeme, není to vhodné. Jakákoliv pravopisná chyba tam může být záměrně. Přiznávám, u mě tomu tak nebylo, nebo si aspon nepamatuji, ale je možné, že někdo jiný by tam tu chybu měl záměrně. S pozdravem --Přeji hezký den! Martin Happy Zub 20. 5. 2011, 16:13 (UTC)

A joo. Tak se omlouvám. Byl jsem moc aktivní :)--Phamphi 20. 5. 2011, 16:47 (UTC)
Jak říkám, mě osobně to nevadilo, ale jiní by s tím mohli mít problém ;-) --Přeji hezký den! Martin Happy Zub 12. 6. 2011, 23:12 (UTC)

Články o USA[editovat zdroj]

Kolego, prosím doplňujte svoje články šablonkou verze článku, který jste použil pro překlad. Šablona vypadá takto (doplněna k San Bernardino County):
V tomto článku byl použit překlad textu z článku San Bernardino County, California na anglické Wikipedii.. Číslo verze získáte v historii překládaného článku. Je to poslední číslo v adresním řádku.
Rád bych Vás také upozornil na psaní číslovek v češtině - u desetinných čísel nedáváme anglickou tečku, ale desetinnou čárku, u čísel vyšších řádů neoddělujeme řády tečkou jako v angl., ale mezerou (platí od desetitisíců výš). S pozdravem--Feťour 18. 7. 2011, 00:08 (UTC)

Díky za upozornění. Teprve začínám, takže s těmito formalitami stále bojuju. Každopádně to u svých editací upravím.--Phamphi 18. 7. 2011, 08:12 (UTC)

Souhrnná produktivita faktorů[editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Souhrnná produktivita faktorů. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Harold 2. 10. 2011, 19:54 (UTC)

Francouzština[editovat zdroj]

Ahoj. Nechci ti lézt na stránku, tak upozorňuji tady, že se učíš „francoutštinu“ místo obvyklé „francouzštiny“. --Jann 10. 1. 2012, 16:31 (UTC)

Haha, díky.--Phamphi 10. 1. 2012, 16:34 (UTC)

Používejte prosím kategorie[editovat zdroj]

Děkujeme za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás prosíme, abyste každé nově vzniklé heslo vždy zařadil(a) do určité kategorie (příp. kategorií). Dělá se to připsáním [[Kategorie:Název kategorie]], například [[Kategorie:Němečtí fyzikové]] na novou řádku u konce stránky.

Proč kategorizovat?

Kategorizace článků je výhodná, protože kategorizované články mohou uživatelé Wikipedie procházet nejen podle jejich názvů, ale také podle právě takto vytvořených kategorií. Jediným kliknutím na odkaz pod daným heslem získají seznam všech článků v dané kategorii, čímž získávají kontext k tématu, které je zajímá.

Nejčastější příklady
  • U osob, u nichž je znám rok narození (a/nebo úmrtí), se přidává šablona [[Kategorie:Narození Rok_narození]], analogicky pak [[Kategorie:Úmrtí Rok_úmrtí]]
  • U obcí, okresů, krajů apod. je zvykem vložit minimálně kategorii státu, do kterého patří, například [[Kategorie:Estonsko]]
  • U bibliografií osob (popř. též u cizojazyčných názvů, které uvozuje určitý člen) je možno upravit pořadí, ve kterém se tyto budou v kategoriích zobrazovat. A sice přidáním šablony {{DEFAULTSORT:Název, tak jak má být zařazen}}, například pro heslo Jiří Stanislav Guth-Jarkovský by to bylo {{DEFAULTSORT:Guth-Jarkovský, Jiří Stanislav}}.
Další odkazy
♥ K123456  4. 2. 2012, 15:11 (UTC)

Portál Hudba[editovat zdroj]

Dobrý den, všiml jsem si, že jste založil(a) článek Seznam filmů o blues, z čehož jsem usoudil, že máte rád(a) hudbu (není to tak?). Dovoluji si Vás tímto pozvat na hudební wikiportál, kde můžete nominovat nějaký obsáhlý článek, který se po následném hlasování může stát článkem měsíce na hlavní straně portálu. Na hudebním portále také můžete přidávat aktuality ze světa hudby. Máte také možnost přidávat tipy na obrázek týdne nebo zajímavosti. — Marek Koudelka (diskuse) 24. 3. 2012, 14:40 (UTC)

Děkuji za pozvání a za informace.--Phamphi (diskuse) 24. 3. 2012, 18:16 (UTC)

Kopie autorského díla[editovat zdroj]

Dobrý den, pravděpodobně se bude jednat o copyvio, jelikož jste asi zkopíroval fotografii, jíž nejste autorem na nějaké výstavě. Prosím, pokud se mýlím, vyveďte mne z omylu, pokud je to pravda, musí být fotografie smazána. Bohužel. --Svajcr (diskuse) 5. 8. 2012, 01:25 (UTC)

Je to plakát v obchodě. Ok, hned jsem si myslel, že to neprojde :)--Phamphi (diskuse) 5. 8. 2012, 08:43 (UTC)
Dobrý den, bude se ta fotka ještě nějak řešit? Kdyžtak by to asi chtělo smazat. --Marek Koudelka (diskuse) 15. 9. 2012, 09:41 (UTC)
Rád bych to smazal, ale nevím, jak se to dělá.--Phamphi (diskuse) 16. 9. 2012, 08:40 (UTC)
Již jsem učinil, na commons vlevo dole v menu je položka navrhnou na smazání.--Svajcr (diskuse) 16. 9. 2012, 10:54 (UTC)

Politická ekonomie[editovat zdroj]

Dobrý den, pane kolego, měl bych zájem spolu s Vámi (a ne proti Vám, jak to na Wikipedii někdy bývá) dále pracovat na některých tématech z oboru politické ekonomie nebo trochu zúženě z oboru nové PE a mezinárodní PE (to je pro mne velmi zajímavá disciplína). Nejsem sice v situaci, kdy bych se této práci mohl věnovat soustavně a s velkým časovým zatížením, ale prostě vidím, že by tady práce byla. Třeba už jen článek o minulém prezidentovi, tam toho chybí hodně. Před určitou dobou jsem udělal nějaké editace ohledně Mont Pelerin Society a myslím i Hayeka a Johna Maynarda Keynese apod. Ale nemám v těch věcech stoprocentní rutinu. Mimochodem, pocházím z jistého města, které znáte. --Zbrnajsem (diskuse) 13. 3. 2013, 11:37 (UTC)

Také Vás zdravím. Těší mě Váš zájem o spolupráci a ochota pracovat na tématech, která zde na Wikipedii nejsou dostatečně rozpracovaná. Bohužel Vás moc nepotěším. Poslední dobou články systematicky nerozpracovávám a hesla tvořím a doplňuji pouze nárazově. Pokud byste však přišel s konkrétním nápadem, dotazem či problematikou, kterou by bylo vhodné prodiskutovat, budu maximálně nápomocný. Ohledně vylepšování článku pana Klause si nejsem jistý, zda by něčemu naše spolupráce prospěla. Ideologicky zatíženým tématům se jako relativní nováček na Wikipedii snažím vyhýbat a přenechávat je zkušenějším uživatelům. Můj vztah k Václavu Klausovi je navíc dost vyhraněný a domnívám se, že přesně v opačném směru, než je tomu u Vás.--Phamphi (diskuse) 31. 3. 2013, 23:34 (UTC)
Našel jsem Vaši odpověď až dnes. Pokud bude příležitost, můžeme spolupracovat na odpovídajícím tématu. V poslední době jsem se věnoval spíše skladatelům (Mozart, Beethoven, R. Strauss a jiní). Náhodou jsem zabloudil také na stránku E. Beneš. To Vás možná také zajímá. Zdravím a přeji mnoho zdaru. --Zbrnajsem (diskuse) 3. 6. 2013, 13:42 (UTC)

Augustin Novák[editovat zdroj]

Zdravím, mohu se zeptat na důvod, proč jste vrátil do článku odkaz na "seznam ministrů financí Československa" (kromě jakéhosi sentimentu, že jste to tam před časem sám dal)? Ten samý odkaz je přeci v infoboxu, proto jsem ho při vkládání infoboxu z článku odstranil, jako zbytečnou duplicitu. Takže teď to tam je dvakrát. Nechci se pouštět do revertu, ale přijde mi, že Vaše vrácení toho odkazu zpět je poněkud neúčelné a zbytečné. Pěkný den --Wirtus (diskuse) 11. 5. 2013, 13:35 (UTC)

Zdravím. Omlouvám se, nějak jsem si nevšiml, že je to i v tom infoboxu. Takže klidně hoďte revert.--Phamphi (diskuse) 11. 5. 2013, 14:42 (UTC)

Interwiki[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji za Vaše články na Wikipedii. Chci Vás však poprosit o přidávání tzv. „interwiki“ neboli mezijazykových odkazů. Jde o propojení mezi články o stejném předmětu na různých jazykových verzích Wikipedie. Zobrazují se vlevo pod panelem nástrojů.

K upravení mezijazykových odkazů

Přidání odkazu přes Wikidata je poměrně jednoduché:

  1. Najděte identický článek v anglické, německé, francouzské nebo jiné jazykové verzi Wikipedie.
  2. Tam v levém sloupci pod seznamem interwiki klikněte na „Upravit odkazy“ (anglicky „Edit links“, německy „Links bearbeiten“, francouzsky „Modifier les liens“). Dostanete se na stránku Wikidat označenou například Q2291075.
  3. Na konci stránky najděte seznam nadepsaný „List of pages linked to this item“ („Seznam stránek svázaných s touto položkou“). Klikněte vpravo dole na odkaz „[add]“ („přidat“). Objeví se nový, modře podbarvený řádek.
  4. V první kolonce („site“ / „projekt“) vyberte kód českého jazyka (cs) a v druhé kolonce („article“ / „článek“) vložte název českého článku. Pak klikněte na „[save|“ („uložit“).

Věřím, že si postup brzy osvojíte a Vaše články budou o krok blíže dokonalosti. Narazíte-li na překážku, neváhejte se zeptat zde, nebo na stránce Potřebuji pomoc. S pozdravem --Marek Koudelka (diskuse) 8. 6. 2013, 15:31 (UTC)

Děkuji za návod. Nějak jsem nemohl vybádat, jak se interwiki nově přidávají, teď už to vím.--Phamphi (diskuse) 8. 6. 2013, 15:36 (UTC)

Únorový wikisraz[editovat zdroj]

--Bazi (diskuse) 5. 2. 2014, 18:30 (UTC)

Global account[editovat zdroj]

Hi Phamphi! As a Steward I'm involved in the upcoming unification of all accounts organized by the Wikimedia Foundation (see m:Single User Login finalisation announcement). By looking at your account, I realized that you don't have a global account yet. In order to secure your name, I recommend you to create such account on your own by submitting your password on Special:MergeAccount and unifying your local accounts. If you have any problems with doing that or further questions, please don't hesitate to contact me on my talk page. Cheers, DerHexer (diskuse) 14. 1. 2015, 01:56 (CET)Odpovědět

Pozvánka na českobudějovický wikisraz zima 2016[editovat zdroj]

Venca24 (diskuse) 12. 1. 2016, 14:15 (CET)Odpovědět

Pozvánka na lednový brněnský wikisraz[editovat zdroj]

Ahoj, všimnul jsem si, že jsi z Brna a edituješ Wikipedii. Kdybys měl tuto středu čas (nebo kteroukoliv další třetí středu v měsíci), rád bych tě proto pozval na setkání s dalšími brněnskými wikipedisty. Pravidelně se scházíme v cca deseti lidech, bývá to často dost podnětné právě i pro další práci na Wikipedii a tvou účast mezi námi bychom velmi ocenili (a jsem si jistý, že bys mezi ostatními našel i další lidi s podobnými wikizájmy). Pokud bys mohl přijít, zapiš se prosím mezi účastníky na výše odkazované stránce srazu (nebo prostě přijď, registrace není bezpodmínečně nutná) – rádi tě mezi sebou uvidíme. Pokud ti to tentokrát nevyjde, můžu ti poslat pozvánku na příští sraz, až bude – v takovém případě se prosím zapiš mezi zájemce. Budu rád, když mi dáš vědět, že jsi pozvání četl; případně se též samozřejmě na cokoliv ptej, klidně tady pod příspěvkem. S pozdravem Blahma (diskuse) 19. 1. 2016, 15:25 (CET)Odpovědět

Pozvánka na jihočeský wikisraz[editovat zdroj]

Na setkání se těší Czeva.

Rozeslal JAn prostřednictvím JAnDbot (diskuse) 6. 3. 2018, 09:57 (CET) Odpovědět

Zapojte se do Komunitního wishlistu![editovat zdroj]

Vážení členové komunity,

rád bych vám jménem spolku Wikimedia Česká republika oznámil spuštění projektu Komunitního wishlistu, kde můžete navrhovat témata akcí, kterých byste se rádi zúčastnili, nebo hlasovat o již navržených. Může jít např. o editaton, soutěž či cokoli jiného. Cílem komunitních wishlistů je zjistit, o jaké akce má komunita české Wikipedie zájem. Jednu ze tří vítězných akcí Wikimedia ČR ve spolupráci s komunitou zorganizuje.

Za Radu WMČR věřím, že se na stránce wishlistu nastřádá spousta nápadů i hlasů, které pro nás budou důležitým ukazatelem přání komunity, přinejmenším co se wiki-akcí týče.

Díky za vaše zapojení!

S pozdravem,
--Plánovací kalendář (diskuse) 9. 5. 2023, 23:32 (CEST)Odpovědět