Diskuse s wikipedistou:Maxx/Archive

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 5 lety od uživatele Juandev v tématu „Nové Město

Infoboxy budov

Všiml jsem si, že pracujete na infoboxech budov - {{Infobox budova}}. Chtělo by to ale přidat položku s odkazem na webové stránky subjektu. To je v řadě případů pro čtenáře velmi podstatná věc, ať už se jedná třeba o hrad, zámek či muzeum. Podobnou věc bohužel velmi postrádám i u šablony {{Infobox hrad}}, kterou chcete nahrazovat. Podívejte se např. na {{Infobox muzeum}}, tam je to vhodným způsobem zapracováno. Děkuji za pochopení. --Vachovec1 (diskuse) 1. 11. 2012, 12:01 (UTC)

AnoAno Vyřízeno. --Maxx (diskuse) 1. 11. 2012, 12:45 (UTC)

U ohroženého (EN) a kriticky ohroženého (CR) druhu je stejný popis - čelí vysokému riziku vyhynutí v blízké budoucnosti. Nemělo by se to lišit? --Vachovec1 (diskuse) 1. 11. 2012, 20:32 (UTC)

Už by to mělo být ok, díky. --Maxx (diskuse) 1. 11. 2012, 20:33 (UTC)
Já tam žádnou změnu nevidím, nezapomněl jste to uložit? --Vachovec1 (diskuse) 1. 11. 2012, 20:37 (UTC)
Tak jsem to upravil sám. Snad je to takhle OK. --Vachovec1 (diskuse) 1. 11. 2012, 21:19 (UTC)

AnoAno Ok, díky. Opravoval jsem jinou podobnou chybu. --Maxx (diskuse) 1. 11. 2012, 21:37 (UTC)

Přesun kopírováním

I u pomocných stránek platí, že přesunujeme přesunováním, nikoliv kopírováním. Není důvod zahazovat starší verze. U {{infobox hrad/doc}} jsem to opravil. --Tchoř (diskuse) 23. 10. 2012, 08:32 (UTC)

Přesun se mi nepodařilo realizovat, hlásilo mi to, že daná stránka již existuje, nevím proč tomu tak bylo. Každopádně děkuji za napravení a upozornění. Pokud se mi to příště nepodaří zkopírovat, budu to nejprve s někým konzultovat. --Maxx (diskuse) 23. 10. 2012, 12:09 (UTC)
Pokud daná stránka existuje, tak ji označte šablonou {{smazat|pro uvolnění přesunu}} a počkejte, až ji nějaký správce smaže.--Tchoř (diskuse) 23. 10. 2012, 12:47 (UTC)

AnoAno--Maxx (diskuse) 14. 11. 2012, 12:06 (UTC)

Šablona Infobox stromy

Ahoj, od změn (vložení kotvy) v Infoboxu stromy se v řadě článků zobrazuje chybně (např. Malovarský topol a další). Jde o to, že šablona není určena jen pro památné stromy evidované v databázi AOPK, takže nelze předpokládat, že v šabloně v každém článku bude vyplněno evidenční číslo, na jehož základě je vytvářen odkaz na kotvu v seznamu. Bylo by vhodné buďto úpravu odstranit nebo ji přizpůsobit tak, aby byl link rozšířen odkazem na kotvu jen tehdy, pokud je evidenční číslo vyplněno. --Xth-Floor (diskuse) 14. 11. 2012, 09:12 (UTC)

díky za upozornění, opraveno. --Maxx (diskuse) 14. 11. 2012, 12:04 (UTC)
Díky :-) --Xth-Floor (diskuse) 14. 11. 2012, 12:05 (UTC)
Opraveno jak? Zaprvé - přidána byla pouze oprava pro okresy mimo Prahu (switch!). Zadruhé - má tám být ten link vůbec zobrazen, když strom v seznamu není? Dal bych podmínku hned na začátek, ještě před switch. --Vachovec1 (diskuse) 14. 11. 2012, 12:16 (UTC)
Tak ten Malovarský topol v seznamu je, i když bez ev. čísla. Je to i v ostatních případech? V každém případě stále zbývá ta Praha. --Vachovec1 (diskuse) 14. 11. 2012, 12:29 (UTC)
Vezmu to stručně: (1) Odkaz na seznam PS daného okresu do infoboxu patří vždy. (2) Pokud nějaký v okresním seznamu strom chybí, může ho kdokoli snadno doplnit. (3) Stromy, které zanikly dříve, než vznikla evidence, logicky evidenční číslo nemají. (4) Kotvy v podobě evidenčních čísel jsou v seznamech z jediného důvodu - aby se dalo (i pomocí přesměrování) odkazovat na památné stromy, které nemají (a pravděpodobně nikdy mít nebudou) vlastní článek. Odkazovat se z infoboxu na konkrétní položku seznamu sice technicky možné je, ale nemá to hlubší smysl (čtenář se tam nedozví víc než ve článku), takže bych tomu nevěnoval přílišnou péči a čas, který se dá využít přínosněji :-) --Xth-Floor (diskuse) 14. 11. 2012, 12:36 (UTC)
Dobrá, s tím se dá souhlasit. Já jen upozorňuji, že stále chybí oprava pro Prahu, kolega vyřešil jen jednu polohu "switche", druhá zůstala tak, jak byla (nevím teda, jestli v seznamu pamatných stromů v Praze jsou nějaké stromy bez ev. čísla, ale předpokládal bych, že ano). --Vachovec1 (diskuse) 14. 11. 2012, 12:40 (UTC)

AnoAno Tak už i s Prahou. --Maxx (diskuse) 14. 11. 2012, 14:26 (UTC)

Přesměrování stupňů ohrožení

Zdravím a oceňuji pěkně udělanou tabulku v Stupni ohrožení, další tabulku v Seznamu ohrožených živočichů v Česku a stovku oprav barev infoboxů, které jste udělal.

Jen se mi nelíbí zrušení článků se stupni ohrožení (Kriticky ohrožený druh, Nevyhodnocený aj.) a jejich přesměrování na tabulku. Na tyto články vedou stovky odkazů. Pro řadového čtenáře je jejich přesměrování dovnitř tabulky nepřehledné a těžko najde odkazované slovo – např. Zranitelný. Neví, že se má orientovat na slovo na prvním řádku (jeho pozornost upoutá spíše barevné grafické prvky vlevo nebo modré odkazy vpravo). Další nevýhodou je, že přesměrováním zmizí interwiki, které mnozí kromě zjišťování dalších informací používají i jako slovník.

Ty články sice nejsou nejkvalitnější, ale poskytují aspoň rychlou informaci. Uznávám, že přesměrování na tabulku dodá čtenáři další informace a souvislosti, ale on je v 90 % nechce – on se opravdu chce "jen" dozvědět, co znamená stupeň ohrožení Zranitelný. Proto jsem články o konkrétních stupních ohrožení vrátil. Pokusím se je trochu sjednotit. --Packa (diskuse) 2. 11. 2012, 12:09 (UTC)

Možná největší problém je, že je odkazováno pouze to jedno slovo, které může mít spoustu dalších významů. Zřejmě by bylo vhodnější použít např. IUCN:Zranitelný. Ano i já jsem se chtěl "jen" dozvědět, co to znamená stupeň ohrožení Zranitelný,.. ale i další stupně,.. což znamenalo proklikat 10 článků jejichž obsah byl téměř totožný. V zásadě nejsem proti existenci těchto článků, pokud budou mít smysluplný obsah. --Maxx (diskuse) 2. 11. 2012, 12:22 (UTC)

I to mě napadlo, takže jsem do všech článků dal {{Podrobně|Stupeň ohrožení}}. To by mělo těch 10 % zájemců dovést k vaší tabulce, kde to vidí pěkně v souvislostech. Jen vaši poslední větu nechápu - asi jste to chtěl napsat trochu jinak... --Packa (diskuse) 2. 11. 2012, 13:43 (UTC)

NevyřešenoNevyřešeno Koukám, že články jsou ve stejném nepěkném stavu jako před přepnutím na přesměrování. Takže moje snaha o nahrazení pahýlů jednou tabulkou, která obsahuje všechny informace z článků, vyšla v niveč. --Maxx (diskuse) 25. 11. 2012, 09:54 (UTC)

Návrh na vylepšení

Ahoj Maxxi, koukám na tvoje editace seznamů a moc super, ale chci tě zeptat, nechceš tam přidávat taky ikonku foťáku přesměrovávací člověka rovnou na Wikimnedia Commons do položky nahrát fotografii u těch, kde obrázek zatím nemáme? Měli to tak u soutěže Wiki Love Monuments a mělo to velký úspěch. Současně to ukazuje lidem, že mohou nahrávat. Co myslíš? --Chmee2 (diskuse) 10. 11. 2012, 18:13 (UTC)

Ahoj Chmee2, no já jsem pro, ale nevím jak to technicky provést. Navrhoval jsem použít na seznamy šablonu {{CHU v Česku}}, tam si to dokážu přestavit, tam jsou data pěkně pohromadě uvnitř jedné šablony. Ale nějak jsem se nesetkal s kladnou odezvou viz Diskuse k Wikipedii:WikiProjekt Chráněná území#Šablona:CHU v Česku. Dále je pravděpodobně nutné vytvořit Upload Wizard campaign viz. Commons:Upload Wizard campaign editors, od nějakého správce na commons. Info k nahrávacímu tlačítku {{UploadCampaignLink}}. --Maxx (diskuse) 10. 11. 2012, 19:01 (UTC)

NevyřešenoNevyřešeno Pokusil jsem se diskuzi rozvést u PS zde --Maxx (diskuse) 25. 11. 2012, 10:05 (UTC)

seznamy památných stromů dle okresu

Děkuji za zpracování jednotlivých seznamů památných stromů podle okresů. Jenom bych se chtěl zeptat, zda by bylo do těchto seznamů možné doplnit tlačítko na nahrání obrázku podobně jako je tomu u seznamů kulturních památek, a pokud by se současně při nahrávání obrázku památného stromu doplňovaly údaje z tabulky k popisům obrázků obdobně jako je tomu u kulturních památek, tak by to nemělo chybu. Děkuji za odpověď. --Petr1888 (diskuse) 21. 11. 2012, 17:04 (UTC)

NevyřešenoNevyřešeno Pokusil jsem se diskuzi rozvést zde. --Maxx (diskuse) 25. 11. 2012, 10:07 (UTC)

Seznam památných stromů v okrese Brno-město

Pane kolego, včera při aktualizaci tohoto seznamu jste odstranil mnou přidanou značku (†) u katalpy pana učitele Přibyla. Tento strom je již asi tři měsíce pokácený, což asi zdroj, ze kterého jste čerpal, nereflektuje. Dnes jsem na tomto místě vyfotil torzo pařezu, v nejbližší době jej dodám do galerie na Commons. S pozdravem --Martin Kotačka (diskuse) 29. 11. 2012, 17:48 (UTC)

AnoAno Děkuji za upozornění a opravu.--Maxx (diskuse) 29. 11. 2012, 18:25 (UTC)

Lípa v zámeckém parku Žihobce

Ahoj, Maxxi, jak se tak prokousávám různými kategorizačními a linkovacími maličkostmi v Pošumaví, narazil jsem na jednu položku v Seznam památných stromů v okrese Klatovy, která se mi nějak nepozdává (Lípa srdčitá v zámeckém parku, lokalita Žihobce). Přesněji řečeno foto k ní v oné tabulce přiřazené: Dle zákresu pozice PS na http://mapy.nature.cz se má strom nacházet mnoho desítek metrů "za" zámkem, zatímco dle popisu foto roste vyfotografovaný strom "před zámkem", což se tak na foto i jeví. Podle mapy má být lípa ve svahu nad zámkem, zatímco strom na foto je v jasném podhledu. Ostatně ani mohutnost vyobrazeného stromu se nezdá být taková, jakou by člověk od chráněné lípy očekával (myslím, že pro onu položku udávaných 4,5 m obvod a 29 m výšku ten strom z fotografie rozhodně nemá - ani polovic, řekl bych). Zkus prosím taky mrknout na tu položku, jestli si myslíš to samé. Pokud se shodneme, že se ten obrázek do seznamu PS dostal omylem, vyřadili bychom ho odtamtud. --Miaow Miaow (diskuse) 19. 12. 2012, 17:24 (UTC)

Nejsem sice adresát dotazu, ale strom na snímku podle mě není Žihobecká lípa. Ta má být 26 metrů vysoká, vzrostlá a mít zastřešení dutin. Navíc má být pravidelně prořezávaná a nějak si myslím, že na té vyfocené není už co řezat :-)) Snímek jsem vložil do seznamu lip svobody. Pokud máte stejný názor jako je, ze seznamu PS ji sundejte. --Xth-Floor (diskuse) 19. 12. 2012, 17:46 (UTC)
Ano, i podle polohy se jedná o jiný strom. Obrázek odstraněn. --Maxx (diskuse) 19. 12. 2012, 18:10 (UTC)
A to je hezké, že se pro obrázek v nemilost upadlý přece místečko pod sluncem našlo. :) Dík za spolupráci, kolegové! --Miaow Miaow (diskuse) 19. 12. 2012, 20:59 (UTC)

Míry PS v seznamech

Ahoj, chtěl bych tě upozornit na jednu maličkost. Pokud jsou v seznamech památných stromů uvedeny jiné míry než na webu AOPK, tak je to (alespoň v případě těch seznamů, které jsem dělal já) z toho důvodu, že veřejné údaje v databázi AOPK jsou velmi zastaralé. Veřejně viditelné údaje na webu AOPK jsou někdy převzaté z vyhlašovací dokumentace (která může být i 50 let stará), jindy neodpovídají ani té, ani aktuálním měřením atp. Takže se snažím alespoň u významnějších stromů doplňovat aktuální údaje, které odpovídají skutečnosti (AOPK je nemá přístupné veřejně, jen pro registrované). Rozdíly jsou někdy značné (až několik metrů). Některé stromy rychle rostou, z jiných se části vylamují... Takže pokud je v seznamu údaj odlišný od veřejné databáze AOPK, je to na 99 % tím, že je aktuálnější. --Xth-Floor (diskuse) 4. 1. 2013, 20:32 (UTC)

Snažím se pouze doplňovat chybějící údaje. Pokud se údaj liší, opravuji jen v případě, že to vypadá na překlep - např. stejná hodnota jako sousední záznam, nebo pokud to vypadá na přehození číslic. Nebo pokud je údaj z aopk větší, předpokládám, že se strom nezmenšil. Pokud jsem to někde opravil špatně, tak se předem omlouvám. --Maxx (diskuse) 4. 1. 2013, 20:41 (UTC)
V pohodě, jen informuju, proč se to někdy může lišit. Naopak jsem vděčný, že se o to staráš. Mimochodem, některé stromy se i zmenšují (vylamují se části, rozpadá se starý kmen, kus uhoří po zásahu bleskem a podobně). --Xth-Floor (diskuse) 4. 1. 2013, 20:55 (UTC)
To mě nenapadlo, s tím zmenšování :-). No ale větší číslo vypadá líp. --Maxx (diskuse) 4. 1. 2013, 20:58 (UTC)
To je pravda, ale pro návštěvníka by to mohlo být matoucí. Proto se snažím v seznamech uvádět ±aktuální hodnoty a v samostatných článcích pak zmínit všechny ozdrojovatelné údaje včetně data, ke kterému to bylo aktuální + vysvětlení, proč strom zhubnul :-) Pěkným příkladem takových extrémních propadů jsou třeba Běleňská lípa, Tatrovická lípa nebo Dub v Žehušické oboře. --Xth-Floor (diskuse) 5. 1. 2013, 14:16 (UTC)
No ono je to otázka. Pokud vezmu skácené stromy tak je skutečná 0 cm, ale ta mě pravděpodobně nezajímá. Přikláněl bych se uvádět v tabulce největší dosaženou hodnotu, ta se mi bude hodit při řazení pokud hledán nejmohutnější strom. V poznámce může být uveden aktuální rozměr, např po rozlomení.--Maxx (diskuse) 5. 1. 2013, 14:57 (UTC)
Pokud v seznamech udáváme, že jsou aktuální k určitému datu, měly by tomu údaje myslím odpovídat. I žebříčky uváděné v literatuře jsou zpravidla stavěné na aktuálních hodnotách. Rekordní obvody zaniklých a poškozených PS jsou uvedené ve článku Nejvýznamnější památné stromy České republiky. --Xth-Floor (diskuse) 5. 1. 2013, 15:12 (UTC)

Wikikytička

Ahoj Maxxi, moc rád bych ti věnoval toto wikipedistické luční kvítí, za tvé kompletní přepracování hesla Seznam ohrožených živočichů v Česku, které je nyní naprosto výborné! Velice často ho využívám (a i využíval dříve) při hledání zajímavostí/fotografií ohrožených zvířat u nás pro fanouškovskou stránku o chráněných územích na FB a nyní ten seznam slouží úžasně tomuto účelu. Ušetřil si mi tak spoustu času při hledání zajímavých tvorů, ale co hlavně, ten seznam získal na atraktivitě a přehlednosti hlavně pro další čtenáře. Ještě jednou díky ti za to a budu doufat ve více takto parádních počinů! S pozdravem --Chmee2 (diskuse) 9. 1. 2013, 08:47 (UTC)

Děkuji --Maxx (diskuse) 13. 1. 2013, 13:20 (UTC)

Wikikytička

Wikikytička

Milý kolego, ráda bych Vám udělila další wikikytičku. Tentokráte za soustavné doplňování seznamů kulturních památek a vkládání šablon do článků o obcích. Krásný den přeje --Jana Lánová (diskuse) 22. 1. 2013, 09:21 (UTC)

Děkuji. --Maxx (diskuse) 26. 1. 2013, 08:23 (UTC)

Portál Křesťanství

Dobrý den, děkuji za Váš nový článek Tři kříže (Nové Město na Moravě), který již kolega Addvisor přidal mezi „nové články“ na portálu Křesťanství (mezitím však byl odkaz vyřazen, neboť po týdnu se odkazy vyřazují). Tam také můžete:

  • požádat o založení nového článku o některém z křesťanských témat
  • upozornit na svůj nový nebo podstatně rozšířený článek z této oblasti
  • navrhnout některý článek do rubriky Osobnost nebo Článek měsíce

Pokud Vás k tomuto tématu napadne něco jiného, můžete napsat do portálové diskuse.

Zdraví Fagnes (diskuse) 30. 1. 2013, 08:37 (UTC)

Kytička

Zdravím, rád bych ti předal symbolickou kytičku za vytvoření chybějících a doplnění stávajících seznamů památných stromů. Díky! --Xth-Floor (diskuse) 10. 2. 2013, 09:40 (UTC)

Děkuji. --Maxx (diskuse) 10. 2. 2013, 10:59 (UTC)
Taktéž se připojuji k poděkování, gratulaci a jen jestli už těch kytiček není tolik, že by to spíš mělo být na Huhuleníkův řád :) PS: Nedávno jsem se koukal na Seznam kriticky ohrožených druhů rostlin v Česku a úplně jsem si představil, jak pěkný seznam by z toho dokázal někdo vyčarovat :) S pozdravem --Chmee2 (diskuse) 10. 2. 2013, 11:17 (UTC)

Dík za Stožeckou kapli

Moc děkuju, že ses ujal zamodření téhle pamětihodnosti, která mi nedévno při kategorizaci té obce ještě chyběla. Drobnost, řeklo by se, ale takové splněné přáníčko potěší. :) --Miaow Miaow (diskuse) 6. 3. 2013, 00:06 (UTC)

Nevím jakou shodou náhod jsem se rozhodl vytvořit zrovna tento článek, jsem rád, že tě to potěšilo. Rádo se stalo. --Maxx (diskuse) 6. 3. 2013, 06:14 (UTC)

SPAM

Dobrý den, můžete mi prosím vysvětlit, jaký je rozdíl mezi tímto a tímto spamem? Předem děkuji! --Gampe (diskuse) 11. 3. 2013, 19:49 (UTC)

No, že by žádný? --Maxx (diskuse) 12. 3. 2013, 14:55 (UTC)

Právě! --Gampe (diskuse) 12. 3. 2013, 19:12 (UTC)

Seznamy obcí

Díky za doplnění a sjednocení částí. Máš ale nějaký speciální důvod, proč jsi ze seznamů (položkových) udělal nepřehledný odstavec - vše v jednom? JAn (diskuse) 21. 4. 2013, 18:09 (UTC)

Díky,.. ale to je věc názoru, mě přišla zas nepřehledná ta nohavice (původně jsem tam chtěl dát šablonu okresu, pak mě napadlo to rozšířit o části). Můj seznam není ideální, ale alespoň má stejný styl a má doplněné části. Někde byly doplněné erby, tak ty jsem zatím zachoval. Asi by bylo vhodnější, pokud by se mi povedlo udělat nějaké větší řádkování, ale vizuální styl je na další dohodě. Poté by se to mělo dát sformátovat pomocí bota. --Maxx (diskuse) 21. 4. 2013, 18:18 (UTC)

STOP

STOP navboxům! jaký má smysl navbox s pěti odkazy a ohromnou vlajkou???JAn (diskuse) 6. 5. 2013, 21:02 (UTC)

Navbox se mi zdá jako lepší náhrada za ObecNav. Vlajka tam nutně být nemusí. Ale na druhou stranu proč ne, když je navbox rozbalovací.--Maxx (diskuse) 6. 5. 2013, 21:05 (UTC)
Prosím, zatím s tím počkej a přečti si moje argumenty pod lípou, případně počkej na další reakce. JAn (diskuse) 9. 5. 2013, 09:01 (UTC)

rozškatulkování okresů

Proč? jedna z mála věcí, která byla v jedné kategorii a dala se dobře roboticky zpracovat - a ty ji rozškatulkuješ, ale pro změnu jen články, ne kategorie. JAn (diskuse) 9. 5. 2013, 18:54 (UTC)

Ano v jedné kategorii a se spoustou dalšího bordelu, takže to moc použitelné stejně nebylo. Kategorie ani šablona okresů podle jednotlivých krajů zase naopak chyběla. --Maxx (diskuse) 9. 5. 2013, 19:10 (UTC)

Ahoj, upozorňuji na WP:Kategorizace#Nejnižší možná kategorie a výjimky. Po změnách "Okresy v Česku" -> "X kraj" ([1]) jsou teď články o okresech ve dvou kategoriích, z nichž jedna je přímo nadřazena druhé, osobně však nevidím důvod pro takovou výjimku. Správně by taky do kategorií "Okresy v X kraji" měly patřit ještě kategorie "Okres Y" (Kategorie:Okres Brno-venkov), které jsou nyní kategorizovány v kategorii "X kraj". Snad jsem to napsal pochopitelně. :-) --Harold (diskuse) 9. 5. 2013, 20:59 (UTC)

Ahoj Harolde, pochopil jsem, že do "Okresy v X kraji" patří ještě kategorie Okres Y, ..ok to dodělám. Ohledně uváděného okresu Brno,.. v jihomoravském kraji byly jiné kategorie než jinde, takže tebou uváděná změna, bylo sjednocení, podle ostatních - asi tedy špatné. Moc jsem to zatím nepochopil, můžeš mi uvést konkrétní příhlat v jakých kategoriích by okres měl správně být? --Maxx (diskuse) 10. 5. 2013, 05:21 (UTC)
Znamená to, že by okres Brno venkov neměl být v kategorii Jihomoravský kraj, když už je v Okresy v Jihomoravském kraji, který je v té kategorii také? --Maxx (diskuse) 10. 5. 2013, 05:36 (UTC)
Přesně tak jsem to myslel, aby články typu "Okres Brno-venkov" i kategorie typu "Kategorie:Okres Brno-venkov" byly v "Kategorie:Okresy v Jihomoravském kraji", která je přímo podřazena vůči "Kategorie:Jihomoravský kraj". V "Kategorie:Jihomoravský kraj" tedy už podle mě být nemusí, resp. nevidím nevidím tu důvod pro výjimku z pravidla nejnižší možné kategorie. Teď se mi to zdá v pořádku. --Harold (diskuse) 10. 5. 2013, 11:43 (UTC)

Statistiky QRpedie pro tabulkový procesor

Díky za rychlou a účinnou pomoc! --Gampe (diskuse) 3. 6. 2013, 06:50 (UTC)

Rádo se stalo.--Maxx (diskuse) 3. 6. 2013, 18:21 (UTC)

Řád pilné včelky

Řád pilné včelky
Řád pilné včelky

Zdravím! Za neutuchají práci při doplňování fotek do seznamu kulturních památek z nevyužitých obrázků prosím přijměte Řád pilné včelky. Krásný den přeje --Jana Lánová (diskuse) 11. 6. 2013, 18:19 (UTC)

Děkuji. --Maxx (diskuse) 12. 6. 2013, 16:07 (UTC)

Zdravím. Podle mého názoru by to, co dělá tebou vytvořená šablona {{Commonsupl}}, mělo být integrováno jako jedna z defaultních funkcí do šablony {{Commonscat}} (ovšem se zestručněním textu a se střízlivějšími ikonkami, aby ta šablona neúměrně nenabobtnala; u6 teď ji máme proti jiným Wikipediím zbytečně obří). Nepovažuji za vhodné, abychom v článcích měli dvojici šablon odkazujících na tutéž kategorii Commons - jednu pro prohlížení a druhou pro nahrávání. A také nevidím důvod, proč by tato nabídka zjednodušeného nahrávání obrázků měla být omezena zrovna jen na seznamy památných stromů, když stejně užitečná může být u úplně kteréhokoliv tématu, které má na Commons svou kategorii. --ŠJů (diskuse) 23. 7. 2013, 20:36 (UTC)

Ahoj, souhlasím. V seznamu stromů to byla zkouška, jak to bude vypadat. Bylo by vhodné zaintegrovat do commonscat, ale na to nemám to správné estetické cítění. --Maxx (diskuse) 24. 7. 2013, 16:49 (UTC)
No jo, s estetikou bude potíž. Mně se vůbec ta česká šablona Commonscat zdá taková nějaká moc velká a nepraktická, vlastně se mi víc líbí ta německá, co je normálně v řádku bez rámečku, takže se netluče s infoboxama, obrázkama atd. a dobře zapadne do sekce externích odkazů, ale na to by si už asi Češi nepřevykli. A samozřejmě by odkazy na jiné projekty měly být v levém menu, jako to mají na slovenské či španělské Wikipedii (snad ne jen tam) - španělské řazení je o trochu logičtější než slovenské, kde to mají napřeskáčku nástroje - odkazy - nástroje - odkazy, ovšem stejně nevím, proč sekce exportu konkrétního článku není až pod obecnými nástroji. Pak je ovšem otázka, jestli by ty odkazy měly být dvojmo (v menu i v ploše článku) a jestli by nahrání obrázku k danému tématu nemělo mít v menu samostatný řádek (ona je vůbec otázka, jestli ten UploadWizzard má víc výhod než nevýhod - svádí uživatele k tomu, aby se nezajímali o to, jak to vlastně na Commons chodí). Zkusím zatím nějaký námět nahodit na Wikipedie:Pod lípou (technika). --ŠJů (diskuse) 5. 8. 2013, 23:03 (UTC)

Commons a Wikidata

Vzhledem k tomu, že ses tady zabýval šablonou Commonscat, tak se tady na tebe obracím s prosbou, jestli bys dokázal něco podobného vytvořit i přímo na Commons. Přemýšlel jsem nad tím, jak by se dalo ze stránky Commons jednoduchým způsobem odkázat na odpovídající položku Wikidat, když už se tedy zatím zapomnělo na vestavěné možnosti propojení obdobné interwiki. A všiml jsem si, že už tam kdosi vytvořil šablonu On Wikidata, byť zatím je použita jen velmi sporadicky. Dokázal bys tu tamější šablonu také doplnit o porovnávací funkce, t. j. aby rozpoznala, jestli odkazovaná položka Wikidat (je-li šablona umístěna na stránce kategorie) odkazuje zpět na tutéž kategorii Commons, nebo jestli odkazuje jen na jinou kategorii Commons, nebo jestli vůbec neobsahuje odkaz na kategorii Commons, a podle toho kategorie umisťovala do údržbových (trackovacích) kategorií? Ještě lepší by bylo, kdyby tato šablona dokázala pomocí nějaké parserové funkce nahradit na Commons interwiki, ale to asi musíme počkat, až si hlavní tvůrci Wikidat všimnou, že nějaký projekt Commons vůbec existuje. --ŠJů (diskuse) 6. 8. 2013, 18:03 (UTC)

Územní členění státu

Zdravím, kolego. Než bys znovu zasahoval do šablony krajů v Česku, zkus si napřed najít zákon o územním členění státu v aktuálně platném znění, pokud ses tedy těchto informací dosud nedopátral v článcích Wikipedie, a v něm si najít, jaké je dnešní oficiální územní členění státu. Vládní návrh novely o zrušení územního členění na kraje a jeho nahrazení oblastmi prostě v roce 2005 neprošel - může se nám líbit nebo nelíbit, že máme dvě různé úrovně členění, které mají stejné názvy a navzájem jsou neskladebné, ale jako fakt to musíme vzít na vědomí. Děkuji. --ŠJů (diskuse) 26. 8. 2013, 13:38 (UTC)

Jedle

Zdravím, v soupisu jedlí jste udělal přesměrování druhu Jedle vznešené zpět na rod Jedle. Odkaz je tedy modrý, jako-že má vznešená jedle své heslo, ale není tomu tak, čtenář je maten. Obdobné je to u jedle nikkoské. Možná jsem něco nepochopil, můžete mi to zdůvodnit? Děkuji.--Zákupák (diskuse) 24. 7. 2014, 11:04 (UTC)

Václav Procházka

dobrý den, do článku Nové Město na Moravě jste před několika lety přidal obsáhlé pasáže o stavebním vývoji. V rámci popisu Nečasovy ulice jste uvedl hostinec Peklo a osobnosti Václava Procházky. Nikde ale bohužel nevidím zdroj. Odkud jste čerpal? --Davcza (diskuse) 8. 3. 2016, 12:31 (CET)

Dobrý den, zdroj je zde: http://noviny.nmnm.cz/pdf/2013/nm02_13.pdf --Maxx (diskuse) 14. 4. 2016, 18:52 (CEST)

Seznamy památných stromů

Ahoj,

nemám teď čas to podrobně procházet a opravovat, tak tě chci upozornit, že v tvých změnách seznamů památných stromů v posledních dnech opakovaně vkládáš 2x slovo byla v části <ref group="*">† označuje památné stromy jejichž ochrana byla byla zrušena, nebo zaniklé.</ref>

Díky za nápravu --YjM | dp 27. 6. 2017, 01:28 (CEST)

@YjM:Díky za upozornění, napravím.--Maxx (diskuse) 27. 6. 2017, 07:08 (CEST)

Seznam památných stromů v okrese Jičín

Ahoj,

při editaci z 25.6. jsi vložil do seznamu památných stromů okresu Jičín i okres Nový Jičín. --Jiří Nedas (diskuse) 18. 7. 2017, 09:09 (CEST)

@Jiří Nedas: Ahoj a díky za upozornění, opraveno.--Maxx (diskuse) 22. 7. 2017, 16:52 (CEST)

Kotvy

Ahoj, všiml jsem si, že jsi ze článku Seznam památných stromů v okrese České Budějovice při jedné z editací odstranil kotvy. Jejich přítomnost byla cílená, aby bylo možné odkazovat na jednotlivé položky (to byl i původní důvod, proč seznamy vznikly). Jakým způsobem se lze bez použití kotev na jednotlivé položky odkazovat? --Xth-Floor (diskuse) 27. 1. 2018, 11:46 (CET)

Kotvy jsou součástí šablony, stále fungují. Např. 103237 --Maxx (diskuse) 28. 1. 2018, 10:01 (CET)

Kotvy

Ahoj, nějak jsem před časem přehlédl odpověď. Jde mi o to, že zmizely kotvy u stromů, které nemají kód AOPK. Např. přestala fungovat tato. Lze ji vrátit s použitím šablony, nebo je třeba použít samostatnou šablonu Kotva? --Xth-Floor (diskuse) 20. 4. 2018, 16:56 (CEST)

@Xth-Floor: Aha, už jsem pochopil. No stalo se, nějaké kotvy mi vypadly, zde je seznam všech kotev které jsem našel v historii, nutno doplnit ručně. Problém mohl být, že kotva byla nacpaná někde v tabulce, kde bych ji nečekal. Pokud je v poznámce mělo by to být ok. --Maxx (diskuse) 21. 4. 2018, 09:47 (CEST)
Tak co chyběl jsem doplnil, nevím jestli se dá poznat zda je to někde odkazované.--Maxx (diskuse) 21. 4. 2018, 09:59 (CEST)

Seznam:

Nové Město

Dobrý den,

koukal jsem, že jste výrazně přispěl do článku Nové Město na Moravě. Tak mne napadá, jestli tam nežijete. A píši to proto, že tam bude 14.-16. září fotografické školení Wikipedistů, tak by jsme případně mohli dát takový mini wp sraz.--Juandev (diskuse) 7. 9. 2018, 11:57 (CEST)