Diskuse s wikipedistou:Martin Happy Zub

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 6 lety od uživatele Martin Urbanec v tématu „Upozornění - modifikoval jsem Tvůj CSS kód
Návod k použití

Pokud chcete něco sdělit vy mně, napište mi sem, odpovím vám tady.
Pokud chci něco vám, napíšu vám na vaši diskusi, odpovězte mi tam.

Pokud máte jakýkoliv problém s vykáním, či mým názorem na politiku, nepište mi!

--Horst 19:51, 3. 4. 2008 (UTC)


poraděnko[editovat zdroj]

Tož, když edituješ a nechceš aby ti do toho někdo lez, stačí upe na začátek připsat tohle {{Pracuje se}} pokud na tom bezprostředně pracuješ. Tahle šablona by měla v šlánku viset tak pár hodin. Pokud píšeš něco delšího a už na tom bezprostčeně neděláš, ale pudeš to dodělat třeba zejtra, tak na ten rozdělanej článek hoď místo „pracuje se“ {{Ve výstavbě}} Jinak se dyžtak snaž co nejvíc používat náhled, místní neurotičtí správci jsou na časté ukládání alergičtí...

Exrerní odkazy se dávají jen do jedněch hranatých závorek, příklad [http://www.example.com Titulek odkazu], jinak nahoře nad editačním oknem máš editační lištu, stejnou jako na necyklopedii a podobnou jak ve wordu, jsou na ní nejčastější funkce, které jinak děláš ručně, tak se s ní seznam. Kdybys měl jakejkoliv další dotaz, klidně se na mě obrať. A dneska asi zapeču نور الدين مساهمات النقاش‎ 06:55, 4. 4. 2008 (UTC)

Tak jsem fixnul ty odkazy na miniboxu, nesmíš zapomínat na http. Jinak je to už v poho. Umíš kategorizovat? Jestli ne tak upe na konec článku napiš [[Kategorie:název kategorie]] snař se kategorizovat již do existujících kategorií, tj ze bude modrá, pokud však nebude, tak to necha a někdo ji časem založí nebo upraví. نور الدين مساهمات النقاش‎ 07:04, 4. 4. 2008 (UTC)

ten umí to a ten zas ono a všichni dohromady udělají moc[editovat zdroj]

Cuzz Martine, taky nejsem zrovna gramatik, ale když Ti někdo opraví "ň" ve slově doplněk, tak se nejdřív ujisti v nějakém nezávislém zdroji, že se opravdu nemýlíš. Vracet tam další editací zpátky "ň" zdá se mi poněkud nešťastné! To byl jen příklad, a chtěl jsem tím naznačit, abys napřístě víc věřil ostaním přispěvatelům, kteří editují Tebou založený článek ve snaze pomoci Ti. ;) Marthy 11:59, 4. 4. 2008 (UTC)

sorry,dostal sem se do editačního konfliktu.Ten text co si opravoval sem v té chvíli předělával a pak ho nahrazoval.Když sem ho tam dával snažil sem se nepřehlídnout žádnou tvou opravu,jak je vidět nepovedlo se.Snad příště Martin Happy Zub 15:17, 4. 4. 2008 (UTC)


Ahoj Zube[editovat zdroj]

Aho Zube; rád tě tu vidím....a nejeno tady :-) --Belik

kytička[editovat zdroj]

Ahoj, Tak koukám jak si se rozjel, takře bych ti za tvé příspěvky chtěl udělit tuto symbolickou kytičku. Ať ti dobrá nálada vydrží! Snad tak budu moct za chvíli vyznamenat i Petra se Standou. نور الدين مساهمات النقاش‎ 19:31, 24. 4. 2008 (UTC)

Moc děkuju,cením si toho zvl. od někoho kdo má článek téměř mezi nejlepšími.Opravdu díky --Martin Happy Zub 19:34, 24. 4. 2008 (UTC)

Interwiki[editovat zdroj]

Zdravím. Děkuji za všechny vytvořené články. Chci Vás však poprosit o přidávání „odkazů interwiki“, tedy mezijazykových odkazů na Wikipedie v ostatních jazycích. Mají syntaxi [[kód jazyka:Název článku v daném jazyce]], umístěny bývají ve spodní části zdrojového kódu článku, po uložení se zobrazí v navigačním panelu při levém okraji pod ostatními panely. Vizte příklad jak by měly vypadat.

  1. Je třeba vyhledat identické heslo v angličtině nebo jiném jazyce a tento kód okopírovat ze spodní části tamního článku. Právě tento krok vyžaduje člověka, není automatizovaný.
  2. Mezi takto získané odkazy připište [[en:název v onom jazyce]], protože v cizojazyčné verzi pochopitelně není odkaz na původní článek. Umístěte ho na správné místo v abecedním pořadí podle kódů jazyků.
  3. Srovnané odkazy uložte do českého článku.
  4. Odkaz na český článek v této formě dopište na správné místo do článku anglického.

O rozšíření do dalších jazykových verzí se už obvykle postarají roboti. Vaše články budou o krok blíže dokonalosti. Díky.--Horst 10:26, 25. 4. 2008 (UTC)

Ok,zkusim na tom zapracovat,z prvu mi dělalo problém i kategorizovat tak se zaměřím i na tohle --Martin Happy Zub 11:08, 25. 4. 2008 (UTC)

Hi could you help me translate the Charlotte Perrelli article into beautiful Czech please. She is also a friend of czech eurovision entrant this year.--217.209.116.113 12:52, 9. 5. 2008 (UTC)

Ok,I hope the translate is OK--Martin Happy Zub 13:03, 9. 5. 2008 (UTC)

terénní automobily[editovat zdroj]

Ahoj, vidím, žes s tím tady pořádně pohnul. Já ještě nějakou dobu nebudu mít čas na aktivní činnost na Wikipedii, tak jsem rád, že se tady aut někdo chopil s ještě větším odhodláním. Každopádně chtěl jsem ti říct, že mám trochu pochyby o kategorii "terénní automobily". Hummer, LC200 apod. tam nepochybně patří, u Tiguana a Grand Vitary je to trochu diskutabilní (ale pokud neexistuje kategorie SUV tak budiž), ale dvojici SX4/Sedici, stejně jako Qashqai, případně Škodu Yeti (pokud bude vypadat jako koncept), bych stěží nazval SUV. To jsou z mého úhlu pohledu "crossovery", které jako terénní auto jenom zvenku vypadají. --Doublesix12 19:50, 15. 5. 2008 (UTC)

Díky,moc si toho vážim. Auta sou moje opravdová láska(ale momentálně naštěstí až druhá v pořadí). Zakládat kategorii SUV se mi nechtělo, časem až bude článků víc tak bych jí určitě zaved, Momentálně ale takovéto mravenčí třídění pozbývá smysl. Ohledně crossoveru, s námitkou souhlasim. Vydat se s SX4 do terénu by moh jen blázen co má v garáži druhý. Časem by tedy asi měla být kategorie crossover. Jinak pokud by se to ale posuzovalo takto, vyvstává otázka kam zařadit například BMW X5 nebo X6. Podvozek bavoráků je od počátku vyvíjen pro jízdu na Asfaltu a přesto se tváří jako konkurence Range roveru. I to řekli, že pokud chtělí zákazníci do terénu, tak at si koupí Land Rover. Ale kterej podnikatel bude asi domů jezdit přes 3 pole, 2 lesy a brodit se skrz řeku. Ale zpět k off-roadům. Ty crosssy bych tam asi zatim nechal a pokud se rozrostou udělá se asi vlastní kategorie. Jinak ještě jednou děkuju za pochvalu. právě kategorizace mi dala docela dost práce, zařadit ty kvanta aut. A to s tím ještě nejsem spokojen --Martin Happy Zub 20:02, 15. 5. 2008 (UTC)

Ahoj, prosímtě nemohl bys na chvíli přestat s tím chrlením článků o automobilech, bylo by lepší mít je hned od začátku s kategoriemi, iw, obrázky a odkazy na commons, bez typografických a pravopisných chyb a třeba i s referencemi, než to sekat takhle jako vyložené pahýly s neencyklopedickým stylem. Nepíšu to tu proto, abys ihned a úplně přestal - jen proto aby sis dal s každým článkem trochu víc záležet, například úvodní věta či odstavec by měl být dle WP:Vzhled a styl takovým úvodem, který čtenáři řekne vše podstatné hned na začátku a pak už se rozvádí jednotlivé modely a tak. Obecně dost dobře mají články o autech zpracovány Němci na de:, většinou i s odkazy na commons, dobrou historií a tak. Ono by to chtělo udělat Portál automobily (nebo tak nějak dle vzoru Portálu Letectví) a tam bychom (už je nás trošku víc) mohli udělat infoboxy, šablony, takovéty sarapatičky a hlavně se domluvit na struktuře článků, kde sekci parametry, tabulky modelů a tak. Vím že to není jednoduchý, aut je hodně a lidí málo. Snad se nám to společnými silami jednou podaří mít aspoň jako na de:--Horst 15:40, 20. 5. 2008 (UTC)

Ahoj, nevím jestli tu ještě býváš (doufám, že důvodem jsou jen prázdniny a ne můj příspěvek o kousek výš), ale Bond3 založil dlouho očekávaný Portál:Automobil, nechceš se taky přidat?--Horst 13. 8. 2008, 15:28 (UTC)

jj,jen sem si užívalo prázdnin a na počítač neměl čas. Te'd mi začala škola, ale nějak víz zostra než sem čekal, časem se snad opět na wiki čas najde --Martin Happy Zub 3. 9. 2008, 06:02 (UTC)

Luxusní automobily[editovat zdroj]

Ahoj. Vidím, že se neshodujeme v zařazení některých vozů mezi Luxusních automobily. Chci o tom diskutovat, proto jsem do diskuze připsal tohle. Budu rád, pokud budeš reagovat. Johann 2. 1. 2009, 19:38 (UTC)

-Ahoj, diskuzi sem přehlédl,omlouvám se. Pokecáme tam. --Martin Happy Zub 2. 1. 2009, 19:55 (UTC)

Nic jsi nepřehlédl, svůj příspěvek do diskuze jsem napsal před chvílí a hned jsem tě na něj zde upozornil. Díky za ohlas, budu reagovat tam... --Johann 2. 1. 2009, 20:28 (UTC)

Kategorie aut[editovat zdroj]

Ahoj, všimnul jsem si, že jsi včera do některých článků o autech přidával nové kategorie dle států (indické automobily atd.). Jenže je dosud nikdo nezaložil a teď straší tady. Myslíš si, že mají smysl? A pokud ano, budeš ochotný je založit? S pozdravem -- Mercy (|) 3. 1. 2009, 19:26 (UTC)

já myslel že se mi povedlo je založit. Koukám že asi ne. Nebo je potřeba k nim i něco napsat? --Martin Happy Zub 3. 1. 2009, 19:30 (UTC)

Ano, aspoň nadřazené kategorie a interwiki. To je nejdůležitější. -- Mercy (|) 3. 1. 2009, 19:33 (UTC)

Aha,někde zkusim okouknout jak se to dělá--Martin Happy Zub 3. 1. 2009, 19:35 (UTC)

Čau Zube, za Tvou rozsáhlou práci na kategorizaci článků aut, i když Ti jedna kategorie byla smazána, Ti uděluji tento řád. Ale to se časem poddá a ať Tě to hlavně neznechutí!;) أنا الحق مساهمات النقاش ‎ 13. 1. 2009, 19:08 (UTC)

srdečně děkuji. I když pořád nejsem spokojen a budu kategorizovat dále. --Martin Happy Zub 14. 1. 2009, 14:51 (UTC)

Ohledně mazání[editovat zdroj]

Zdravím, když budeš mít pocit, že si něco zasluhuje smazat, neboť je to zjevný nesmysl či podobně, vlož do takového článku šablonu {{smazat|a sem napiš proč to smazat}}. Felicii FUN jsem již smazal, tak pro příště ;-) Jedudědek 18. 1. 2009, 10:12 (UTC)

díky za radu. Zatím sem s tím neměl zkušenost a nechtělo se mi hledat někde kod té šablony. Příště jí tam dám. --Martin Happy Zub 18. 1. 2009, 10:15 (UTC)
jj, však se nic nestalo. Ono kdybys měl nejdřív znát všechny šablony co se kam vkládaj, tak budeš mít první editaci někdy okolo vánoc, roku 2015 ;-D Jedudědek 18. 1. 2009, 13:39 (UTC)

Odkazy na kategorie[editovat zdroj]

Nechci tím zabírat místo v Wikipedie:Hlasování o smazání/Kategorie:Vládní automobily. Viz [1]. Pokud napíšeš odkaz jenom ve tvaru [[Kategorie:XXX]], tak se ta stránka automaticky zařadí do kategorie XXX. Pokud chceš jen udělat odkaz na kategorii XXX, musíš před slovo „Kategorie“ napsat dvojtečku. Čili tato [[:Kategorie:Osobní automobily]] ti vyhodí toto Kategorie:Osobní automobily. --Harold 21. 1. 2009, 23:17 (UTC)

Moc děkuju. Jak říkám,poprvé sem navrhl něco na smazání. Příště si dám pozor--Martin Happy Zub 22. 1. 2009, 06:29 (UTC)

Kategorizace aut[editovat zdroj]

Ahoj Martine, byl jsem teď týden mimo civilizaci, takže jsem se Wikipedii nevěnoval. Na dopilování kategoríí "nižší střední" a "střední" se mrknu co nejdřív. Jak mi zbude někdy chvíle času, tak se podívám co by ještě chtělo dopracovat a vrhnu se na to. Kategorizaci aut brzo zvládneme! --Johann 24. 1. 2009, 17:38 (UTC)

Slučování stránek[editovat zdroj]

Ahoj, když slučuješ stránky, dělej to prosím tak, jak je to popsáno na stránce Wikipedie:Slučování. Tj. hlavně je třeba (do shrnutí) uvést, odkud jsi co sloučil, aby šel dohledat autor textu. Z tohohle shrnutí nikdo nepozná, že nejsi autorem přidaného textu. Díky, --Podzemnik 24. 1. 2009, 21:38 (UTC)

díky, pročtu si to--Martin Happy Zub 24. 1. 2009, 21:42 (UTC)

Recenze Golfa[editovat zdroj]

Čau Zube. Tak když už jsem to slíbil, tak Ti nějakou recenzi napíšu, ale budu to dělat asi na etapy, holt jak to vyjde s časem. Vzhledem k tomu, že do recenze jdeš prvně, tak Tě trochu seznámím i s tím, jak tady ten systém funguje a jak s tím naložit.

Recenzní poznámky ber jako tipy na vylepšení, v žádném případě jako nějaké rozkazy co udělat bezpodmíněčně musíš. Buď souhlasíš a článek upravíš, nebo nesouhlasíš a vyjádříš proč. Nutno říct, že uživatelé, kteří budou recenzovat v naprosté většině případů až zas tak do hloubky nerozumí tématu, který recenzují. Jsou to obvykle lidé, kteří už mají zkušenost s psaním kvalitních článků a pomůžou tomu Tvému, aby vypadal jako ty jejich. To znamená že Ti pomůžeou jen s formální stránkou článku (třeba slohem, referencemi atd.). Lidí co recenzují je zase relativně málo, proto spíš moc nečekej, že Ti budou moct hodnotit faktografickou stránku věci (i když, kdo ví, auta v recenzi podle mě ještě nebyla), pokud chceš, aby někdo zhodnotil fakta, musíš si takového člověka sehnat (může se třeba nachomýtnout sám, ale moc bych na to nespoléhal).

Někteří recenzenti článek editují, jiní ne a jenom své poznámky napíšou na diskusi k článku. Já osobně jsem to dělal podle nálady a pak, jak moc jsem se cítil na dané téma. Tady Ti zkusím přímo pomoct, ale hlídej mě ;). Ještě závěrem podotknu, že samotná recenze nemá moc smysl, pokud se tomu nebude věnovat hlavní autor. Pokud možno se na svůj článek dívej kritickým okem, a hlavně, ono se tu na to podle mě poněkud zapomíná, recenzent Ti podá i svůj čtenářský dojem, tím spíš cenější, když tématu nerozumí, páč ideální článek pochopí i naprostá lama. A to je asi tak všechno. :) 195.113.181.194 3. 2. 2009, 09:27 (UTC)

Spolupraca s Marzo2k[editovat zdroj]

Ahoj. chcel by som sa spytat, ci by si nemal zaujem o nejaku spolupracu so mnou, vidim, ze sa venujes autam, no neviem ci dokazes svoje poznatky pouzit aj v odbornej literature a podobne, ja sa skor chcem tym zaoberat na wiki, ak by si mal zaujem na sk wiki je o mne profil a moje zacate projekty a aj kontakt na mna --Marzo2k 24. 2. 2009, 13:23 (UTC)

A jak by sis konkrétně tu spolupráci představoval?--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 25. 2. 2009, 14:17 (UTC)

Malé rozpory se skutečností[editovat zdroj]

Ahoj. Vím, že se snažíš wikipedii rozšířit, ale když něco nevíš jistě, nebo si nejsi v tématu jist, tak to prosím neupravuj. Za pár let zkoumání MM (mitsubishi motors) ti mohu s jistotou potvrdit, že M. Sigma není Galant a M. Lancer také není to samé jako M. Lancer Evolution. Nehledě na několik dalších chyb. Já sice postupně, ale dostávám se k dalším a dalším článkům o těchto vozech, tak prosím nech to na mě, ať tu nevznikají chyby. Díky. aaablb

máš pravdu že tohle sem nevěděl jistě, ale když zdroje uváděly, že se vůz prodával pod tímto názvem, tak sem z něj udělal redirect. Že se vyrábělo jiné auto, sem bohužel netušil. Není vyloučeno že se podobné chyby nevyvaruji ani příště. Tak děkuji za pochopení --Přeji hezký den! Martin Happy Zub 9. 3. 2009, 18:59 (UTC)
dobrý, nic se neděje. I já mám někdy problémy se zdroji, proto se taky nepouštím do ničeho jiného, než do Mitsubishi, protože to je firma, o které toho vím velmi hodně a i přesto čas od času narazím na věci, které ještě neznám. Upřímně, samotná Sigma není v ČR příliš známá a i já o ní vím velmi málo.
já se zajímám spíš o evropská auta 70. léta - součsnost (důraz na 80. léta) a americký muscles. Další mojí specialitkou je ještě rallye, který sem chci prosadit. A tam zrovna Galant VI je důležitej mezník před nástupem Lanceru EVO. Jinak bych se do asiatů asi moc nepouštěl (vyjma teréňáků a SUV, který mě berou taky). Takže v případě Galantu to byl takový odskok. Jinak sem si hledal i ty Lancery a musim taky uznat svou chybu. Jelikož mě jiné verze než EVO nikdy nezajímaly, netušil sem, jak velký je mezi nimi rozdíl. Problém je že článek o Lanceru je zatim o obojím, tak se na to kdyžtak vrhni, když se v tom vyznáš. Tak autům zdar...--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 9. 3. 2009, 21:14 (UTC)
už jsem se do toho pustil, čeká mě ale hodně práce, nikde skoro nic není a co se týče německé a anglické wikipedie... No... Rozpoznat, kde píšou pravdu je těžké. Co se týče Eva, tak tam jsem naopak já měl díry ve znalostech. O Rallye jsem se zajímal jen okrajově a to ještě kvůli Mitsubishi. Jelikož mě nedovedlo Evo k Mitsubishi, ale Mitsubishi k Evu. Už když jsem byl malý, tak jsme totiž měli Lancera páté generace (až teď upravím článek o Lanceru, bude tam jeho fotka).
Prima, za každého kdo se tady na wiki pustí do aut sem hrozně rád. Když sem je tu před necelým rokem našel, tak sem žasl, že vedle kvalitních článku o historii a astronomii tady byl pahýl o Golfu o třech větách a třeba ford cortina chyběl uplně. Jen taková malá rada, v diskuzích se kdyžtak podepisuj.Jsou to 4 vlnovky nebo ten klikihák vlevo od pomlčky na liště nad editačním oknem. Zdejší správci nato občas umí upozornit trošku drsnějším způsobem. Tak --Přeji hezký den! Martin Happy Zub 9. 3. 2009, 23:02 (UTC)
díky za upozornění, přecijen tu ještě nejsem úplně nejlépe zacvičen, takže nevím všechno. Právě mě také neuvěřitelně zarazilo, jak dobré články tu občas jsou, ale o autech nic. Zato na německé a anglické wikipedii jsou slohy. Tak to napravuji, skládám informace co vím, co jsem si přeložil, atd... Je to těžké. Ale výsledek snad někdo méně znalý ocení.--Aaablb 10. 3. 2009, 14:57 (UTC)

Německé automobily Ford a Britské automobily Ford[editovat zdroj]

Příjde mi toto členění docela špatně, Ford of Europe vyrábí třeba Fiestu jak v Německu tak Španělsku atd., tak pokud nějaká kategorie, tak třeba Europské automobily Ford. A Escort Cosworth není sportovní auto? --Tomcha 18. 3. 2009, 21:21 (UTC)

V dnešní době kdy sou automobilky globální je to složité. VW Touareg se taky vyrábí na slovensku a Octavia např. v Rusku nebo Indii. Přesto o Tourageu lze říci že je německý a Octavia česká. Hlavní zádklad evropské divize Fordu je určitě v Německu a Velké Británii. U ostatních automobilek je to jednodušší když jsou původem z jedné země. Evropské automobily Ford by mohly být řešením. Ad Coswort, ten určitě sportovní je. Ale článek je i o normálních Ecortech, které by ve sportácích neměly co dělat. Řešení mají na En:wiki. tam mají rediry taky zakategorizované. Pokud by se udělal redirect přímo na sportovní model Escort RS Cosworth, ten by se mohl zakategorizovat do sportovních. Otázkou je, jak by se na to koukala zdejší wikipedistická obec. --Přeji hezký den! Martin Happy Zub 18. 3. 2009, 21:55 (UTC)
Pobočka Fordu v Evropě se jmenuje "Ford of Europe". Za druhé Octavia z Ruska je česká? V tom případě Fordy výráběné v Německu nebo Aglii jsou Americké. Tedy kategorie Americké automobily. Jako na EN wiki. Ale článek je i o normálních Ecortech ale i o RS Cosworth. Které by ve sporťácích neměly co dělat, na to jste prišel jak? Na EN wiki jsou a i bez redirectu jako příklad Ford Fiesta (Fiesta ST, RS) v Hot Hatch. --Tomcha 18. 3. 2009, 22:23 (UTC)
za prvé: o to se nehádám, tak ustupuji. na co nejsem expert na to nejsem ani pedant. za druhé:Neni česká, samozřejmě že je Ruská. Ale asi nebude v kategorii vedle GAZíků a žigulíků, ne? za třetí, kategorie sportovní automobily není kategorie hot-hatch. Tak založ kategorii hot-hatch jako podkategorii sportovních automobilů a tam proti Escortu, Fiestě a Káčku neřeknu ani slovo, ale ve sporťácích budu proti--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 18. 3. 2009, 22:33 (UTC)
Nechci se také hádat, abych byl fér je těžké enciklopedicky zařadit Europské Fordy, a mají s tím evidentně problém i na Anglické nebo Německé wiki, já to promyslím a dám návrh. O členění sportovnich aut jsme se už bavili, doporučuji okopírovat EN verzi, nic lepšího asi nevymyslíme.
prima, promysli to, ale ty evropské se zdály dobré. stejně jao ty hot-hatche--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 18. 3. 2009, 23:09 (UTC)

Sportovní automobily je všeobecna katerie ne? A pod kategorie je Front wheel drive sports cars --Tomcha 18. 3. 2009, 23:00 (UTC)

A ještě něco. V jakém ohledu je Fusion SUV a MPV??? MPV jsou jednoprostorové vozy. A SUV ani omylem. Ani vzhledem ani vlastnostmi.--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 18. 3. 2009, 22:39 (UTC)
Chcete na to že to je i mini SUV citaci? --Tomcha 18. 3. 2009, 23:00 (UTC)
JJ, tu bych uvítal, na to mě zdroj opravdu zajímá--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 18. 3. 2009, 23:09 (UTC)
Reaguji na Kugu: Nějak jsem nepochopil co proti tomu dělení máte - nevím jestli se také vyrábí ve Španělsku, ale to to tam nebylo ani dřív. Myslím, že kategorizovat redirecty je ok. --Puppenbenutzer 18. 3. 2009, 22:08 (UTC)
Co proti tomu dělení mám? No hlavně to je špatně, nekopíruje to ani EN wiki, ani to nemá všude stejnou logiku. Špatně to bylo už před tím, bohužel. --Tomcha 18. 3. 2009, 22:30 (UTC)
wp:Na en wiki to tak mají. Hmm, že to nekopíruje en wiki.... No a? Tady se mluvilo o tom, že jejich kategorizace aut je celkem na ... .automobily podle roku uvedení na trh a konce výroby, podle dekád, podle pohonu a podobné nesmysly.--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 18. 3. 2009, 22:44 (UTC)

Infobox Automobil[editovat zdroj]

Kolego, nechtěl bys do článků o autech rovnou dávat na začátek infobox, když ho tu máme? Pak by ses nemusel později vypisovat s technickými údaji - tedy pokud bys neměl chuť. Jinak dobrá práce, a což teprve, až odmaturuješ - to bude auťáků, co? :-))) Držím Ti palce--Feťour 9. 4. 2009, 21:47 (UTC)

Emo barnstar za golfa[editovat zdroj]

Zdár!

Tak jsem golfa konečně uzavřel, po těch měsících to hlasování bylo mírumilovnější, než jsem čekal. ;) A za Tvou píli Ti sem připlácnu samolepku Emo Barnstar :) Takže čest práci! أنا الحق مساهمات النقاش ‎ 2. 8. 2009, 17:48 (UTC)

Díky moc, tak že bych pomalu protláčil do NČ nějaký další auto? :-D --Přeji hezký den! Martin Happy Zub 2. 8. 2009, 18:42 (UTC)

Zajímavosti[editovat zdroj]

Srdečně zdravím. Četl jsem si, co jste si s Emírem psal o jednu zprávu výše, a musím říct, že už se na to další auto těším :-) Protože ale vím, že píšete i množství menších hesel, možná byste tato zase mohl navrhovat (za předpokladu, že jsou dobře ozdrojovaná) do sekce Zajímavosti na Hlavní straně. Kvalitních návrhů tam celkově moc není a těch ze světa techniky ještě méně; přitom je potřeba, aby zajímavosti na hlavní straně byly tematicky pokud možno různorodé. Pokud tedy víte o nějakých dobře zdrojovaných heslech (vlastních, ale i od jiných autorů), určitě je navrhněte. Mrkněte též na tento návrh pravidel pro uvádění Zajímavostí na Hlavní straně.

Velmi Vám děkuji. Jan.Kamenicek 12. 12. 2009, 17:58 (UTC)

Ano, není problém, Někdy (nejlépe po zápočtech) si na to sednu a pár hesel vebyru. --Přeji hezký den! Martin Happy Zub 12. 12. 2009, 22:20 (UTC)

Opět zdravím. Mezitím jsem již navrhl jednu zajímavost z hesla Volkswagen Golf (Víte, že ... název automobilu Volkswagen Golf je odvozen od Golfského proudu?), ovšem byla vznesena námitka, že tento údaj není v hesle odzdrojován. Mohu proto poprosit, zda by bylo možné tento nedostatek odstranit, i proto, že heslo má statut NČ? Velmi Vám děkuji a přeji hezký sváteční den. Jan.Kamenicek 26. 12. 2009, 10:35 (UTC)

Nedalo mi to, a už jsem to mezitím ozdrojoval, tak se nezlobte, že jsem tady zbytečně otravoval :-) Jan.Kamenicek 26. 12. 2009, 13:07 (UTC)

Aha. Já ještě neměl čas to procházet tak se omlouvám. S pozdravem --Přeji hezký den! Martin Happy Zub 27. 12. 2009, 10:33 (UTC)

Opět srdečně zdravím a s potěšením oznamuji, zajímavost z výše uvedeného hesla Volkswagen Golf, jehož jste hlavním autorem, byla na hlavní stranu vybrána na týden od 22. do 28. února 2010. Na stránce WP Article Statistics se můžete podívat na jeho návštěvnost. Pokud víte o nějaké další zajímavosti vhodné pro uvedení na hlavní straně, neváhejte a rovněž ji prosím navrhněte. Jan.Kamenicek 22. 2. 2010, 00:51 (UTC)

Počítadlo založených článků[editovat zdroj]

Čau Martine, všiml jsem si, že sis na userpage doplnil další založené články (dalších 100). Nevíš náhodou o nějakém funkčním počítadle těch založ. čl.? To staré mi jaksi nefunguje :-) Díky a zdravím --Gothic2 22. 2. 2010, 09:03 (UTC)

Ahoj, Já si ten seznam udržuju ručně na stránce hlavně proto, abych mohl mít odněkud rychlý přístup na dvoje články. O počítadle bohužel nevím--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 22. 2. 2010, 13:19 (UTC)

Ahoj, říkal jsem si, že v článku chybí ještě jedna varianta, kterou si odněkud pamatuju. Nakonec jsem ji našel: používal je třeba telecom. Ale už vím, odkud ji znám - doma mám katalog užitkových vozů z roku 1999, takže až se dostanu domů (ve čtvrtek) tak to dopíšu a budu mít i zdroj. Ale chyběj fotky :-(.--Slfi 8. 3. 2010, 19:10 (UTC) joo, Felicia Praktik nebo tak nějak. Předchůdce fabie Praktik a následník formana Praktik. Jak sem mohl zapomenout. měla jí i pošta.

Super, jestli něco najdeš.--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 8. 3. 2010, 19:37 (UTC)

Wikivyznamenání 2. stupně („Wikikytička“)
Za wikipedii bych ti rád poděkoval za Dobrý článek Škoda felicie, za který ti právem náleží tato wikikytička. Hezký den přeje --Hagar 21. 3. 2010, 09:13 (UTC)

Díky, ale tu si rozhodně zaslouží i Slfi, který mi s tím opravdu hodně pomohl. bez něj bych ten článek tam kde je nedotáhl.--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 21. 3. 2010, 09:23 (UTC)

Přesun stránek[editovat zdroj]

Ahoj. Všiml jsem si, že jsi přesunul WRC. Vzhledem k tomu, že jsi (zatím) jediný editor těchto článků, tak to nějak nevadí, ale příště prosím použij tlačítko "Přesunout", které je vedle "Historie", čímž se zachová historie článku. Viz WP:Slučování a přesun stránek. Díky. --Harold 13. 3. 2010, 14:58 (UTC)

Aha, díky. Dám na to pozor--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 13. 3. 2010, 15:05 (UTC)

Embéčko a koncern VW[editovat zdroj]

Poněkud se mi nelíbí vyplněná položka koncernu, protože to popněkud neodpovídá realitě. Nedomnívám se, že je vhodné toto paušálně vkládat do šablon u starších automobilů, protože Embéčko zcela určitě nění výrobkem koncernu VW. Informace v šabloně se tak stává zavádějící. Embéčko bylo vyrobeno v Škoda AZNP Mladá Boleslav.
Niusereset 22. 3. 2010, 17:04 (UTC)

taky se mi to nezdálo, ale už sem to tu zahlédl, tak sem jen pokračoval v zavedené praxi. Oficiální stanovisko tu nikde není, portál auta upadl v zapomění, do projektu se taky nikdo nezapojil, tak nebylo s kým to probrat.--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 22. 3. 2010, 17:08 (UTC)


Když jsem editoval v poslední době, tak jsem se snažil to opravovat takto:
 [[Škoda Auto|AZNP]] 
- tím pádem se zobrazí jen AZNP a přitom je to funkční hypertext. Brzdil bych ale s uváděním té Mladé Boleslavi - AZNP mělo pobočky Vrchlabí a Kvasiny, které byly svého času samostatnými automobilovými závody, takže raději město neuvádět! Výjimkou jsou auta jako Škoda 1203 nebo Škoda Felicia (1959), ty jsou skutečně "lokálními" výrobky. Jiří Erben 4. 5. 2010, 08:33 (UTC)

Ok, ono ted už tam ten infobox je, takže to asi jen bude potřeba změnit.--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 4. 5. 2010, 08:38 (UTC)

Na portálu jsem udělal několik změn, takže se budou po týdnu měnit obrázky a pokud by se ti chtělo přidávat tam do nových článků ty tebou založené (stejně je už přidáváš sem) tak nikdo nebude moci říci, že portál upadl v zapomnění... :) --pan BMP 5. 4. 2010, 02:02 (UTC)

Je to tam. Klidně je tam přidávat mohu--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 5. 4. 2010, 05:28 (UTC)

Ahoj, našel jsem tuhle informaci: Favorit a Felicia (která byla faceliftem Favoritu) měla získat konstruktérům čas na vývoj nových automobilů pod vedením Volkswagenu. (http://auto.pravda.sk/na-skodu-favorit-cakali-ludia-aj-celu-noc-fdj-/sk-amagazin.asp?c=A090408_121227_sk-amagazin_P39) Mám ji přidat do článku?--Slfi 7. 4. 2010, 10:54 (UTC)

Dal bych to tam, a ten článek je skjvělej zdroj pro článek o Fáčku kterej taky stojí za.....

Jinak já sem sehnal fotku KitCaru z deppozitu škodovky, tak až dopíšu semnárku do školy, vrátim se zas na wiki a pořeším připomínky. 3koda, že se to nesešlo minulej tejden...--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 7. 4. 2010, 12:48 (UTC)

Ahoj, našel jsem všechny Tchořem požadované informace, tady jsou. Ale nevím jak je nacpat do článku. Jo a výkon alternátoru jsem nenašel.--Slfi 10. 4. 2010, 14:53 (UTC)
Super, ale taky nevim, jak pojmenovat tu kapitolu a kam to dát. Zkus mu hodit přímo link na tvoje pískoviště, aby kydžtak poradil. Nebo jestli nějakou kapitolu technické údaje, nebo něco takového, ale netušim...--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 10. 4. 2010, 16:53 (UTC)
A co udělat Technické údaje jako druhý stupeˇN a v tom pododdíl motory s tabulkou--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 10. 4. 2010, 19:33 (UTC)
:-D napadlo mě to, udělal jsem to tak a tohle jsem si přečetl až teď :-D... Ale už toho mám pro dnešek dost, mohl bys tam prosím doplnit wikilinky? Dík--Slfi 10. 4. 2010, 19:50 (UTC)
Je to tam, já také děkuji --Přeji hezký den! Martin Happy Zub 10. 4. 2010, 20:05 (UTC)

Ahoj, mrkni prosím sem, snažím se tam rozpoutat debatu nad přestavbou infoboxu. Díky za každou připomínku.--Slfi 12. 4. 2010, 18:01 (UTC)

JJ, určitě kouknu--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 12. 4. 2010, 18:13 (UTC)

Ahoj, už jsem upravil ten skript, aby přidával nový infobox, musíš tam nahradit celý tlačítko starýho infoboxu tímhle textem:

mwCustomEditButtons [mwCustomEditButtons.length] =  {
    "imageFile": "http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Warn1.png",
    "speedTip": "Infobox automobil",
    "tagOpen": "\x7b\x7bInfobox automobil\n|název=\n|obrázek=\n|popis=\n|výrobce=\n|jména=\n|roky= \n|facelift= \n|generace=\n|předchůdce=\n|nástupce=\n|koncern= \n|příbuzné= \n|konkurence= \n|karosárna= \n|úpravce= \n|místa= \n|kusů= \n|karoserie= \n|designer= \n|pohon= \n|třída=\n|platforma= \n|koncepce= \n|délka= \n|šířka= \n|výška= \n|rozvor= \n|převisp= \n|převisz= \n|rozchod= \n|svýška= \n|úhel= \n|rám= \n|kufr= \n|náklad= \n|pohotovost= \n|celková= \n|užitečná= \n|osob= \n|rychlost= \n|zrychlení= \n|nádrž= \n|spotřeba=\n|baterie= \n|dojezd= \n|odpor= \n|euroncap= \n|rok= \n|motor= \n|objem= \n|válců= \n|výkon= \n|převodovka= \n|druh= \n|stupňů= \n}}",
    "tagClose": "",
    "sampleText": "" };

S pozdravem --Slfi 21. 4. 2010, 09:49 (UTC)

Paráda, funguje to, moc díky--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 21. 4. 2010, 09:55 (UTC)

Znova ahoj, k tomu skriptu: přišel jsem na to, proč nefungovali ty ikony u portálu a infoboxu - je tam špatná adresa obrázku, musíš je nahradit těmahle: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e4/Warn2.png a http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/44/Warn1.png

Jinak, jak tak zkouším vkládat novej infobox, postupně přicházím na další a další věci, který by měli bejt jinak, takže ho budu ještě upravovat. S pozdravem --Slfi 21. 4. 2010, 20:17 (UTC)

Aha, no já moc nerozumim těm jednotlivým generacím, Kdyžtak tedy s vkládáním infoboxu počkám--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 22. 4. 2010, 08:33 (UTC)
Čekat nemusíš, to bylo jen upozornění, že se bude možná ještě měnit pořadí řádků aby bylo co nejlepší. Jinak jsem ti psal kvůli těm ikonám. A čemu nerozumíš s generacema? Ať to kdyžtak můžu zahrnout do návodu?--Slfi 22. 4. 2010, 16:22 (UTC)
Jakejm ikonám? jinak konkrétně mi šlo o Nissan Silvia. je to takovej polopahýl, ale infobox sem nedával. nevěděl sem, jestli jeden nebo víc.--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 22. 4. 2010, 17:06 (UTC)
Kvůli nefunkčním ikonám v tom skriptu (u infoboxu a portálu) - mrkni se o tady pár řádků výš, jak tam jsou ty dva externí odkazy. Jinak u toho Nissanu nevím, je tam tak málo textu u jednotlivých generací, že by to infoboxy natáhly... ale zas tam dát jen společnej... nevím, no.--Slfi 22. 4. 2010, 17:17 (UTC)
jo, to s ikonama sem přehlédl. díky. jinak nissan, dělal sem to kvůli rally verzi. zatim by šly infoboxy jen na první 3 generace a až to rozšířim, tak by se daly doplnit.--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 22. 4. 2010, 18:12 (UTC)
Wikivyznamenání 1. stupně („Železná hvězda kvalitního wikipedisty“)

Ahoj Zube, ode dneška se můžeš hrdě pokochat Škodou Felicií mezi nejlepšími články. Gratuluji a vyznamenávám tě „Železnou hvězdu kvalitního wikipedisty“.

Měj se pěkně a zachovej wikipedii svou přízeň. S pozdravy --Jann 20. 5. 2010, 10:02 (UTC)

Určitě zachovám, ale toto ocenění nepatří jen mě, ale i Slfimu. Bez něj by to opravdu nešlo. Zejména po vzhledové stránce článku výrazně pomohl. Ještě jednou tedy děkuji--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 20. 5. 2010, 10:46 (UTC)

Ahoj Zube :) napsal jsem článek na vozidílko Victoria Benz, Ale nenašel jsem na portále aut kam jej zařadit. Tak to nechám na tobě. Dík . Jo s těmahle vozejčkama budu ještě pokračovat. --M.D. 25. 9. 2010, 08:19 (UTC)

Škoda Eltra[editovat zdroj]

Ahoj, v článku o Favoritech máš napsáno, že Eltra byla jen pick-up, ale přitom to bylo i osobní auto. Jinak mám fotku z autosalonu z Brna, tak jestli ji chceš, tak mi řekni, do které kategorie ji nahrát.--Slfi 24. 5. 2011, 19:46 (UTC)

Ahoj, v nadpisu sem měl obojí a v textu jen jedno :-(. Fotku nahraj sem http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:%C5%A0koda_Favorit?uselang=cs --Přeji hezký den! Martin Happy Zub 24. 5. 2011, 19:53 (UTC)
Omlouvám se, spletl jsem se, je to Shortcut. Ale stejně ji nahraju :-). Mám ještě sedan, coupé a nějaký závodní, trempa jsem vyfotit nestihl, měli jsme na depozitář jen 10 minut.--Slfi 24. 5. 2011, 19:59 (UTC)
Super, tyhle fotky bodnou, díky moc --Přeji hezký den! Martin Happy Zub 25. 5. 2011, 16:54 (UTC)

Mojmír Stránský[editovat zdroj]

Ahoj, nevím jak koukáš na portál automobil, ale já nevím kam mám napsat, jestli jsou tam nějaké informace apod., že zemřel pan Mojmír Stránský, konstruktér Velorexu. Pokud chceš, můžeš to někam na ten portál uvést. --Marek Koudelka (příspěvky / diskuse) 13. 6. 2011, 17:33 (UTC)

No jo, ona tam totiž neni sekce aktuality, tak taky nevim, kam s tim. Ale zkuse zeptat na portalu v diskuzi--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 13. 6. 2011, 17:36 (UTC)
Tak dík, když tam není, tak nic.--Marek Koudelka (příspěvky / diskuse) 13. 6. 2011, 17:41 (UTC)

Škoda Favorit[editovat zdroj]

Ahoj, už brzo se pustím do recenze, píšu ti jen proto, že mi kamarád poslal tenhle odkaz. Vyrábělo se to? Je to fotka z nějaké diskuse, kde k tomu není nic bližšího napsaný. Jinak, když už jsem u těch pickupů, přemýšlím, zda tam nedopsat zmínku o Fabii pick-up. V Boleslavi jsem ji během toho jednoho dne zahlédl asi čtyřikrát, ale ani jednou jsem ji nestihl vyfotit, létá jako nějaký žlutý fantom :-). Už brzo přidám na commons všechny fotky z muzea a depozitáře, takže vše, co je nezávodní a je v depozitu, bude mít svůj obrázek (stranu závodních aut už jsem vyfotit nestihl, bylo mi vyhrožováno násilím ze strany učitele :-D). Tak zatím. Jo a mimochodem, nechal jsem se přejmenovat, tak abys věděl, kdo ti píše.--Honza chodec (dříve Slfi) 14. 6. 2011, 21:02 (UTC)

Bedlivě tě sleduji, takže tvé přejmenování se mi objevilo ve výčtu :-D Jinak já se taky prohrabal fotkama, a našel sem pár limitovanejch výbav, něco závodního, Lauretu atd. atd. tak sem to tam naházel. Jinak tvoje fotka je... nevím přesně, ale tušim, že jeden z prototypů. Otázkou je, z jaké doby. Protože původně pracovali na typech 784 Savana a 787 Pick-up, který měly klasický zadní převis, jako seriovej pick-up. Tohle má očovidně zadek ala Forman a tipuju to na roky 88-89 a nějaký plánování, že chtěly uděla Pick-upa, kterej by uvezl víc nákladu. A jak je u škodovky do roku 99 dobrou tradicí, do těch 10% návrhů, které se vyrábějí, se nevešel. Teda nic proti Škodě, ale že se nevyráběl Tremp jim asi neodpustim. Ale mám v plánu koupit vrak a postavit si to :-D (A kamarád zas chce stavět Favorita FUN, tak sem zvědav, zda to aspoň jednomu z nás vyjde) --Přeji hezký den! Martin Happy Zub 14. 6. 2011, 21:15 (UTC)
Podle mě jde o prototyp Škoda 787, který byl nakonec zavržen a místo toho se vyvíjel pick-up Škoda 786... Jiří Erben 30. 6. 2011, 09:56 (UTC)
Díky za upřesnění, to jsem nevěděl a nevypátral--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 30. 6. 2011, 09:57 (UTC)

prosba o článek "Mexická rallye"[editovat zdroj]

Ahoj. Chtěl bych tě o něco poprosit - vytvoření jednoho konkrétního článku. Samozřejmě záleží, zda budeš mít chuť a čas! :-) V posledních změnách jsem si všiml, že ses pustil do článků o rallye. Nechtělo by se ti vyrobit článek "Mexická rallye"? Víš, já jsem už před nějakou dobou vyrobil miniportál "Střední Amerika a Karibik" a rád bych tento článek přidal do tamní sekce Sport.

Každopádně nijak nenaléhám, ale radost bych z něj měl, to ano. S pozdravem --Unpocoloco 20. 6. 2011, 08:39 (UTC)

Ahoj, docela ses trefil, obecný článek o Mexické rallye je skoro na řadě mezi mým pořadím zdrojů a mohl by se tu objevit v horizontu pár dnů--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 20. 6. 2011, 08:44 (UTC)
Už se těším! :-) --Unpocoloco 20. 6. 2011, 08:46 (UTC)
Tak sem měl čas již je hotov--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 20. 6. 2011, 11:32 (UTC) dopln si tam pak odkaz na portál
Díky moc! :-) Odkaz tam cpát nebudu. Jen do portálu připíši odkaz na článek. --Unpocoloco 20. 6. 2011, 11:33 (UTC)
Jinak v kategorii sport v mexiku je zařazena celá kategori Mexická rallye, takže asi netřeba tam kategorizovat jednotlivé články--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 20. 6. 2011, 11:34 (UTC)

Upozornění - modifikoval jsem Tvůj CSS kód[editovat zdroj]

Ahoj, vzhledem k tomu, že Tvůj CSS kód pravděpodobně skrýval políčko pro vyplnění shrnutí editace, editoval jsem jeden nebo více Tvých uživatelských stylopisů (stránky ve Tvém uživatelském prostoru končící .css). Pokud bych způsobil nechtěné problémy, prosím, dej mi zde vědět a použij {{Odpověď}} – tato zpráva byla rozeslána hromadně a nemusím Tvou stránku mít ve sledovaných. Zdraví, --Martin Urbanec (diskuse) 22. 7. 2017, 22:30 (CEST)Odpovědět