Diskuse s wikipedistou:Libor Vilímek

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

--MiroslavJosef 22. 5. 2009, 14:20 (UTC)

Čau, sem humrl, hele, potřeboval bych malou radu, tenhle obrázek sem, po dohodě s maďarským wikipediskou nahrál na commons, ale teď mi tam Mercy hodil nějakej požadavek na licenční dohodu... co po mě vlastně chce? Když sem tam skopíroval mejlování s tím maďarem, a odtranil šablonu (považolval sem to za vyřízené) smazal to, a šablonu vrátil. --Fredy.00 13. 7. 2009, 05:23 (UTC)


Co Wikipedie není[editovat zdroj]

Přečtěte si prosím Co Wikipedie není a zredukujte osobní stránku na základní informace o sobě a článcích, které jste na Wikipedii vytvořil. Takto Vaše osobní stránka vypadá jako osobní blog a sbírka nepatřičných vtipů a textů. --Bohemianroots 23. 5. 2009, 07:22 (UTC)

Naléhavě upozorňuji na Wikipedie:Uživatelská stránka. Prosím respektujte toto doporučení! --Ragimiri 29. 5. 2009, 08:02 (UTC)

Dobrý den, nepřidávejte, prosím, do Wikipedie obsah propagačního charakteru nebo odkazy na vaše soukromé stránky či stránky, se kterými jste spojeni. Wikipedie není prostředkem pro propagaci či reklamu ani pouhou sbírkou externích odkazů. Rozšiřování encyklopedického obsahu je však samozřejmě vítáno. Děkuji za pochopení. S přáním pěkného dne -- Mercy (|) 23. 5. 2009, 08:15 (UTC)

Podepisujte, prosím, své diskusní příspěvky[editovat zdroj]

Vkládání podpisu

Díky za Vaše příspěvky. Chci však upozornit na jednu zvyklost. Zatímco do článků podpis zásadně nevkládáme, protože úpravy se mohou týkat různých částí článků, tak u diskusních příspěvků (což jsou de facto redakční porady, nikoliv chatovací fóra) hovoříme za sebe a objasňujeme své názory na pojetí článku, případně klademe dotazy, co nám není jasné, a proto je nutné své příspěvky podepisovat. Podepisovat by se měli i nezaregistrovaní přispěvatelé, místo podpisu se automaticky vloží IP adresa a datum. Podepsat se můžete tak, že napíšete čtyři vlnovky ~~~~, nebo kliknete na příslušnou ikonku z panelu nástrojů nad editačním okénkem. Děkuji za pochopení. S přáním pěkného dne -- Mercy (|) 27. 5. 2009, 12:46 (UTC)

Silvio Pellico[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text či obrázky chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Silvio Pellico, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Elm 3. 6. 2009, 20:47 (UTC)

Ugo Foscolo[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text či obrázky chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Ugo Foscolo, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

Prosím Vás pochopte, že i když dáte 2 externí odkazy do zdrojů a uděláte mix zkopírováním textů ze dvou zdrojů do článku, pořád jde o porušení autorských práv a to tu nemůže zůstat. --Elm 3. 6. 2009, 21:42 (UTC)

Stránka "working" a poslední změny[editovat zdroj]

Dobrý den. Vaše editace na vašich stránkách se taktéž zobrazují v posledních změnách, a tak není žádoucí, aby jich bylo tolik za sebou. Jinak článek klidně můžete rozpracovávat na příslušném hesle rovnou a po dobu, co na něm pracujete ho jen označte touto šablonou a nikdo vám do něj nebude zasahovat. Možná to bude jednodušší než tak, jak to děláte teď. Samozřejmě je to ale vaše volba. Přeji hezký den.--bab_dz 4. 6. 2009, 00:21 (UTC)

Pro Vaši informaci
Pro Vaši informaci

Dobrý den, děkuji za Vaše příspěvky. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, aniž by se úprava uložila. Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, vyplňte do pole shrnutí editace stručný popis provedených změn a změny uložte.

Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou pustit do dalších úprav, oprav a doplnění článku. Každá uložená změna se zapisuje do historie článku a do seznamu posledních změn na Wikipedii. Při častém ukládání se tyto zbytečně přeplňují a znepřehledňují. Hrozí také riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Děkuji za pochopení.--Horst 4. 6. 2009, 09:23 (UTC)

Prosím, věnujte pozornost předchozímu upozornění, že máte – namísto častého ukládání stránky – používat tlačítko Ukázat náhled. Neberte to na lehkou váhu. Důvody, proč se má tlačítko používat, máte uvedeny výše. Věřím, že pochopíte důležitost používání tohoto tlačítka. Děkuji za pochopení.

Přesun článků[editovat zdroj]

Ahoj. Články se nepřesouvají pomocí ctrl+c a ctrl+v, ale pomocí tlačítka "Přesunout", které je nahoře hned vedle tlačítka "Historie". Díky. --Harold 5. 6. 2009, 20:37 (UTC)

Tak co...[editovat zdroj]

...uděláme s tím podpisem v diskusích? Prosím nezapomínej na něj stejně jako na důsledné používání náhledu. Děkuji moc za ochotu. -- Mercy (|) 5. 6. 2009, 20:41 (UTC)

Odstranění nominace[editovat zdroj]

Dobrý den, dnes jsem na základě konsenzu pověřenců pro NNČ odstranil Vámi nominovaný článek o Matěji Netvalovi z nominace pro Nejlepší články. Hlavní důvod byl ten, že jádro Vámi vytvořeného a (jak věřím kvalitního) článku tvořil vlastní výzkum, což zdejší pravidla nepovolují. Při psaní článků by se mělo vycházet ze zdrojů ověřitelných a takových, které jsou každému dostupné. Prosím neberte to osobně, doufám také, že na Wikipedii kvůli tomu nezanevřete. Zdejší pravidla jsou totiž nastavena tak, aby se zamezilo vkládání informací, které si někdo může vycucat z prstu a my bychom to neměli jak ověřit. Děkuji za pochopení, hodně úspěchů přeje --Podzemnik 6. 6. 2009, 07:34 (UTC)

Fotografie a další přílohy k článku Matěj Netval[editovat zdroj]

Udělal jsem vám kategorii Matěj Netval na Commons. Prosím přidejte do všech souborů, které jste k tomuto článku nahrál na Commons, i [[Category:Matěj Netval]] stejně jako to je už udělané v Tragedie Silvia.png.

Současně u těchto souborů opravte správného autora a podle toho změňte i licenci (viz Wikipedie:Nominace nejlepších článků/Matěj Netval#Licence a Diskuse:Matěj Netval#Licence). Bez této opravy nebudou moci fotografie a další soubory na Commons zůstat. --Packa 6. 6. 2009, 10:17 (UTC)

Parametry NČ a SOČ[editovat zdroj]

Prolítl jsem jen zběžně příspěvky týkající se nominace Vašeho článku na nejlepší. Ale připadá mi logické, že SOČ je určitá forma eseje nebo studie a NČ je formou encyklopedického hesla čili zde článku. Je tedy jasné, že požadavky na tyto slohové útvary budou jiné. Pak nechápu, proč se tak bráníte o standardizaci hesla podle standardů Wikipedie! Studentské studie bez úprav na Wikipedii nepatří. Vyjděme z toho, že jste na práci hrdý a že ji tady zvládnete dostat také mezi nejlepší. Bude to ale potřebovat úpravy. Proto bych doporučoval si pečlivě nastudovat toto: Wikipedie:WikiProjekt Kvalita/Kritéria (pokud nebudete něčemu rozumět tak se ptát na Wikipedie:Pod lípou, pak dát článek zrecenzovat: Wikipedie:WikiProjekt Kvalita/Články k recenzi a na základě recenze postupovat dále.--Juan de Vojníkov 7. 6. 2009, 06:07 (UTC)

Všiml jsem si, že vkládáš divně podpis. Prostě za napsaný text, stačí vložit kurzor a zmáčknout toto tlačítko: .--Juan de Vojníkov 8. 6. 2009, 04:39 (UTC)

Dělám prostě čtyři vlnovky... přijde mi to jednodušší než hledat nějaký tlačítko za pomoci myši :) (to víš, my programátoři jsme v mnohých ohledech úchylové :D) Libor Vilímek 8. 6. 2009, 11:10 (UTC)

No dobře, já jen kdyby jsi nevěděl.--Juan de Vojníkov 8. 6. 2009, 11:23 (UTC)

Mouchy (kapela)[editovat zdroj]

Dobrý den, Váš článek Mouchy (kapela) byl smazán, protože jeho subjekt nedosahoval kritérií encyklopedické významnosti požadovaných po zdejších článcích. Prosím, nevkládejte jej znovu, bude opětovně smazán. Děkuji za pochopení a přeji Vám pěkný den! --Podzemnik 21. 6. 2009, 15:06 (UTC)

Já bych k tomu dodal, že vložit jej samozřejmě lze, ale musí splnit podmínky wp:Významnost (to znamená nějaké recenze v nezávislých médiích, rozhovory v novinách a tak podobně). --Postrach 21. 6. 2009, 15:09 (UTC)


Asi tak, nelze však každý měsíc článek vkládat znovu se šablonou významnost a čekat, že tu vždy ten měsíc vydrží, byť s tou šablonou ;-) Jinak ještě prosím podobné editace už nedělejte, pochopte, kapela je nevýznamná a i kdyby byla, jednoznačně převažující použití je pořád moucha ve smyslu tohoto. --Podzemnik 21. 6. 2009, 15:12 (UTC)

Mouchy (kapela) podruhé[editovat zdroj]

:přesun následujících dvou příspěvků z Diskuse:Mouchy (kapela)

Co je to Rock and Loud, Hudba nejen v ČR, Rockers CZ? Jsem to goglil a nevygooglil...--H11 26. 6. 2009, 01:49 (UTC)
ad První dvě reference:První je triviální, druhá závislá (zjevně psáno někým z té kapely). --Postrach 26. 6. 2009, 05:16 (UTC)

Mouchy (hudební skupina)[editovat zdroj]

Dobrý den, prosím přestaňte vkládat do Wikipedie článek o kapele Mouchy, myslel jsem, že už jste srozuměn s kritérii encyklopedické významnosti. Pokud tak nepřestanete činit, byl bych nucen Vám v tom zabránit technickými prostředky, což bych opravdu nerad. Nic ve zlém, jen prosím pochopte, že ta kapela je prostě nevýznamná, byť Vám to tak připadat nemusí - už jste ji párkrát viděl, připadá Vám dobrá, v okruhu Vašich známých je známá atd. Takže tak, mějte se pěkně, --Podzemnik 26. 6. 2009, 06:23 (UTC)


Mouchy (hudební skupina)[editovat zdroj]

Dobrý den, článek nedosahoval encyklopedické významnosti, proto byl smazán. Díky za pochopení --Kacir 26. 6. 2009, 10:41 (UTC)


Podívej, my se tu s tebou vážně nemíníme dohadovat. Už to s tím opakovaným vkládáním přeháníš. Udělil jsem ti dvoudenní blok a věřím, že se to již nebude opakovat. -- Mercy (|) 26. 6. 2009, 10:42 (UTC)

Takže ty s těmi Mouchami nepřestaneš? Vidím, že s tebou není rozumná řeč... Upozorňuji tě, že příště už budu blokovat. Díky za pochopení. --Harold 28. 6. 2009, 12:24 (UTC)


Dobré ráno, takové výrazy na wikipedii rozhodně nepatří. To, co jsem refaktorizoval je osobní útok. Protože se nejedná o Váš první blok, udělil jsem Vám 1 den. --Kacir 13. 8. 2009, 02:01 (UTC)

Přispíváte, nebo ne?[editovat zdroj]

Viděl jsem jak jste někde Wikipedii odsoudil, ale na druhou stranu si stále upravujete profil. Tak jak to s Vámi je?--Juan de Vojníkov 13. 12. 2009, 23:53 (UTC)

  • Ne tak docela. Já osobně mám wikipedii jako takovou rád. Nicméně co se týká přispívání do různých článků, tak jsem se setkal v mnoha případech vyloženě s negativním chováním některých moderátorů. Pokud došlo ke sporu, byla obyčejně pravda(nebo aspoň její větší část) na mojí straně, což jsem taky povětšinou obhájil(aspoň něco). Ale opravdu mě už to obhajování nebavilo, byl jsem(a jsem stále) znechucen z chování jisté části moderátorů a neměl jsem(a nemám) nervy na to v tom pokračovat. Vím, že většina moderátorů dělá svojí práci dobře, ale stačí pár blbců k tomu, aby to člověku zničilo motivaci. Je docela možné, že v budoucnu se odvážím zase něco přidat a třeba s tím ani nebudou problémy. Libor Vilímek 20. 12. 2009, 19:24 (UTC)
  • Co se týká mé osobní stránky, tak tu beru (mimojiné) jako skvělou příležitost mít o sobě nějaké veřejně dostupné info, které jde jednoduše opravovat a měnit. Věta "nepřispívám na wikipedii" se vztahuje ke článkům. Libor Vilímek 20. 12. 2009, 19:24 (UTC)

Relaxace hran[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Relaxace hran. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, abychom jej mohli označit jako článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po měsíci se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Jvs 7. 5. 2010, 08:26 (UTC)

Odhranolkovávači Osmé Hodiny[editovat zdroj]

Díky za vaše příspěvky, ale jelikož se tady snažíme vytvářet encyklopedii, zkuste prosím přispívat věcně a nezaujatě. Většina uživatelů zde hledá vážné články a „vtipné“ texty by je nemusely pobavit. Nezapomínejte, že Wikipedii používá mnoho čtenářů, takže se pokoušíme chovat seriózně. Pokud máte chuť experimentovat v rámci psaní seriózních článků pro Wikipedii, můžete to zkusit na pískovišti, parodické a vůbec vtipné články můžete vkládat na Necyklopedii. Věřím, že nám pomůžete! --Gumruch 19. 8. 2011, 23:42 (UTC)

Zrovna jsem kolegovi napsal, že je článku škoda, protože by ho třeba na Necyklopedii rádi vzali, protože byl vtipnej a veselej. Zkus ho udat tam, když tady neuspěl. Měj se--Feťour 19. 8. 2011, 23:55 (UTC)
Už tam je :) [1] Libor Vilímek 20. 8. 2011, 00:02 (UTC)

Ještě si dovolím upozornit, že jsem označil Tebou nahraný soubor Velká Křupavá Hranolka.jpg v Commons ke smazání. Kdyžtak prosím o vyjádření v diskusní stránce k soubor. Zdraví --Midi7 19. 8. 2011, 23:57 (UTC)