Diskuse s wikipedistou:Gepard

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Ahoj, všimla jsem si že semtam píšeš o farnostech a kostelích, a proto bych Tě chtěla pozvat (samozřejmě pokud budeš chtít) do wikiprojektu Křesťanství. Je třeba tento projekt dál rozšiřovat, takže pokud nemáš nic proti pusť se do toho ;-) --Delfínka 15:08, 9. 5. 2008 (UTC)

Dík za pozvání jasně že to pozvání přijmu. Když tam píše i Cinik tak proč ne já :-) --Gepard 15:22, 9. 5. 2008 (UTC)

Doporučení / prosba[editovat zdroj]

Ahoj, měl bych pár doporučení (proseb).

  • Chápu, že chceš mít co nejvíc editací, ale pro Wikipedii je prospěšnější, když v jedné editaci uděláš co nejvíce oprav / vylepšení a pak ji jen jednou uložíš (takovéhle [1] editace Wikipedii příliš neprospívají - 8 editací během pár minut), k ověření vzhledu změny tu máme Náhled.
  • Zároveň věnuj prosím větší pozornost tvorbě odkazů: není cílem aby z každého slova vedl nějaký odkaz. Každé heslo by mělo odkazovat pouze na hesla, která jsou obsahově relevantní, např. Vladislav (okres Třebíč) nemusí (a nemá) odkazovat na hesla jako "rok", "čas", "mládež". Některé linky jsou dokonce zavádějící (viz zde [2] odkaz na Počátky) nebo chybně směrované ("nadmořská", "30.letech" tamtéž).
  • Vyplňuj při sebemenší editaci shrnutí - i kdybys tam měl jen napsat "oprava překlepu".

Až Ti všechny tyhle věci přejdou do krve, bude to už určitě v pohodě. Zdraví --Doktory 13:52, 16. 5. 2008 (UTC) Máš pravdu chtěl jsem mít co nejvíc editací. --Gepard 09:41, 18. 5. 2008 (UTC)

Obrázek[editovat zdroj]

Ahoj, odkud je tento obrázek? Musíš rychle uvést zdroj, nebo ti to smažou. A je to opravdu z publikace starší než 70 let? --Vojtech.dostal 13:37, 18. 5. 2008 (UTC)

Ahoj, je vážně 70 let starý. Teď ale nevím kam ty zdroje napsat, mohl bys je tam prosím dát? Kniha se jmenuje Naše květiny, Miloš Deyl a Květoslav Hlísek, nakladatelsví Albatros, ISBN 80-200-0940-X . Hodně zdaru přeje --Gepard 16:31, 19. 5. 2008 (UTC)
Opravdu? Ale vždyť Květoslav Hísek se narodil roku 1931, to by tu knihu musel iluastrovat nejpozději v 5 letech... asi to tak není, že? Tebou udaná kniha je podle tohoto zdroje z roku 1980... --Vojtech.dostal 18:14, 19. 5. 2008 (UTC)
Ahoj, asi není 70 let starý, ale co se pak má dát za licenci? To teda opravdu nevím :-( --Gepard 16:37, 20. 5. 2008 (UTC)
No to se musí smazat... nemůžeš si svévolně nahrávat obrázky, které někdo nakreslil, má na to 70 let autorské právo. A příště bych si vyprosil, abys zde překrucoval pravdu. Díky, --Vojtech.dostal 16:50, 20. 5. 2008 (UTC)

A tohle je nějaké shrnutí? Zbytečně to zaplevelatí a znepřehlední historii hesla. Zkus příště použít jenom ty otazníky tři :) my si domyslíme, že se hodně divíš a představíme si jich tam kopici ;)) co ty na to? :))) --Chmee2 15:34, 30. 5. 2008 (UTC)

Ne tři, jeden!--frettie.net 07:28, 31. 5. 2008 (UTC)
Já vím Frettie --Gepard 07:34, 1. 6. 2008 (UTC)

dekanstvi breclavske[editovat zdroj]

Dobry den, opakovane radite clanky do Kategorie Děkanství Břeclavské s velkym B, ale ta kat se jmenuje s malym b viz Kategorie:Děkanství břeclavské --Vrba 14:32, 25. 6. 2008 (UTC)

JOJO budu si to pamatovat.Omlouvám se.--Gepard 18:40, 25. 6. 2008 (UTC)

Ahoj. Na mé diskusní stránce se objevilo tohle: Ahoj. Tohle se objevilo v subpahýlech: Římskokatolická farnost Lužice u Hodonína. Nevím nakolik to jde zachránit, ale pokud to jde, tak by byla škoda to potom mazat. Pěkný večer--

Píšeš o farnostech, tak ti to sem dávám jako podnět, kdybys měl čas. :) Díky! --bab_dz 14. 12. 2008, 22:54 (UTC)

Prosím věnujte pozornost encyklopedickému obsahu a stylu vašich vkládaných informací. Věta. pod číměrí je Přehrada kde se chytají Sumci kapři štiky candáti cejny atd. je v článku nevhodná. Dále prosím dejte pozor na správné začlenění textu do správného odstavce a na to zda nevkládáte již informaci která v článku je na jiném místě. --Jowe 19. 7. 2009, 08:49 (UTC)

No tak dobře :-(

Vyznamenání[editovat zdroj]

Wikivyznamenání 2. stupně („Wikikytička“)

Milý Geparde, všimla jsem si, že sis po čase zase našel čas a rozšiřuješ Wikipedii, např. teď o Dandie dinmont teriér a v ohledu na Tvůj věk, myslím, že si zasloužíš malou Wikikytičku k povzbuzení, abys vytrval, i když děláš chyby. To se stane každému a jiní to spraví. Takže hodně úspěchů na Wikipedii!!!Pěkné prázdniny přeje --Delfínka 22. 7. 2009, 12:39 (UTC)

Nováček[editovat zdroj]

„Nováček“

Ještě jednou tě zdravím, milý Geparde. Přemýšlela jsem o tom, jak se snažíš a přispíváš do Wikipedie a zdá se mi, že povzbuzující Wikikytička je pro tebe málo... ;-) Takže jsem se rozhodla (aby toho nebylo málo:-)) ti udělit na wikipedii titul Nováček, všechna vyznamenání, která jak doufám časem postupně získáš :-) najdeš na téhle straně. Tak ti přeji pěkné léto, užij si prázdniny a vytrvej!!! :-) --Delfínka 26. 7. 2009, 16:48 (UTC)

Ahoj Geparde. Připojuji se k Delfínce: Vítám Tě po osmi měsících zpět na Wikipedii a věřím, že další a další prací na dalších článcích si upevníš správné wikipedistické návyky. Na čem pracovat ke zlepšení, Ti průběžně psali již jiní kolegové: od toho, jak mají články vypadat, co do nich psát, abys neporušoval cizí práva nebo abys články jakoby za každou cenu nerozšiřoval o informace, které jsou pro Wikipedii postradatelné... Mnoho zdaru přeje --Nostrifikator 28. 7. 2009, 18:01 (UTC)

Prosím kateorizujte[editovat zdroj]

Děkujeme za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás prosíme, abyste každé nově vzniklé heslo vždy zařadil(a) do určité kategorie (příp. kategorií). Dělá se to připsáním [[Kategorie:Název kategorie]], například [[Kategorie:Němečtí fyzikové]] – každou na novou řádku na konci stránky.

Proč kategorizovat?

Kategorizace článků je výhodná, protože kategorizované články mohou uživatelé Wikipedie procházet nejen podle jejich názvů, ale také podle právě takto vytvořených kategorií. Jediným kliknutím na odkaz pod daným heslem získají seznam všech článků v dané kategorii, čímž získávají kontext k tématu, které je zajímá.

Nejčastější příklady
  • U osob, u nichž je znám rok narození (a/nebo úmrtí), se přidává [[Kategorie:Narození Rok_narození]], analogicky pak [[Kategorie:Úmrtí Rok_úmrtí]], například [[Kategorie:Narození 1896]].
  • U osob, u nichž je znám den narození (a/nebo úmrtí), se přidává [[Kategorie:Narození Den_narození]], analogicky pak [[Kategorie:Úmrtí Den_úmrtí]], například [[Kategorie:Úmrtí 26. října]].
  • U žijících osob se přidává [[Kategorie:Žijící lidé]].
  • U všech osob též kategorizujte jejich pohlaví, pomocí [[Kategorie:Muži]] nebo [[Kategorie:Ženy]].
  • U věcí se známým datem vzniku či zániku se přidává [[Kategorie:Vzniklo Rok vzniku]], a/nebo [[Kategorie:Zaniklo Rok zániku]]. Lze kategorizovat i dobu vzniku a/nebo zániku nerozlišenou na roky ale na staletí, například [[Kategorie:Vzniklo ve 13. století]].
  • U obcí, okresů, krajů apod. je zvykem vložit minimálně kategorii státu, do kterého patří, například [[Kategorie:Estonsko]].
  • U bibliografií osob (popř. též u cizojazyčných názvů, které uvozuje určitý člen) je možno upravit pořadí, ve kterém se tyto budou v kategoriích zobrazovat. A sice přidáním šablony {{DEFAULTSORT:Název, tak jak má být zařazen}}, například pro heslo Jiří Stanislav Guth-Jarkovský by to bylo {{DEFAULTSORT:Guth-Jarkovský, Jiří Stanislav}}.
Další odkazy

--H11 2. 8. 2009, 17:52 (UTC)

Hlasování o Třebíči[editovat zdroj]

Ahoj Geparde, před chvílí jsem zrušil tvou úpravu v článku o Třebíči, kam si přidal fotografii té kaple, pro mne ovšem naprosto nesmyslně asi to by překlep, ne?

Jinak bych Tě chtěl informovat, že má š možnost hlasovat o zařazení Třebíče mezi Nejlepší články české Wikipedie a to zde: Wikipedie:Nominace nejlepších článků/Třebíč(2), očekávám tvou podporu. ;) Díky, --Ria 12. 8. 2009, 12:00 (UTC)


Asi ano, díky že jsi mi to napsal.--Gepard 12. 8. 2009, 12:02 (UTC)

Nemáš zač, měj se pěkně, --Ria 12. 8. 2009, 12:03 (UTC)

Díky za ten hlas, trochu jsem to posunul, tak aby to bylo správně - doufám, že to bylo myšleno tak - viz Wikipedie:Nominace nejlepších článků/Třebíč(2). --Ria 12. 8. 2009, 12:09 (UTC)

Ahoj, když přidáváš fotky, prosím "přiměřeně". Wikipedie je především encyklopedie a fotky by v ní měly být hlavně jako ilustrace k článku. Když se k článku přidává galerie, tak by až na odůvodněné výjimky měla mít jen jednu řadu fotek (např. Parson Russell teriér). Zkus to prosím zredukovat na ty hlavní, podle možnosti odlišné fotky.

Stejně tak by se měly přidávat jen fotky, které s článkem jasně souvisí. To že nějaký Vtipálek nazve fotku kostela Český ráj (a nenapíše k ní, kde by to mělo být), neznamená, že se musí přidat do článku Český ráj. Díky. --Packa 23. 8. 2009, 08:23 (UTC)

Prosím vyplňujte kolonku „Shrnutí editace“[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, nebudou je muset dále zkoumat a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. ♥ K123456 11. 9. 2010, 09:23 (UTC)

Portál Křesťanství[editovat zdroj]

Ahoj, zdravím tě do Třebíče. Máš-li chuť a sílu, prosím přispěj dle svých možností k tvorbě a udržování portálu Křesťanství. Také můžeš:

  • upozornit na svůj nový nebo podstatně rozšířený článek z této oblasti
  • požádat o založení nového článku o některém z křesťanských témat
  • navrhnout některý článek do rubriky Osobnost nebo Článek měsíce

Pokud tě napadne něco jiného, můžeš napsat do portálové diskuse.

Zdraví Fagnes 5. 3. 2011, 21:33 (UTC)