Diskuse s wikipedistkou:K123456/Archiv7

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Tato stránka obsahuje archiv diskuse wikipedisty. Tuto stránku už laskavě needitujte.

Vyznamenání za trpělivost[editovat zdroj]

Ahoj, za přívětivé vítání nováčků a trpělivost s některými wikipedisty a také za vstřícnost k nim si dovoluji udělit ti Řád vstřícného wikipedisty. Ať ti tvá trpělivost a snaha vysvětlovat nikdy nedojde :-) --Slfi 12. 6. 2011, 20:31 (UTC)

Díky moc, to jsem opravdu nečekala. Takže jedno velké díky i tobě. I k tobě letí přání a to, aby s tvého pera vzniklo co nejvíce pěkných článků. Zdraví ♥ K123456  13. 6. 2011, 04:18 (UTC)

Ahoj, chtěl bych tě poprosit, aby sis upravila podpis do souladu s doporučením WP:Podpis, zejména, co se barviček a includování týká. Nebezpečnost includu se v doporučení popisuje a nevhodnost barev také. A myslím, že argumenty ti říkalo víc lidí i u tvého ŽoPsu. Díky, — Jagro 13. 6. 2011, 20:37 (UTC)

Ahoj, dobře, nerada, ač upraveno, snad je to teď v pořádku. Zdraví ♥ K123456 14. 6. 2011, 04:23 (UTC)
Jasně. Díky moc, — Jagro 18. 6. 2011, 11:11 (UTC)

Nominace a hlasování na portále hudba[editovat zdroj]

Ahoj. Vím, že už jsi jednou na portále hudba hlasovala. Nechtěla bys proto prosím nominovat nějaký dobrý článek na měsíc červenec na portále hudba (zde)? Nebo alespoň hlasovat (až od zítřka) pro nějaký nominovaný článek (zde)? Díky moc, --Mates245 17. 6. 2011, 17:28 (UTC)

Ahoj, zdravím, na nominování se nějak necítím způsobilá, neboť nejsem žádný zkušený „hudebník“, ale hlasovala jsem ... snad vám to nějak pomůže. Zdraví ♥ K123456 17. 6. 2011, 18:33 (UTC)
Ahoj, díky moc, odpusť asi jsi přehlédla - hlasování začíná až zítra. Přidala jsi hlas do uzavřeného hlasování :-), ale jestli chceš, nominuj ten článek na článek měsíce a já ti tam ten hlas pak započtu :-). Promiň asi jsem tě nedostatečně upozornil. Hlasování se ale snažím ukončovat vždy podobnou tabulkou jak u DoS. --Mates245 17. 6. 2011, 18:42 (UTC)
Moc se omlouvám, také jsem to přehlédla :) Jako náhradu jsem nominovala článek na srpen a hlasoval jsem pro článek na červenec. Zdraví ♥ K123456 18. 6. 2011, 06:38 (UTC)

DČ Městské divadlo Brno[editovat zdroj]

Dovoluji si Vám "připíchnout" jednu už skoro letní kytičku za Váš DČ Městské divadlo Brno. Udělala jste na něm velký kus práce a k výsledku Vám moc gratuluji. Chystal jsem se Vám napsat už asi před měsícem, ale nějak jsem se k tomu pořád neuměl dostat. A tak jste mne předběhla. :-) Co se týče recenzí, tak nebývám častým recenzentem, zvláště pak u témat, která nějak nesouvisí s historií. Váš článek tak byl určitou výjimkou. Co bych ale chtěl zdůraznit. Nestává se mi na wikipedii často (pokud vůbec), aby někdo přistoupil k připomínkám recenzentů tak pozitivně jako Vy. Nehledala jste v nich žádné postranní úmysly, ale nejlépe jak jste uměla jste se snažila na ně reagovat. Za to děkuji. Už dříve jsem si všiml Vašeho pozitivního přístupu (koneckonců Řád vstřícného wikipedisty je toho důkazem) a myslím, že (nejen) tím wikipedii hodně pomáháte. Takže ještě jednou děkuji za Váš hezký článek a za Váš přístup. Na závěr snad jen pár drobností, pokud by se Vám chtělo na článku ještě něco upravovat. Úvod je shrnutím (jakýmsi výcucem) článku. Měl by tak obsahovat informace, které jsou v článku někde rozvedeny (a refovány) a i z toho důvodu je (podle mne) dobré, když v úvodu není příliš referenci (a tyto informace jsou refovány v samotném článku). Doporučil bych ještě zvážit mírne rozšíření (či úpravu) pasáže "Počátky brněnské činohry". Některé věty (přestože je čerpáte ze zdroje-zde bakalářské práce), chybí bližší vysvětlení. Např. u věty Po roce 1918 v Československu rychle vzrostl zájem o divadlo. Uniká mi totiž souvislost mezi vznikem Československa a zájmem o divadlo (dokázal bych to pochopit, pokud by se jednalo o zvýšený zájem o české divadlo, ale tak se to v článku nepíše). Možná by to "Zdeněk Srna" nebo nějaká jiná kniha věnovaná divadelnictví kolem roku 1918 lépe osvětlovala. Ale to jsou jen takové drobnosti. Přeji hodně úspěchů (nejen) na wikipedii a jsem s pozdravem. --Saltzmann 17. 6. 2011, 22:06 (UTC)

Taktéž děkuji za ocenění, na článku budu samozřejmě dále pracovat. Nevím, zda s tím úvodem docela dobře pohnu nějakým směrem, ale pokusím se. Na čem jistě zapracuji bude určitě sekce počátky brněnské činohry. Pokusím si vypujčit nějakou knižku o historii divadla v Česku a dodám vysvětlení, proč vlastně došlo ke zvýšenému zájmu o divadlo. Jinak se mějte pěkně a hlavně to zdraví. S pozdravy ♥ K123456 18. 6. 2011, 06:33 (UTC)

Superhry.cz[editovat zdroj]

Zdravím, proč jsi dala na Superhry.cz významnost? Významnost už jednou běžela, článek vypadal stejně a byl smazán. Kolikrát může uživatel nahrávat stejný článek, který již byl smazán? Takhle to totiž může založit každých 14 dní a bude to v pořádku podle tvého postupu. --Elm 25. 6. 2011, 10:22 (UTC)

Ahoj, promiň, je to moje chyba, nevšimla jsem si, že tam již šablona byla. Ano, článek byl na smazání. Přijmi moji omluvu :) Jo a děkuji za info ... Příště se musím více dívat do historie. Zdraví ♥ K123456 25. 6. 2011, 10:39 (UTC)

smazání článku Stabenfeldt[editovat zdroj]

Dobrý den, článek Stabenfeldt je sice zčásti propagačního charakteru, ale to asi polovina článků z Wikipedie, např. článek typu Baťa a Adidas. Tato firma je podle mého v současné době docela žádaná, zvlášť u mladé generace, kteří se o této firmě chtějí dozvědět více, tudíž jsem založila tento článek, protože to široko daleko ještě nikdo neudělal. Dala jsem si s tím docela hodně práce a proto bych ocenila obnovu článku. Děkuji za pochopení. -- Tento nepodepsaný komentář přidala uživatelka Barbra Curia (diskusepříspěvky)

Dobrý den, zdravím vás, za prvé v diskusích se obvykle podpisujeme, což činíme tak, že na konec našeho příspěvku přidáme ~~~~. Ale teď již k jádru věci, pokud porovnáme váš článek, ve stavu jaký byl v době smazání se článkem, který uvádíte – např. Baťa, je to opravdu velký rozdíl, ať již z hlediska významnosti či encyklopedického stylu. Doporučuji vám prostudovat si Wikipedie:Významnost a Wikipedie:Ověřitelnost. Pokud váš článek obsahoval alespoň 3/4 toho co je v těchto odkazech napsáno, budiž článek vám obnovím. Jestli ne, bylo by zbytečné tento článek zakládat znovu či obnovovat, poněvač by byl jiným wikipedistou zase „zneškodněn“. Pokud pominu to, že váš článek byl nevýznamný, byl na tom také velice špatně z hlediska Wikipedie:Vzhled a styl. Takže doporučuji prostudovat a poté se mně nebojte ozvat, neukousnu vás :) Zdraví ♥ K123456 27. 6. 2011, 16:10 (UTC)

Hlasování o logu[editovat zdroj]

Wikipedie:Pod lípou#Hlasování Slaigo 29. 6. 2011, 20:30 (UTC)

dotaz (ocenění)[editovat zdroj]

Ahoj, chtěl bych se zeptat na věc ohledně vyznamenaní za věrnost wikipedii. Blíží se má edice s pořadovým číslem 1000, která by měla proběhnout během dneška či zítřka a chtěl bych vědět, jestli toto ocenění dostanu od někoho přiděleno nebo si jej na stránku můžu vložit sám. Před rokem jsem dostal ocenění "Nováček", ale už si nepamatuji, jak to tehdy probíhalo. Děkuji za odpověď.--MarkusAtomus 3. 7. 2011, 17:04 (UTC)

Ahoj, toto ocenění si klidně můžeš udělit sám, teda pokud ti ho někdo nedá :) Zdraví ♥ K123456 3. 7. 2011, 17:27 (UTC)
Děkuji za info. S přáním pěkného zbytku dne--MarkusAtomus 3. 7. 2011, 17:30 (UTC)

Vysvětlení[editovat zdroj]

Dobrý den, omlouvám se za ty in flames, album sounds of a playground fading, ale bylo to takové nedorozumění. Nejsem žádný pirát, co by chtěl ničit stránky (práci jiných), jen jsem si nepamatoval zda jsem to tam včera nedal sám ty poslední kategorie, a nelíbilo se mi to tam .. :D .. Takže ještě jednou omluva. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 193.179.141.147 (diskuse)

Dobrý den, chápu vás a vaši omluvu přijmám :) Začátečníci často dělají hodně chyb, to je obvyklé. Až si tady zvyknete budete tvořit články jako na běžícím pásu. Takže přeji hodně pěkných článků a pěkné prázdniny ♥ K123456 5. 7. 2011, 09:14 (UTC)

Mazání copyvií[editovat zdroj]

Ahoj, jediný případ, kdy se copyvio neodstraňuje, je tehdy, když je na diskusní stránce článku potvrzení OTRS (jako zde). Jinak je třeba copyvio vždycky smazat (i z historie). Třeba tady jsi ho vůbec neodstranila, což je určitě špatně. Takhle zůstane text porušující autorská práva přístupný v historii a nic se nevyřešilo. V článku Okrouhlá teď smažu vadné revize z historie, koukni se, jak to má vypadat:)--Jieκeren 6. 7. 2011, 11:56 (UTC)

Děkuji za upozornění, příště si dám pozor. Zdraví ♥ K123456 6. 7. 2011, 11:57 (UTC)

Upozornění od CoolKoon[editovat zdroj]

malo by to byt bud "Nihil sine amorem", alebo "Sine amorem, nihil sum (alebo est vita)." ja viem, ze aj zdroj to uvadza tak, ako to mas ty, ale je to zle :P Mimochodom ja som ten "podivka" z IRC, ktoreho si prosikala o preklad tvojho oblubeneho clanku do anglictiny ;) Wikipedista:CoolKoon

Díky za upozornění, ale nechám to takle, i když tam je chybka ;) Jinak tě zdravím a konečně znám tvůj nick. Jinak jsem si dovolila přesunout tuto poznámku z mé stránky na mou diskusi. Zdraví ♥ K123456  9. 7. 2011, 15:09 (UTC)
Ale neni zac, len som si vsimol, ze ta latincina je tam nejaka divna :P Mne ani velmi nevadi, ze si presunula moju poznamku do diskusie, ale aj preto som to dal na miesto citatu okomentovane (medzi <!-- a --> sa davaju commenty v HTML), lebo som to myslel ako akusi poznamku do zatvorky. Kedze som si to myslel v dobrom (preto som zariadil, aby to bolo neviditelne), nechapem paranoiu z tvojej strany, ktora sa prejavila uzavretim dotycnej stranky. Ale co uz. Ale zaujimave, ze "~~~~" tam ako keby nefungovalo..... -- CoolKoon 9. 7. 2011, 16:03 (UTC)

Vstup do Wikimedia ČR[editovat zdroj]

Ahoj kolegyně. Jako jednu z aktivnějších wikipedistek bych tě rád oslovil ohledně vstupu do Wikimedia ČR. :) Jsme právní formou občanské sdružení, je nás mírně přes 30 členů (v drtivé většině případů také zkušenějších a snad i aktivních) wikipedistů. Snažíme se o propagaci a pomoci svobodné tvorbě v naší zemi, ale samozřejmě jsme srdcem hlavně wikipedisté, takže se zaměřujeme hlavně na propagací české verze této encyklopedie. Nechci tě zdržovat podrobnostmi, jistě jsi naší existenci (minimálně v jak se zdá kontroverzní záležitosti Cen za rozvoj) zaregistrovala. Přiznám se, že bych tě rád poznal jako naší novou členku. Čím více nás bude, tím lépe. Jestli nemáš zájem, neurazím se. Pokud by tě zajímalo víc informací, neboj se si o ně napsat (třeba mně ;)). Měj pěkný den. --Krvesaj 10. 7. 2011, 13:47 (UTC)

Ahoj, zdravím tě. Ano, zaregistrovala jsem vás :) Bohužel moc nevím, co takové členství obnáší. Propagaci wiki je pro mě stálá záležitost, kterou v docela dobré míře provádím již teď. Jinak jsem student, teda studentka, která nemá moc peněz, natož řidičák. Takže nějaké přesuny na nějaké akce jsou pro mě pasé. Jak říkám, potřebuji přesně napsat, čemu se členové věnují a co je třeba k tomu, aby jsem se stala členkou. S pozdravem ♥ K123456  10. 7. 2011, 17:05 (UTC)
Ahoj. Vrátil jsem se teď z Chorvatska, kde jsem byl fotit Plitvická jezera. Seznámil jsem se tam s nějakým pánem z Jičína, který fotil na profesionální úrovni a lákal ho, ať některé fotky (obecně, nejen z tohoto výletu) sdílí na Commons. Žena se za mě v tu chvíli asi styděla, že "zase a pořád" otravuju své okolí s Wikipedií :)) Chci tím říct, že máš pravdu. Není potřeba být členem nějakého sdružení. Sám jsem s přihláškou váhal více než půl roku. Ale pak jsem si přečetl o členství a dokopal jsem se k tomu, že jsem se upsal. Dostal jsem heslo ke stránkám sdružení, které fungují na principu wiki. To znamená, že spolu o věcech diskutujeme živě z pohodlí svých domovů, aniž se musíme scházet na nějaké formální schůzky. Ale i ty samozřejmě existují (např. valné hromady). Máme "radu" několika lidí (nyní 4), kteří se pak scházejí pravidelně a svými návrhy a hlasováním určují směr, jak budeme pracovat dále. Velkou výhodou je (jak jsem psal výše) neustálý kontakt formou emailových listů a diskusí na stránkách sdružení. Nevýhodou jsou samozřejmě názorové rozpory, které se mezi některými z nás projevují, ale to je stejné i v běžném životě. :) Je nás 34 členů, ale ne všichni jsou aktivní. Proto se pokoušíme individuálně oslovovat wikipedistky a wikipedistky, aby nás byla větší "síla". :) Tvůj mladší věk rozhodně není ničím, co by tě mělo diskriminovat. Připomínám, že velkou výhodou je možnost diskutovat z pohodlí domova a nemuset nikam pravidelně jezdit. :) Budu moc rád, když o mých slovech aspoň chvíli popřemýšlíš. Klidně se zeptej na cokoliv, co by tě ještě zajímalo. Pokud by to mělo být již hodně konkrétní, použij prosím spíše email, který mám na své uživatelské stránce. Měj pěkný den. :) --Krvesaj 10. 7. 2011, 17:59 (UTC)
Zdravím, děkuji za rychlou odpověď. O členství budu přemýšlet, ale nebudu raději dopředu nic slibovat. Nejsem totiž moc společenský člověk. Tudíž mě to moc neláká :) Ale možná v budoucnu změním názor. Jak říkám, ještě přemýšlím. Jen mě trochu zarazil příspěvek, ale to by nebyl samozřejmě takový problém, větší je prokázání totožnosti. Alespoň pro mě ... Neboj, jsem ta za kterou se tady vydávám, ale na internetu jsem se svojí identitou maximalně opatrná. Takže si to promyslím a když tak se ti ozvu na e-mail, ať již s konečným rozhodnutím, nebo z dalšími otázkami. Pěkný zbytek neděle přeje ♥ K123456  10. 7. 2011, 18:19 (UTC)

Karel Janský[editovat zdroj]

Ahoj. Protože se zabýváš MdB a jsi nějak evidentně v kontaktu s Jefem Kratochvilem, chtěl jsem se zeptat, jestli by se nenašla nějaká fotka pro Karla Janského... --Harold 10. 7. 2011, 19:46 (UTC)

Ahoj, omlouvám se za trochu pozdější odpověď. Ano, myslím, že by se nějaká fotka našla. Jef mi dal povolení na fotky z inscenací a pan Jánský myslím v MdB někde hrál :) Takže ano, v nejbližší době ji nahraji a vložím do článku, myslím, že to dneska nestihnu, ale možná zítra. Pěkný začátek nového pracovního týdne přeje ♥ K123456  11. 7. 2011, 06:53 (UTC)

V pohodě, nespěchá. Díky moc. --Harold 11. 7. 2011, 09:44 (UTC)

VyřešenoVyřešeno  Tak, již vloženo. Doufám, že se fotka líbí. Myslím, že to byla skvělá role. Vidíš, byla jsem na Dolly v říjnu 2010 a ani jsem si neuvědomila, že již tohoto skvělého herce vidím naposledy v životě. Zdraví ♥ K123456  11. 7. 2011, 17:21 (UTC)

zdravím, chtěl bych se zeptat, proč jste smazala stránku methen? bylo tam pouze napsáno, že methen nemůže existovat, je to nemožné, proč na to potřebuji zdroje? každý chemik to potvrdí. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Ondřej Groborz (diskusepříspěvky)

Dobrý den, váš článek jsem sice smazala já, ale o smazání rozhodlo více wikipedistů, kromě jiného také Wikipedista:MiroslavJosef. I když já jsem tam chtěla nechat šablonu významnosti, rozhodla jsem se ho raději smazat. Pokud zadáte název článku do vyhledávače google nezobrazí se ani jeden odkaz, tudíž tento článek byl nevýznamný. Pročtěte si prosím Wikipedie:Významnost. Jak by jste doložil zdroje k tomuto článku, když tato látka ani neexistuje? Jinak se můžete ještě zeptat pana Miroslava, který článek označil touto šablonou na smazání {{smazat|neexistující entita}}. Doufám, že máte alespoň trochu jasno. Zdraví ♥ K123456  15. 7. 2011, 08:44 (UTC)

Vysvětlení copyvia u muzikálu Kat Mydlář[editovat zdroj]

Jestli obtěžuji zbytečně, tak se omlouvám, jen bych chtěl vysvětlit, proč jsem článku přidělil šablonu copyvio, neboť to asi nebylo pochopeno. V článku bylo předtím použito odstavce z propagačního serveru, vloženého metodou kopírovat-vložit bez nějakých úprav. Potom, co jsem anonymního uživatele upozornil a vrátil její odstranění, to uživatel pochopil a zmíněný odstavec smazal (a odstranil šablonu). Žádné porušení knižních práv jsem nehledal, jednalo se čistě o tuto úpravu.

Nevím, jestli jsem šablonu použil správně (vložil jsem ji prvně), žádné licenční ujednání o autorských právech jsem na tom serveru nenašel, možná, že z propagačních stránek se může volně do wikipedie kopírovat (a proto jste ve shrnutí zmínila, že jste copyvio nenalezla) ... netuším. Budu moc rád, když mne poučíte, jsem z toho trochu zmätený. --Beregund 18. 7. 2011, 09:00 (UTC)

Dobrý den, ano, potom, co jsem si prostudovala historii, ano bylo to copyvio a vrátím to na vaší verzi. Chyba je na mé straně a já se omlouvám. Je to okopírovaný text a já jsem byla nepozorná. Zdraví ♥ K123456  18. 7. 2011, 09:10 (UTC)
Díky za pochopení. Ale prosím nevracejte to, ten anonym už se toho odstavce vzdal, myslím, že je zbytečné jej tím popouzet. Šablona UU tam vyloženě patří. --Beregund 18. 7. 2011, 09:12 (UTC)
OK, dobře, děkuji za zdárné řešení. S pozdravem ♥ K123456  18. 7. 2011, 17:16 (UTC)

Kockelscheuer[editovat zdroj]

Zdravím, prosím o vysvětlení smazání redirectu: 14. 7. 2011, 08:23 K123456 (diskuse | příspěvky) maže „Kockelscheuer“ ‎ (Důvod: Kruh) Mircea 18. 7. 2011, 10:16 (UTC)

Dobrý den, taktéž zdravím. Tento článek jsem smazala neb byl označen šablonou na smazání od Fafrina. Tím kruhem bylo nejspíše myšleno to, že odkazoval na sám sebe. Doufám, že je moje vysvětlení dostačující. S pozdravem ♥ K123456  18. 7. 2011, 17:15 (UTC)
dík za vysvětlení, byl to můj překlep v tom redirectu, koukám že už to dal Gumruch do pořádku :o) Mircea 19. 7. 2011, 08:22 (UTC)
Děkuji vám za ochotu při řešení a jsem ráda, že se to vysvětlilo. Pěkné úterý ♥ K123456  19. 7. 2011, 08:56 (UTC)

Billy the Kid[editovat zdroj]

Dobrý den, prosím o zlegalizování čl. Billy the Kid, děkuji. --Svajcr 20. 7. 2011, 20:13 (UTC)

Vidím, že jste se ho ujal. Jinak jaké „zlegalizování“ máte na mysli? ♥ K123456  21. 7. 2011, 07:23 (UTC)
Ahoj, kolega měl na mysli skrytí závadných revizí. Provedl jsem. --Kacir 21. 7. 2011, 08:14 (UTC)
Jo toto :) tak to mi jaksi nedolezlo do hlavy. Zdraví ♥ K123456  21. 7. 2011, 08:15 (UTC)

Ověření zdrojů článek: Police Symphony Orchestra[editovat zdroj]

Dobrý den, nevím, co máte přesně na mysli tím ověřit zdroje... Poraˇdte mi prosím, co konkrétně chcete vědět... - Chcete vidět nějaká videa či nějaké fotky? Pokud vám jde o informace ohledně založení, tak něco je na našich stránkách www.policesymphonyorchestra.cz Další mě nic nenapadá...

Poraďte prosím, co přesně mám "odzdrojovat" aby to vyhovovalo pravidlům Wikipedie.

Děkuji moc.

Ch. S. 1. Trumpetista orchestru "Police Symphony Orchestra" -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Stradivarius (diskuse)

Dobrý den, tím ověřit zdroje je myšleno, že máte poskytnou informaci o tom odkud jste text čerpal. Mám silné podezření, že je text odněkud doslovně opsán, což by nebylo dobré viz. Wikipedie:Autorská práva. Až mi tuto informaci poskytnete a tím zaručíte, že neporušujete autorská práva, mohu šablonu odstranit. Jinak článek potřebuje stejně ještě další úpravy viz. Wikipedie:Vzhled a styl. Jen ještě jedno upozornění, v diskusích se podepisujeme tím, že na konec vašeho příspěvku vložíte ~~~~. S pozdravem ♥ K123456  21. 7. 2011, 07:28 (UTC)

Hudební portál[editovat zdroj]

Ahoj. Vím, že jsi již dříve koukala na Portál:Hudba, myslím, že jsi i nominovala nějaký článek (a následně pro nějaký hlasovala), našla by sis teď znovu čas a koukla tam? Nominace je na stránce Portál:Hudba/Článek/Nominace a (teď neaktuální) hlasování zde Portál:Hudba/Článek/Hlasování. On tam nikdo moc nekouká, nominovali jsme jen dva (Mates 245 a já). S pozdravem Marek Koudelka (příspěvky / diskuse) 6. 8. 2011, 19:51 (UTC)

Zdravím, pokusím se na to myslet každý měsíc, doufám, že nezapomenu. Jinak jsem nominovala článek na září a až bude hlasování, tak se určitě zúčastním. S pozdravem ♥ K123456  7. 8. 2011, 09:01 (UTC)

Ahoj. Můžeš se prosím podívat na tuto stránku, jestli splňuje pravidla pro změnu na pahýl? A ještě prosím o přidání překladu z anglické wikipedie, mně to tam nějak nechtělo fungovat. --Freibo 17. 8. 2011, 20:40 (UTC)

Tak subpahýl už zrušil Senimo. --Freibo 17. 8. 2011, 21:02 (UTC)
Tak to jsem ráda, že se to vyřešilo zdárně i bez mé účasti. Zdraví ♥ K123456  18. 8. 2011, 05:35 (UTC)

Zdravím kolegyně, mám na tebe jednu prosbu. Nevím jestli "za to můžeš ty" nebo někdo jiný, nicméně ty jsi měla poslední editaci, proto se obracím na tebe. Jedná se mi o tvoji editaci, kdy jsi pouze vložila kategorie. Neudělala jsi nic špatného, ale spíše by mě zajímalo zda jsi ho pak označila jako ověřeného. Na ten článek jsem narazil pouze náhodou (protože už byl označen za prověřeného, tedy jsem ho teoreticky nemusel kontrolovat), avšak chyběl mu iw, zdroj a nejlépe ještě infobox. Vše jsem již doplnil, avšak jde mi hlavně o to, že (a to si nejsem jist jestli si udělala nebo ne, jestli ne, pak se omlouvám a ber tuto zprávu jako off topic) neoznačuj článek za ověřený, pokud si nejsi jistá nebo pokud nezkontroluješ základní prvky, které by neměly chybět. Díky za pochopení. Přeji příjemný zbytek dne. --Draffix 19. 8. 2011, 14:51 (UTC)

Ahoj, zdravím. Ano, byla jsem to já. Přidala jsem kategorie a poté jsem označila článek za prověřený. Takže se omlouvám, že jsem přehlédla, že tam nejsou iw. Článek vypadal po estetické stránce velice pěkně a to mě zřejmě mylně přesvědčilo. Díky za upozornění, budu si dávat větší pozor. Zdraví ♥ K123456  20. 8. 2011, 09:10 (UTC)
Pardon, že se vměšuji, ale chtěl bych upozornit na toto. Dle mého z toho vyplývá, že stačí při „odžlutění“ zkontrolovat, zda článek neporušuje autorská práva, není subpahýlem a nejsou v něm úmyslně vloženy lživé informace (samozřejmě, že jakákoliv další kontrola navíc je lepší).--Zdenekk2 20. 8. 2011, 10:38 (UTC)
Ano další kontrola navíc je lepší, jenže jak já poznám že prověřenému článku chybí některé další věci, když už není "žlutý"? Jen jsem chtěl upozornit, nebyla to žádná stížnost. Myslím že to trochu napomáhá jednotné wiki, která má vše co má mít, tedy včetně kategorií (když nevím tak dám šablonu kategorizovat) a interwiki (+ ještě nejlépe infobox). A k té Vaší citaci, ano, je to tak, ale kolegyně je správkyně a musí dodržovat nějaký základní styl (a pravidla), který když přehlédne, musí jiný správce doplnit (narozdíl tedy od automatického strážce bez práv), ulehčuje tak ostatním práci stejně jako my se snažíme usnadňovat práci ji. --Draffix 20. 8. 2011, 13:31 (UTC)

Odložené smazání[editovat zdroj]

Díky za Vaši píli s hlídáním posledních změn a vítáním nováčků. Lidi jako Vy dělají atmosféru Wikipedie příjemnější a vřelejší.

Chtěl bych se zeptat, proč jste vložila šablonu {{Urgentně upravit}} do článku Bažant stříbrný. V okamžiku vložení šablony vypadal takto, čili velmi mizerný článek, ale nezdá se mně tak strašný, aby opravňoval použití této šablony. Podle dokumentace této šablony článek musí být "z hlediska nezasvěceného čtenáře Wikipedie zcela nečitelný" a musí jít "jen o nesouvislou směs informací" - např. "seznam skladeb bez dalšího komentáře o albu ....".

Pokud se články v tak žalostném stavu, jako byl Bažant stříbrný, mají mazat pomocí UU, tak by to chtělo přinejmenším upravit ty instrukce v popisu šablony, aby to dovolovaly.

Není to první případ, podobnou věc jste kdysi udělala např. u článku Nekonečná kombinatorika, označila jste jej jako subpahýl, i když podle definice subpahýlu šlo dost jasně o pahýl - a navíc užitečný.

Myslím, že je škoda mazat články, které mají potenciál k rozšíření. A pokud je autorem nováček, řekl bych, že taková věc ho může dost vyděsit a odradit.

Takže bych se přimlouval za opatrnější používání šablon pro rychlé smazání. Trochu váhám, jestli to vidím správně, takže si rád poslechnu názor třetí strany, jestli mám pravdu. --Pavel Jelínek diskuse příspěvky 10. 9. 2011, 08:13 (UTC)

Dobrý den Pavle. Tento článek, ve stavu v jakém se nacházel, mi opravdu připadal vhodný na šablonu UU. Přišel mi, jako by šlo o výpisek nějakého středoškoláka, nemluvě o tom, že autor článku má na své diskusi přilepených snad pět upozornění, které se týkají článků o bažantech (většinou copyvia). Článek jsem zkontrolovala pomocí vyhledávače, ten mi copyvio nepotvrdil. Neměla jsem čas ani náladu tento článek upravovat, aby vyhovoval standartnímu vzhledu wikipedie a šablona {{Upravit}} mi nepřišla úplně nevhodná. Poněvadž kdybych ji tam umístila článek by zapadl a nikdo by se mu třeba nevěnoval, neříkam, že by se to stalo určitě. Ale kdyby ho nějaký čtenář wikipedie uviděl v tom mizerném stavu, nebylo by to moc dobré. Ano, určitě máte pravdu, že se někdy zmílím v šabloně, ale to bude tím, že mám zřejmě jiný žebříčrk hodnot, tj. že dávam přednost kvalitě a ne kvantitě. Avšak přesto děkuji za upozornění, zkusím si dávat větší pozor. Nováčka samozřejmě může taková šablona vyděsit, ale pokud se jedná o nováčka, který chrlí nespočet takových článků, tak je to podle mého názoru vhodné. S pozdravem ♥ K123456  10. 9. 2011, 11:25 (UTC)

Díky za vysvětlení. Já si myslím, že pokud čtenář najde takhle mizerný článek, ale je nad ním "upravit", tak reputace Wikipedie v jeho očích neklesne (jako by klesla, kdyby tam šablona "upravit" nebyla).

Nicméně plně souhlasím, že neschopnost uživatele vzít si z předchozích šablon poučení je vhodné zohlednit, takže proto beru námitku zpět. Bylo to asi dobré řešení.--Pavel Jelínek diskuse příspěvky 10. 9. 2011, 12:50 (UTC)

Děkuji vám za to, že jste to se mnou projednal a hlavně za to, že jste měl příjemný tón řeči (spíš by se hodilo tón psaní), který jen tak někdo nemá. Přeji vám pěkný zbytek víkendu a pohodový vstup do dalšího pracovního týdnu ♥ K123456  10. 9. 2011, 16:22 (UTC)

206.41.87.210[editovat zdroj]

Ahoj, IP adresy se blokují maximálně na měsíc, pouze open proxy lze zablokovat natrvalo, viz WP:Blokování. Tohle byl navíc ojedinělý případ vandalismu, takže stačil jen krátký blok. Adresu proto odblokuju, už needituje dost dlouho.--Jieκeren 10. 9. 2011, 12:02 (UTC)

OK, díky za upozornění. ♥ K123456  10. 9. 2011, 12:06 (UTC)

Prosím o radu[editovat zdroj]

Dobry den K123456, smazal jste mnou vytvorenou stranku o epojisteni.cz Duvody smazani chapu. Rad bych vsak clanek o ePojisteni presto na wikipedii mel. mohu se zeptat, jaka podoba by pro Vas byla prijatelna? mohu odstranit vsechny odkazy. mohu text upravit tak, aby nepusobil reklamne..atd. moc diky za odpoved!

mmj. zalohuje se nekde smazana stranka, abych z ni mohl popripade cerpat, prece jenom to byla spousta prace.... :(

jeste jednou diky, preji Vam pekne dny, Jan Unger -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 90.182.157.178 (diskuse)

Dobrý den pane Ungere, vámi vytvoření článek byl Propagační článek. Takže pokud byste opravdu na wikipedii článek chtěl, musí splňovat tyto kritérie:
  • Nezaujatý úhel pohledu
  • Encyklopedická významnost
  • Ověřitelnost
  • Encyklopedický styl
Viz. propagační článek. Tento článek i ty body doporučuji bedlivě pročíst. Poté se můžete pustit do článku. Jak má článek vypadat je zde: Wikipedie:Vzhled a styl. Musí být psán co nejjednodušším stylem, žádné odkazy, reklama či propagace nějaké věci nebo nedej bože sebe! Články o internetových stránkách tu také máme, můžete se inspirovat např. zde Seznam.cz. K těm datům, ano zálohujeme je. Bylo by ale dobré, aby jste si založil vlastní učet viz. Nápověda:Jak se přihlásit. Pak mi dáte vědět na diskusi již pod vaším nickem a já vám poté poskytnu smazaná data tak, že vám je zkopíruji na vaše pískoviště, tj. místo, kde si můžete připravovat vaše články a kde vám je nikdo mazat nebude. Mimo jiné v diskusích se podepisujeme. Takže dejde vědět, snad jsem vám pomohla. Zdraví ♥ K123456  3. 10. 2011, 15:00 (UTC)

Návrh na hlavní stranu[editovat zdroj]

Dobrý den, chci jen upozornit, že Vámi podaný návrh má jeden formální nedostatek, který by mohl některé hlasující znechutit, a sice odkaz na neexistující kategorii. Doporučuji do zahájení hlasování opravit a vycházet při tom ze základních kategorií (byly nedávno změněny). Petr Karel 14. 10. 2011, 13:50 (UTC)

Josef Suk mladší.[editovat zdroj]

Dobrý den. Dal jsem na stránku "Josef Suk mladší" barevnou fotografii, kterou jsem stáhl z internetu. Je tam na to odkaz. Nevím ale jakou mám dát licenci. Nerozumím tomu.Přišla mi výstraha, že jestli licenci do týdne nenapíšu, fotka bude smazána. Mohl by jste mi, prosím, poradit? Děkuji. -- Tento nepodepsaný komentář přidal uživatel Levapk (diskuse)

Zdravím vás. Bohužel na wikipedii nemůžeme mít jen tak nějaké fotky stažené s internetu. Buď musíte být autorem fotky nebo musíte mít povolení od autora. Takhle to na wikipedii chodí a já s tím nic neudělám. Vaše fotka bude nejspíše smazána. Pokud byste ji i přes to chtěl na wikipedii, musíte kontaktovat autora a napsat mu. Potřebujeme povolení. S pozdravem ♥ K123456  28. 10. 2011, 06:19 (UTC)
PS: Mimochodem: jsem žena :-) Takže mohla byste mi poradit…

94.113.49.149[editovat zdroj]

Si přečtí tohle, refaktorizováno: Narodila se v zámožné rodině T. J. Taylora a jeho ženy Minnie. Přezdívku „Lady Bird“ (podle jiných zdrojů „Lady Boy“) dostala od své chůvy (její matka zemřela, když Lady Bird bylo 5 let), protože do pozdější operace měla kromě ženských pohlavních orgánů i mužský penis. Tento původ přezdívky vyzradila až v roce 2005, dva roky před svou smrtí. --94.113.49.149 29. 10. 2011, 11:39 (UTC)

Tak za prvné, vyprošuji si, aby mě někdo nazýval „blbkou“. Vaše nepřiměřená reakce a používání sprostých slov jsou značně nevhodné. Samozřejmě číst umím. Když se vám něco v článku nezdá, diskutujte o tom na diskusní stránce článku [1]. Někdo, nevím, kdo tam tu informaci vložil, to se dá dohledat v historii článku. Nemůsíte tuto informaci vkládat sem [2]. Až tohle budete číst, jestli budete, zřejmě budete zablokován. Poučte se z toho. Zdravím ♥ K123456  29. 10. 2011, 11:44 (UTC)

Trochu zmírnit, prosím[editovat zdroj]

Tím, že budeš/budete zvát někoho nevychovaným cholerikem se diskuse s ním méně konfliktní nestane. Urážet se nemají ani vandalové, natož pak sprostě mluvící nováčci jednající v dobré víře nás upozornit na závažnou chybu v článku, která tam byla řadu měsíců. --Dezidor 30. 10. 2011, 16:10 (UTC)

Promiň, omlouvám se. Byla jsem z toho trochu rozhozená a jednala jsem v afektu. Příště se to nestane. Ale uznej, že to byl nevychovaný člověk. Jednal v dobré víře, to se ocenit musí, ale mohl se trochu krotit. Zdravím ♥ K123456  30. 10. 2011, 17:45 (UTC)
Lidsky to naprosto chápu, zrovna nedávno jsem měl taky chuť napsat jednomu POV editorovi, který tu kdysi prohlásil něco ve stylu "články o lidech, které osobně nenávidím, tu nemohou být psány nezaujatě jako ty ostatní" a nyní se tím v praxi řídí, napsat něco daleko ostřejšího než zmínku o nevychovanosti. --Dezidor 31. 10. 2011, 08:41 (UTC)

Nová kategorie Čeští tuneláři[editovat zdroj]

Přeji pěkný večer. Objevil jsem novou kategorii, nechce se mi rozjíždět diskuzi Pod Lípou, ani zakládat AfD a na Rychlé smazání to není. Protože jste správce, co si o tom myslíte? fext 10. 11. 2011, 18:52 (UTC)

Smazal jsem jako experiment. --Harold 10. 11. 2011, 18:58 (UTC)
OK, díky. Se šablonou Rychlé mazání jsem si nebyl jistý. fext 10. 11. 2011, 18:59 (UTC)
PS:+ omluva K123456 za „zneužití“ diskuzního prostoru... :-) fext 10. 11. 2011, 19:02 (UTC)
To je dobré, nemusíte se mi omlouvat. Jsem ráda, že se to zdárně vyřešilo. Zdraví ♥ K123456  11. 11. 2011, 05:20 (UTC)

Oprava článků[editovat zdroj]

Dobrý den, na základě vašeho upozornění jsem upravil články stop loss a take profit, pokud vás ještě napadne nějaký způsob, jak články vylepšit, rád to udělám. S pozdravem a přáním hezkého dne,

Rudolf Kalkus Juntik 15. 11. 2011, 11:02 (UTC)

Dobrý den, zdravím vás. Ano, články jste upravil, už to nejsou extrémně krátké články – subpahýly. Ovšem u nás na wikipedii máme pro články takové pravidla, jak mají vypadat. Je to zde: Wikipedie:Vzhled a styl. Jinak se můžete kouknout na nějaké články, když kliknete na náhodný článek. Zde jsou příklad článku: Béla Lugosi. Pokusím se s vašimi články něco udělat, ale nevím, kdy se k tomu dostanu. S pozdravem ♥ K123456  15. 11. 2011, 17:38 (UTC)
Výše uvedená diskuse je uchovávána jako archiv diskuse wikipedistky K123456. Laskavě ji neměňte. Na této stránce by už neměly být prováděny žádné editace.