Diskuse:Slavonice

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Znak pánů z Hradce je zlatá pětilistá růže na modrém poli, nikoli stříbrná na červeném. To je znak pánů z Landštejna.-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 78.102.201.204 (diskuse)

Máte pravdu, díky za upozornění, už jsem to opravil. Jinak editujte s odvahou! --Harold 7. 3. 2009, 21:54 (UTC)

opravdu Morava???[editovat zdroj]

"Slavonice jsou město na jihozápadě Moravy, v okrese Jindřichův Hradec, ve východní části Jihočeského kraje..." Netuším, jak je to s hranicí Čech a Moravy, ale tahle charakteristika - byť asi rozumím, jak je to myšleno - mi přijde trochu krkolomná...Podle ní by se dalo v podstatě říct i to, že jižní Čechy jsou na Moravě :) -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) CheG (diskuse)

Milý CheG, současné kraje a jejich hranice mají s historickými zeměmi pramálo společného a je lhostejné, zda jejich název poukazuje na jeden z těchto celků. Současný Jihočeský kraj, Kraj Vysočina, Jihomoravský kraj a Pardubický kraj se rozkládají po obou stranách česko-moravské hranice, zatímco kraje Olomoucký a Moravskoslezský po obou stranách historické hranice Moravy a Slezska. magairlín 11. 4. 2011, 14:36 (UTC)

Slavonice jsou na Moravě, odjakživa. Jestli se to někomu nelíbí, tak by si měl pár věcí dostudovat, popř. nebýt natolik zapšklý.