Diskuse:Punk

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Vysací versus Visací zámek[editovat zdroj]

Visáči jsou s "i"...

Podle mě jsou Rancid ska-punk jen tacky detail

Mám za to, že kapela se opravdu jmenuje Vysací zámek i když zdroje se různí. Ale podle Googlu ale asi má pravdu Zanatic. P.S. Jinak bych to opravdu nenapsal. --Tlusťa 20:53, 23. 11. 2005 (UTC)

Já bych radši nejdřív ověřoval, až pak psal. :-) Zanatic (HonzaQ3) 20:56, 23. 11. 2005 (UTC)
Nevím, na to snad není potřeba ani Google, stačí se podívat na desky, ne? [1] --Mormegil 10:25, 24. 11. 2005 (UTC)

Visáči jsou s "i", o tom ani po tom :). Vrba 10:41, 24. 11. 2005 (UTC)

Máte všichni pravdu. Na svoji obhajobu musim říct, že sem určitě vyděl plakát s Y a třeba i na stránkách Českého rozhlasu je to tak psáno. Ale, jak už napsal Mormegil, rozhodující je obal a tam je I. Jo a už se příště nebudu nikomu posmívat za pravopis. --Tlusťa 11:00, 24. 11. 2005 (UTC)


Tedy, trochu mě v sekci "Punk a jeho podstata" zamrazilo při zmínce: "Odtud si ponechali těžké boty a vystupování proti modernizaci společnosti, touze po penězích a proti amorálním duševním hodnotám". Popravdě nějak to postrádá hlavu a patu: Punkáči přece nebyli žádní moralisti - ale víceméně se chtěli nějak bavit, měli nějaký svůj styl, apod. Zatím jsem to neodmazal hlavně proto, že mě to přijde tak uhozené, že jsem to ani nedokázal nijak přeformulovat. Ale v tomhle článku také ve hře jeden svůj původní hoax (i když to není formulované tak pitomě, aby se dalo tvrdit, že přímo lžu :-), tak raději nebudu moc útočit :-) Každopádně punk byl od samého začátku vlastně svého druhu mediální manipulace - tak proč v celé té hře nepokračovat. Každopádně "amorální duševní hodnoty" jsou takový blábol, že je dřív nebo později smažu - takže bacha na věc ... :-) --Xchaos 00:58, 21. 11. 2006 (UTC)

Pardon, ale zajímalo by kterej vocas psal tento článek, konkrétně tuto část: "Nesouhlasili však s jednou ideologickou myšlenkou hnutí skinheads, a to vyzdvihnout jenom část rasově evropsky orientovaných spoluobčanů. Punkeři nerozlišovali druh vyznání, národnost, místo původu, pracovní zařazení ani barvu kůže." -chtěl bych k tomu podotknout že hnutí skinheds(skins)vznikalo na základě antirasové orientace, dokazuje to např.spojeni s jamaiskými rude boys kteří bílí nejspíš nebyli!!Takže pozor na to když zaměňujete naciskins a skins!neonacističtí skins vzikli mnohem později.Je celkem ostuda když na sem přijde někdo kdo to trochu lip zná a čte takový sračky!-pak se mužem divit že když se řekne skin že si hned každy představí nacka!!!

Tenhle je článek je taková blbost, že to celé předělám! Dále považuji zde za nutné zmínit právě "rodokmen a vývoj skinheads" neboť skutečně jak předchozí přispěvvoatel tvrdí, je potřeba rozlišit skinheady a nacisty. Skniheads by bez Jamaské kultury ani nevznikly. Ale oblékání a styl se mazat z historie nemusel. Ohledně současného punku - Ekotopie a druhu oblékání i popisu stylu, bylo vše v pořádku.

Jak jinak, než jsem čekal, o punku na wikiepedii nikdy nic nebude. Neboť to z větší části vadí buď wikipedistům, ale tímto bych je chtěl zároveň upozornit, že jakoukoliv kravinu o punku, kdo sem napíše smažu, pokud mají tu stejnou snahu oni. Děkuji za pochopení.

194.213.41.2 10:27, 5. 1. 2007 (podpis doplnil --Postrach 08:32, 5. 1. 2007 (UTC))

Co se týče mazání - pokud je to špatně, přepište to tak, aby to bylo správně. Nemůžou tu ale zůstat věci, které porušují autorská práva, což byly věci zkopírované z [2]. Mohou zde být pouze příspěvky, jejichž autor se zveřejněním pod GFDL souhlasí. Vzhledem k tomu, že Vaše adresa odpovídá serveru ns.justice.cz, mohla by Vám být otázka autorského práva blízká. --Postrach 10:08, 5. 1. 2007 (UTC)


dnes jsem se náhodně přes nějaké odkazy dostal na tuto stránku a musím opravdu souhlasit s tím, že to co je zde napsáno je opravdu nesmysl, kdo sem chce něčím přispívat, měl by si nejprve ověřit své informace např. ve wikipedii o skinheads a o vzniku white power skins(boneheads), kterážto odnož se formovala až koncem sedmdesátých let a punk v té době již dávno existoval -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 88.101.51.245 (diskusebloky) 14:50, 26. 1. 2007 (CE(S)T)
Odstranil jsem v rámci zpřesňování hesla svojí tezi "Heslo No Future lze za určitých okolností považovat za zlidovělou verzi teorie bodu Omega, se kterou ve 20. století přišel jezuitský teolog Teillhard de Chardin" ... to byl jen takový odkaz na jednu kyberpunkovou sci-fi. --Xchaos 09:38, 6. 3. 2007 (UTC)

Stačí mít vzdelani na urovni nizsiho stupne zakladni skoly, aby clovek vedel, ze "Visací" se pise s mekym I. (jestli si nekdo mysli, ze si dali do nazvu umyslne chybu, tak se mejli - neni to jako Wanastovi vjecy)

Zpochybněna ověřitelnost ? :-)[editovat zdroj]

tak kdo co zpochybnil, přiznejte se... :-) --Xchaos 18:56, 10. 7. 2008 (UTC)

Hned ta první věta je IMHO naprostý nesmysl. Punk vznikl v USA a do Velké Británie (od roku 1707 znamená označení Anglie něco úplně jiného a podobné chyby by se tady vyskytovat neměly) ho přitáhl až Johny Rotten, když založil Pistole. Ač se záhy VB stala hlavní kolébkou punku, rozhodně tam punk nevznikl.

Punkáč x Punker ?[editovat zdroj]

Nevím, ale podle mě by v tom článku mělo být spisovnější punker než punkáč, co myslíte? --M.K.Caesar 20:02, 23. 12. 2008 (UTC)

proč je v helesch punk a punk rock škrtuný no future???