Assassin's Creed Odyssey

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Assassin's Creed Odyssey
Logo videohry
Logo videohry
Základní informace
VývojářUbisoft Quebec[pozn. 1]
VydavatelUbisoft
RežiséřiJonathan Dumont
Scott Phillips
ProducentMarc-Alexis Côté
DesignéřiJulien Galloudec
Jordane Thiboust
VýtvarníkThierry Dansereau
ScenáristéJonathan Dumont
Melissa MacCoubrey
Hugo Giard
SkladatelThe Flight
Herní sérieAssassin's Creed
EngineAnvilNext 2.0
PlatformyMicrosoft Windows
PlayStation 4
Xbox One
Nintendo Switch (pouze Japonsko)
Stadia
Datum vydáníMicrosoft Windows, PlayStation 4 a Xbox One
Nintendo Switch
  • 5. října 2018 JP
Stadia
19. listopadu 2019
Žánrakční hra na hrdiny
Herní módsingleplayer
KlasifikaceESRB 17 a více
Posloupnost
Assassin's Creed Origins Assassin's Creed Valhalla
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Assassin's Creed Odyssey je historická akční hra na hrdiny vydaná Ubisoftem, jedná se o jedenáctou hlavní hru série Assassin's Creed. Tento díl vyšel 5. října 2018 pro platformy Microsoft Windows, Playstation 4 a Xbox One. Děj se odehrává v období antiky v Řecku během peloponéské války.

Ke hraní si lze vybrat jednu ze dvou postav - Kassandru nebo Alexia, přičemž každý k událostem přistupuje trochu jinak. Obě hlavní postavy pocházejí ze Sparty. Rozhodnutí utváří svět díky více než 30 hodinám dialogů s výběrem odpovědí a vícero možným koncům hry.

Odsouzen/a na smrt svou rodinou se Kassandra/Alexios vydávají na úžasnou cestu ve válkou rozpolceném světě, vytvářeném lidmi i bohy, ve kterém se sráží hory s mořem. Hlavním nepřítelem je Kult Kosmos jehož cílem je pomocí války mezi Spartou a Athénami dostat se k moci. Na její/jeho cestě se z žoldáckého vyvrhela stane legendární řecký hrdina, který také odhalí tajemství své minulosti. Jedna dějová linka se taky odehrává v našem světě. Tato série také skoro nesouvisí s příběhy řádu assassinů. Děj se hry se odehrává mezi roky 431-422 př. n. l. Dokonce se v tomto díle vyskytují mytické bytosti jako např.kyklop.Můžete oslabovat stranu Sparty nebo naopak Athén, taky se tu potkáte se zajímavými postavy z historie Antického Řecka např. s Herodótem nebo Pythágorasem.Pokud s hlavní postavou provedete něco nekalého může na vás hra vypsat odměnu v kvůli které vás hledají ostatní žoldáci. Hlavní postava je potomkem krále Leonida, po kterém zdědí úlomek jeho kopí se kterým budete ve hře velmi často pracovat.

Season Pass[editovat | editovat zdroj]

Zahrnuje dvě velké příběhové linie (každá o třech epizodách), dvě samostatné hry a další drobný obsah.

  • Příběhová linie Legacy of the First Blade (Odkaz první čepele) - Seznámení se s úplně prvním assassinem, který používal skrytou čepel. Příběh pojednává o Řádu předků kteří se snaží o vyhubení tzv. poskvrněných.
  • Příběhová linie The Fate of Atlantis (Osud Atlantidy) - Zkoumání záhady slavného potopeného města, setkání s nadpřirozenými nestvůrami, odhalení tajemství První civilizace, která je zodpovědná za většinu technologicko-magických zázraků, které se v AC sérii vyskytují
  • Remastery Assassin's Creed III a Assassin's Creed III: Liberation
  • Nové příběhy, mise, postavy
  • Nové zbraně a zbroje - Dostupné i zdarma bez zakoupení Season Passu (při splnění určitých úkolů)

Poznámky[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]