Alpengarten Bad Aussee

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Alpengarten Bad Aussee je plocha o velikosti 12.000 m2[1] která je provozovaná jako placená atrakce. Místo se nachází v Bad Aussee, Štýrsku, v Rakousku. [2] Místo je označováno jako naučné přírodní muzeum - Naturerlebniszentrum Alpengarten Bad Aussee.

Zahrada je upravena jako přírodní centrum atraktivní pro celou rodinu. Na ploše je pěstováno 2000 různých druhů skalniček, trvalek a dřevin. Vysázeny jsou zde také rarity z celého světa. [1] Části zahrady jsou tematizovány a místo je rozděleno na různé oblasti. Je zde oblast věnovaná mokřadům, léčivým rostlinám, aromatickým bylinám, kapradinám, orchidejím, vodním rostlinám a skalničkám.[1] V zahradě jsou pěstovány hořce i protěže. Zahrada leží v nadmořské výšce 800 m n. m.[3]

Zahrada je upravena pro všechny věkové kategorie. Ekolog a přírodní pedagog provází skupinu, na výběr jsou čtyři tematické okruhy. Každá výprava má část sestávající z pozorování na místě při procházení trasy a části která je pozorováním při procházce nasbíraných mikroorganizmů pod mikroskopem.[4]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. a b c Naturerlebniszentrum Alpengarten Bad Aussee [online]. Mamilade Ausflugstipps [cit. 2014-08-01]. Dostupné online. (německy) 
  2. gardenvisit.com
  3. bergfex.at
  4. KÖBERL, Sieglinde. Naturerlebniszentrum Alpengarten Bad Aussee [online]. [cit. 2014-08-01]. Dostupné v archivu pořízeném dne 2014-08-08. (německy) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]