Alien Swarm

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Alien Swarm
VývojářValve Software
VydavatelValve Software
SkladatelMike Morasky
Herní sérieAlien Swarm
EngineSource engine
PlatformaWindows
Datum vydáníČervenec 2010
Žánrthird-person shooter
Herní módysingleplayer, multiplayer
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Alien Swarm je 3D akční videohra z pohledu 3. osoby. Hra je určena pro 4 hráče (minimálně 2). Ve hře máte za cíl plnit úkoly, zabíjet nestvůry, ničit vajíčka, odpálit bombu apod. Ve hře můžete jako bonus plnit úkoly a srovnávat se tak s dalšími hráči pomocí statistik v programu steam. Hra má obtížnosti: jednoduchá (easy), střední (normal), těžká (hard), šílená (insane) a brutální (brutal).

Hratelnost[editovat | editovat zdroj]

Alien Swarm je hra typu akční sci-fi střílečky. Ke splnění úkolů mohou hráči využívat 40 různých typů vybavení (zbraní, granátů, nábojů atd.). Hráči za splněné mise dostávají zkušenosti. Po získání určitého počtu zkušeností, dosahujete vyšších úrovní, což způsobuje, že si můžete brát další zbraně. Nejvyšší úroveň je 27. Po dosažení úrovně 27 máte dostupné všechno vybavení. Když máte úroveň 27, máte možnost si zkušenosti vyměnit za medaili. Medailí je celkem 6.

Děj[editovat | editovat zdroj]

V oficiální a jediné kampani nazvané "Jacob's Rest" musíte zachránit planetu, na kterou zaútočila invaze "swarmů" v prosinci 2052. Vojáci přijíždí na lodi jménem "The Bloodhound". Snaží se najít a zachránit žijící lidi, ale zjistí, že všichni jsou mrtví. Váš úkol je zabít všechny swarmy a zabránit jejich množení (zničením vajíček). Nakonec musíte nastavit bombu a odjet se svojí lodí.

Typy vojáků[editovat | editovat zdroj]

Ve hře máte možnost si pro každou misi zvolit typ vojáka, za kterého budete hrát. Každý voják má trochu odlišné schopnosti a možnosti s výběrem zbraní. Základní typy jsou 4 (technik, lékař, kapitán a expert na zbraně). Každý typ má 2 vojáky.

Důstojník
Základní výhoda kapitána je, že má přístup k brokovnici vindicator, což je jedna z nejsilnějších zbraní. Může používat speciální miny. Jeho nevýhoda je, že když trefí svého spoluhráče, tak mu ubere hodně života. Můžete hrát za kapitány Sarge a Jaegera.
Expert na zbraně
Expert na zbraně je nejsilnější typ postavy a je vhodný pro zabíjení většího množství swarmů, protože má už od první úrovně k dispozici autogun se kterým je sice pomalejší, ale o to víc škod působí. Na vyšší úrovni může získat ještě ničivější minigun.

Můžete hrát za experty Wildcat a Wolfe.

Lékař
Lékař je jediná postava, která může léčit ostatní postavy (i sebe) pomocí velké lékárničky. Na vyšší úrovni pomocí medigun. Je to hodně důležitá postava a musí být pečlivě chráněna. Můžete hrát za lékaře Faith a Bastille.
Technik
Technik je jediná postava, která deaktivuje dveře a hackuje počítače, bez něj se v některých misích nemusíte dostat dál. Může používat pušku se zaměřováním a s granáty. Můžete hrát za techniky Crash a Vegas.

Vývoj[editovat | editovat zdroj]

Alien Swarm byl představen v roce 2005, pod názvem Alien Swarm: Infested, jako mód originální hry Unreal Tournament 2004. V červenci 2010 vydal Steam novou verzi, samostatnou hru Alien Swarm.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Alien Swarm na anglické Wikipedii.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]