Ferris Bueller

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Ferris Bueller
Scooter (Ferris Bueller uprostřed)
Scooter (Ferris Bueller uprostřed)
Základní informace
Rodné jménoSören Bühler
Narození29. září 1971 (52 let)
Německo Freiburg im Breisgau, Bádensko-Württembersko, Německo
Žánryhouse, electro, rave
PovoláníDJ, producent
VydavateléSheffield Tunes, Nuturn
Příbuzná témataScooter
Webwww.ferris-music.de
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Ferris Bueller, vlastním jménem Sören Bühler, (* 29. září 1971, Freiburg im Breisgau, Bádensko-Württembersko, Německo) je německý DJ, producent a bývalý člen a spoluzakladatel skupiny Scooter.

V roce 1993 společně s H. P. Baxxterem a Ricken J. Jordanem založil skupinu Scooter. První singl, který se Scooter vydal byl Vallée De Larmes a první album ...And The Beat Goes On!. V roce 1998 opouští Scooter a vydáva se na sólovou dráhu. Poslední album na kterém se Scooter spolupracoval bylo Age Of Love a singl No Fate. Vydal 3 vlastní singly, ale neměly zvláště velký úspěch.

V květnu 2001 otevřel v Hannoveru vlastní studio a založil produkční skupinu Nuturn (společně s Kaiem Panschowem). V roce 2002 nahrál společně s dalším bývalým členem skupiny Scooter Axelem Coonem singl Don't Break My Heart v rámci projektu Fragrance. V roce 2001 se Ferris zabýval, jako producent vlastního studia Nuturn, zpracováním anglické verze hitu skupiny Scooter Nessaja, který získal zlato v Německu a dostal se do první desítky v hitparádách ve víc než 20 státech světa. Také na tom spolupracoval s Axelem Coonem. Momentálně Ferris spolu s vlastní společností pomáhá začínajícím německým hudebníkům.

Singly[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]