ŠKODA AUTO Volkswagen India Private Limited

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Skoda Volkswagen India
Logo
Logo
Základní údaje
Datum založení6. února 2007
Adresa sídlaPuné, Indie
Charakteristika firmy
Oblast činnostiautomobilový průmysl
Produktyautomobil
Mateřská společnostVolkswagen Group
MajitelŠkoda Auto (8,1 %)
Identifikátory
Oficiální webskoda-vw.co.in
LEI529900O9PU0658KRGN15
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Škoda AUTO Volkswagen India Private Limited je indická společnost, dceřiná firma německého automobilového koncernu Volkswagen Group. Vznikla v roce 2019 sloučením tří společností ze skupiny Volkswagen, keré do té doby v Indii působily - ŠKODA AUTO India Private Limited (SAIPL), Volkswagen India Private Limited (VWIPL) a Volkswagen Group Sales India Private Limited (NSC).[1] Zabývá se výrobou automobilů Volkswagen, Audi a Škoda přímo v Indii a jejich prodejem, stejně jako i prodejem vozů Porsche a Lamborghini.

Společnost disponuje dvěma výrobními závody. Továrna v Čakunu u města Puné má kapacitu 180 000 ročně, závod Aurangábád 60 000 kusů za rok.[2]

K únoru 2023 sestával výrobní program závodu Puné z modelů Škoda Kushaq, Škoda Slavia, Volkswagen Virtus a Volkswagen Taigun. Podíl součástí a komponentů vyráběných přímo v Indii je 95%.[3][4] Závod Aurangábád je zaměřen na kompletaci automobilů ze sestav dílů a skládacích sad dovážených z jiných závodů koncernu (tzv. CKD, SKD sety).

Fotogalerie[editovat | editovat zdroj]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Nová ŠKODA SLAVIA se představuje [online]. Stále silnější značka ŠKODA v Indii [cit. 2023-02-22]. Dostupné online. 
  2. Facts and figures [online]. ŠKODA AUTO Volkswagen India Private Limited [cit. 2023-02-25]. Dostupné online. (anglicky) 
  3. Volkswagen starts production of Taigun SUV, available for booking [online]. hindustantimes.com [cit. 2023-02-25]. Dostupné online. (anglicky) 
  4. Nová ŠKODA SLAVIA se představuje [online]. Škoda Auto [cit. 2023-02-22]. Dostupné online.