Wolfarian

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Wolfarian
Základní informace
PůvodČeskoČesko Česko
Žánrysymfonický metal a folk metal
Nástrojebicí, basová kytara, elektrická kytara, klávesy, flétny a housle
Aktivní roky2012 – dosud
WebOficiální stránky
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Wolfarian je brněnská kapela založená v roce 2012,[1] kombinující prvky symphonic metalu a folk metalu.[2]

V jejich hudbě jsou dva protichůdně znějící hlasy: mužský growl a ženský zpěv. Dále se v jejich hudbě objevují klávesy, flétny a housle.[2] Hojně využívanými prvky jsou změny tempa a tóniny. V textech se objevují témata oslavující historii, pohanskou mytologii, bitvy, lásku k přírodě a životu.[2]

Tvorba[editovat | editovat zdroj]

Wolfarian mají na účtě demo Homecoming (2013) a dvě alba – Far away in the north (2015) a Beyond the ninth wave (2019). [1] Obě alba doprovází booklet vytvořený ilustrátorkou Miou Povedou.[2]

Album Far away in the north je zaměřené zejména na vikingskou tematiku, skladby v něm tvoří chronologický příběh.[3] Beyond the ninth wave, které bylo natočeno po mnoha personálních změnách, je spíše lyrické a zaměřuje se na kritiku přístupu k přírodě a životu, přičemž se na něj dívá pohledem starých Keltů.[2] Nahrávání alba se účastnilo několik hostujících muzikantů, mimo jiné zpěvačka Malwina Szalega, flétnistka Lenka Jašková z kapely Emerald Shine a harfista Richmonde.[4] Obě alba sklidila pozitivní ohlasy u recenzentů.[5][6][3]

Současní členové [4][editovat | editovat zdroj]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. a b Wolfarian - Encyclopaedia Metallum: The Metal Archives. www.metal-archives.com [online]. [cit. 2020-08-03]. Dostupné online. 
  2. a b c d e WOLFARIAN – Pokud je možnost si zahrát pod otev... - FOBIAZINE metal/underground zine. www.fobiazine.net [online]. [cit. 2020-08-03]. Dostupné online. 
  3. a b WOLFARIAN – Beyond The Ninth Wave - FOBIAZINE metal/underground zine. www.fobiazine.net [online]. [cit. 2020-08-03]. Dostupné online. 
  4. a b Kapela. wolfarian.webnode.cz [online]. [cit. 2022-28-01]. Dostupné online. 
  5. ŽÁKOVÁ, Anna. Wolfarian na desce Beyond the Ninth Wave skáčou od stylu ke stylu. Výsledek je kupodivu pospolitý. www.musicweb.cz [online]. [cit. 2020-08-10]. Dostupné online. 
  6. Wolfarian - Far Away In The North. Obscuro.cz | Metalové novinky a obscurnosti [online]. 2016-01-27 [cit. 2020-08-07]. Dostupné online.