Diskuse s wikipedistou:Doktory/Archiv01

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Uvítání[editovat zdroj]

Nazdar. Lehce neformálně tě vítám v tuto pozdní hodinu. Zaujalo mne, jak poctivě (navíc nováček) vyplňuješ shrnutí editace. Někteří se to nenaučili ani po letech. Nevím včiléj kde je tu šablona Vítejte, tak tě vícu po Slovácku. Hodně dobrých článků pro wikipedii přeje --Ervinpospisil 00:02, 27. 9. 2007 (UTC)

Jinak z hlediska zákona je jedno, jestli je něco strana nebo hnutí, žádný rozdíl tam není. --Nolanus C E 16:21, 23. 11. 2007 (UTC)

Děkuji za přivítání. Myslím, že není na závadu dodržovat označení, které je oficiální.

Wikivyznamenání za věrnost wikipedii: Nováček[editovat zdroj]

„Nováček“

Pěkný večer: jsi „Nováček“, milý Doktory:-) Tak Ti přeji hodně dalších editovaných a vytvořených stránek a hlavně pohodu a dobrou náladu, která je na wikipedii nejdůležitější. Měj se pěkně, zdraví Tě --Podzemnik 19:12, 4. 1. 2008 (UTC)

Moc děkuju. Určitě budu dělat dál, i když mi to nejde tak rychle :-) (snad se to bude s rostoucími zkušenostmi zlepšovat). Sice Wiki nemůžu věnovat tolik času, kolik bych si přál (to asi nikdo tady :-)), ale to mě neodradí :-). Tak ještě jednou moc děkuju a přeju aby pohoda vydržela i Tobě! Přeju hezký víkend --Doktory 19:29, 4. 1. 2008 (UTC)

Copyvio ze tří částí[editovat zdroj]

Na nováčka excelentní práce :-)) Výborně! --Krvesaj 23:09, 4. 1. 2008 (UTC)

Děkuju :-) Zapsal jsem to do seznamu a vložil i šablonu do autorovy diskuze, tak snad je to vše. --Doktory 23:18, 4. 1. 2008 (UTC)

Čauec, nezapoměl jsi do toho článku vložit tabulku copyvio? --Podzemnik 16:20, 8. 1. 2008 (UTC)

Ahoj, měl jsem za to, že když se revertuje, šablona se nemusí dávat. Pravda je, že jsem to nikde nečetl, ale třeba zde se šablona nedávala (shrnutí editace je trochu posunuté). A je to asi i v souladu s příspěvkem Dannyho B. ve Wikipedie diskuse:Porušení práv (celou diskusi jsem ale nečetl). Jinak pokud jde z mé strany skutečně o opomenutí, nápravu můžeme zjednat. --Doktory 16:35, 8. 1. 2008 (UTC)
Já právě nevěděl, jestli tam tu šablonu mám dát nebo ne. Tak jsem radši zeptal. Chtěl jsem vědět, jestli jsi jednoduše zapomněl nebo to mělo nějaký jiný význam. Teď už vím, že se nemusí dávat při takových případech, jako je Machu Picchu. Ono to vyplývá i z té diskuze, že. Tak se měj a dík za info, zase jsem o trošku chytřejší:-) Pěký večer přeji; --Podzemnik 16:52, 8. 1. 2008 (UTC)
Navíc to byl vlastně spíš vandalský čin, než copyvio příspěvek :-) Ale nemám doposud žádnou strategii při odstraňování copyvií, většinou jsem zatím dělal založená copyvia. A tady mi prostě připadalo, že tam ta šablona ani být nemusí... :-) Ale třeba se ještě ozve někdo z šéfů přes cv a budu upozorněn, že šablona chybí :-D. Taky přeji hezký večer a díky za zájem ;-) --Doktory 17:02, 8. 1. 2008 (UTC)
A nyní již budeme vědět, že nikolivěk makču pikču, nýbrž maču pikču! A stačil jeden vandal a heslo je najednou v centru pozornosti :-) Chvála těm, co na tom zapracovali! --Doktory 17:36, 8. 1. 2008 (UTC)


Šablona:pahýl metrologie[editovat zdroj]

Myslím, že přejmenování je zbytečné, navíc to znamená předělat všechno, co na ni odkazuje. Pokud to s přesunem myslíš vážně, dej mi sem vědět :-) (hodily by se důvody).--Slfi 13:25, 27. 1. 2008 (UTC)

Zdravím. Chtěl jsem to udělat hned - dokud na to moc věcí nesměřuje. Myslím, že je vhodné, aby názvy byly unifikované - aby člověk nemusel hledat, jaký formát má ten který název pahýlu - viz Kategorie:Šablony pahýlů. Nemyslím to nijak špatně a doufám, že se nevrtám v něčem, čemu nerozumím :-). --Doktory 13:28, 27. 1. 2008 (UTC)
To jsem neřekl. Určitě je to záslužná práce a máš pravdu, že je potřeba začít co nejdříve. Pokud se takto budeš pouštět do dalších pahýlových kategorií, pak hodně štěstí a trpělivosti. Já jdu zase kategorizovat, čau. --Slfi 13:32, 27. 1. 2008 (UTC)
Hotovo. No všechny pahýly dělat nebudu, ale mohl bych hlídat aspoň ty nové, co se objeví. Přeju hezký zbytek víkendu. --Doktory 13:47, 27. 1. 2008 (UTC)
Čau, ještě bych potřeboval tvou pomoc: Nenapadá tě vhoné jméno pro pahýly o předmětech denní potřeby a o stavebních památkách? --Slfi 13:48, 27. 1. 2008 (UTC)
No s těmi předměty denní potřeby bych byl opatrný, ale pokud chceš takový pahýl skutečně udělat, můžeš hledat inspiraci v názvech kategorií Kategorie:Každodenní život. No a k těm stavebním památkám bych asi dával {{Pahýl - architektura}}, asi se používá i v tomhle smyslu (viz Tádž Mahal). --Doktory 14:12, 27. 1. 2008 (UTC)
Dobře, dík, já si nebyl jistý u toho architektonického pahýlu. K těm předmětům: kategorie:pahýly je plná článků jako je: Zip, Sirka a podobně. Myslím, že by je to chtělo uklidit do vlastní kategorie. Přesto díky. --Slfi 15:02, 27. 1. 2008 (UTC)
Nechtěl jsem Tě od toho odrazovat, ale jen tu hrozí větší nebezpečí, že to někdo s menším pochopením označí za špatné, či to úplně překope. U takových "všedních" věcí je IMHO taková hrozba reálnější. Pokud se Ti ovšem zdaří pěkný kousek (šablona i kategorie), jistě to bude prospěšné. Ať se daří. --Doktory 15:15, 27. 1. 2008 (UTC)

systém odpovídání na zprávy mi byl na systémech mediawiki vždycky nejasný, takže jenom chci dát vědět, že jsem na svojí diskuzní stránce odpověděl na vaší zprávu:) (kdyžtak potom tohle smažte) --...a mějte se hezky. Running 23:15, 1. 2. 2008 (UTC)

Diskuse proběhla zde.

„Větší obrázek“[editovat zdroj]

Pokud se vám (s vaším prohlížečem, monitorem, rozlišením, …) zdají být obrázky na Wikipedii příliš malé, jděte do svého uživatelského nastavení a na záložce Soubory si přenastavte větší velikost náhledu. Tím, co jste udělal, jste totiž třeba mně ten obrázek zmenšil (a naopak lidem, kteří si Wikipedii prohlížejí například na mobilních zařízeních nutíte větší obrázek, než by chtěli a jsou schopni si užitečně zobrazit). Jinými slovy: specifikace velikosti obrázku v pixelech do článků patří jen velmi zřídka. --Mormegil 09:47, 8. 2. 2008 (UTC)

Tak to se omlouvám. Předtím jsem tu poznámku velmi nevhodné četl, ale dnes ji opomněl. Tak pro příště. Díky za upozornění. --Doktory 09:52, 8. 2. 2008 (UTC)

Ja jsem si neuvedomil ze se jeste pouzivaji na Ceske Wiki, na Anglicke uz se to prestalo, pripada mi ze to do Encyklopedie nepatri, vsak je prece jasne ze ve clanku o nejakem dilu se to dilo detailne probere.--The Dominator 18:58, 10. 2. 2008 (UTC)

Zdravím. Stále se v článcích objevují a osobně je nepovažuji za nevhodné. Nejde o to, že by ty informace nebyly uvedeny, jsou jen označeny pro ty, co třeba nechtějí vědět vše. Pokud tady na cs nějaká diskuse proběhla, rád se na ní podívám, ale v současné době o žádné nevím. --Doktory 19:09, 10. 2. 2008 (UTC)
Upozorňovat na možné vyzrazení děje či pointy je ohleduplnost vůči čtenáři. Ne každý, kdo otevírá článek o konkrétním díle, se chce předem dozvědět, kdo zemřel a kdo přežil, na druhou stranu taková informace v článku být může pro takové, jako jsem já, kteří u filmu v televizi usnuli a chtějí se dočíst, jak to dopadlo. ;-) Nechme tedy rozhodnutí na každém čtenáři. --Milda 19:31, 10. 2. 2008 (UTC)
Ale tohle je Encyklopedie, samozrejme ze tam bude spoiler kdyz je to clanek o deji filmu ci knihy. A omlouvam se ale kdyz je nekdo tak blby aby si precetl clanek v Encyklopedii predtim nez se jde divat na film, tak si to zaslouzi. Samozrejme ze si prectu clanek i o filmu ktery jsem nevidel ale kdyz nechci vedet konec tak si neprectu dej, a ne potrebuji tam mit varovani. Ktera encuklopedie ma varovani pred spoilerem? A jak jsem rikal, ostatni Wikipedie uz to nepouzivaji.--The Dominator 19:53, 10. 2. 2008 (UTC)
Tahle diskuse by se spíš měla rozvíjet na diskusní stránce šablony než zde, ale ještě odpovím. Příkladem největšího spoileru, se kterým jsem se tu zatím setkal je Sova Hedvika. Co když mě bude zajímat třeba jen to, jak vypadá. Na to se nesmím zeptat encyklopedie? A snad první slovo, které na té stránce čtenáře udeří do očí, je spoilerový nadpis.
Dokud se neprosadí doporučení o nepoužívání této šablony, bude se na cs používat a to přesto, že na EN wiki to tak nemají.--Doktory 20:22, 10. 2. 2008 (UTC)
Tak jdeme: Wikipedie diskuse:Varování spoiler.--The Dominator 20:29, 10. 2. 2008 (UTC)

Wikikytička "za pahýly"[editovat zdroj]

Vyznamenání za článek Parkour
Vyznamenání za článek Parkour

Milý Doktory, dovoluji si ti udělit vyznamenání „Wikikytička“ za to, jak soustavně kategorizuješ a vůbec "makáš" na pahýlech. Sleduji tě ;o) --Krvesaj 23:59, 13. 2. 2008 (UTC)

Tedy. Nevím, co napsat. Je to moje první vyznamenání tady na Wiki. A moc si toho vážím! Díky, Krvesaji! To se bude krásně usínat :-) --Doktory 00:07, 14. 2. 2008 (UTC)

Tak dobrou noc, taky vím, jak taková věc člověka potěší :-) PS. Kdyžtak si tu kytičku "přetáhni" na svou uživatelskou stránku, nerad se tam lidem hrabu, protože sám nemám rád, když mi tam někdo něco upravuje. --Krvesaj 00:14, 14. 2. 2008 (UTC)
JJ, už na tom pracuju :-) Tak ještě jednou díky! --Doktory 00:17, 14. 2. 2008 (UTC)

Díky moc za úpravu fontu v infoboxu. Nevěděl jsem si s tím rady. :-)
S úctou -- Kainwhisper

Rádo se stalo. Vždycky potěší, když je práce oceněna :-) A v dalších úpravách infoboxů a v jejich tvorbě může pomoci Wikipedie:Tabulka barev. Zdravím a přeji ať se daří! --Doktory 20:06, 19. 2. 2008 (UTC)

Byrokracie[editovat zdroj]

--che 14:24, 19. 2. 2008 (UTC)

Díky! Hned to tam nalípnu ;-) --Doktory 20:06, 19. 2. 2008 (UTC)
„Učeň“

Jo jo, všecko sleduju, povýšil jsi:-) Do budoucna přeji hodně článků a mnohokrát víc editací. Věřím, že se staneš správcem a budeš dobrým správcem. Měj se pěkně, noční pozdrav posílá --Podzemnik 22:38, 19. 2. 2008 (UTC)

Tak jsem se těšil, na další "postup", až jsem na něj úplně zapomněl a prošvihl "výroční" editaci :-) Ale to vůbec nevadí a já opět moc děkuju, moc si vážím pozornosti, kterou mi věnuješ. Svou "produkcí" Nejlepších článků jsi pro mě vzorem :-). Snad se Ti brzy v tomto ohledu alespoň symbolicky přiblížím. Moc díky a vážím si Tvé důvěry ohledně správcovství! --Doktory 22:51, 19. 2. 2008 (UTC)

Kandidatura na správce[editovat zdroj]

Zdravím!

Právě jsem uzavřel vaši žádost o práva správce, která byla velice těsná. Po poradě s druhým byrokratem jsme se nakonec přiklonili k tomu, spíše ji vyhodnotit jako nezvolení (tím jazýčkem na vahách byla o něco lepší argumentace hlasujících proti), ovšem chci zdůraznit, že to bylo opravdu velice vyrovnané hlasování. Jsem si jist, že pokud se budete i nadále věnovat Wikipedii, a zkusíte to za tři měsíce znovu, dopadne hlasování již zcela jednoznačně pro vás (protože rozptýlíte obavy zmiňující v hlasech proti vaše nedostatečné zkušenosti).

--Mormegil 21:23, 3. 3. 2008 (UTC)

Děkuji. Nevnímám to nijak špatně. Žádost přeci jen byla asi uspěchaná a nyní budu mít čas si promyslet své další směřování zde na Wiki :-). S pozdravem --Doktory 23:09, 3. 3. 2008 (UTC)

Jen nezoufej Doktory, i tak můžeš pomoci wikipedii posunout vpřed, tak snad v červnu ;-) --Podzemnik 21:31, 3. 3. 2008 (UTC)

Ty nezklameš :-) Je moc příjemné cítit, že i zde na Wiki si člověk může najít přátele. Moc děkuju za podporu. --Doktory 23:09, 3. 3. 2008 (UTC)

Ad připomínky WPK[editovat zdroj]

Vidíš to! Asi by se to nemělo takhle jmenovat, neb se pak jiní můžou stydět připojit. I když nejsou členové a nečlenové WPK, ten kdo recenzuje se automaticky stává naším kamarádema aniž by se někam zapisoval:-)--Juan de Vojníkov 15:21, 21. 4. 2008 (UTC)

Díky :-) Výhledově bych měl zájem věnovat se recenzím trochu víc, tak se pak třeba oficiálně připíšu :-) Zatím mi ale nevyzbývá čas :-( --Doktory 09:31, 22. 4. 2008 (UTC)

No určitě je dobré mít informace o náhledu, ale nemusí tam být multiplicitně... Chce si to nejdřív asi uvědomit, proč to bylo smazáno. To samé o článku s Oromya, který už je v pořádku. Asi by se ti taky nelíbilo, kdybych ti daly promazával příspěvky nebo je jinak upravoval, tak to nedělej ostatním. Na to jsou tady správci. Afris 09:37, 26. 4. 2008 (UTC)

Aby se diskuse netříštila, odpovím na Vaší diskusní stránce. --Doktory 14:11, 26. 4. 2008 (UTC)

Ďolíček[editovat zdroj]

Má to ovšem jednu drobnou vadu - ďolíček je v češtině úplně něco jiného než právě fotbalový stadion --MiroslavJosef 11:50, 2. 5. 2008 (UTC)

Odpověděl jsem už na diskusní stránce. --Doktory 11:55, 2. 5. 2008 (UTC)

Žádost přejmenování[editovat zdroj]

Na diskusní stránce hesla Zákupský zpravodaj jste mne požádal o úpravu matoucího dvojího podpisu. Řešil jsem toto již dříve na své diskusní stránce Wikipedista diskuse:Zákupák i přes emaily dalším wikipedistům. Taky mě to štve. Možná najdete řešení.--P.Starý 17:32, 10. 5. 2008 (UTC) (Zákupák)

Zdravím Vás. No možností příliš není. Pokud se současným jménem účtu (Zákupák) nejste spokojen, můžete podat žádost o změnu uživatelského jména (např. na P.Starý). Nebo si alternativní podpis upravte takovým způsobem, aby obsahoval i jméno uživatelské (např. "Zákupák P.Starý" či "P.Starý (Zákupák)"). Snad se nám to podaří nějak vyřešit, nedorozumění z toho pramenící jsou vždy zbytečná. S pozdravem --Doktory 20:32, 10. 5. 2008 (UTC)
Zkusil jsem alterantivní podpis zkopírovat s hlavním, vida, funguje. Díky za radu--Zákupák 20:36, 10. 5. 2008 (UTC)
Rádo se stalo. Ve stejný výsledek by snad mělo vyústit i to, že byste kolonku alternativní podpis nechal úplně prázdnou. Přeji hezký večer. --Doktory 20:51, 10. 5. 2008 (UTC)

Vladislav[editovat zdroj]

Čau, Já si mislím že mazat ty hasiče ve Vladislavi je zbytečné některé články tam třeba mají i o obchodech a to není vůbec duležité například Třebíč --Gepard 14:30, 17. 5. 2008 (UTC)

Já si to nemyslím. Pokud bys o každém z nich napsal encyklopedicky hodnotný článek, proč ne. Takhle to je výčet jmen neznámých lidí. --Doktory 15:09, 17. 5. 2008 (UTC)

Wikivyznamenání 3. stupně[editovat zdroj]

Soubor:Smilie Kissen (cropped).jpg

Dovol, abych ti udělil toto vyznamenání 3. stupně, které ti patří za provedené korektury a refolmulace v článku Buddhové z Bamjánu. Přispěl si tak jako mnozí další k celkovém zkvalitnění obsahu Wikipedie, za což ti patří dík!--Juan de Vojníkov 15:03, 18. 5. 2008 (UTC)

Jee :-) Moc děkuju, i když si nejsem jist, zda si nějaké ocenění za "práci" na tomto článku zasloužím. V skutku jsem provedl pouze jednu či dvě editace. To ale neznamená, že bych si vyznamenání nevážil! Díky a budu se snažit dál být platným členem. --Doktory 16:46, 18. 5. 2008 (UTC)

Já myslím, že si ho zasloužíš. Kdyby ne tak ti ho nedávám. Jinak platným členem, platným členem - opravdu zvláštní formulace.--Juan de Vojníkov 17:27, 18. 5. 2008 (UTC)

Dle mého soudu všeobsažná :-). Ještě jednou děkuji za ocenění. S přáním hezkého večera --Doktory 18:28, 18. 5. 2008 (UTC)

Díky za Tomáše Sokola[editovat zdroj]

Díky za Vaši úpravu, ten anonymní vkladatel to opravdu neudělal dobře. Psát, že se někdo obohatil na pražském magistrátu o "X" miliónů korun mi připadalo skutečně velice nevhodné a problematické ** Zdravím a omlouvám se pokud jsem něco neudělal optimálně ** --MiroslavJosef 11:21, 22. 5. 2008 (UTC)

Rádo se stalo. Myslím ale, že jste byl na onoho editora docela přísný. Diskusi jsem celou nečetl, ale připadalo mi, že se docela snaží (prvně [1], následně [2]).
Osobně revertuji pouze vyložené nesmysly, co jde, se snažím upravit do přijatelné podoby/formulace. Na druhou stranu chápu, že při Vašem nasazení při hlídání posledních změn a obraně před vandaly (čehož si velmi cením), nemáte prostor, věnovat se tolik jednotlivým úpravám.
S pozdravem --Doktory 11:48, 22. 5. 2008 (UTC)
Přísný jsem byl, to je pravda. Ale je fakt, že při tom všem také normálně pracuji a často se mi stane, že prostě i zcela nechtěně ulítnu - mě spíš dráždí anonymní vkladatelé tím, že se jakoby stydí za své jméno ** Nicméně si také myslím, že Wikipedie potažmo právě znikající česká odbočka Nadace nemá žádný důvod vyvolávat spory s renomovanou advokátní kanceláří - v tom měl ten pán vlastně pravdu ** Vy by jste si vzal "na triko" nějaký spor s panem Tomášem Sokolem (kterého si já sám osobně docela vážím - bez ohledu na to kolik vydělává či nevydělává), já tedy rozhodně ne ! ** Zdravím a ještě jednou děkan ** Ono se to mezi různými vandaly někdy jen těžko takto narychlo rozlišuje ** --MiroslavJosef 11:59, 22. 5. 2008 (UTC)
Pochopitelně nevzal :-) ale takové nebezpečí hrozí asi u každého biografického článku.
Po Mormegilově přepsání je z toho nyní velmi kvalitně ozdrojovaný článek. S pozdravem --Doktory 12:10, 22. 5. 2008 (UTC)

ad Žralok obrovský[editovat zdroj]

Ahoj, tak jsem se na to podíval a jak jsem předpokládal, nemám doma nic dostatečného, podle čeho by se dala zkontrolovat faktická stránka článku. Názvy žralok obrovský a žralok velrybí jsou však zcela jednoznačně synonymní. --Reaperman 18:50, 23. 5. 2008 (UTC)

Díky, že jsi na to mrknul. Sjednocení bylo třeba. Má oblast to vůbec není, tak jsem nechtěl udělat víc škody než užitku. --Doktory 19:51, 25. 5. 2008 (UTC)

Statistika[editovat zdroj]

Šikanu musíš napsat s velkým Š. Pak zjistíš, že se na ten článek dívá spousta lidí [3] :) --Daniel Baránek 07:10, 9. 6. 2008 (UTC)

Děkuju! Tos mi udělal moc velkou radost! :-) Už jsem myslel, že jsem věnoval čas něčemu, co nikdo nečte :-) i Karel Klostermann na tom byl mnohem lépe! Zmátlo mě, že mi to vždy vyplivlo alespoň jednu návštěvu i na to malé "š". Děkuju že sis všimnul mých žalostných výkřiků :-) --Doktory 07:19, 9. 6. 2008 (UTC)

TUSC token 675d8130b3798a0392c362fef0842070[editovat zdroj]

I am now proud owner of a TUSC account! ... jen kdybych věděl jestli to dělám dobře a k něčemu to bude :-D --Doktory 07:52, 9. 6. 2008 (UTC)

Ezop-vandal[editovat zdroj]

Již jsem jej blokl, něco podobného předváděl již předtím z IP adresy, která se lišila jen posledním číslem. --Dezidor 09:54, 9. 6. 2008 (UTC)

JJ, bloku jsem si všiml, o druhé adrese jsem nevěděl. Díky za info. --Doktory 09:57, 9. 6. 2008 (UTC)

Kdyz nekdo postoupi vejs, tak je zbytecne udrzovat ho ve stare kategorii. Na cs Wiki je reglych tusim 40 nebo 70k lidi, kdyby kazdy mel bejt i ve stary kategorii, tak uznejte je z toho bordel ;-)

+

  1. 13:22, 25. 6. 2008 (historie) (rozdíl) m Wikipedie:Seznam vyznamenaných „Učeň“‎ (Faigl.ladislav je vejš)
  2. 13:20, 25. 6. 2008 (historie) (rozdíl) m Wikipedie:Seznam vyznamenaných „Wikipedista II. stupně“‎ (ŠJů je vejš) (aktuální)
  3. 13:19, 25. 6. 2008 (historie) (rozdíl) m Wikipedie:Seznam vyznamenaných „Wikipedista III. stupně“‎ (Chmee2 je vejš) (aktuální)

--Zacatecnik 22:18, 25. 6. 2008 (UTC)

Myslel jsem, že budeme spíš diskutovat na stránce vyznamenání. Nevadí. Podívej se prosím na první vyznamenání - všichni tam zůstávají, i když postoupí. Já jsem ve dvou a budu za chvilku ve třetí a nevidím důvod proč to tam nenechat jako jakousi kroniku. Proč to chceš ty mazat? --Doktory 17:54, 26. 6. 2008 (UTC)

jen aby nedoslo k mateni ostatnich: jiz sme se schodli na irc (Tedy doufam ze jo :- ) ). cau --Zacatecnik 22:31, 26. 6. 2008 (UTC)

Uznávám, že výhody "aktuálního přehledu" převyšují nad "nostalgičností kroniky" :-) Rozhodně by to v tom případě ale chtělo dotáhnout do úplnosti… --Doktory 06:09, 27. 6. 2008 (UTC)

a uplnost je zneprehlednenit tim, ze zakomentujeme :) ... A co ty hodne vysoko, proc nejsou dole u ucne? :-D --Zacatecnik 12:24, 27. 6. 2008 (UTC)

Skrývání postoupivších[editovat zdroj]

Myslím, že skrývání postoupivších vyznamenaných nemá opodstatnění, protože za prvé z "pravidel" pro udělování nevyplývá, že získáním vyššího vyznamenání by wikipedista o dříve udělená vyznamená přišel, za druhé je skrytím narušena chronologie, v jakém pořadí kdo určitého stupně dosáhl. Takže bych byl pro to skryté údaje zase odkrýt (a případné získání vyššího vyznamenání případně jen vyznačovat poznámkou, bylo-li by to nutné). --ŠJů 13:26, 27. 6. 2008 (UTC)

Aha, teď teprve čtu, že už se o tom diskutovalo a že zase někdo něco upekl na IRC o nás bez nás. No, já na svém názoru trvám. Seznam vyznamenaných by neměl být zobrazovačem aktuálního nejvyššího vyznamenání, ale seznamem vyznamenaných. --ŠJů 13:28, 27. 6. 2008 (UTC)
No jak je patrné z historie některých vyznamenání, revertoval jsem Začátečníkovy změny (odmazání). Nakonec jsem ale uznal, že jako aktuální ten seznam bude asi lepší. Když tam někoho vidíš, tak teď aby jsi se díval do vyššího vyznamenání, jestli už nemá i vyšší. Zvolil jsem tedy zatím kompromisní řešení, při kterém jsou postoupivší pouze skryti, nikoliv umazáni. Hlavně jsem s tím chtěl něco dělat, protože v tu chvíli byli umazáni jen asi tři lidé a zbytek zůstal. Můžeme o tom diskutovat. Nejlépe ale na stránce s vyznamenáními.
Důrazně se ale musím ohradit proti formulaci "někdo něco upekl na IRC"! Začátečník začal sám odstraňovat, já revertoval (jako jediný). Jak je vidět výš, napsal mi do diskuse. Pak jsem šel na IRC, jestli tam nebude a on byl. Jediný, kdo se k tomu ještě vyjádřil byl Reaperman a to jen okrajově. Nikdo jiný se o to nezajímal, což se týká i mé otázky v diskusi k vyznamenáním, na kterou reagoval jen Lasy. Jinak to zatím všem bylo jedno. --Doktory 15:27, 27. 6. 2008 (UTC)
I ŠJů má možnost péct na IRC ;) Zacatecnik 12:43, 28. 6. 2008 (UTC)

Kytička[editovat zdroj]

Dobré odpoledne. Za to, že jste se angažoval a tím i pomohl dostat článek Křižácká tažení do Egypta do nč Vám uděluji tuhle kytičku. Přeji hezký den نور الدين مساهمات النقاش‎ 13:59, 29. 6. 2008 (UTC)

Děkuju. Jen mě mrzí, že jsem se tomu nemohl věnovat trochu víc. S pozdravem a díky --Doktory 18:20, 29. 6. 2008 (UTC)

Udělte vyznamenání[editovat zdroj]

Mám k vám prosbu. Mnohokrát se podílel na doplňování hesel pro portál kosmonautiky kolega Tzar, třeba dnes fotky v sérii Surveyor 2 atd. Je na wiki hodně dlouho, má určitě přes 200 editací a rád bych, kdyby mu někdo znalý přidělil placku Nováček či Učeň. Já nevím, kde číslo editací na jeho (a všem cizích) stránce zjistit. Prosím, koukněte na to a tu odpovídající placku mu dejte. A mně poraďte (abych zas neotravoval), kde to číslo editací mám vždycky hledat. Předem děkuji--Zákupák 20:37, 6. 7. 2008 (UTC)

Uděleno. Když byste příště chtěl zjistit, jak je na tom některý z našich kolegů, co se počtu editací a "odsloužené doby" týká, stačí kouknout sem a do okénka napsat uživatelské jméno dotyčného. Bude Vás zajímat řádek Total edits (Celkem editací) a First edit (První editace, tedy den, od kdy je uživatel aktivní). S pozdravem --Doktory 21:28, 6. 7. 2008 (UTC)
PS: Kritéria pro udělení jednotlivých vyznamenání jsou ve Wikipedie:Vyznamenání za věrnost Wikipedii. Vyznamenaného uživatele je pak také vhodné zapsat do seznamu u příslušného vyznamenání.
Děkuju natřikrát, za radu, placku mně i kolegovi.--Zákupák 02:48, 7. 7. 2008 (UTC)
A jestli mohu poprosit pro kolegu ZK001 z portálu Kosmonautika vyznamenání Učeň, podle Vašeho návodu jsem zjistil, že má 1314 editací a je tady od 24.11.2006. Bez něj by ten portál upadl do šedi. Já zkoušel kopírovat ten znak placky, ale nejde mi to a nechci někomu zmršit osobní stránku ani jeho diskusi. Víc nás na portálu systematicky nepracuje, takže jen tak brzy otravovat nebudu. Děkuju. --Zákupák 18:53, 10. 7. 2008 (UTC)
Rádo se stalo. Napadlo mě, že jsem se nezmínil, že nejsnadnější přístup k počítadlu editací, bývá přes šablonu {{Wikipedista}} doplněnou u Vaše uživatelské jméno (ve Vašem případě tedy <br>{{Wikipedista|Zákupák}}</br>. Výsledkem bude: Zákupák (diskusepříspěvkypočítadločlánkyshrnutízablokovánívšechny projekty)
Někteří wikipedisté (včetně mě), si ji umisťují na svou uživatelskou stránku, aby měli ostatní i oni sami snadný přístup k informacím o dotyčném uživatelském účtu. S pozdravem --Doktory 19:36, 10. 7. 2008 (UTC)
Díky i za tipy. Časem zpracuji. Ještě prosím to udělení placky do soupisu vyznamenaných s vaším podpisem --Zákupák 20:11, 10. 7. 2008 (UTC)
No vidíte, jak už to sám máte zmáknuté, já na to ve spěchu zapomněl :-) --Doktory 21:14, 10. 7. 2008 (UTC)