Wikipedista:Faigl.ladislav/sandboxMP/pomoc

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Pokud jste na Wikipedii nováček, přečtěte si rady a informace pro přispěvatele, kde se Vás odkážeme na základní informace typu jak vytvořit článek či jak editovat stránku. Pomoci Vám též může průvodce a nápověda. Při tvorbě článků je třeba psát z nezaujatého úhlu pohledu, ověřitelně a tak, aby Váš text nebyl Vaším vlastním výzkumem. Pokud Wikipedii používáte jako zdroj, nezapomeňte si přečíst jak ji správně citovat.

Všechny články musí dodržovat jednotný vzhled a styl, pravopisná pravidla a je zapotřebí je začlenit do kategorií. Je vhodné je doplnit obrázkem a mohou též obsahovat šablony. Přečtěte si též o častých chybách, kterých se snažte vyvarovat a pokud byste potřebovali pomoc, neváhejte se obrátit na komunitu Wikipedistů, a to například v diskusi Pod lípou, kde naleznete i nejnovější oznámení. Pomoci Vám též může seznam často kladených dotazů (FAQ).

Pokud si na vytvoření článku netroufnete, můžete o jeho sepsání požádat. Kompletní seznam článků je roztříděn i podle abecedního rejstříku. Pokud by naopak nějaký článek odporoval pravidlům Wikipedie, můžete zahájit diskusi o jeho smazání.