Wikipedista:Faigl.ladislav/diskuse-archiv9

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Tato stránka obsahuje archiv diskuse wikipedisty. Tuto stránku už laskavě needitujte.

Kojátky[editovat | editovat zdroj]

Ahoj. Mohl bych tě poprosit o projití pevných mezer v článku Kojátky. Mnoho času to snad nezabere a já si nejsem moc jistej kde přesně mají být. Navíc tam i nějaké nastrkal začátečník Wikipedista:Zemanst. A je z toho pěknej guláš. Předem moc děkuji. --Pernak1 4. 10. 2009, 11:23 (UTC)

Teď sice pracuji na seminární práci, ale odpoledne na to kouknu. --Faigl.ladislav slovačiny 4. 10. 2009, 11:46 (UTC)
VyřešenoVyřešeno Zkouknuto, opraveno, v diskusi další připomínky k článku.--Faigl.ladislav 5. 10. 2009, 21:18 (UTC)

od Davczy ad Izrael[editovat | editovat zdroj]

ahoj, teď jsem dokončil článek o izraelské osadě Kochav Ya'akov. Trochu ale tápu ohledně šablony s mapou. Zadal jsem do ní souřadnice, ale na mapě mi to tu osadu hází pořád někam na jih od Hebronu (přitom je severně od Jeruzaléma). Mohl by ses na to podívat?

Jo a taky mě napadlo, že by možná pro orientaci a přehlednost bylo dobrý okopírovat z anglický wikipedie šablony k jednotlivým oblastním radám v Izraeli tak aby na dolním konci článku byl vždy seznam všech vesnic v daném regionu. Viz třeba stránka Kokhav Ya'akov na anglické wikipedii. Já tohle moc neumím přetahovat.

Dík a čau, David

jo, a přidávám podpis, jen aby bylo jasné, že to jsem já :) --Davcza 5. 10. 2009, 10:37 (UTC)

Ahoj. Jednak jsem přesunul na správně transkribovaný Kochav Ja'akov a k tomu locmapu. Ty správné hodnoty, které tam napsat získáš, když klikneš na en.wiki na odkaz koordinátů a v prvním řádku, kde máš údaje k WGS84, tak ten druhý řádek s desetinnou tečkou. Ten zkopíruj vždy tak se dvěma desetinnými místy a máš to :-). Jinak k těm mapkám oblastních rad bych to raději nechal jak to je teď, neb je to imho více přehledné. Navíc pokud by někdo chtěl zjistit více, stačí kliknout na geokoordináty, dostane se na google maps a může si zazoomovat klidně nějakou ulici nebo čtvrť. --Faigl.ladislav slovačiny 5. 10. 2009, 15:16 (UTC)

Dík. Jen k těm oblastním radám: já neměl na mysli jejich mapku ale jen klikací textovej seznam všech osad, které jsou v nich (analogicky jako už jsou teď takový šablony pro jednotlivé izr.distrikty), protože takhle až někdo (třeba já a ty) postupně dopíše články třeba o všech víc než 150 izraelskejch osadách na Záp.břehu tak to bude vyžadovat nějakej rozcestník nižší úrovně. V podstatě by se ty šablony daly zkopírovat z anglický verze a pak jen přeložit transkripci názvů osad, ale já to neumím. Když mě to vysvětlíš, klidně to udělám já. Ale je to jen nápad, není to teď priorita.Čau --Davcza 5. 10. 2009, 15:51 (UTC)

Jo toto myslí, no to by samozřejmě nebyl problém. Výhledově je můžeme převést. --Faigl.ladislav 5. 10. 2009, 16:38 (UTC)

11. září 2009, 08.36 Faigl.ladislav (diskuse | příspěvky) maže „FbK Horní Suchá“ ‎ (vypršela lhůta k doložení významnosti)[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, jaké konkrétní nedostatky smazaný článek měl, s kolegou jsme se snažili splnit "podmínky významnosti" tak, aby článek na wikipedii zůstat mohl, nyní nevím, co bylo špatně.

Obecně jsem pochopil, že sportovní oddíl o bezmála 200 členech nemá šanci splnit zadané podmínky významnosti, protože jeho významnost nepochybně není celosvětová. Nevím totiž, čím jiným, než články z celostátních periodik a oficiálních stránek obcí dokázat, že oddíl existuje.

Nyní mi ani tak nejde o to, aby byl klub tímto způsobem "zviditelňován", jako spíše o to, že kolega si dal se článkem nemálo hodin práce, která takto přišla naprosto vniveč.

Děkuji za odpověď, přeji úspěšný týden.

S pozdravem

Bobos 5. 10. 2009, 13:39 (UTC)


Přidávám sem debatu s Vašim kolegou JAn, od kterého jsem nakonec zjistil, že o pohnutkách vedoucích k vymazání článku nic neví, ušetříme tím nějaký čas. Mě by bohatě stačilo, kdybyste napsal, jestli k vymazání vedla nevěrohodost zdrojů (denik.cz) nebo je problém v tom, že florbal s více něž padesátitisícovou členskou základnou není pro Wikipedii významným sportem, děkuji. --Bobos 7. 10. 2009, 06:23 (UTC)

Aby vám nebylo líto smazání, zde jej máte. Máte pravdu, že kluby nehrající majoritní sporty nebo nejvyšší ligy je dost sporné mít na Wikipedii... JAn 6. 10. 2009, 06:09 (UTC)
Já bych to přežil, ale děkuji. Chápu-li dobře, je dle ofic. názoru správců wikipedie zbytečné psát o florbalu, protože jde o sport neolympijský=minoritní, a proto obecně nezajímavý, ano? Každopádně díky za vysvětlení, přeji mnoho úspěchů při udržování náležité vážnosti Wikipedie. Zdraví --Bobos 6. 10. 2009, 08:57 (UTC)
Osobně jsem nezkoumal, zda dodané zdroje objasňují významnost, předpokládám, že mazající správce posoudil dodané zdroje. Jistě je dobré psát i o jiných sportech, ale je-li sporná výzmanost fotbalového klubu z nižší ligy, lze předpokládat obdonbně i jiné sporty. Jistě je ale vhodné o klubu udělat odstavec přímo nv heslu města. JAn 6. 10. 2009, 22:00 (UTC)
Významnost je velice subjektivní pojem, co je významné pro jednoho, nemá žádnou váhu pro druhého. Proto si dovoluji vyslovit názor, že byste jako správci měli u článků zkontrolovat maximálně formální správnost, a pokud článek neodporuje nějakým pravidlům, ať už morálním či legislativním, nemělo by do něj být zasahováno, natož cokoliv mazáno, to už má náš národ, doufám, za sebou. Pro příklad: mě osobně (a snad jen kromě 546 obyvatel + Vás) obec Hluboš absolutně nezajímá a je pro mě totálně nevýznamná, ale nikdy bych si nedovolil Váš článek smazat, pokud by v něm nebylo nic protiprávního či urážlivého (už jen pro jeho precizní zpracování). No pochopil jsem, že štěkám nad špatným hrobem, bohužel správce, který mazal, dosud nereagoval a já se s neurčitou odpovědí smířit nehodlám. :-) Tímto bych asi naši debatu ukončil, díky za informace, přeji pohodový zbytek týdne. --Bobos 7. 10. 2009, 05:45 (UTC)
Wikipedie:encyklopedická významnost--H11 7. 10. 2009, 07:19 (UTC)

Správce, který mazal má kromě Wikipedie i studijní povinnosti a nedostal se k vyřízení veškeré administrativy. Ale teď k věci, abych o sobě nemluvil ve třetí osobě. U článku FbK Horní Suchá bylo celkem 7 citací, projděme si tedy jednotlivé z nich:

  1. web obce Horní Suchá – obsahuje výčet sportovních organizací – o významnosti subjektu nám nic neříká
  2. oficiální web FbK Horní Suchá – krom toho, že obsahuje uvedený link pouze fotky, nejedná se o nezávislý zdroj, takže nepoužitelné
  3. Kroměřížský deník – jediná zmínka o FbK Horní Suchá je prakticky ani ne jednovětná, a to, že remizovali s jiným klubem – jednovětné zmínky nedostačují
  4. web města Kopřivnice – opět jednovětná zmínka
  5. dtto ^
  6. Havířovský deník – opět jednovětná zmínka
  7. dtto no.2

Na základě existujících citací jsem usoudil, že článek nesplňuje požadavek encyklopedické významnosti a dvou nezávislých netriviálních věrohodných zdrojů. Doufám tedy, že je toto pro Vás již dostatečně konkrétní odpověď. Za zpožděnou reakci se omlouvám.--Faigl.ladislav 7. 10. 2009, 09:15 (UTC)

Rozumím, chápu, děkuji za vysvětlení, přesně takhle mi to stačí, šlo mi o to, abych se dozvěděl v čem konkrétně je problém. Ať se daří ve studiu, poznámka o nereagování nebyla myšlena zle. Zdraví --Bobos 7. 10. 2009, 10:17 (UTC)

Mrška nezbedná[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, ta mrška nezbedná je zřejmě Šablona:Urážka. --Elm 8. 10. 2009, 09:45 (UTC)

VyřešenoVyřešeno Done--Faigl.ladislav 8. 10. 2009, 12:16 (UTC)

Prosím o pousdek o šablonoznalce[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, prosím Tě mám tu problém s Šablona:Smrt, prý tam nemůžu mít kategorie zapsané standardním zápisem κ. Mám pocit, že jsem takovýto zápis viděl mnohokrát a lepší zápis mě ani nenapadá. Co ty na to prosím? Mě už totiž štvou ti chytráci, jenž jenom odstraňují užitečné informace jen podle subjektivních hledisek (vizualizace), že se jim to nelíbí a sami nic nevyřeší. A pokud si nepřeješ být do toho zatahován, což bych pochopil, tak se samozřejmě nic neděje :) --Elm 10. 10. 2009, 09:32 (UTC)

Zdá se kolegové v nekonstruktivním nepokračují. Ale je můj uvedený zápis kategorií v šablonách standardní? Dík za odp. --Elm 11. 10. 2009, 10:54 (UTC)
Zdravím. Nic takového standardizovaného neexistuje. Tento zápis kategorií si vymyslel Oashi a do několika šablon jej "vecpal". Toto je spíš na komunitě, zda-li si přeje takovýto zápis kategorií do šablon, protože co jsem zatím zaznamenal, tak budí převážně negativní reakce. Namísto nekonstruktivního revertování (dej pozor na Wikipedie:3RR) bych tedy raději volil cestu ŽoKu, protože je třeba na toto získat nějaký konsenzus. Měj pěkný den --Faigl.ladislav 11. 10. 2009, 11:04 (UTC)
Aha, vycházel jsem z mylné informace, že jde o normální zápis. Díky za vysvětlení. Žok by se asi hodil. Zdůvodnění, že se to někomu graficky nelíbí a odstraní přidanou informaci mi však nepřijde jako dobré řešení. --Elm 11. 10. 2009, 11:27 (UTC)
Jsem se chtěl zeptat zda zda by podobné věci nestačilo řešit na Wikipedie:WikiProjekt Šablony. Zatím ho někteří lidé, kteří šablony vytváří (teď myslím hlavně Vás, neboť jste na tomhle poli hodně aktivní) spíše ignorují. To je záměr, nebo jste si ho ještě nevšiml? (Mimochodem: nedávno jsem tam navrhoval změnu Wikipedie:Infobox, a až zcela nedávno (náhodou) jsem si všiml, že jste k životu přivedl nový univerzální infobox, který by mohl nahradit ten původní doporučovaný návod na infobox.) --Puppenbenutzer 11. 10. 2009, 13:55 (UTC)
Zdravím. Tak o WikiProjektu vím, že existuje, ale co jsem tak koukal, tak se na něm nic moc neděje (což je imho již dlouhodobější záležitost). Co se univerzálního infoboxu týče, tak ten jsem k životu nepřivedl, je však pravda, že jsem jej již několikrát použil k vylepšení infoboxů fungujících dříve na jiném základu. Jinak samozřejmě otázka kategorizace lze řešit i v rámci onoho wikiprojektu, teď jsem si na něj nevzpomněl. --Faigl.ladislav 11. 10. 2009, 15:28 (UTC)
Projektu není ani rok, tak bych ho ještě neodepisoval, přestože nejsem mezi členy, tak jsem se tam parkrát něco snažil řešit nebo mu dělat "reklamu". :) A zcela konkrétně:Předpokládám, že by se mohla šablona dát do nápovědy k infoboxům, pokud s ní nejsou problémy. Jediné co ve mě trochu budí rozpaky je "titulek" zatím jsem nenašel případ kdy bych si myslel, že je vhodnější než "záhlaví" a už vůbec nevím, kdy by bylo vhodné používat oboje. (čistě "opticky" se mi líbí spíše francouzské infoboxy v2 např. fr:Paris, než cpát něco "nad infobox".)--Puppenbenutzer 11. 10. 2009, 20:03 (UTC)

Tak parametr titulek nemusí infobox využívající šablonu infobox vůbec využívat, alespoň tedy já jsem zatím nikdy tento parametr nevyužil. Asi záleží na vkusu, třeba en:Mercury (planet) zde to není tak hrozné. Přiznám se, že české ekvivalenty parametrů neovládám, byť je šablona nabízí v dokumentaci, a že používám originální anglické, které umožňuje rovněž. Jinak podob infoboxů je taková spousta, stačilo mi, když jsem na jiných wiki lovil nějaký pěkný a technicky přijatelný pro infobox o hurikánech.--Faigl.ladislav 11. 10. 2009, 21:28 (UTC)

Kostel svatého Jana Křtitele a svaté Barbory (Lukavec)[editovat | editovat zdroj]

Děkuji za nekompromisní a bezodkladný zásah proti zdánlivému porušení autorských práv ve článku Kostel svatého Jana Křtitele a svaté Barbory (Lukavec), třetí stranu (autora) ovšem není vždy možné přimět, aby odpověděla do sedmi dnů – jedná se o velice krátkou dobu i pokud je tvůrce uživatelem elektronické pošty (ne každý se k internetu dostane každý týden), natož je-li třeba potvrzení vyžádat například dopisem. V tomto případě však bylo svolení odesláno dnes, 13. října 2009, v 11.06 na adresu <info-cs@wikimedia.org>, prosím tedy o obnovení článku. --Petrus Adamus 13. 10. 2009, 12:00 (UTC)

Však obnovení je otázka chvilky. Zeptám se kolegů z OTRS, zda-li potvrzení došlo a pakliže ano, bude ihned obnoveno. --Faigl.ladislav 13. 10. 2009, 12:03 (UTC)
VyřešenoVyřešeno Hotovo, kolega Mercy článek obnovil.--Faigl.ladislav 13. 10. 2009, 12:07 (UTC)

Edmund Blum[editovat | editovat zdroj]

Kolego, upravil jsem sice tento článek do wikipodoby, ale z názvů některých páně Blumových děl (raději jsem to všechno nepřekládal) mám takový divný pocit, zdali nejde o antisemitu. V takovém případě by asi nebyl nejlepším příspěvkem pro cswiki. Co Ty na to, nevíš o něm víc?--Feťour 15. 10. 2009, 16:00 (UTC)

Ahoj, abych se přiznal tak mi to jméno nic neříká a ani Google o něm moc neví. Ty tituly jsou ale takové zvláštní a možné to je, že budou mít takovýto podtext. Bohužel se mi k tomu přes google nepodařilo zjistit více. --Faigl.ladislav 15. 10. 2009, 17:00 (UTC)

Alena Hasáková[editovat | editovat zdroj]

Vložil jste šablonu (bez)významnosti, následně jsem já do tohoto (cízím wikipedistou založeného) článku doplnil údaje, a vy jste článek bez dalšího smazal. Je to trochu nefér. Příště se na jakékoli doplňování mohu vykašlat. Myslím, že osoba, která je současně básnířka, komunální politička s celostátním přesahem v jedné kauze není sice super významná, ale určitě není bezvýznamná. S pozdravem --Qasinka 17. 10. 2009, 14:14 (UTC)

Pěknou sobotu. Nejprve bych Vás opravil, šablonu {{Významnost}} jsem do článku nevložil já, nýbrž kolega Mercy. Co se významnosti dotyčné týče, v dodaných citacích nebyla doložena a článek tedy nesplňoval Wikipedie:2NNVZ. Pokud chcete moje závěry podrobněji, tak první citace na webu České školy pouze zmiňovala jméno A. Hasákové, což jednoznačně významnost nedokazuje (jedná se tedy o citaci triviální) a druhá citace na webu gymnázia, kde dotyčná vyučuje, ji pouze zahrnovala do pedagogického sboru (jedná se tedy o citaci závislou). Toliko mé zdůvodnění pro smazání článku. Pokud by se přece jenom našly 2 nezávislé netriviální věrohodné zdroje, pak není problém článek obnovit. Doplňování citací rozhodně význam má, je však ale zapotřebí si realisticky promyslet, zda citace dokazující významnost existují a zda splňují pravidla. Přeji pěkný den --Faigl.ladislav 17. 10. 2009, 14:25 (UTC)

Prosím používejte tlačítko „Ukázat náhled“[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den! Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změnyhistorie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení. Faigl.ladislav slovačiny 17. 10. 2009, 18:54 (UTC)

Odpověď

Vážený, ohrazuji se na připomínku, že ukládám příspěvky příliš často. Pokud jste si neráčil povšimnout, tak byly ukládány pouze ukončené bloky v jednom velkém příspěvku, aby se nemusel nahrávat vždy celý příspěvek. Také byla u článku vložena šablona pracuje se, takže ke střetu by dojít nemělo. V mých editacích jsou ostatně označeny jednotlivé kapitoly. Na toto jsem byl ostatně slušně upozorněn již před téměř třemi lety uživatelem Tlusťa, tak se toho držím. Nejsem živ z wikipedie a ukládám pouze ve svém volném čase a nevisím na tom celý den jako někdo. Dovolím si též podotknout, že jste přesně tím typem, který odrazuje české uživatele na wikipedii psát, jak jsem se dočetl na českých zpravodajských serverech o byrokratech.--Fagusius

Dobrý večer,[editovat | editovat zdroj]

děkuji Vám za informaci o soukromém pískovišti, v budoucnu třeba využiji. Omlouvám se za předchozí, poněkud silnější tón, nemyslel jsem to zle, pouze jsem nevěděl, co se po mě chce a také naštve, když se na práci stráví relativně mnoho času. Také díky za kytičku, vypadá jako ta, co prodávají každý rok u Metra v den boje proti rakovině. Takže zajímavá shoda, pokud se týče překládaného tématu Karcinom plic. Svými příspěvky, respektive překlady se snažím dát i českému obecenstvu nejnovější informace, které se mi zdá, že v ČR chybí, nebo jsou spíše úmyslně zamlčovány tabákovými společnostmi. Až budou lidé vědět předem, jaké jsou následky kouření, třeba je omezí. Viz blok mých příspěvků o kouření. Jinak pro informaci, v USA je 15% prostředků ročně, vybraných z daně na tabák použito ve prospěch preventivních programů proti kouření u mladých lidí. V ČR žádné takové programy neexistují, ale když bude třeba na Wikipedii přehled, třeba se nakonec i čeští politici odpíchnou ve prospěch zdraví občanů a ne pouze v plnění děravé prázdné pokladny. Pěkný večer --Fagusius 17. 10. 2009, 20:49 (UTC)

ad Izrael[editovat | editovat zdroj]

ahoj, prosimtě, u těch biblickejch citací se vždycky pužívá písemná zkratka jednotl.knihy. Kde najdu seznam zkratek? Teď chci použít Numera a nevim jestli to je Nu nebo Num. apod. Dík David--Davcza 21. 10. 2009, 08:04 (UTC)

Ahoj, je to přímo v šabloně {{Citát bible}}. U Numeri je to "Nu". --Faigl.ladislav 21. 10. 2009, 08:05 (UTC)

Správce[editovat | editovat zdroj]

Čau, prosimtě, v těhle volbách se už správcem patrně nestanu, tak jsem se rozhodl dát na radu JAna, ten řekl, abych se někdy zeptal nějakýho zkušenýho správce nebo uživatele, trochu tomu předejdu, chtěl jsem tě tedy požádat, jestli bys mi za nějaký čas nenapsal, zda už na to skutečně mám, předem moc a moc děkuju--El Barto 21. 10. 2009, 14:42 (UTC)

Ahoj, no obávám se, že se v tom případě asi načekáš déle než jsi myslel. I když se samozřejmě na internetu věk dosti smývá a je dobré využívat i mladou krev, tak se obávám, že na funkci správce jsi ještě příliš mladý. Abych předešel dotazu, tak ne, nejsem předpojatý vůči mladým lidem (z mé klávesnice to zní asi srandovně), ale i když může být člověk na malém gymplu dobrým wikipedistou, nemyslím, že by již měl na to zastávat funkci správce. Pokud bys chtěl vědět nějaký časový horizont, tak to nejde napevno říct, proto že někdo může být vyzrálý již jako mladý, jiní lidé mi nepřijdou vyzrálí a jsou mí vrstevníci. Alespoň přibližně bych to viděl až budeš na velkém gymplu (případně jiné SŠ). Asi jsem tě moc nepotěšil, ale tak odpovědět je slušnost a chtěl jsem, abys měl realistický výhled. Přeji pěkný den --Faigl.ladislav 21. 10. 2009, 18:06 (UTC)

přesun z nástěnky[editovat | editovat zdroj]

To je lež, tento uživatel mě pornásleduje kdykoli sem přijdu. Bezdůvodně mi revertuje změny (podle souhrnu je jasné že se poprvé ani nepodíval, jaké změny jsem provedl), píše mi na diskuzní stránku nesmysly a moje vysvětlení jak v souhrnu tak na diskuzní stránkách ignoruje. Navíc je odstraňovaná věta zjevně jen osobní názor nějakého wikipedisty a to ani podle pravidel do wikipedie nepatří. A blokovat mě za to, to snad nemůžete myslet vážně. Co to je "náběh na porušení pravidla"?? --90.179.235.249 25. 10. 2009, 12:44 (UTC)
(A byl jsem zablokován na tři, ne na dvě hodiny.)--90.179.235.249 25. 10. 2009, 12:44 (UTC)
Vámi odstraněná věta nebyla ve shrnutí editace zdůvodněna. Namísto diskuse jste začal s kolegou Miroslavem Josefem revertovat (celkem jste větu dnes odstranil třikrát). Blokován jste byl za bezdůvodné odstraňování textu. Pravidlo tří revertů stanovuje maximální počet revertů, které může uživatel za den provést, není to však jakýsi bianko šek na reverty, protože ty by se provádět neměly. Doplňujícím důvodem k bloku bylo opatření proti porušení tohoto závazného pravidla. Jinak zablokován jste byl na dvě hodiny a ne na tři, jak uvádíte viz [1]). Jinak pokud chcete diskutovat, tak na diskusní stránce některého ze zúčastněných uživatelů. Zde pro to není prostor. --Faigl.ladislav slovačiny 25. 10. 2009, 12:58 (UTC)
Žádné rozumné vysvětlení onoho mazání jste nikdy nepodal (mažete onu větu zcela bezdůvodně). Nepronásleduji Vás, protože jste mi zcela lhostejný, nemám na Vás vůbec žádný zájem ** --MiroslavJosef 25. 10. 2009, 13:08 (UTC)
Odstranění jsem odůvodnil poprvé hned ve shrnutí, po vašem revertu i v diskuzi.--90.179.235.249 25. 10. 2009, 13:18 (UTC)
No tak proč je provádí? Vysvětlení proč jsem větu odstranil jsem napsal několikrát. Znovu opakuji že to není poprvé, kdy mi neustále bez vysvětlení vracel změny. Jednou dokonce dal podmínku, že mi odstranění nesmyslu nechá jen v případě, že napíšu něco jiného.--90.179.235.249 25. 10. 2009, 13:04 (UTC)
Jak má potom mít wikipedie nějakou úroveň, když každé odstranění nesmyslných nebo nepodložených informací provází takový boj?--90.179.235.249 25. 10. 2009, 13:06 (UTC)
Miroslav Josef nemá anonymní uživatele moc v oblibě, což by však neměl být důvod k disproporčnímu jednání vůči anonymním uživatelům. Pokud se Vám zdá ona odstraňovaná věta v článku Vědomí nesmyslná a nepodložená, tak na její konec doporučuji umístit šablonku {{subst:Fakt}}, kterou se budete dožadovat doplnění zdroje. Vypadá to asi takto:[zdroj⁠?] Automaticky se zaznamená i časový údaj vložení takovéto šablonky. Proti požadování zdroje proti Vám nikdo zasáhnout nemůže, neb každý na to má právo (právo by však měl, kdybyste požadoval doložení zdroje u nějaké všeobecně známé informace, např. hlavním městem Francie je Paříž, apod). Následně ji můžete po nějaké době (chtělo by to alespoň měsíc, aby byla možnost případně zdroj doplnit), spolu s větou ke které se pojí, odstranit na základě závazného pravidla Wikipedie:Ověřitelnost. To Vám mimo jiné doporučuji k prostudování. Jinak teď vidím, že jste nějakým způsobem diskutoval v diskusi článku (to je případně vhodné uvést ve shrnutí editace, že vysvětlení uvádíte v diskusi). V současnosti doporučuji doplnit požadavek na doložení zdroje výše uvedenou šablonkou. --Faigl.ladislav 25. 10. 2009, 13:15 (UTC)
Tak dobře--90.179.235.249 25. 10. 2009, 13:18 (UTC)

Pomoc[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, prosímtě (jako správce kterého jsem našel v posledních editacích)... Udělal jsem z přesměrování Mokřina rozcestník, ale když zadám do vyhledávání Mokřina, stále mě to přesměrovává na článek bažina. Cache prohlížeče jsem vyprázdnil, ale stále nic. Co je špatně. Díky. --Zipacna1 25. 10. 2009, 15:23 (UTC)

Ahoj, mně to funguje. Zkus dát editovat stránku toho rozcestníku a bez jakýchkoliv změn ji ulož. --Faigl.ladislav 25. 10. 2009, 15:32 (UTC)
Zvláštní, ale zabralo to. Díky. --Zipacna1 25. 10. 2009, 15:35 (UTC)

stránka VOŠZ a SŠZ Ústí nad Labem[editovat | editovat zdroj]

Ahoj,prosím tě můžeš mi pomoci, na wikipedii jsem naprostý nováček, vytvářím stránku pro VOŠZ a SŠZ v Ústí nad Labem a vůbec nevím jak tuto stránku zaregistrovat a doplnit informacemi aby nebyla smazána...Jedná se o projekt bakalářské práce na UJEP (doc. J. Škoda) a vše mám sjednáno s vedením školy...jak mám dokázat, že mám povolení školy šířit tyto informace a předejít tomu, aby byla moje stránka smazána...díky moc VOŠZ a SŠZ v ÚStí nad Labem, Palachova 35

Ahoj. Nejde o to, že by dané informace nemohly být šířeny, v tom problém není. U článku byl podána žádost na doplnění významnosti subjektu, tedy oné školy. Je tedy potřeba dodat dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje. Nezávislost spočívá, že zdroj musí být na subjektu nezávislý (nemůže to být např. web školy apod). Netriviální znamená, že to není jednovětná zmínka někde, ale že o subjektu se mluví v delším rozsahu. No a věrohodné to znamená, že by nemělo jít např. o blog.
Takže se pokus najít nějaký článek či nějakou publikaci o škole. Určitě o ní psali třeba v některých ústeckých novinách, popřípadě by o ní mohl být článek někde na netu. No a tyto přidej do článku. Potom může být šablona vyzývající k doplnění zdrojů kvůli významnosti odstraněna. To ale raději nech na někoho zkušenějšího. --Faigl.ladislav 26. 10. 2009, 08:28 (UTC)

Přesun[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, sry že ibtěžuji potřebuji přehodit stránku Dynastie Sachsen-Coburg und Gotha na Dynastie Sachsen-Coburg-Gotha, pokud možnos aby zůstalo přesměrovní díky moc. (PS: pokud se nato vrhneš hned počkej do 8:OO.) --Kolomaznik 27. 10. 2009, 06:46 (UTC)

VyřešenoVyřešeno Hotovo --Faigl.ladislav 27. 10. 2009, 10:22 (UTC)


ad izrael šablona Judea a Samaří[editovat | editovat zdroj]

Čau, prosimtě, napadlo mi, jak zpřehlednit vstup na stránky jedntl. izr.osad a mísrně jsem upravil šablonu Judea a Samaří. Je to jen pokus. Podívej se na to, kdyžtak to revertuj. Ale přišlo mi, že spousta osad, který nejsou města ani místní rady jsou tak trochu "neviditelný" Čau--Davcza 29. 10. 2009, 17:59 (UTC)

Ahoj, už jsem si toho všiml. Určitě krok dobrým směrem :). Na en.wiki mají kromě v té šabloně krom oblastních i místní rady. Tady se do tohoto typu šablon nedávaly především proto, že ty články neexistují a tak by tam strašilo moc červené (obdobná situace je v šablonách ostatních distriktů). --Faigl.ladislav 29. 10. 2009, 18:35 (UTC)

Šablona Fotografie ze vzduchu[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, pane kolego, prosím o recenzi šablony Fotografie_ze_vzduchu. Děkuji, --Svajcr 29. 10. 2009, 19:37 (UTC)

Zdravím, teď nějak nevím co bych měl na této šabloně recenzovat? Šablona je v pořádku, akorát jsem vypustil dokumentaci, protože za situace, kdy šablona nemá žádné parametry je dokumentace zbytečná. --Faigl.ladislav 29. 10. 2009, 19:57 (UTC)

Palachova 35[editovat | editovat zdroj]

Tato stránka byla navržena na smazání, o němž se právě hlasuje Prosím tě, můžeš mi poradit, proč je na mojí stránce, že tato stránky byla navržena na smazání, o němž se právě hlasuje...vždyť jsem tam měl, že stránku můžu editovat do 20. 11. 2009 a poté může být smazána...Já ještě nemám všechny informace, které jsem tam chtěl doplnit a setkání s vedením školy mám až příští týden, tak co mám dělat, když se odhlasuje, že moje stránka bude smazána?:-( To ji budu zakládat znova?Děkuji moc za radu --VOŠZ a SŠZ v Ústí nad Labem, Palachova 35 30. 10. 2009, 08:56 (UTC)

neboj nebude...ale i kdyby tak se obnoví do původního stavu přes Wikipedie:nástěnka správců--H11 30. 10. 2009, 09:01 (UTC)

Ahoj. K internetu jsem se dostal až teď a nestačím koukat co se dělo. Hlasování již skončilo a bylo uzavřeno s tím, že bude článek ponechán. Teď již být smazán nemůže, leda by někdo založil nové hlasování o smazání. Koukám, že byl článek kolegou upraven tak, aby dostatečně vyhovoval encyklopedickému stylu, protože každá informace být v článku nemůže. Před případným rozšiřováním by toto chtělo konzultovat. Snad teď již bude vše v pohodě. Měj pěkný den --Faigl.ladislav 30. 10. 2009, 15:48 (UTC)

Portál koně[editovat | editovat zdroj]

Zdravím a přidávám prosbu, můžete vytvořit na koňském portálu okénko/stránku Nová hesla? Někam vpravo. Když nějaké zachytím, tak jako na portálech Star Trek a Kosmonautika je tam budu připisovat, ať ten portál pomohu rozpohybovat. Díky--Zákupák 1. 11. 2009, 05:20 (UTC)

VyřešenoVyřešeno Hotovo :), jinak jestli chceš ještě pomoct, koukni na příspěvky uživatelky Equus. Po formální stránce jsou ty její články takové nedotažené, na jednom je dokonce UU. Měj pěknou neděli. --Faigl.ladislav 1. 11. 2009, 09:07 (UTC)

Abaco[editovat | editovat zdroj]

Kolegyni Equus jsem upozornil. A nacházím heslo Abaco, problém viz jeho diskuse. Buďto vymazat obsah, text nahradit Abaco je ostrov a nechat inwiki, nebo ho přejmenovat a inwiki smazat, překategorizovat. Uvaž, něco udělej. Ta koňská hesla jsou v hrozném stavu. Budu muset do knihovny--Zákupák 2. 11. 2009, 16:07 (UTC)

Koukám, že existuje i heslo Berberský kůň, na které odkazuje článek en.wiki, na který je odkazováno z článku Abaco. Nějak mi ty informace nesedí, tak je prosím zkoukni, kdyžtak co je pravda, tak zkopíruj do článku Berberský kůň a heslo Abaco smažeme.--Faigl.ladislav 2. 11. 2009, 18:19 (UTC)
Vyřešil jsem vytvořením nového hesla a přepracováním původního textu--Zákupák 5. 11. 2009, 19:42 (UTC)

Řádu modrého motýla[editovat | editovat zdroj]

Wikivyznamenání za práci na článcích o biologii („Řád modrého motýla“)

Ahoj, když archivuju články z NNČ, je to docela nuda. Těším se však vždy na konec, až budu moct nějakého toho kolegu vyznamenat, a snad mu tím udělám i radost. Dnes mě obzvláště těší, že jsi jím Ty :-) Takže díky za článek Roztroušená skleróza, odvedl jsi kus práce. Měj se pěkně, --Podzemnik 2. 11. 2009, 20:52 (UTC)

Jéé, motýla ještě nemám :-) Moc děkuju za připíchnutí řádu a musím říct, že mně zase těší, že je od tebe. Už dávám dohromady něco do Wikipedie:Q, tak zase budu otravovat ;-). Ještě jednou dík --Faigl.ladislav 2. 11. 2009, 21:00 (UTC)

Překvápko[editovat | editovat zdroj]

Ahoj Láďo, mám pro Tebe malé překvápko, doufám, že jsem Ti udělal radost ;-). Zdraví --Gothic2 3. 11. 2009, 07:50 (UTC)

Hustýý, zrovna jsem ti nedávno chtěl napsat, jestli bys na to někdy nemrknul. Fakt super :-) Až dodělám Goldu, tak tu prohrabu knížky a docituju text co pujdu. Pakt jsi mi udělal radost :-) --Faigl.ladislav slovačiny 3. 11. 2009, 08:22 (UTC)

Ahoj Láďo, neměl bys pro mě nějakej další námět na krvavý článek, třeba i s tématikou Izraele :-) ? Momentálně jaksi nemám inspiraci ;-) S pozdravem --Gothic2 6. 11. 2009, 20:24 (UTC)

Napadlo mě, že tu nemáme Masakr na letišti Lod (en). Tři členové japonský rudý armády ve spolupráci s palestinskýma teroristama tam postříleli spoustu Izraelců, včetně bráchy (Aharon Kacir) prezidenta (Efrajim Kacir). Jinak, kdybys měl pak ještě chuť, tak nám tu též chybí Masakr v jeskyni patriarchů (en). Baruch Goldstein (en) tam (Jeskyně patriarchů) tehdy postřílel několik muslimů, aby zastavil mírovej proces. Oboje je významný, ale kdybys měl dělat jen jedno, tak bych se přimluvil za první zmíněný. Jinak, kdyby ti tyhle dva nestačily a chtěl bys další, tak toho je k překladu plno :-) Já teď finišuju na tomto Wikipedista:Faigl.ladislav/sandboxF. --Faigl.ladislav 6. 11. 2009, 22:12 (UTC)
Wow! pěkně, jen tak dál! A vtipná diskuze pánové, vtipná. :)--frettie.net 6. 11. 2009, 23:07 (UTC)
Tak to je masakr, hned se pustím do zamodřování (a pěkně popořadě) :-)) Frettie.net: nojono, já sem holt atentátnicko-masakrovej magor :-DD --Gothic2 7. 11. 2009, 14:25 (UTC)

Tak, další masakr je hotovej. Zdraví --Gothic2 10. 11. 2009, 10:58 (UTC) :-)

Šablona {{Badimage}}[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, nějak jsem nepochopil účel šablony {{Badimage}}. Chápu, že jsou jí označeny obrázky, které jsou nevhodné pro použití jinde než v několika málo článcích. Toto je ale přece ošetřeno tím, že je obrázek zapsán na MediaWiki:Bad image list. Nevidím, žádný další důvod proč tyto obrázky označovat dále. Navíc obrázků, které by měly být touto šablonou ošetřeny, jsou na Commons stovky, ne-li tisíce. Další problémem je, že se obrázky vypisují v různých údržbových seznamech, protože samotná vložená šablona ve jmenném prostoru "Soubor:" není standartní; příklad: Speciální:Nekategorizované soubory, Stránky ve jmenném prostoru Soubor: bez souboru,...

Podle mě je tento systém zbytečný a na smazání, ale nevím, jestli jsi neměl nějaký jiný důvod, proč vytvářet tuto šablonu a označovat obrázky. Podle mě by toto mělo být řešeno spíše na Commons, centrálně, kde by se do obrázků umisťovala podobná šablona.--Sevela.p 5. 11. 2009, 15:25 (UTC)

Ahoj, co se týče této šablony, tak jsem se zprvu (po diskusi s kolegy) domníval že jde o dobrý nápad (je jen na obrázcích na zdejším bad image listu), ale během zavádění jsem změnil názor a nechal to chvíli být, s tím, že se k tomu vrátím a postupně jej zas odmažu (totiž kdyby byl obrázek na commons smazán, tak se to zde neprojeví (v bad image listu) protože existuje stránka s šablonou). Tak jsem rád, žes mi to připomněl, pustím se do toho.--Faigl.ladislav 5. 11. 2009, 15:28 (UTC)

Hlasování[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, myslím, že tenhle hlas by bylo spíš vhodnější škrtnout a přidat zdůvodnění, než smazat. Já jen, aby to někomu náhodou nevadilo... --Mercy 5. 11. 2009, 17:57 (UTC)

Já se rozmýšlel jak to udělat a škrtnutí byla jedna z eventualit. Máš pravdu, že to je asi víc košer, opravim. --Faigl.ladislav 5. 11. 2009, 18:00 (UTC)

Portál do zlata[editovat | editovat zdroj]

Prolézám mnoho portálů a je jasné, že Izrael je teď nejlepší. Navrhuji nastavit laťku české Wiki, dejte jej do recenze, diskuze a hlasování o zlatý puzzlík. Budu mít určitě připomínky, ale určitě dám hlas pro. Chci ponoukat ostatní lidi z portálů, aby je a hesla u nich vylepšovali. Mám ten proces radši, než mazání. Ať ví, kde hledat to nejlepší.--Zákupák 5. 11. 2009, 19:42 (UTC)

Ahoj, bohužel teď nemám dost času na to dát portál do NNČ. Mám teď Goldu Meirovou v recenzi a k tomu závazky ve škole a rozjíždí se mi pomalým krokem diplomka, takže to spíš vidím nějak do budoucna, ale nejsem schopen říct kdy to bude.--Faigl.ladislav 7. 11. 2009, 15:32 (UTC)

Zase sablonka[editovat | editovat zdroj]

Zdravím, prosím zase o pomoc se zdrojákem wiki. Tentokrát nám leze text moc do okénka v jednom článku, například v tomto místě: André Kertész#Americké období. Kdybyste měl chuť a čas, jsem vděčen. Zdraví --Svajcr 7. 11. 2009, 15:24 (UTC)

VyřešenoVyřešeno Zdravím, opraveno. Šlo jen o to, že když se toto pole přehodí nalevo, musí se upravit i odsazení textu, které kód upravuje. Takže příště bude jednodušší pro boxy napravo zkopírovat kód nějakého co je napravo a naopak. Jinak rádo se stalo :)--Faigl.ladislav 7. 11. 2009, 15:30 (UTC)
Děkuju, pane--Svajcr 20. 11. 2009, 13:53 (UTC)
  • ...ještě jednu prosbu bych měl, jestli budete mít uprostřed diplomky čas... Nevím, jak na {{Portál Fotografie}} dodat prostor, kam by se nechaly dávat biografie... Mohl byste mne popostrčit nebo - to bude rychlejší - tam nějak ten rámeček dodat? Asi někam pod obrázek Historická zajímavost. Děkuji velice, nechvátá to!!!! --Svajcr 10. 11. 2009, 21:20 (UTC)

IW překlad[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, mám takový iw/překladový problém, chtěl jsem přeložit en:Template:Gush Etzion Regional Council, ovšem problém je u Oupost, kde en wiki uvádí u jednotlivých článků, že jde o en:Israeli settlement, ten však směřuje na české Politika osadnictví, přičemž se zdá že správný překlad má být asi tak jak je: Kategorie:Izraelské osady. Otázka je tedy: nemá en:Israeli settlement směřovat na dosud nevytvořený článek Izraelská osada a Politika osadnictví na nějaký jiný článek? Díky za odpověď. --Elm 12. 11. 2009, 21:40 (UTC)

Ahoj. O tomhle problému vím, pořád jsem se do něj ale neměl. Celé je to o tom, že článek Politika osadnictví by měl být přesunut na Izraelská osada a přepracován z en:Israeli settlement. --Faigl.ladislav 12. 11. 2009, 21:47 (UTC)
OK, díky za vysvětlenou, aspoň už vím jak to má být. S pozdravem --Elm 12. 11. 2009, 22:02 (UTC)

Šablona Guš Ecion[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, dík za šablonu k obl.radě Guš Ecion:) (teda předpokládám že si jí dělal ty). Potřeboval bych se jen domluvit na tom posledním řádku, kterej je teď provizorně nazvanej "izraelské osady". V angličtině je to "outposts" a mě fakt nenapadá českej překlad (malá osada?, izolovaná osada?, satelitní osada?). Co kdybysme to nazvali anglicky outposts s tím že to dáme do uvozovek a já bych k tomu založil nějakej miničlánek, kde vysvětlím opisem o co jde? Čau--Davcza 13. 11. 2009, 09:33 (UTC)

Ahoj, udělal jsem jí já (tedy ne Faigl.ladislav) a název jsme řešili o odstavec výše. Překládat outpost mi přišlo zbytečný, u každého článek je např. en:Kfar Etzion je en:Israeli settlement, takže proto Izraelské osady. --Elm 13. 11. 2009, 09:39 (UTC)

Jo, mezitím jsem si všimnul že to řešíte o řádek výš:) Trochu si přijdu jako žák Plha. Ale vážně, "izraelské osady" je výraz nadřazenej všem podtypům (kibuc, mošav, společná osada, "outpost") takže ten název pro poslední řádek by se asi měl nějak upravit. Co si myslíte o tom mém návrhu? Tedy "outpost" anglicky s tím, že je to terminus technicus kterej se nebude překládat a vysvětlí se v samostatném článku? Jinak, dík za šablonu, Čau.--Davcza 13. 11. 2009, 09:48 (UTC)

en:Israeli settlement are Israeli civilian communities in the Israeli-occupied territories (lands that were captured from Egypt, Jordan, and Syria by Israel during the 1967 Six-Day War). Opravdu jde o nadřazený pojem všem kibucům, mošavům a společných osad? --Elm 13. 11. 2009, 09:54 (UTC)

No jasně, je to ještě daleko složitější, jko všechno v Izraeli:)... Samozřejmě že "izraelské osady" nejsou nadřazeným termínem pro všechny kibucy nebo mošavy třeba někde v Galilei. Ale každá izr.osada na okup.územích může být buď město, místní rada, kibuc, mošav, společná osada nebo outpost. Outpost je taková ta skupina mobilních buněk, kterou osadníci založí o pár set metrů dál od své mateřské osady, nějak si tam zavedou elektřinu a vodu, ale není většinou uznaná izr.vládou a nebo je považována za součást mateřský osady. Třeba Ma'ale Rechav'am je outpost ale ofic.neuznávanej. Seznam těch "outpostů" je třeba tady [2].--Davcza 13. 11. 2009, 10:14 (UTC) Nebo abych to ještě nějak vyjádřil -je to fakt terminologický peklo:) - jak kibuc Kfar Ecion, tak město Betar Illit tak "outpost" Maale Rechavam jsou izr.osady (settlement)--Davcza 13. 11. 2009, 10:23 (UTC)

Hele já fakt nevim, počkal bych na Faigla, podle mne to nekoresponduje s tím co navrhl. --Elm 14. 11. 2009, 10:35 (UTC)

Přírodní zahrada[editovat | editovat zdroj]

13. 7. 2009, 15:13 jste smazal „Přírodní zahrada“ ‎ (neencyklopedické), chtěl bych Vás požádat, zda by jste nebyl tak laskav a nevložil mi na hlavní nebo diskusní stránku (já si to pak smažu), nebo mejlem neposlal text, pokud stojí za zmínku a lze li to učinit. Třeba z něj něco použiju až článek budu psát. Díky--I.Sáček, senior 14. 11. 2009, 00:05 (UTC).

Dobrý večer, jen technická poznámka, s těmito žádostmi je nejlépe se obracet na Nástěnku správců. Pokud tak učiníte na diskuzi konkrétního správce, může se odpověď zbytečně zdržet i několik dnů, viz aktuální uživatelská strana kolegy Faigla: Do úterního večera budu mimo dosah internetu. Kolega má příjemnější program ... :) Zdraví --Kacir 14. 11. 2009, 00:28 (UTC)

Druhá plavba Jamese Cooka[editovat | editovat zdroj]

Kolego Faigle, mohl byste mi povědět, proč jste ze seznamu článků k recenzi vyřadil článek Druhá plavba Jamese Cooka? Pokud dobře chápu smysl tohoto projektu, pak se z toho seznamu, článek odstraňuje tehdy, je-li recenze ukončena. Kdybyste si alespoň přečetl diskuzi ke článku, dozvěděl byste se, že Emír recenzi provádí po etapách a že zřetelně píše, že v ní bude pokračovat. Je zavedenou praxí, že článek se také vyřazuje ze seznamu, když evidentně nesplňuje požadavky na kvalitu a žadatel na připomínky recenzentů adekvátně nereaguje. Domníváte se snad, že tomu tak je ? Jestliže ano, pak bych od Vás spíše očekával, že své námitky připojíte do diskuze ke článku.--Pilgrim 20. 11. 2009, 11:01 (UTC)

Zdravím, články se ze seznamu odstraňují poté, co byly provedeny dvě recenze. Důvodem tedy bylo, že Emír provedl velmi rozsáhlou diskusi, načež Mozzan doplnil pár poznámek se slovy, že Emír již 99 % všeho zmínil. --Faigl.ladislav 20. 11. 2009, 12:46 (UTC)

Portál Třebíčsko[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, tak ještě jednou a snad už naposled. :) Přemýšlel jsem na tím a myslím, že by Portál:Geografie měl zůstat jedinečný. :) Takže jsem Portál:Třebíčsko předělal, také dle švédské Wikipedie. Můžeš se mrknout (zatím to ještě není hotové), zajímalo by mne jestli je to pěkné. --Ria 21. 11. 2009, 15:16 (UTC)

Ahoj, tak tos mi udělal radost :) Pár úprav bych na tom udělal. Něco zkusím a hodím to k sobě do pískoviště. --Faigl.ladislav 21. 11. 2009, 15:28 (UTC)
Dobře, díky. :) --Ria 21. 11. 2009, 15:42 (UTC)
Wikipedista:Faigl.ladislav/sandboxH Asi něco v tomhle smyslu, určo ten pruh nahoře. --Faigl.ladislav 21. 11. 2009, 15:55 (UTC)
Už jsem to podle toho upravil, myslím, že je to lepší, jenom nevím, jestli tam dávat ten střední tmavě oranžový pruh, zatím jsem tam dal to tečkované ohraničení. --Ria 21. 11. 2009, 16:17 (UTC)

Šablona:Hlavní článek[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, předpokládám, že jsi mě nechtěl jen v diskuzi zprdnout, ale diskutovat. Prosím Tě tedy o reakci mé diskuzní stránce, na kterou už dlouho čekám. Díky --Elm 22. 11. 2009, 18:32 (UTC)

Hebrew Wikipedia[editovat | editovat zdroj]

Hi,

I wrote to you there, but it seems you haven't visited us in the past few days. Can you help me with my problem or find someone from cs.wiki that can? It will help a lot and Ill be grateful. ברוקולי 30. 11. 2009, 09:52 (UTC)

Is there anything new? ברוקולי 27. 12. 2009, 21:56 (UTC)

Úprava šablony[editovat | editovat zdroj]

Prosil bych o pomoc při editaci šablon {{Téma v Evropě|(téma)}} a {{Téma v evropských zemích|(téma)}}, které jsem neúmyslně zvandalizoval, neboť jsem si nevšiml dodatkového článku (přesněji: neumím jej opravit/přejmenovat, tak, aby byl funkční) "Téma v Evropě.doc". Snad to někdo z Vás šikovnějších dokáže opravit. Jde o to, že v původním znění šablony lze použít jen ty články/kategorie, které odpovídají textu v šabloně, který se liší od textu v názvu šablony. Proto při použití šablony "Téma v Evropě" lze odkazovat na např. "Dálnice v evropských zemích! místo na "Dálnice v Evropě". Pokud již existuje velké množství odkazů na jiná témata "- v Evropě", tak vadí, že není šablona (se shodným názvem i textem - "v evropských zemích". Redirekt by byl dostačující pouze v případě, že by šlo vše dát pod stejný(jednotný) název a bylo by možné dělat redirekty také u kategorií. (v případě odkazů jen na články by to nebyl takový problém). Pokud se někomu podaří to napravit, budu vděčný. Děkuji. --Kusurija 30. 11. 2009, 17:14 (UTC)

Šablony[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, často slýchávám argument, že šablony zbytečně zatěžují servery. Chtěl jsem se zeptat, zda je toto tvrzení něčím podložené a pokud ano, tak čím. Jsou provedena nějaká srovnávací měření? Děkuji. Palu 3. 12. 2009, 16:36 (UTC)

Pěkný večer. Nejsem na toto odborník, na to bych Vám doporučil povolanější osoby, ale je zcela logické, že zbytečné šablony, které pouze nahrazují znak, který jde vložit normální cestou, a které se v takovém navboxu vyskytují třeba 20×, 30× zbytečně, tu zátěž tvoří. Nevidím jediný důvod k tomu, aby byl jednoduchý puntík · vkládán pomocí šablon {{·}} či {{,}}. --Faigl.ladislav 3. 12. 2009, 16:42 (UTC)
Asi tam nějaké procento zátěže bude, ale naproti tomu tato a podobné šablony by mohly umožnit sjednocený vzhled a jeho jednoduchou změnu. Nestojí to procento zátěže za takovouto výhodu? Palu 3. 12. 2009, 16:46 (UTC)

Šablona:,[editovat | editovat zdroj]

Neopravneny delete: V oduvadneni tvrdite, zo to byl redirect, ale vzdyt to melo zdrojak primo v sobe! Navic jste tim smazanim take zlikvidoval diskusi k te sablone: Minimalne si pamatuji, ze tam stalo (od jineho uzivatele): "Kdyz nekdo pouziva sablonu, ktera mu vyhovuje, a nekdo mu ji chce smazat, tak to povazuji za buzeraci." Ano tohle uz je buzerace! Prosim, tohle se musi resit nekde "vyse": Vy mi tu komplikujete me prispivani! --Franta Oashi 3. 12. 2009, 17:12 (UTC)

Šablona:* to same. --Franta Oashi 3. 12. 2009, 17:13 (UTC)
Jistě že to byl redirect (mluvím o šablonách {{,}} a {{*}}). Co jiného je #REDIRECT [[Šablona:·]] či #REDIRECT [[Šablona:•]]? To není žádný zdroják, ale prostý redir. Tyto dvě jsem smazal. Navíc jsem rozhodně nezlikvidoval diskusi k této šabloně, neb ani jeden z redirectů žádnou diskusi neměl. Rozhodně pak odmítám teze o buzeraci či dokonce názor, že Vám „komplikuji přispívání.“ To je vyloženě absurdní tvrzení. --Faigl.ladislav 3. 12. 2009, 17:20 (UTC)
Hm, jsem si tam tedy ty opravdu zdrojove (puntikaty, pro mne nepouzitelny nazev) chtel presunout/prejmenovat na tyto, ale jsou "zamcene"? Pomozte mi s tim, prosim. Cilem je, aby to tedy nebyly presmerovavane sablony. ...uz to, ze je budu pouzivat primym volanim, vas muze aspon trosikku upokojit, ze?

...jsem uz ani sam nevedel, ze to je redir (stacilo upozornit). Jsem zil v presvedceni, ze to jsou uz primo ony sablony. Na redirectech mi nezalezi, ale na pouzitelnosti. A pak se muzem zase bavit dal o sablonach samotnych, jestli jeste chcete... --Franta Oashi 3. 12. 2009, 18:10 (UTC)

Začnu odzadu. „Stačilo upozornit“ – však mojí první reakcí bylo, že šlo o redirecty. Co se týče uzamčení Šablona:, a Šablona:* tak cílem bylo, aby se opakovaně nezakládaly. Jaký bude mít smysl, že bude stejná "šablona" na dvou různých názvech? Imho žádný, a proto ji v plánu odemknout nemám. Ony dvě šablony žádný výskyt nemají, takže ani prakticky žádný problém nikde nehrozí. Na diskusi je tedy spíš užitečnost existujících "puntíkových" šablon. --Faigl.ladislav 3. 12. 2009, 18:27 (UTC)

První bulharská říše[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, za pomoc v rámci recenze ti mockrát děkuju. Bez tebe bych pravděpodobně nikdy ty mapy nepřeložil a to by pro článek byla docela škoda :-) Jako znamení díků přikládám wikikytičku --Mozzan 5. 12. 2009, 13:49 (UTC)

Ahoj, děkuju za kytičku :), ale nějak nevím jestli si ji zasloužím, resp. za co je. Hádám, že za to navržené přeložení obrázků. Každopádně i tak jsem vděčen. --Faigl.ladislav 8. 12. 2009, 12:41 (UTC)

Benedikt XVI.[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, v diskuzi článku Benedikt XVI. jsem s tvých příspěvků vyvodil, že jsi proti smazání této věty: "Je prvním papežem, který kdy veřejně vyslovil slovo „kondom“.[87]". A zařadil jsem tě mezi wikipedisty, kteří jsou proti smazání, pokud tomu tak není napiš sem nebo tam, rád to opravím. Díky Hagar 5. 12. 2009, 15:03 (UTC)

Soke Kubota Takayuki[editovat | editovat zdroj]

  • Díky za informace. --Sensei 2105 7. 12. 2009, 18:56 (UTC)

Pochybná editace[editovat | editovat zdroj]

Trochu nechápu tuto tvou editaci. Vynechám-li indexování podle ideologie (pokud by měla i taková al-Kajda svůj web, tak na Wikipedii patří) i fakt, že třeba odpor.org se zjevně hodí jako externí odkaz pro článek Národní odpor a související témata atd., tak je třeba zmínit, že weby whitejustice.tk, vzdelavaci-institut.com a pow.tk zjevně již nějaký ten pátek nefungují, narodni-cest.cz nejsou zjevně neonacisté a mybookface.net je podle všeho jakási neúspěšná sociální síť typu Facebook. Zda byla spamována nevím, ale když se kouknu na úvodní stranu, kde je zrovna reklama na uncf.org, což je podle všeho černošská studentská organizace, asi je tvém řazení trochu mimo. --Dezidor 12. 12. 2009, 12:10 (UTC)

Přidání těch adres bylo reakcí na eo na neonazi web, co odstraňoval jeden kolega (už si nevzpomenu co to bylo). To, že některé nejsou v provozu vím, ale pokud na tom seznamu budou, tak se tim imho nic nepokazí a alespoň je to podchyceno. Všechny co jsem přidal jsem měl kategorizované neonacistické a rasistické weby a v okamžiku oné kategorizace jimi byli. Teď když jsme je zařazoval, tak jsem je prolétl jen zběžně. Na webu národní-čest jsem našel nafocený časopis moravský fašista. Ten mybookface.net teď koukám, že je vážně už někde jinde, tak jej vyřadím. --Faigl.ladislav 12. 12. 2009, 14:21 (UTC)
Zaplácávat seznam již dávno nefungujími odkazy je zjevný nesmysl, který jej činí akorát nepřehledným. --Dezidor 14. 12. 2009, 17:31 (UTC)

Wikikytička za článek Chanuka[editovat | editovat zdroj]

Vyznamenání za článek Chanuka
Vyznamenání za článek Chanuka

Milý Ladislave, s přáním k chanukovým svátkům už přicházím trochu pozdě, tak aspoň tahle kytička za hezké zpracování příslušného hesla. Přeji Vám hodně zdaru a radosti na Wikipedii i mimo ni,--Ioannes Pragensis 19. 12. 2009, 16:57 (UTC)

Milý Ioanne, kytičky si vážím, avšak nemám za to, že by článek mohl po právu být zařazen mezi dobré články. Jistě, patří mezi lepší články o židovských svátcích, ale imho je na něm ještě hromada věcí k dodělání, jak se říká „práce jako na synagoze.“ Okruh wikipedistů s židovským okruhem zájmů se však zvyšuje, a tak snad již k příští chanuce bude článek vylepšen. Doufám, že se tedy nebudete zlobit, že kytičku nemohu zcela přijmout, neb se domnívám, že si ji prozatím za článek nezasloužím. Díky za pochopení --Faigl.ladislav 20. 12. 2009, 11:49 (UTC)
Souhlasím, že na článku je ještě práce hodně, ale přesto myslím, že si kytičku zasloužíte. I za chanuku; snažím se bojovat proti přesvědčení, že Dobrý článek je výhradně článek zralý na nominaci. Nikoli. DČ je i chanuka a plno podobných, kde je nominace ještě daleko, ale přesto je tam to hlavní - všechny podstatné informace, klíčové zdroje, přijatelná úprava. Důvody jsou několikeré - motivace méně zdatných pisatelů, máš přehled potenciálních NČ i možnost hledat vzory pro speciální oblasti tam,kde neexistuje žádný podobný NČ. Hezký den,--Ioannes Pragensis 20. 12. 2009, 13:51 (UTC)
No vida, a kytičku máte zároveň za Goldu M. Jenomže tam je to právě ten případ, kdy článek dostává stříbro a už je zrovna zralý na nominaci na NČ; doufám, že ji tam uvidím ještě letos :-).--Ioannes Pragensis 20. 12. 2009, 15:45 (UTC)
Já se taky připojuji k gratulaci, a doufám, že napíšeš ještě hodně článku, a snad i já překonám svoji lenost.--Mirek256 20. 12. 2009, 15:48 (UTC)
Díky :). Bohužel se mi teď hromadí učení a blíží zkouškové, tak nevím jak na tom budu (ať už jde o Goldu a NNČ či o tvorbu dalšího DČ). Několik oblastí zájmu mám, tak uvidíme co z toho bude :). --Faigl.ladislav 20. 12. 2009, 15:58 (UTC)

„Jeruzalém ze zlata“[editovat | editovat zdroj]

Kolego, koukni prosím na moji poznámku v diskusi. Srdečně zdravím--Feťour 21. 12. 2009, 19:52 (UTC)

Pařížské ulice[editovat | editovat zdroj]

Dobrý večer, mám takovou malou připomínku, vlastně se to ani nehodí, když jsou vánoce, abych tady prudil, ale všimnul jsem si, že jste poslal do věčných lovišť infobox na pařížské ulice (např. Rue Saint-Martin) a nahradil jej jiným (dle mého názoru ne tak esteticky vydařeným). Předpokládám, že se tak stalo z důvodu sjednocení vzhledu všech článků o ulicích na české wiki. Mé srdce krvácí a chvíli mi bude trvat, než se s tou ztrátou smířím. Beru to nicméně jako oběť na oltář Srozumitelnosti. Nedalo mi to, musel jsem Vám to napsat. Srdečné pozdravy z Mostu --Hadonos 25. 12. 2009, 16:41 (UTC)

Pěkný večer. Věc má dvě stránky; jedna z nich byla ta, že je nesmysl, aby každé město mělo sólo infobox pro ulice, to bychom se asi z údržby zbláznili, navíc by logicky asi byl každý pes jiná ves. Druhou stránkou je právě onen estetický vzhled. Vězte, že mnohým kolegům zase krvácelo srdce ze vzhledu infoboxu pro pařížské ulice. Jistě, byl proveden inovativně a neotřele, ale pro wiki se takový vzhled nehodí. Váš předpoklad o sjednocení vzhledu všech článků o ulicích tak byl správný. Nejedná se však pouze o ulice. Obdobný případ je množství rozličných infoboxů pro města, včera jsem našel dokonce 3 infoboxy pro stanici metra. Chce v tom udělat zkrátka pořádek. Přeji příjemné prožití vánočních svátků a jen to nejlepší do Nového roku. --Faigl.ladislav 25. 12. 2009, 17:19 (UTC)

To jsem zase já :-) a snad už naposledy. Děkuji za odpověď i za přání. Ještě k infoboxu, tentokrát týkajícího se taky Paříže, ale administrativního celku. Zakládám jednotlivé městské obvody, zatím mám 3 (první, druhý a třetí) a stvořil jsem do nich takový neumělý infobox. Resp. je to tedy taková nedodělávka. Inspiroval jsem se jeho vzhledem jednak v existujícím infoboxu k fr. arrondisementu i ve francouzské verzi. Protože jsem ale nepřišel na to, jak správně vytvořit šablonu, je to celé vložené přímo do článku, takže se zvenku tváří jako infobox, ale při editaci má formu takové chaotické tabulky. Mohl byste mi to zkorigovat? Je to ode mě moc velká drzost? Ať už po technické stránce, tak i po vizuální, ale i obsahové, jestli Vás něco napadne, co by v tom infoboxu (ne)mělo být. Já s těmito věcmi zápasím hlavně v technické rovině, je to můj první infobox. A bude lepší, když se to vyřeší teď na začátku, než až když bude všech 20 obvodů hotových. Neberte to, prosím, jako že Vás chci úkolovat! Hezký večer --Hadonos 25. 12. 2009, 19:04 (UTC)


Infobox[editovat | editovat zdroj]

Mohu vědět, proč měníte Infoboxy u článků? Čím se vám zdály nevyhovující ty předešlé? Reginald 28. 12. 2009, 16:23 (UTC)

Můžete to prosím konkretizovat? V uplynulém týdnu jsem nahrazoval plnou řadu infoboxů. Pakliže se ale spokojíte s obecnou odpovědí, tak jde o to, že je zbytečné mít příliš konkrétní infoboxy (například aby byly infoboxy pro postavy v každém seriálu jiné), když je dokáže nahradit obecnější infobox. Pokud chcete konkrétnější odpověď, která však bude v zásadě obdobná, tak prosím uveďte příklad o co se jednalo. Z vašich editací jsem sice vyrozuměl, že to budou nejspíše infoboxy seriálových postav, ale jistota je jistota. --Faigl.ladislav 28. 12. 2009, 16:27 (UTC)

Zajímavosti[editovat | editovat zdroj]

Srdečně zdravím. Navrhl jsem jeden údaj z hesla Elijahu Bet Curi, jehož jste autorem, na uvedení v sekci Zajímavosti na Hlavní straně. Mohl byste návrh prosím zkontrolovat, hlavně si nejsem jist skloňováním toho židovského jména.

A kdybyste věděl ještě o nějakých dalších zajímavých a hlavně dobře zdrojovaných heslech (ať už Vašich vlastních, nebo i od jiných autorů), která by vyhovovala pravidlům, zcela jistě je rovněž navrhněte.

Přeji hezký zbytek roku. Jan.Kamenicek 28. 12. 2009, 19:08 (UTC)

Zdravím :) Návrhu jsem si již všiml a opravil. Ta slůvka "Ben", "Bat", případně "Bet" uprostřed jména se neskloňují. Ještě jsem doplnil že byli dva. Jinak určitě něco připíšu. Těch zajímavostí je celkem dost a sám hledám pro Portál:Izrael. Taktéž přeji pěkný zbytek roku --Faigl.ladislav 28. 12. 2009, 19:15 (UTC)
Máte pravdu, že jsem to formuloval nepřesně, špatně jsem četl. Jenom u toho druhého hesla (Elijahu Chakim) je teď trochu problém se zdrojováním - samotná zajímavost ref má, ale zbytek hesla ne. Myslíte, že by bylo možné to doplnit? Ještě jednou díky. Jan.Kamenicek 28. 12. 2009, 19:20 (UTC)
Mrknul jsem na to.--Faigl.ladislav 28. 12. 2009, 20:10 (UTC)

Je to perfektní, děkuji. Pouze bych asi navrhl vynechat tu informaci o útoku na britského komisaře pro Palestinu, daný zdroj říká jenom, že útok provedla organizace Lehi, přímo o Chakimovi se mluví až v souvislosti s vraždou Lorda Moyna. Zkusil jsem popátrat, ale i v jiných zdrojích je to stejné, žádné konkrétní jméno se v souvislosti s útokem na toho komisaře nikde neuvádí. Pokud to teda ještě někde nevyštracháte :-) Jan.Kamenicek 28. 12. 2009, 23:38 (UTC)

Výše uvedená diskuse je uchovávána jako archiv diskuse wikipedisty Faigl.ladislav. Laskavě ji neměňte. Na této stránce by už neměly být prováděny žádné editace.