Wikipedista:F0xie 0/Pískoviště

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Steve Sniff (11. březen 2000) , celým jménem David Kůs, je český rapper, songwriter a hudební producent. Steve Sniff je tvůrcem melanchonických (Melanchonie) tracků také i veselejších a energetičtějších tracků. Steveho hlavní záměr vždy byl, aby jeho hudba pomáhala ostatním a držela je nad vodou.[1]

Život a kariéra[editovat | editovat zdroj]

Steve Sniff se hudbě začal věnovat od svých 15 let (přibližně od roku 2015). K tvorbě hudby ho dostal, jeho kamarád[2], rapper Protiva, společně nahrály Steveho první track Aokigahara (ft. Protiva) (track Pamatuju „Pamatuju jak jsem místo školy šеl k Protivovi pápnul kouli, nahrál první track“) . V textech se objevují například motivy: drog, výchovy, depresí, lásky, zrady, nedůvěry, emocí, lehkých žen, krevet, sebevražd, psychických poruch a onemocnění a mnoho dalších... Většina tracků v sobě nesou zážitky samotného autora Steveho Sniffa, od melanchonických (Melanchonie) až po energetické. Steveho jeden z prvních úspěchů je track Spáry (ft. Protiva) další nejznámější tracky (Cola & drugs ; Egirl ; OnlyFans ; Kiss Kiss Kiss)

Mimo Protivu Steve Sniff má několik featu s kamarádem a rapperem Pawliem Poiznem společně mají několik tracků ( Waifu, Nebe, Lidi, ...) s Pawliem a Stevem se pojí také drama s Youtuberem a streamerem Herdynem. Kvůli tracku Rakeťák, kvůli osočení za ukradení remixu k tvorbě. To vedlo k odstranění původní verze a předěláním na nový beat.

Společně s Pawliem a NIKØTINEM vytváří track LSD Trip, pro mnohé je tenhle track ikonickým pro tuto trojci.

Začátky své tvorby Steve zveřejňuje na Youtube kanál Protivy, poté začne vydávat na kanál Berlín Connection[3][4]. Po smazání kanálu Protivy Steve vydává reuploudy své tvorby na svůj kanál Steve Sniff. Mnoho tracků se na Youtube pohybuje i mimo kanál Steveho Sniffa jako reuploudy.

Steve Sniff vytvořil už přeš 140 veřejně dostupných tracků (+ neveřejné a nebo jen útržky)

Tetování - Steve Sniff má ikonické tetování na obličeji - zlomené srdce a nápis WAKE UP. Mimo tyto tetování má i tetování mývala, jezevce, ...

Oblíbené zvířata - Jezevec, skunk, nebinární srnci, ježek, ...

Studium[editovat | editovat zdroj]

Steve Sniff úspěšně dokončil střední školu (track Cesta v Oblacích 2 Steve - „Posílám vám pac a pusu. Nefetuju maturuju“)., z důvodů depresí a psychických stavů, kterého při studiu SŠ doprovázeli, na vysokou školu nepokračoval (vyhlídnutou měl ekonomickou VŠ).

Smrt přítelkyně Ellie[editovat | editovat zdroj]

Steveho život z velké části ovlivnila i sebevražda jeho přítelkyně, která ho opustila v roce 2020 skokem pod vlak, v důsledku z velké ztráty Steve Sniff podruhé propadá závislosti na heroinu, ze které se opět poté dostává (zmíňka o Ellie: MHVU , Noční lyžování, V srdci napořád) ( track unreleased (HeroHero) Steve - „upřímně nevím čím jsem si zasloužil na prvním pohřbu v dvaceti před rakví mojí holky“ )

Tvorba mimo hudby[editovat | editovat zdroj]

Youtube - Vyzkoušeno za Vás[editovat | editovat zdroj]

Kanál na Youtube (youtube), na kterém Steve Sniff natáčí videa o tématech, o kterých se v dnešní společnosti moc nemluví a i přesto jsou aktuální.

Příkladem tvorby: Prevence, příběhy, edukace, asky, vaření

HeroHero - Vyzkoušeno za Vás[editovat | editovat zdroj]

Na platformu HeroHero (HeroHero) přidává Steve Sniff podobně jako na Youtube příběhy a prevenci obohacené o útržky textů, předpřístup k songům a rozbor textů. Přičemž přidává osobnější hodnotu. Za měsíční poplatek 4€ přístup k veškeré tvorbě. Nahrával zde mnoho jeho (LGBT) experimentálních textů o @petrgabri a následně je smazal.

Drogy[editovat | editovat zdroj]

Steveho život, jak zmiňuje doprovází a doprovázeli různé látky, prášky a závislosti, o kterých mluví ve videích za účelem prevence, edukace a o sdělení příběhů. (Track Siluety Steve - „Zkoušel jsem extázi, pervitin, LSD, ketamin, taky acid, houby a pills, kdybych měl na výběr teď, tak nezkusím nic“) Užívání heroinu (Heroin) - Nepříjemné okolnosti, deprese, problémy s rodinou dostali Steveho k 1. užívání, ze kterého se později dostal. Po druhé za hledáním úlevy od bolesti opuštěním přítelkyně (viz. Ellie), ze které se později také dostal za pomoci kratomu (Kratom).

Cestu drog Steve zmiňuje jakože ho zachránila, a že mu pomohla. Drogy nepropaguje a nedoporučuje.

Podmínka[editovat | editovat zdroj]

Za přechovávání drog (Heroin), který u Steveho policie nalezla dostal podmínku. (track WaifuSteve - „Přišel ke mně domů pes a vyčuchal tam to co u sebe nikdy mít nemáš, ale chcípnul, protože v tom héru byl fentanyl)

Tours[editovat | editovat zdroj]

Nahlas

...

CockstarTour - 2023 (společně s Pawlie Poizn, Skardu, dj Karlose a mnoha hostů (NIKØTIN, Pingi, Vivere, ...)

Zdravotní problémy[editovat | editovat zdroj]

  • Abstinanční příznaky (Abstinace) - Z příběhů a videí z prevence o drogách - několikrát zmiňka o odvykání
  • Retroaktivní žárlivost (Retroaktivní žárlivost) - (zjednodušeně) Problém, který se projevuje žárlením na věci co partner dělal s ex partnerem.
  • Hypománie (hypománie) - 2 Stavy (zjednodušeně 1. stav přehnaná tvořivost, odhodlání, motivanost a 2. stav deprese, vyčerpanost,...) , ve kterých Steve Sniff říka, že v nich byl schopen vytvořit spoustu tracků ale je to dost omezující.
  • Toxická psychóza (toxická psychóza) - V příbězích Steve Sniff popisuje tyto nepříjemné stavy doprovázené halucinacemi a dalšími příznaky, nebyl schopen několik dní fungovat.
  • ...

Diskografie[editovat | editovat zdroj]

Mixtape[editovat | editovat zdroj]

EP[editovat | editovat zdroj]

Projekty[editovat | editovat zdroj]

ft. na jeho tvorbě[editovat | editovat zdroj]

Steve Sniff

Jako host[editovat | editovat zdroj]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Plastic a Steve Sniff dávají sbohem jejich zesnulému fanouškovi. 1 [online]. rapcity.cz, 2018-06-25 [cit. 2023-04-21]. Dostupné online. 
  2. Protiva právě vydal Chupito mixtape a ty si ho můžeš celý poslechnout. 1 [online]. hiphopstage.cz, 2017-12-20 [cit. 2023-04-21]. Dostupné online. 
  3. KŮS, David. Steve Sniff (czech) - všechny texty, životopis a fotografie. 1 [online]. qrics, 2016-01-01 [cit. 2023-04-21]. Dostupné online. 
  4. Začínající talent českého emorapu Steve Sniff z Berlín Connection vypouští novinku Teorie. 1 [online]. hiphopstage.cz, 2018-11-26 [cit. 2023-04-21]. Dostupné online.