Wikipedie:WikiProjekt Česko/Nestandardní rozlišovače

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Jelikož se vyskytly případy, kde v názvu článku o obci rozlišovač (okres Okres) nestačí nebo není z nějakého důvodu vhodný, a jelikož výskyt jiného typu rozlišovače v názvu článku o obci může působit problémy, měly by na této stránce být uvedeny případy, kdy jsou články umístěny na jiných rozlišovačích. Jedním z těchto případů jsou situace, kdy se ve stejném okrese vyskytuje jiný objekt (významný hrad, zámek, vrch, vodní tok, chráněné území atd.) stejného jména jako obec. Druhým typem případů jsou články o okresních městech.

Seznam okresních měst, u kterých je vhodné přesunout na rozlišovač (město)

Řešení těchto dvou případů již bylo prodiskutováno a diskuse prozatím došla k jednoznačnému konsensu.


Seznam měst, kde je vhodné přidat přesměrování

---

Hovězí, Srbsko, Černá Hora, Cep, Svor, Klec, Věž, Orel, Růžová


Stav před přesuny:

Rozlišovač okresem Článek o obci Status obce Jiný objekt v témž okrese Článek bez rozlišovače návrh řešení
Karlštejn (okres Beroun) Karlštejn (okres Beroun) městys Karlštejn hrad článek o obci přemístit na Karlštejn (městys)
Ralsko (okres Česká Lípa) Ralsko (okres Česká Lípa) město Ralsko (vojenský prostor), Ralsko (696 m), Ralsko (hrad), Ralsko (přírodní rezervace) rozcestník lze přesměrovat na rozcestník Ralsko / článek o obci přemístit na Ralsko (město) (v jiném okrese žádné Ralsko není), Ralsko (696 m) přejmenovat na Ralsko (vrch) - jiný vrch Ralsko v rozcestníku není, nadmořská výška hradu je stejná jako vrchu.
Most (okres Most) Most (okres Most) město Most (jezero) obecný význam (stavba) článek o obci přemístit na Most (město) (viz výše - rozlišovač u okresních měst)
Bezděz (okres Česká Lípa) Bezděz (okres Česká Lípa) obec Bezděz (hrad) rozcestník článek o obci přemístit na Bezděz (v jiném okrese žádný Bezděz není)
Sychrov (okres Liberec) Sychrov (okres Liberec) obec Sychrov (zámek) rozcestník ponechat (odkaz na zámek je v článku o obci obsažen)
Křivoklát (okres Rakovník) (jen přesměrování) Křivoklát městys Křivoklát (hrad) městys ponechat (odkaz na hrad je v článku o obci obsažen, v jiném okrese žádný Křivoklát není)
  • Poznámka: dvoupoložkové rozcestníky nejsou preferované, pokud lze vyřešit jinak
  • Poznámka 2: použití šablony "různé významy" na článku s rozlišovačem není preferované, pokud lze vyřešit jinak

Diskuse probíhá na stránce Wikipedie diskuse:Rozlišovač#Systematický rozlišovač.