Wikipedie:Archiv žádostí o komentář/2012

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Zde jsou dořešené žádosti o komentář z roku 2012.

  • Wikipedista:Vbhubeny – Wikipedista Vbhubeny má zakázáno vyjadřovat se k osobám a vlastnostem ostatních wikipedistů mimo k tomu určené diskuse. Pokud zákaz nebude respektovat, smí být zablokován poprvé na dobu jednoho týdne, při dalších porušeních na dobu až dvojnásobku předchozího bloku.--Kacir 20. 1. 2012, 23:04 (UTC)
  • Šablony Upravit – Oborové šablony budou zrušeny a nahrazeny šablonou jedinou. JAn 31. 1. 2012, 22:02 (UTC)
  • Šablona Historické území – Tato žádost si dlouhodobě nezískala pozornost komunity. --Podzemnik (diskuse) 19. 12. 2012, 18:34 (UTC)
  • Článek týdne – Diskutující se shodli, že: 1) linkovat z článku týdne by se mělo stejným způsobem jako z úvodu daného článku, 2) výběr článků týdne by měl být více transparentní. Vzhledem ke stáří žádosti a vývoji v posledních měsících není od věci dodat, že otázky zde kladené jsou už poměrně neaktuální a výsledek ŽOKu je ve shodě se současnou praxí. --Podzemnik (diskuse) 19. 12. 2012, 18:51 (UTC)
  • Skupina AWD – Zakladatel žádosti neuvedl, co chtěl touto žádostí vlastně řešit. Pokud žádostí chtěl docílit odstranění kritiky v článku skupina AWD, není to možné, pokud daná sekce vyhovuje několika málo závazným pravidlům Wikipedie jako je Ověřitelnost, Věrohodné zdroje a Žádný vlastní výzkum. --Podzemnik (diskuse) 19. 12. 2012, 19:00 (UTC)
  • Přezdívka jako název článku a přesměrování z ní – Převážná většina diskutujících se shodla na tom, že přesměrování z přezdívek by se mělo řešít individuálně, tzn. případ od případu. Kacir navrhl zanést zmínku o přesměrování do WP:Přesměrování. V mírně upravené podobě jsem tak učinil. --Podzemnik (diskuse) 19. 12. 2012, 19:24 (UTC)
  • Patří zmínka o Vladimíru Stworovi do článku o Akci D.O.S.T.? – Diskutující k jednoznačnému konsenzu nedospěli, nicméně mírná většina uživatelů se přiklonila k názoru, že zmínka o V. Stworovi do článku Akce D.O.S.T. nepatří, přinejmenším ne v takovéto rozmáchlé podobě. Vzhledem k tomu, že p. Stwora nemá na Wikipedii ani samostatný článek, zmínku o jeho podpisu jsem odstranil. --Podzemnik (diskuse) 19. 12. 2012, 19:44 (UTC)
  • Jednoznačné názvy kategorií a oprávněná kategorizace – Žádost se snaží otevřít mnoho témat týkajících se problematiky kategorizace na České Wikipedii. Wikipedista Jann upozornil, že některá témata se řešila již v minulosti. Vzhledem k rozsahu otázek v žádosti a počtu zdejších diskutujících si dovolím uzavřít bez jednoznačného závěru. Pro příště doporučuji otevřít úžeji zaměřenou žádost. --Podzemnik (diskuse) 19. 12. 2012, 19:56 (UTC)
  • Šablona Spoiler – V žádosti se objevily dvě zhruba stejně velké skupiny uživatelů: první usiluje o ponechání šablony spoiler, druhá o její smazání. Někteří wikipedisté z obou těchto skupin jsou nakloněni kompromisu zhruba v podobě, jak to navrhl zakladatel žádosti Jan.Kamenicek. Nicméně ani tato skupina není natolik výrazná, že by se dalo hovořit o většině. V průběhu ŽOKu byla šablona odtučněna, proti čemuž námitky nebyly. Konsenzu tedy dosaženo nebylo, takže to vypadá na ponechání současného stavu. --Podzemnik (diskuse) 19. 12. 2012, 20:47 (UTC)
  • Vyváženost zdrojů a prezentace jednotlivých názorů – ŽOK bez jasně definovaného cíle řešil problém vyváženosti zdrojů používaných v článcích a problém míry prezentace různých názorů. K jednoznačnému závěru diskutující podle očekávání nedošli. --Podzemnik (diskuse) 19. 12. 2012, 21:02 (UTC)
  • Reklama na projekty Wikimedia na hlavní straně české Wikipedie – Diskutující se shodli na tom, že poskytnout jednou za čas na hlavní straně prostor ostatním projektům nadace Wikimedia či interním projektům Wikipedie je možné a potencionálně přínosné. Co se týče portálů, prostor by se jim měl na HS věnovat jen výjimečně (pokud vůbec, o tom shoda nepanuje). Návrh (např. do obrázku týdne) by měl být podán s předstihem, aby byl prostor k diskusi. K exaktnějšímu návrhu Chmee2 diskuse neproběhla, spíše to vypadá na větší rozvolněnost a využívání HS podle aktuální situace a zdravého rozumu. --Podzemnik (diskuse) 20. 12. 2012, 10:09 (UTC)