Diskuse s wikipedistou:Martin Marek: Porovnání verzí

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Martin Marek (diskuse | příspěvky)
Martin Marek (diskuse | příspěvky)
Řádek 97: Řádek 97:


Nechci nic říkat, ale Tvé texty se nápadně shodují s našimi soukromými stránkami.--[[Wikipedista:DaKaM|DaVe]] 18. 7. 2011, 14:47 (UTC)
Nechci nic říkat, ale Tvé texty se nápadně shodují s našimi soukromými stránkami.--[[Wikipedista:DaKaM|DaVe]] 18. 7. 2011, 14:47 (UTC)
-- Pokud máte tento pocit, prosím buďte konkrétní a také Vaší domněnku ozdrojujte odkazem na "vaše soukromé stránky" a uveďte konkrétní shodu. Při tvorbě CHÚ jsem vycházel z veřejných údajů MŽP a vytvářel jsem pouze pahýly těchto stránek se základními daty z databáze MŽP, což je vidět v historii stránky. Pokud ji dále někdo rozpracoval, je to opět vidět v kartě historie u každé stránky. Pokud máte pocit, že někdo použil Vaše texty obraťte se tam, a nebo na českou pobočku Wikipedie. --[[Wikipedista:Martin Marek|Martin Marek]] 18. 7. 2011, 16:06 (UTC)
: Pokud máte tento pocit, prosím buďte konkrétní a také Vaší domněnku ozdrojujte odkazem na "vaše soukromé stránky" a uveďte konkrétní shodu. Při tvorbě CHÚ jsem vycházel z veřejných údajů MŽP a vytvářel jsem pouze pahýly těchto stránek se základními daty z databáze MŽP, což je vidět v historii stránky. Pokud ji dále někdo rozpracoval, je to opět vidět v kartě historie u každé stránky. Pokud máte pocit, že někdo použil Vaše texty obraťte se tam, a nebo na českou pobočku Wikipedie. --[[Wikipedista:Martin Marek|Martin Marek]] 18. 7. 2011, 16:06 (UTC)

Verze z 18. 7. 2011, 18:07

Plzeň zdraví Plzeň. =) --Adam Hauner 04:43, 2. 9. 2005 (UTC)

To víš se svým počtem příspěvků jsi velkou motivací. :-) --Martin Marek 10:03, 2. 9. 2005 (UTC)

Měl bych připomínku k Vašim úpravám článku na Diskuse:Děti Země. Nevím, jestli jste autorem nebo máte svolení autorů ke zveřejňování těchto textů na wikipedii. Pokud ano, berte prosím tuto část připomínky jako bezpředmětnou a připište tento souhlas do diskuse ke článku. I tak mi ale připadá, že v této podobě je to spíše sebepropagační leták než encyklopedické heslo (což je zvelké části dáno právě tím kopírováním). --Postrach 06:08, 2. 9. 2005 (UTC)

Chráněná území, atd.

Martine, šablonu {{Chráněná území}} prosím používej jen v článcích o typech chráněných území (kde zajišťuje přehledné provázání), nikoliv v článcích o konkrétních chráněných území (neb do nich nepřináší nic užitečného).

Když odkazuješ obec nebo vesnici (pozor, je mezi nimi rozdíl), používej jejich název. Např. tachovský Broumov se jmenuje jen Broumov (nikoliv Broumov u Zadního Chodova, to vypadá spíše na název katastrálního území). Řada vsí a obcí má duplicitní název, takže je potřeba je rozlišit - i Broumov je takovým případem. Pak se obvykle volí rozlišení okresem, ten se uvádí v závorce, takže správný tvar je Broumov (okres Tachov) ([[Broumov (okres Tachov)|Broumov]]. Na stránkách okresů (Okres Tachov) by už měly být odkazy zkontrolované na duplicity, takže můžes použít třeba je. --Adam Hauner 06:16, 9. 9. 2005 (UTC)

Adame zdravím. Díky za cenné rady, pořád jsem jen nováčkem, takže se hodí:-) Jsem rád, že koukáš na stránky co jsem zatím zakládal, snažím se o co největší přesnost.--Martin Marek 16:22, 10. 9. 2005 (UTC)
Pokud budeš mít chuť zkus sepsat obecný článek o CHKO, zatím jen přesměrovává na Chráněná území. BTW při rozlišování vsí a obcí uvedením okresu používej malé "o". Zdar --Adam Hauner 09:40, 11. 9. 2005 (UTC)
BTW možná by se ti mohl hodit odkaz Maloplošná chráněná území --Adam Hauner 13:17, 17. 9. 2005 (UTC)

Zdravím

Chtěl bych Vás upozornit na eistenci kategorie Rybníky... Přidávejte ji prosím do svých článků dotýkajících se tématu... Cinik 07:45, 18. 9. 2005 (UTC)

Děkuji za upozornění polepším se:)--Martin Marek 07:57, 18. 9. 2005 (UTC)

Chráněná území

Když jsem začínal tvořit články o chráněných územích Královehradeckého kraje, tak jsem je nazýval např. Přírodní památka (Jméno). Bylo mi doporučeno nazývat je jménem a na označení PP Jméno a Přírodní památka Jméno udělat redirect. Od té doby se tohoto doporučení držím. --Zp 10:11, 28. 9. 2005 (UTC)

  • Díky za odpověď. Diskutoval jsem to i z jinými Wikipedisty a souhlasím, že je logické dávat Redirect se zkratkami.--Martin Marek 18:36, 29. 9. 2005 (UTC)

Chtěl jsem se zeptat, odkud berete evidenční čísla jednotlivých přírodních památek, případně, zda by ste mi mohl jejich seznam zaslat. Děkuji.--Zp 19:55, 5. 10. 2005 (UTC)

  • Informace čerpám z knihy Úvod do pojmosloví v ekologii krajiny, vydané MŽP v roce 2001 ISBN 7212-192-8 samotným MŽP ve spolupráci s vydavatelstvím Enigma s.r.o. Tolik k tomu pokud by jste se chtěl pokusit sehnat samotnou knihu. Myslím, že to může být obtížné, neboť byla vydána v omezené edici.

Pokud by jste měl zájem, můžu se poptat známých, kteří tu knihu distribuovali, zda nějaké ještě nemají.Jiný seznam nemám a o jiném nevím. Samozřejmě by se e.v.č. dalo zjistit z jednotilvých vyhlášek ministerstva, ale to je na dlouho. Myslím že seznam i s čísly by měla mít AOPK, předpokládám že pro jednotlivé regiony zvlášť, ostatně jsou správci a také samozřejmě MŽP, doufám že i v elektronické podobě. Pokud budete mít zájem mohu se na seznam na AOPK pozeptat, případně na MŽP, mám tam nějaké kontakty. Osobně jsem to chtěl udělat až po vyčerpání svých zdrojů, což je tedy ještě na takových 2500 článků, s žádostí o nové eviednce. Navrhněte co vám vyhovuje.--Martin Marek 19:05, 6. 10. 2005 (UTC)

Děkuji za nabídku, ale knihu nebudu shánět. Pokud byste však sehnal elektronickou podobu seznamu, tak bych o něj měl zájem. Jinak Děkuji. --Zp 19:00, 11. 10. 2005 (UTC)

Upřesnění PP Bouchal

Zdravím. Mohl byste prosím zkontrolovat Vámi vytvořený článek Bouchal, konkrétně jméno obce, na jejímž katastrálním území se nachází? Vámi uvedené Letkovice nemohu najít na seznamu obcí okresu Brno-venkov. Možná jste myslel Lelekovice nebo Ketkovice. Děkuji. -df- 23:17, 11. 12. 2005 (UTC)

Tak už jsem si našel, že to není obec, ale katastrální území v Ivančicích. Opraveno. -df- 10:35, 2. 1. 2006 (UTC)

Ok.--Martin Marek 10:38, 4. 8. 2006 (UTC)

Vyznamenani za ucast v hlasovani

udeluju wikirostlinu, resp. vyznamenani za ucast v ucast v hlasovani. S pranim pozitivniho vysledku voleb. Jako zvlastni pro vas je, ze ste mi vybyl nakonec, coz je skutecne jen nahoda, bral sem to cikcak. --Nolanus 03:47, 13. 4. 2006 (UTC)

Zimoviště

Všimla jsem si, že jste vytvořil zimoviště což je redirekt na hibernakulum a teď vkládáte odkaz na zimoviště do textu článků o ptácích. Chtěla bych vás upozornit, že zimoviště != hibernakulum, aspoň ne v tom významu, jak se používá v článcích o ptácích. Ptáci totiž na svém zimovišti nehibernují. Chtěla bych tedy vědět, jestli se nechystáte článek zimoviště vytvořit v tom správném významu, protože pokud ne, nechám ten redirekt smazat jako nesmyslný (ty odkazy v článku smysl mají, můžou zůstat a počkat na vytvoření správného článku). Případně mi poskytněnte jiné vysvětlení, jak jste dospěl k tomu, že zimoviště = hibernakulum. Děkuji --Karakal 12:38, 16. 8. 2006 (UTC)

Zimoviště je pouze překladem slova hibernakulum. Překlad slova hibernakulum jako zimoviště uvádí odborná literatura. Máte pravdu, že zimoviště u ptactva je odlišné od zimoviště u savců a ostatních živočichů, kteří nemigrují do teplých krajin. V odborné literatuře, ze které jsem vycházel (Úvod do pojmosloví v ekologii krajiny), je však zimoviště uvedeno jak pro nestěhovavé druhy (hibernující i nehibernující) tak i pro druhy stěhovavé a zimující v celých populacích v teplých krajích. Zrovna tak je vysvětlen pojem hiberanakulum. V hibernakulu zimují i třeba housenky, které nehibernují, hibernace je čistě specifická vlastnost savců. Pro zmiji obecnou je jejím zimovištěm její hibernakulum a je to vlastně u zmije totéž. Navrhuji, že heslo hibernakulum rozšířím o zimoviště pro stěhovavé drhuy (ptactvo). Čím jsem si neby jist, tak je spíše to, zda heslo nazvat jako hibernakulum a vytvořit redir z zimoviště nebo naopak. --Martin Marek 13:21, 16. 8. 2006 (UTC)
Prima, pokud to heslo rozšíříte, je to v pořádku. Jinak jsem pro to, aby heslo bylo na zimoviště a z hibernakulum vedl redirekt. Jde to bez problému přesunut, zatím. Pokud nevíte jak, tak to udělám sama. Navíc se považuje za nevhodné dělat odkazy, které vedou na redirekt. To jen tak pro příště. Není možné vědět všechno. A děkuji za vysvětlení. --Karakal 14:01, 16. 8. 2006 (UTC)
  • Já děkuji za upozornění. Večer to oboje opravím, teď nemám dostatek času. --Martin Marek 14:05, 16. 8. 2006 (UTC)
Opraveno. Jen nemám dostatek znalostí k rozšíření pojmu zimoviště i pro stěhovavé druhy ptactva. Ponechal jsem tedy někomu dalšímu k rozšíření.--Martin Marek 08:41, 17. 8. 2006 (UTC)

copyvio

Na copyvio, bezi 7 denni lhuta, ve ktere muzete prokazat, ze se o copyvio nejedna, ale neni mozne sem vlozit ten samy text, bez udání nejakych duvodu. Proste to jednou bylo uznano za copyvio a smazano, pokud vkladate stejny text musite ho nejak relevantne zduvodnit v diskusi k tomuto clanku. Neni to o zadnych mazacich, je to o respektovani autorskych prav. --Vrba 23:34, 5. 11. 2006 (UTC)

Už jsme řešili zde Wikipedie:Porušení práv/Články týkající se copyvia chraněných území a dnes jsme na stejnou příčinu narazili se zkf zde [[1]]. Týká se to jen článků, které jsem založil a tedy původní text neporušoval žádná práva viz výše. je tedy nutné při vkládání copyvia toto rozlišovat a nemazat článek celý, ale pouze část která copyvio opravdu obsahuje. Obnovil jsem si vlastní stránku, tak se to budu snažit sledovat. Martin Marek 23:44, 5. 11. 2006 (UTC)

Vlozim to i do diskuse k clanku, aby to nekoho nezmatlo --Vrba 00:04, 6. 11. 2006 (UTC)

Působnost arbitráže Adam Hauner/Danny B.

Zdravím a upozorňuji na diskusi o rozsahu arbitráže Adama Haunera s Dannym B. (Čistě pro případ, že ji nesledujete; bylo by zbytečné o nějaké názory přijít a pak ji znovu otevírat.) S přáním pěkného dne --che 21:59, 19. 11. 2006 (UTC)

Děkuji, sleduji, jen čekám na vyjádření Adama Haunera s ohledem na to, že já nebudu mít čas dohledávat všechny "prohřešky" Danyho B. Jen hodlám připojit své vyjádření s důkazy, o kterých vím sám. Martin Marek 07:32, 20. 11. 2006 (UTC)

Drobná poznámka

To, co ty označuješ jako interwiki nejsou interwiki ale vnitřní odkazy. Interwiki je odkaz na stejné heslo v jiném jazyce. Viz Nápověda:Jak editovat stránku#Odkazy a obrázky --Pavel Q 23:47, 9. 2. 2007 (UTC)

Díky za upozornění. Pravda že to příliš nerozlišuji dám na to od teď pozor ;-) Martin Marek 09:57, 10. 2. 2007 (UTC)

Prosba o recenzi

Ahoj, jseš napsán na Wikiprojektu:Kvalita v sekci právo, tak bych tě chtěl požádat o zrecenzování článku: Televizní práva. Okino k tomu napsal:

„Napsal jsem, ale nejsem odborník na právo. Takže především úvodní odstavce s definicí by bylo potřeba z tohoto ohledu zkontrolovat. Děkuji. Okino 01:01, 22. 11. 2007 (UTC)“

Díky za pomoc! Kdyžtak svoje připomínky směřuje do diskuse toho článku. S pozdravem a přáním prožití klidných a pohodovýc svátků Juan de Vojníkov 12:00, 18. 12. 2007 (UTC)

Prosba

Dobrý den, z článku plankton, který jste založil, jsem odstranil část o velikostech, asi to bylo špatně, úplně se to lišilo od údajů na anglické Wikipedii a nedávalo to smysl. Chtěl bych Vás poprosit, zda byste to tam neopravil. Děkuji,--Ioannes Pragensis 10:15, 22. 6. 2008 (UTC)

Brodská

Vážený pane wikipedisto, neděste se, ale máte na své uživatelově stránce mezi články vámi založenými také článek Brodská. Tento článek muse podlehnout jinému článku - článku Brodská (rozcestník). Prosím, abyste si tam odkaz opravil na Brodská (přírodní památka). Po přesunu zůstal váš text nedotčen. Přeji hezký den. --Kmenicka 22. 4. 2009, 04:26 (UTC)

FPR ZČU

Ahoj Martine, souhlasím s tebou, že současná situace je neúnosná a postup děkana a proděkanů ohledně pagiátů skandální. Ostatně to by byl, i kdyby byla náhodou pravdivá ta jejich histroka, čemuž moc nevěřím. Na druhou stranu nepovažuji za šťastné si na tom přihřívat svou vlastní polívčičku. Dost lidí na fakultě pak tenhle druh sebeprezentace akorát znechucuje od samotného jádra věci. Stačí číst diskusi na http://plzen.juristic.cz/reakce/667746/. --Bulertre 24. 9. 2009, 19:47 (UTC)

Ahoj Bulertre, nejsem na wiki už moc často, takže až teď. Situace na FPR je už o dost jinde, tak pokud máš zájem napiš mi na mart.marek@gmail.com a můžem o FPR hodit řeč. Martin Marek 24. 11. 2009, 12:13 (UTC)

Chráněná území Tachovska (CHKO - Český les)

Nechci nic říkat, ale Tvé texty se nápadně shodují s našimi soukromými stránkami.--DaVe 18. 7. 2011, 14:47 (UTC)

Pokud máte tento pocit, prosím buďte konkrétní a také Vaší domněnku ozdrojujte odkazem na "vaše soukromé stránky" a uveďte konkrétní shodu. Při tvorbě CHÚ jsem vycházel z veřejných údajů MŽP a vytvářel jsem pouze pahýly těchto stránek se základními daty z databáze MŽP, což je vidět v historii stránky. Pokud ji dále někdo rozpracoval, je to opět vidět v kartě historie u každé stránky. Pokud máte pocit, že někdo použil Vaše texty obraťte se tam, a nebo na českou pobočku Wikipedie. --Martin Marek 18. 7. 2011, 16:06 (UTC)