Neoklasický metal: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
mBez shrnutí editace
typo, skloňování
Řádek 12: Řádek 12:
|other_topics=
|other_topics=
}}
}}
'''Neoklasický metal''' je [[heavy metal|heavymetalový]] podžárn, silně ovlivněný [[vážná hudba|vážnou hudbou]]. Vyznačuje se především svojí virtuosní složitostí a dá se označit za téměř instrumentální. Je důsledkem křížení největších metalových stylů osmdesátých let, jakými byly [[speed metal]] a [[heavy metal]]. Svou [[melodie|melodickou]] inspiraci čerpal především z vážné hudby. Co se týče témat žánru, tak si z heavy a speed metalu odnesl spíše pozitivnější mínění, a spíše než "smrtelné" získal mystikální směry, ale o příběhovou atmosféru se neošidil.
'''Neoklasický metal''' je [[heavy metal|heavymetalový]] podžánr, silně ovlivněný [[vážná hudba|vážnou hudbou]]. Vyznačuje se především svojí virtuosní složitostí a dá se označit za téměř instrumentální. Je důsledkem křížení největších metalových stylů osmdesátých let, jakými byly [[speed metal]] a [[heavy metal]]. Svou [[melodie|melodickou]] inspiraci čerpal především z vážné hudby. Co se týče témat žánru, tak si z heavy a speed metalu odnesl spíše pozitivnější mínění, a spíše než „smrtelné“ získal mystikální směry, ale o příběhovou atmosféru se neošidil.


Tento hudební žánr vznikal během 70. a 80. let. Mezi první hardrockové a metalové muzikanty, ovlivněné vážnou hudbou, patřili kytaristé [[Ritchie Blackmore]], [[Uli Jon Roth]], [[Randy Rhoads]], a [[Brian May]], ale také klávesáci [[Rick Wakeman]] a [[Jon Lord]]. Další významným představitelem byla skupina [[Cacophony]] [[Marty Friedman]]a a [[Jason Becker|Jasona Beckera]]. Švédský kytarista [[Yngwie Malmsteen]] tento žánr dotáhl do nejčistší podoby.
Tento hudební žánr vznikal během 70. a 80. let. Mezi první hardrockové a metalové muzikanty, ovlivněné vážnou hudbou, patřili kytaristé [[Ritchie Blackmore]], [[Uli Jon Roth]], [[Randy Rhoads]], a [[Brian May]], ale také klávesáci [[Rick Wakeman]] a [[Jon Lord]]. Dalším významným představitelem byla skupina [[Cacophony]] [[Marty Friedman|Martyho Friedmana]] a [[Jason Becker|Jasona Beckera]]. Švédský kytarista [[Yngwie Malmsteen]] tento žánr dotáhl do nejčistší podoby.


{{Pahýl - metal}}
{{Pahýl - metal}}

Verze z 15. 5. 2010, 10:14

Neoklasický metal

Neoklasický metal je heavymetalový podžánr, silně ovlivněný vážnou hudbou. Vyznačuje se především svojí virtuosní složitostí a dá se označit za téměř instrumentální. Je důsledkem křížení největších metalových stylů osmdesátých let, jakými byly speed metal a heavy metal. Svou melodickou inspiraci čerpal především z vážné hudby. Co se týče témat žánru, tak si z heavy a speed metalu odnesl spíše pozitivnější mínění, a spíše než „smrtelné“ získal mystikální směry, ale o příběhovou atmosféru se neošidil.

Tento hudební žánr vznikal během 70. a 80. let. Mezi první hardrockové a metalové muzikanty, ovlivněné vážnou hudbou, patřili kytaristé Ritchie Blackmore, Uli Jon Roth, Randy Rhoads, a Brian May, ale také klávesáci Rick Wakeman a Jon Lord. Dalším významným představitelem byla skupina Cacophony Martyho Friedmana a Jasona Beckera. Švédský kytarista Yngwie Malmsteen tento žánr dotáhl do nejčistší podoby.

Šablona:Pahýl - metal