Martin Jan Stránský: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Ganimoth (diskuse | příspěvky)
m opravy linků
BumlaBot (diskuse | příspěvky)
m Odstranění linku na rozcestník Velká Británie s použitím robota - Změněn(y) odkaz(y) na Spojené království
Řádek 8: Řádek 8:
== Lékařské aktivity ==
== Lékařské aktivity ==
Assistant Clinical professor v oboru neurologie na [[Yale University|Yale School of Medicine]]. Zakladatel a vedoucí programu pro výměny lékařů v neurovědách mezi [[Yale University]] a [[Univerzita Karlova|Univerzitou Karlovou]].
Assistant Clinical professor v oboru neurologie na [[Yale University|Yale School of Medicine]]. Zakladatel a vedoucí programu pro výměny lékařů v neurovědách mezi [[Yale University]] a [[Univerzita Karlova|Univerzitou Karlovou]].
Zakladatel a ředitel programu [[Prague Selective Program]], který je největším letním programem pro studenty medicíny na světě. Externě přednáší v Austrálii. Panelovým lékařem velvyslanectví [[USA]]/[[Velká Británie|Velké Británie]]. Fakultní člen II. Lékařské fakulty UK v Praze. Člen správní rady [[Nadace Český mozek]], člen redakční rady časopisu [[Klimakterická medicína]].
Zakladatel a ředitel programu [[Prague Selective Program]], který je největším letním programem pro studenty medicíny na světě. Externě přednáší v Austrálii. Panelovým lékařem velvyslanectví [[USA]]/[[Spojené království|Velké Británie]]. Fakultní člen II. Lékařské fakulty UK v Praze. Člen správní rady [[Nadace Český mozek]], člen redakční rady časopisu [[Klimakterická medicína]].


== Další aktivity ==
== Další aktivity ==

Verze z 9. 9. 2008, 10:03

MUDr. Martin Jan Stránský, MD, FACP (30. října 1956) je český lékař, akademik a vydavatel.

Odborná kariéra

V roce 1978 získal bakalářský titul na Columbia University v New Yorku. V letech 1986 - 1989 rezident na neurologickém oddělení v Albany Medical Center v USA. V roce 1983 promoval na lékaře na St. George´s University na Grenadě. V roce 1993 atestován na neurologii a v oboru vnitřního lékařství.

Lékařské aktivity

Assistant Clinical professor v oboru neurologie na Yale School of Medicine. Zakladatel a vedoucí programu pro výměny lékařů v neurovědách mezi Yale University a Univerzitou Karlovou. Zakladatel a ředitel programu Prague Selective Program, který je největším letním programem pro studenty medicíny na světě. Externě přednáší v Austrálii. Panelovým lékařem velvyslanectví USA/Velké Británie. Fakultní člen II. Lékařské fakulty UK v Praze. Člen správní rady Nadace Český mozek, člen redakční rady časopisu Klimakterická medicína.

Další aktivity

Vydavatel časopisu Přítomnost, které spoluzakládali Ferdinand Peroutka a T. G. Masaryk. Čestný člen Společnosti pro Lidové noviny. Zakládající člen Výboru pro svobodné Bělorusko, v roce 2003, frontman kapely G8 Translobal. Nositel ceny Masarykovy akademie umění za mimořádnou kulturní činnost.

Politické aktivity

Zakládající člen Impuls 99. V roce 2008 kandiduje ve volebním obvodu 27 Praha 1/Praha 2/Praha 6/ Praha 7 do Senátu jako nezávislý s podporou druhé nejsilnější politické strany na Praze 1 - Věci veřejné.