Válka skladů: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Aleš CZ (diskuse | příspěvky)
m Drobné úpravy
Aleš CZ (diskuse | příspěvky)
Styl, odkazy
Řádek 5: Řádek 5:
'''''Válka skladů''''' (v anglickém originále '''''Storage Wars''''', stylizováno jako '''''STORAGE WAR$''''') je [[Spojené státy americké|americká]] [[Televizní pořad|televizní]] [[reality show]], vysílaná od roku 2010 na stanici [[A&E]].
'''''Válka skladů''''' (v anglickém originále '''''Storage Wars''''', stylizováno jako '''''STORAGE WAR$''''') je [[Spojené státy americké|americká]] [[Televizní pořad|televizní]] [[reality show]], vysílaná od roku 2010 na stanici [[A&E]].


Celý pořad se odehrává v [[Kalifornie|Kalifornii]] s výjimkou pár dílů, které byly natočeny v sousedním státě [[Nevada]]. Existují ale také verze z jiných amerických států - ''Storage Wars: Texas'', ''Storage Wars: New York'', ''Storage Wars: Miami''. Svojí verzi má také [[Kanada]].
V Česku je pořad vysílán na stanici [[Nova Action]]. První čtyři řady byly premiérově vysílány v roce 2015.


Celý pořad se odehrává v [[Kalifornie|Kalifornii]] s výjimkou pár dílů, které byly natočeny v sousedním státě [[Nevada]]. Existují ale také verze z jiných amerických států - ''Storage Wars: Texas'', ''Storage Wars: New York'', ''Storage Wars: Miami''. Svojí verzi má také [[Kanada]]. [[Nova Action]] vysílá také verze [[Válka skladů: Texas]] (všechny 3 série jsou v češtině) a [[Válka skladů: Kanada]] (obě série v češtině).
V Česku je pořad vysílán na stanici [[Nova Action]]. První čtyři řady byly premiérově vysílány v roce 2015. Nova Action vysílá také verze [[Válka skladů: Texas]] a [[Válka skladů: Kanada]]. Pořad je vysílán s českým [[Dabing|dabingem]].


<br />
<br />
Řádek 17: Řádek 17:
V&nbsp;prvních 4&nbsp;sériích (série, které byly vysílané v&nbsp;ČR) se nejvíce vyskytovali tito kupující:
V&nbsp;prvních 4&nbsp;sériích (série, které byly vysílané v&nbsp;ČR) se nejvíce vyskytovali tito kupující:


'''Dave Hester''' - („Magnát“) Je to „záporák“, který neustále navyšuje ceny, přestože kóji ani nechce, ale chce aby někdo jiný zaplatil více. Také vytáčí ostatní kupující slovem ''YUUUP'', které vyslovuje pokaždé, když přihazuje na kóje. S ostatními kupujícími vychází velmi špatně. Hádky a rvačky jsou pro něj na denním pořádku a to nejen s ostatními kupujícími, ale i s [[licitátor]]y show.
* Dave Hester („Magnát“) Je to „záporák“, který neustále navyšuje ceny, přestože kóji ani nechce, ale chce aby někdo jiný zaplatil více. Také vytáčí ostatní kupující slovem ''YUUUP'', které vyslovuje pokaždé, když přihazuje na kóje. S ostatními kupujícími vychází velmi špatně. Hádky a rvačky jsou pro něj na denním pořádku a to nejen s ostatními kupujícími, ale i s [[licitátor]]y show.


'''Darrell Sheets''' - („Hráč“) Kladná postava show, v oboru se vyzná. Jednou vydělal na jedné kóji rekordních 300&nbsp;000&nbsp;$. Na aukce většinou jezdí se svým synem Brandonem, kterého učí, jak se stát dobrým kupujícím.
* Darrell Sheets („Hráč“) Kladná postava show, v oboru se vyzná. Jednou vydělal na jedné kóji rekordních 300&nbsp;000&nbsp;$. Na aukce většinou jezdí se svým synem Brandonem, kterého učí, jak se stát dobrým kupujícím.


'''Jarrod Schulz''' - („Mladá Puška“) Jezdí na aukce se svojí přítelkyní Brandi, která mu nedovoluje příliš utrácet. Jarrod její hranici většinou ale stejně poruší. Tak se to opakuje každou epizodu a dodává to seriálu komický prvek.
* Jarrod Schulz („Mladá puška“) Jezdí na aukce se svojí přítelkyní Brandi, která mu nedovoluje příliš utrácet. Jarrod její hranici většinou ale stejně poruší. Tak se to opakuje každou epizodu a dodává to seriálu komický prvek.


'''Barry Weiss''' - („Sběratel“) Starší chlapík, který sbírá umělecké předměty a starožitnosti. Když nějaké v kóji uvidí, většinou tuto kóji koupí, přestože následně prodělá.
* Barry Weiss („Sběratel“) Starší chlapík, který sbírá umělecké předměty a starožitnosti. Když nějaké v kóji uvidí, většinou ji koupí i přesto, že následně prodělá.


Další kupující kteří se občas vyskytovali jsou: '''Ivy Calvin''', '''Rene Nezhoda a Casey Lloyd''', '''Mark Balelo''', '''Nabila Haniss''', '''Jeff Jarred''', '''Herb Brown a Mike Karlinger''', '''Mark Harris a Matt Harris'''.
Další kupující, které je možno v pořadu vidět: Ivy Calvin, Rene Nezhoda a Casey Lloyd, Mark Balelo, Nabila Haniss, Jeff Jarred, Herb Brown a Mike Karlinger, Mark Harris a Matt Harris.


Celou aukcí provázejí a kóje prodávají licitátoři '''Laura a Dan Dotsonovi'''.
Celou aukcí provázejí a kóje prodávají licitátoři Laura a Dan Dotsonovi.


== Zdroje ==
== Zdroje ==

Verze z 17. 11. 2019, 16:19

Válka skladů
Původní názevStorage Wars
Žánrreality TV
HrajíBarry Weiss
Země původuUSAUSA Spojené státy
Jazykangličtina
Počet řad12
Počet dílů269 (seznam dílů)
Produkce a štáb
Produkční
společnost
Fremantle
DistributorHulu
Premiérové vysílání
StaniceA&E
Vysíláno1. prosince 2010 30. ledna 2019
Válka skladů na ČSFD, Kinoboxu, SZ, IMDb
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Válka skladů (v anglickém originále Storage Wars, stylizováno jako STORAGE WAR$) je americká televizní reality show, vysílaná od roku 2010 na stanici A&E.

Celý pořad se odehrává v Kalifornii s výjimkou pár dílů, které byly natočeny v sousedním státě Nevada. Existují ale také verze z jiných amerických států - Storage Wars: Texas, Storage Wars: New York, Storage Wars: Miami. Svojí verzi má také Kanada.

V Česku je pořad vysílán na stanici Nova Action. První čtyři řady byly premiérově vysílány v roce 2015. Nova Action vysílá také verze Válka skladů: Texas a Válka skladů: Kanada. Pořad je vysílán s českým dabingem.


Děj

Na veřejné aukci úložných prostorů (skladovacích kójí) se vždy sejde pár kupujících, kteří se přebíjejí v tom kdo zaplatí za kóji víc. Jejich cílem je levně nakoupit a draze prodat tedy generovat co největší zisk. Všichni účinkující jsou reální lidé, hrají sami sebe.

Kupující

V prvních 4 sériích (série, které byly vysílané v ČR) se nejvíce vyskytovali tito kupující:

  • Dave Hester („Magnát“) – Je to „záporák“, který neustále navyšuje ceny, přestože kóji ani nechce, ale chce aby někdo jiný zaplatil více. Také vytáčí ostatní kupující slovem YUUUP, které vyslovuje pokaždé, když přihazuje na kóje. S ostatními kupujícími vychází velmi špatně. Hádky a rvačky jsou pro něj na denním pořádku a to nejen s ostatními kupujícími, ale i s licitátory show.
  • Darrell Sheets („Hráč“) – Kladná postava show, v oboru se vyzná. Jednou vydělal na jedné kóji rekordních 300 000 $. Na aukce většinou jezdí se svým synem Brandonem, kterého učí, jak se stát dobrým kupujícím.
  • Jarrod Schulz („Mladá puška“) – Jezdí na aukce se svojí přítelkyní Brandi, která mu nedovoluje příliš utrácet. Jarrod její hranici většinou ale stejně poruší. Tak se to opakuje každou epizodu a dodává to seriálu komický prvek.
  • Barry Weiss („Sběratel“) – Starší chlapík, který sbírá umělecké předměty a starožitnosti. Když nějaké v kóji uvidí, většinou ji koupí i přesto, že následně prodělá.

Další kupující, které je možno v pořadu vidět: Ivy Calvin, Rene Nezhoda a Casey Lloyd, Mark Balelo, Nabila Haniss, Jeff Jarred, Herb Brown a Mike Karlinger, Mark Harris a Matt Harris.

Celou aukcí provázejí a kóje prodávají licitátoři Laura a Dan Dotsonovi.

Zdroje

Storage Wars na Anglické Wikipedii