Seznam knih Tomáše Bartoše: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
→‎Dílo: c; automatické kosmetické úpravy
domnívám se, že shoda na tom článek ponechat, byla dosažena
Řádek 1: Řádek 1:
{{AfD}}
{{Infobox - spisovatel
{{Infobox - spisovatel
|národnost = česká
|národnost = česká

Verze z 1. 5. 2018, 17:49

Seznam knih Tomáše Bartoše
Národnostčeská
Významná dílaŽoldnéři
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Tomáš Bartoš je pseudonym českého spisovatele pečlivě tajícího svou identitu.[1] Specializuje se na military sci-fi a je známý především románem Žoldnéři.[2]

Dílo

  • Žoldnéři, Klub Julese Vernea, Praha 2006, dotisk 2009, roku 2012 přeloženo do polštiny.[3] Román se odehrává v polovině dvacátého třetího století v době, kdy je lidstvo vyčerpáno korporačními válkami o vládu nad Sluneční soustavou. Utajená skupina elitních žoldnéřů je vysazena na Plutu, aby získala pod kontrolu sto padesát let starou vědecko-průmyslovou základnu, která umožňuje přístup k předválečným biologickým nanotechnologiím.
  • Renegát, sedmnáctá část série Agent JFK, Triton, Praha 2008, ve které hlavní hrdina řeší časové paradoxy.
  • povídka „Komando“ obsažená ve speciálním sborníku ze světa Agenta JFK Svůj svět si musíme zasloužit, Triton, Praha 2009.
  • povídka „Na začátku věčnosti“ obsažená ve sborníku povídek Soumrak světů ((třicátá třetí část série Agent JFK), Triton, Praha 2014.
  • Turbulentní vesmír, Triton 2015 (napsáno společně s Miroslavem Žambochem). Příběhy v knize z doby, kdy je celý vesmír zmítán válkou mezi jednotlivými mocenskými frakcemi, jsou vyprávěny z hlediska rozvíjející se umělé inteligence válečného robota DB 24, který si uvědomuje sám sebe a vystupuje pod jménem Kovboj.

Odkazy

Reference

Externí odkazy