World Wrestling Entertainment: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Iojhug (diskuse | příspěvky)
Bez shrnutí editace
Bez shrnutí editace
Řádek 32: Řádek 32:
[[Soubor:Brock Lesnar in March 2015.jpg|thumb|Brock Lesnar]]
[[Soubor:Brock Lesnar in March 2015.jpg|thumb|Brock Lesnar]]
* '''WWE Champion''' -[[Dean Ambrose]]
* '''WWE Champion''' -[[Dean Ambrose]]
* '''WWE Universal Champio'''n - To bude určeno na summerslamu 2016
* '''WWE Universal Champio'''n - Fin Bálor
* '''Intercontinental Champion''' -[[The Miz]]
* '''Intercontinental Champion''' -[[The Miz]]
* '''United States Champion''' - [[Alexander Rusev|Rusev]]
* '''United States Champion''' - [[Alexander Rusev|Rusev]]
* '''WWE Women Champion''' - Sasha Banks
* '''WWE Women Champion''' - Charlotte
* '''WWE Tag Team Champions''' - The New Day
* '''WWE Tag Team Champions''' - The New Day
* '''Money in the Bank Contract''' -žádný..2016- [[Dean Ambrose]]
* '''Money in the Bank Contract''' -žádný..2016- [[Dean Ambrose]]

Verze z 29. 8. 2016, 17:09

WWE Inc. je americká společnost, která se zabývá hlavně profesionálním wrestlingem. Je to největší společnost svého druhu na světě.

Historie

WWE začala být populární po roce 1980, tehdy ještě jako WWF. Největší hvězdou byl Hulk Hogan, který byl v hlavních tahácích několika prvních WrestleManií a byl zde ve spousta památných zápasech s dalšími hvězdami (na WrestleManii 3 proti André the Giantovi nebo na WrestleManii 6 proti Ultimate Warriorovi). Další velké hvězdy byly "Macho Man" Randy Savage, "Rowdy" Roddy Piper, Ted DiBiase, Ricky Steamboat, The Iron Sheik, Ric Flair a Sgt. Slaughter.

V WWF nastala po roce 1993 krize a spousta známých jmen odešlo do konkurenční společnosti WCW. WWE tak začala budovat nové hvězdy, např. The Undertakera, Shawna Michaelse, Breta Harta, Diesela nebo Razora Ramona. WWF začala produkovat Monday Night Raw a WCW na to zareagovala Monday Night Nitrem, které se vysílalo ve stejnou dobu a tak WWF a WCW bojovaly o diváky. WCW měla převahu a WWF tak se dostala ke zrodu Attidude éry.

WrestleMania

WWE začala prosazovat nové hvězdy jako "Stone Cold" Steve Austina, Triple He, The Rocka, Kanea a do ringu se mnohokrát dostal i sám Vince McMahon. WWF začala překonávat WCW. Postupně přicházely do WWF hvězdy WCW jako Chris Jericho nebo Big Show a za pár let WCW bylo odkoupeno WWF, ta získala spousta nových superstars a tak se rozdělila na Raw a Smackdown. V roce 2002 se musela WWF přejměnovat na WWE kvůli problémům s jinou společností.

Mezi roky 2002 a 2008 byla tzv. Ruthless Agression éra, kde se prosadilo spousta hvězd jako John Cena, Randy Orton, Rey Mysterio, Batista nebo Edge a staly se hlavními hvězdami WWE.

Od roku 2008 je tzv. PG éra, zde se objevilo spousta dnešních hvězd jako Dolph Ziggler, The Miz, Sheamus, Alberto Del Rio, Wade Barrett, Cody Rhodes, Dean Ambrose, Roman Reigns, Seth Rollins, Bray Wyatt, Cesaro, Daniel Bryan atd. Od roku 2013 v rámci příběhu WWE vládnou Triple H a Stephanie McMahon.

Shows

WWE má několik opakujících se týdenních shows, v těchto shows vznikají příběhy, které se vyřizují na placených akcích.

Raw - Největší týdenní show, vysílá se v pondělí živě. První epizoda byla odvysílána v roce 1993, od roku 2012 trvá tři hodiny. Uskutečnují se zde zápasy i slovní konfrontace.

Smackdown - Druhá největší týdenní show, natáčí se v úterý a vysílá se záznamu ve čtvrtek. První epizoda byla odvysílana v roce 1999, mezi lety 2002 - 2011 byla brána jako 2 show s vlastním rosterem...obnova tohoto systému se uskutečnila v červenci roku 2016 jjako Raw. Trvá 2 hodiny a od roku 2016 se vysílá živě na stanici USA Network.. Stejně jako v Raw se zde uskutečnují včetně zápasů i slovní konfrontace.

Main Event - Vysílá se živě v úterý, první epizoda byla odvysílána v roce 2012. Trvá hodinu, uskutečnují se zde hlavně zápasy a občas slovní konfrontace.Natáčí se před show SmackDown

Superstars - Natáčí se v pondělí a vysílá se ze záznamu ve středu, první epizoda byla odvysílána v roce 2009. Trvá hodinu a uskutečnují se zde pouze zápasy.Natáčí se před show RAW

NXT - Natáčí se několik týdnů dopředu, vysílá se ze záznamu ve středu. Funguje jako vývojové centrum WWE pro budoucí talenty, má i vlastní tituly. Show trvá hodinu a uskutečnují se tu jak zápasy, tak konfrontace. Wrestleři z NXT se objevují jen zde a neobjevují se v ostatních shows, potom co jsou připraveni, jsou z NXT odesláni do hlavních shows.

Každý měsíc se uskuteční placená akce, na těchto akcích jsou zápasy o titul a vyřizují se zde spory. Největší placenou akcí je WrestleMania, ta se koná na stadionech, které pojmou i 80 tisíc fanoušků. Každá placená akce se koná jen jednou ročně a jsou akce které jsou speciální druhem zápasů, placené akce jako Hell in a Cell, Survivor Series, Extreme Rules, Summerslam, Wrestemania, FastLine, Payback, Night of Champions, Royal Rumble, Money in the Bank, Battleground, Elimination Chamber nebo TLC.

Wrestleři také zápasí pouze pro fanoušky v aréně, jedna taková show se udála i v České republice v roce 2009. Wrestleři každý týden odzápasí zhruba 3-5 zápasů.

Tituly

Brock Lesnar
  • WWE Champion -Dean Ambrose
  • WWE Universal Champion - Fin Bálor
  • Intercontinental Champion -The Miz
  • United States Champion - Rusev
  • WWE Women Champion - Charlotte
  • WWE Tag Team Champions - The New Day
  • Money in the Bank Contract -žádný..2016- Dean Ambrose
  • Royal Rumble Winner 2016 - Triple H
  • NXT Champion - Samoa Joe
  • NXT Women's Champion - Asuka
  • NXT Tag Team Champions - The Revival

Související články

Externí odkazy