Augustovo mauzoleum: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Kategorie
formulace
Řádek 1: Řádek 1:
{{Infobox - budova}}
{{Infobox - budova}}
'''Augustovo mauzoleum''' se nachází v Římě. Zde je pohřben [[Augustus]] a řada dalších příslušníků císařské rodiny, naposledy císař [[Nerva]]. Bylo postaveno roku 28 před našim letopočtem a bylo 42 metrů vysoké. Po rozpadu Římské říše zpustlo a jeho zříceniny zarostly stromy. Později bylo částečně rekonstruováno, poslední rekonstrukce skončila v roce 2020.
'''Augustovo mauzoleum''' (latinsky ''Mausoleum Augusti'', italsky ''Mausoleo di Augusto'') se nachází v Římě na [[Martovo pole|Martově poli]]. Zde je pohřben [[Augustus]] a řada dalších příslušníků císařské rodiny, naposledy císař [[Nerva]]. [[Mauzoleum]] bylo postaveno roku 28 před našim letopočtem a bylo 42 metrů vysoké. Po rozpadu [[Římská říše|Římské říše]] zpustlo a jeho zříceniny zarostly stromy. Později bylo částečně rekonstruováno, poslední rekonstrukce skončila v roce 2020.
{{Pahýl}}
{{Pahýl}}



Verze z 13. 5. 2020, 09:21

Augustovo mauzoleum
Základní informace
Výstavba28 př. n. l.
Poloha
AdresaCampo Marzio, Municipio I, Lazio, Řím, ItálieItálie Itálie
Souřadnice
Map
Další informace
WebOficiální web
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Logo Wikimedia Commons galerie na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Augustovo mauzoleum (latinsky Mausoleum Augusti, italsky Mausoleo di Augusto) se nachází v Římě na Martově poli. Zde je pohřben Augustus a řada dalších příslušníků císařské rodiny, naposledy císař Nerva. Mauzoleum bylo postaveno roku 28 před našim letopočtem a bylo 42 metrů vysoké. Po rozpadu Římské říše zpustlo a jeho zříceniny zarostly stromy. Později bylo částečně rekonstruováno, poslední rekonstrukce skončila v roce 2020.