Soap MacTavish

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
John Soap MacTavish
SérieCall of Duty
První výskytCall of Duty 4: Modern Warfare
Poslední výskytCall of Duty: Modern Warfare 3
Další výskytCall of Duty: Modern Warfare 2
ZtvárnilKevin McKidd
Informace o postavě
PřezdívkaSoap
Pohlavímuž
NarozeníSkotskoSkotsko Skotsko
ÚmrtíČesko 11. října 2016 Praha, Česko
NárodnostSkotská
Povolánívoják
PříslušnostiBritská armáda, SAS, Task Force 141
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

John "Soap" MacTavish byla hlavní postava a protagonista v příběhu herní série Call of Duty. Nejprve se objevuje jako hlavní hratelná postava v roce 2007 video hry Call of Duty 4: Modern Warfare, kde je součástí Special Air Service (SAS) jako sniper a odborník na demolici. Od května 2009 se prodalo přes 13 milionů kopií této hry.

Později se objeví v pokračování hry vydané v listopadu 2009 s názvem Call of Duty: Modern Warfare 2, kde hraje jako hlavní postava v posledních třech misích. Naposledy se objevil v díle Call of Duty: Modern Warfare 3, který byl vydán v listopadu 2011. V obou hrách je Soap MacTavish kapitánem a polním velitlem Task Force 141 společně s kapitánem Johnem Pricem.

Postavu Soapa MacTavishe namluvil skotský herec Kevin McKidd.

Přehled[editovat | editovat zdroj]

John "Soap" MacTavish hraje klíčovou roli v příběhu Call of Duty 4: Modern Warfare, kde se nachází v přední linii skupiny SAS, konkrétně v Bravo 6 týmu kapitána Price, v boji proti ultra-nacionalistům. V Call of Duty 4: Modern Warfare hráč zažije děj očima Soapa MacTavishe, avšak některé mise byly hrány z jiných postav. Pozdější hry představují Soapa jako nehratelnou postavu (NPC), která bojuje po boku s hratelnou postavou. Nicméně v Call of Duty: Modern Warfare 2 převezme hráč v posledních třech misích kontrolu nad Soapem. Ve finální hře série se Soap objeví jako hratelná postava pouze pro první misi a po zbytek děje je pak NPC.

MacTavish je později zabit v akci ve hře Call of Duty: Modern Warfare 3 v misi, kde je cílem zavraždit Vladimíra Makarova. Byl zabit explozí, kvůli které ztratil hodně krve.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]