Rail-2-Sea

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Rail-2-Sea je projekt Iniciativy Trojmoří (3SI), který předpokládá rozvoj a modernizaci 3 663 kilometrů dlouhé železniční trati spojující polský přístav u Baltského moře Gdaňsk s rumunským černomořským přístavem Constanța.[1][2] Tato železnice by procházela Rumunskem, Maďarskem, Slovenskem a Polskem. Cílem je zlepšit infrastrukturu těchto zemí, i když železnice bude mít také civilní a vojenské využití.[1] Všechny tyto země jsou členy Evropské unie (EU) a NATO a zejména Polsko a Rumunsko jsou blízkými spojenci Spojených států amerických v regionu, a proto tato země vyjádřila projektu podporu.[1]

V Rumunsku bude mít tato železnice 3 větve: Severní A (prochází například Kluží, Segešvárem a Brašovem), Severní B (prochází například Aradem, Devou, Albou Iuliou, Segešvárem a Brašovem) a Jižní (prochází například Temešvárem, Caransebeșem, Oršavou a Craiovou). Všechny tyto větve začínají na rumunské hranici s Maďarskem a procházejí Bukureští a nakonec Constanțou. Podle oficiálních stránek 3SI bude projekt Rail-2-Sea dokončen do roku 2029.[3]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Rail-2-Sea na anglické Wikipedii.

  1. a b c MUTLER, Alison. Rail-2-Sea and Via Carpathia, the US-backed highway and rail links from the Baltic to the Black Sea ⋆ Universul.net [online]. 2020-10-12 [cit. 2022-08-23]. Dostupné online. (rumunsky) 
  2. Gdansk-Constanta rail route proposed under the Three Seas Initiative [online]. 2018-08-24 [cit. 2022-08-23]. Dostupné online. (anglicky) 
  3. Răzvan Cuc: România susține proiectul RAIL 2 SEA, coridorul feroviar Gdansk - Constanța [online]. 2019-09-28 [cit. 2022-08-23]. Dostupné online. (rumunsky) 

Související články[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]