Notre paradis

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Notre paradis
Původní názevNotre paradis
Země původuFrancieFrancie Francie
Jazykfrancouzština
Délka96 min
Žánryfilmové drama
LGBT film
kriminální film
ScénářGaël Morel
RežieGaël Morel
Obsazení a filmový štáb
Hlavní roleStéphane Rideau
Béatrice Dalle
Didier Flamand
Jean-Christophe Bouvet
Roland Copé
ProdukcePaulo Branco
HudbaCamille Rocailleux
KameraNicolas Dixmier
StřihCatherine Schwartz
Výroba a distribuce
PremiéraFrancie 18. září 2011[1]
Notre paradis na ČSFDKinoboxuFDbIMDb
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Notre paradis (tj. Náš ráj) je francouzský hraný film z roku 2011, který režíroval Gaël Morel podle vlastního scénáře. Film popisuje osudy prostitutů v Paříži.

Děj[editovat | editovat zdroj]

Vassili je stárnoucí prostitut v Paříži, který těžce přijímá, že je příliš starý na svou profesi. Jednoho dne uškrtí svého klienta, protože komentoval jeho věk. Později té noci najde v Bois de Boulogne mladého chlapce v bezvědomí, který je zřejmě také prostitut a byl zbit a okraden. Chlapec tvrdí, že si nemůže vzpomenout na své jméno ani na nic ze své minulosti, takže ho Vassili odveze do svého bytu a pojmenuje ho Angelo kvůli jeho vzhledu a andělovi vytetovaném na břiše. Tak začne jejich vzájemný vztah. Vassili a Angelo vydělávají peníze společně a své klienty okrádají. Vassili se kamarádí s bývalou prostitutkou Annou, která má dítě, které pojmenovala také Vassili, i když on není jeho otcem. Vzhledem ke svým kriminálním aktivitám Vassili a Angelo opouštějí Paříž a přestěhují se do bytu k Anně v Lyonu, kde tvoří zvláštní rodinu.

Angelo a Vassili odjíždějí do horské chaty k Victorovi, který byl prvním Vassiliho klientem. Victorův mladý marocký milenec Kamel žárlí na Vassiliho Angela a vyhrožuje Victorovi, že pokud zůstanou, on odjede. Vassili s Angelem tedy slíbí odejet, ale Victora zabijí. Mladý Vassili je svědkem vraždy, ale slibuje, že bude mlčet.

Anna dorazí o několik dní později a společně s Vassilim a Angelem mají sex ve třech. Mladý Vassili slyší sténání matky a domnívá se, že ji oba muži také zavraždili. Odejde na policii, kde vypoví o vraždách a brzy ráno jsou Vassili a Angelo zatčeni.

Obsazení[editovat | editovat zdroj]

Stéphane Rideau Vassili
Dimitri Durdaine Angelo
Béatrice Dalle Anna
Didier Flamand Victor
Jean-Christophe Bouvet první klient
Raymonde Bronstein matka Anny
Malik Issolah Kamel
Mathis Morisset malý Vassili

Reference[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]