Municipal Waste

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Municipal Waste
Municipal Waste (2023)
Municipal Waste (2023)
Základní informace
PůvodRichmond, Virginie, USA
Žánrythrash metal, crossover thrash
Aktivní roky2001–
VydavateléNuclear Blast
Earache Records
Tankcrimes
Webwww.municipalwaste.net
Současní členové
Tony Foresta
Ryan Waste
Phil Land
Nick Poulos
Dave Witte
Dřívější členové
Brendon Trache
Brandon Ferrell
Andy Harris
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Municipal Waste (v překladu z angličtiny komunální odpad) je americká crossover/thrash metalová kapela z Richmondu ve státě Virginie založená v roce 2001. Je známá pro svou hlasitou, opileckou party atmosféru a pro své vtipné názvy parodických písní zaměřených na thrash.

K roku 2023 kapela vydala sedm studiových alb, pět EP a několik split alb. Jejich poslední vydané studiové album se jmenuje Electrified Brain (2022). Zpěvák Tony Foresta a rytmický kytarista Ryan Waste jako jediní zakládající členové v kapele přetrvali. Do jejich nynějšího line-upu patří Dave Witte jako bubeník, Phil Hall hrající na baskytaru a Nick Poulos jako sólový kytarista.

Historie[editovat | editovat zdroj]

Municipal Waste odehráli svůj první koncert na silvestrovské párty v Richmondu na přelomu roku 2000 a 2001, kde byla obviněna z podněcování malých výtržností. Kapela se inspirovala hudebními vlivy crossoverových thrashových kapel, jako jsou D.R.I., Suicidal Tendencies, Corrosion of Conformity z éry alba Animosity, Nuclear Assault a Attitude Adjustment. Municipal Waste koncertovali v letech 2001 a 2002 v USA a sousedícím Mexiku. V roce 2001 kapela vydala stejnojmenné EP Municipal Waste. Rok na to vznikl split nahraný s kapelou Crucial Unit. V roce 2002 odešel Brendan Trache, kterého nahradil Brandon Ferrell. Poté následovalo jejich debutové album Waste 'Em All (2003) a split album s kapelou Bad Acid Trip. Obě desky byly vydány pod Six Weeks Records. Po vydání alba Waste 'Em All kapelu opustili Andy Harris a Brandon Ferrell, které nahradili baskytarista Philip Hall a bubeník Dave Witte. V roce 2005 podepsali Municipal Waste smlouvu s Earache Records a nahráli album Hazardous Mutation (2005).

Během let 2005 a 2006 natočili Municipal Waste videoklip k písni Unleash the Bastards ve dvou verzích, cenzurovaná a necenzurovaná.

V červnu 2007 jeli Municipal Waste na turné s Destruction po Spojených státech a poté se vydali do studia s producentem Christopherem „Zeuss“ Harrisem, aby nahráli své další album The Art of Partying. Následovalo turné po Evropě, turné s The Haunted a vystoupení na Wacken Open Air v Německu a na festivalech Reading a Leeds. Vyrazili také na turné se Suicidal Tendencies. Ke skladbě Headbanger Face Rip byl poté natočen videoklip, který se na YouTube dochoval v nízké kvalitě.

V roce 2007 se kapela dočkala velkého uznání hudebního tisku, když se umístila v první pětce alb roku ve švédském časopise Close Up a v první dvacítce časopisů Big Cheese a Kerrang! Byli také na titulní straně časopisu Metal Maniacs, ale několikrát se objevili i v NME.

Dne 15. června 2008 vystoupili na britském festivalu Download. Připojili se také k At the Gates na jejich „Suicidal Final Tour“ společně s Darkest Hour, Toxic Holocaust a Repulsion.

V roce 2010 byla potvrzena účast kapely na soundtracku k remaku hry Splatterhouse od Namco Bandai Games.

V roce 2009 vydali Municipal Waste své třetí album Massive Aggressive, o tři roky později následovalo The Fatal Feast a ve stejný rok vyšlo split album Toxic Waste s Toxic Holocaust. Po pěti letech následovalo Slime and Punishment a kapela vydala 11. října 2019 EP The Last Rager. Jako sedmé studiové album vyšlo 1. července 2022 s názvem Electrified Brain.

Zajímavosti[editovat | editovat zdroj]

Kapela sklidila vlnu kontroverze díky jejich merch designu, na kterém je Donald Trump vystřelující si mozek z hlavy.[zdroj?]

Diskografie[editovat | editovat zdroj]

Studiová alba
EP
  • Municipal Waste (2001, Amendment Records / Busted Heads Records)
  • The Art of Partying (2007, Earache Records)
  • Scion Presents: Municipal Waste (2012, Scion Audio Visual)
  • Garbage Pack (2012, Night of the Vinyl Dead Records)
  • The Last Rager (2019, Nuclear Blast Records)
Split nahrávky
  • Municipal Waste / Crucial Unit (2002, Six Weeks Records)
  • Tango and Thrash (společně s Bad Acid Trip) (2002, Amendment Records)
  • Louder Than Hell (2005, Six Weeks Records)
  • Toxic Waste (společně s Toxic Holocaust) (2012, Tankcrimes Records)
  • Mr. Pickles Thrashtacular (společně s Exodus) (2018)
Koncertní nahrávky
  • Live at Alley Katz (2007)

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]