Mélovin

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
MÉLOVIN
Základní informace
Rodné jménoKostyantyn Mykolayovych Bocharov
Jinak zvanýMélovin
PřezdívkaMélovin
Narození11. dubna 1997 (27 let)
Oděsa
PůvodUkrajinský
ŽánryElektro pop, Dark pop, Pop rock
PovoláníZpěvák, písničkář
NástrojeVokály, klavír
Hlasový obortenor
Webwww.melovinmusic.com
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Skladba "Under the Ledder" se kterou Mélovin reprezentoval Ukrajinu na Eurovizi 2018

Kostyantyn Mykolayovych Bocharov (ukrajinsky Костянтин Миколайович Бочаров; * 11. dubna 1997 Oděsa), známější pod uměleckým jménem Mélovin (Меловін) je ukrajinský zpěvák a skladatel. Poprvé se dostal do popředí po vítězství v šesté sezóně X-Factor Ukraine. Zastupoval Ukrajinu v soutěži Eurovision Song Contest 2018 v Portugalském Lisabonu, s písní „Under the Ladder“ a skončil ve finále na sedmnáctém místě se 130 body.

Mládí[editovat | editovat zdroj]

Mélovin se narodil v Oděse rodičům Mykolovi Bocharovovi a Valentyně Bocharovové. Již v mladém věku se začal zajímat o hudbu a jako dítě se účastnil koncertů ve své škole. Později začal chodit na hudební školu, ale před ukončením studia odešel. Následně se zapsal do divadelní školy, kterou absolvoval.

Kariéra[editovat | editovat zdroj]

2015–2016: X-Factor Ukrajina[editovat | editovat zdroj]

Mélovin se zúčastnil konkurzu do soutěže X-Factor Ukraine třikrát, ale nikdy se nedostal do televizní show. Nakonec zvládl konkurz na šestou sezónu soutěže v roce 2015. Postupoval v soutěži a nakonec se stal vítězem. Po dokončení show vyrazil na turné po Ukrajině spolu s dalšími finalisty. V roce 2016 vydal svůj debutový singl „Ne odinokaya“.

2017 – dosud: Pokusy Eurovize a nové písně[editovat | editovat zdroj]

Dne 17. ledna 2017 byl Mélovin vyhlášen jako jeden z 23 soutěžících ve Vidbiru 2017, což je ukrajinský národní výběr pro soutěž Eurovision Song Contest, s písní „Wonder“. Mélovin soutěžil ve třetím semifinále dne 18. února 2017, kde obsadil druhé místo a kvalifikoval se do finále. V semifinále, získal nejvyšší počet hlasů ukrajinské veřejnosti, ale u poroty složené z Konstantina Meladze, Jamaly a Andriy Danylko skončil na čtvrtém místě. Finále Vidbiru se konalo dne 25. února 2017. Mélovin se umístil na třetím místě poté, co znovu získal nejvyšší počet televizí od ukrajinské veřejnosti, ale umístil se na druhé místě u poroty.

Následující rok Mélovin potvrdil svůj návrat do Vidbiru 16. ledna 2018 poté, co byl potvrzen jako jeden z 18 soutěžních aktů ve Vidbiru 2018 s písní „Under the Ladder“. Účastnil se druhého semifinále dne 17. února 2018, kde se kvalifikoval do finále jako jeden z prvních tří finalistů, opět skončil na prvním místě u diváků a na druhém nejvyšším místě u poroty složené z Jamaly, Danylka a Eugene Filatova. Vyhrál finále 24. února, a tudíž reprezentoval Ukrajinu v soutěži Eurovision Song Contest 2018 v Lisabonu. Umístil se na 17. místě. V hlasování získal pouze 11 bodů z porot 43 zemí a 119 bodů z televizních diváků z celého světa.

Diskografie[editovat | editovat zdroj]

Songy
Název Rok Album
„Не одинокая“ 2016 Žádné
„На взлёт“
„Wonder“ Face to Face
„Unbroken“ 2017
„Hooligan“
„Play This Life“
„Face to Face“
„Світ в полоні“
„Under the Ladder“ 2018 Octopus
„That's Your Role“
„З тобою, зі мною, і годі“
„Чудова Мить“ Žádné
„Ти“ 2019 Octopus
„Oh, No!“
„Expectations“
„Your Entertainment“
„Want You To Stay“

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Mélovin na anglické Wikipedii.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]