Kolonie (film)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Kolonie
Původní názevColonia
Země původuNěmeckoNěmecko Německo
FrancieFrancie Francie
LucemburskoLucembursko Lucembursko
Spojené královstvíSpojené království Spojené království
Jazykangličtina
Délka110 min
Žánryfilmový thriller
filmové drama
ScénářFlorian Gallenberger
RežieFlorian Gallenberger
Obsazení a filmový štáb
Hlavní roleEmma Watsonová
Daniel Brühl
Michael Nyqvist
Vicky Kriepsová
Julian Ovenden
… více na Wikidatech
ProdukceBenjamin Herrmann
HudbaFernando Velázquez
KameraKolja Brandt
StřihHansjörg Weißbrich
Výroba a distribuce
Premiéra13. září 2015
18. února 2016 (Německo)
1. července 2016 (Spojené království)
… více na Wikidatech
DistribuceGood Films
Netflix
Kolonie na ČSFDKinoboxuIMDb
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Kolonie (v originále Colonia) je historicko-romantický thriller z roku 2015, režírovaný oscarovým režisérem Florianem Gallenbergerem, v produkci Benjamina Herrmanna a natočený podle námětu Torstena Wenzela a Gallenbergera. V hlavních rolích se objevili Emma Watsonová, Daniel Brühl a Michael Nyqvist. Film se natáčel na místě bývalé kolonie Dignidad na jihu Chile, která byla vedena německým kriminálníkem Paulem Schäferem. Na filmu se také podílelo Německo, Lucembursko a Francie.

Hlavní natáčení začalo 2. října 2014 v Lucemburku; natáčení se konalo také v Německu a v Argentině. Premiéra filmu proběhla ve speciální promítací sekci na mezinárodním filmovém festivalu v Torontu roku 2015.

Děj[editovat | editovat zdroj]

V roce 1973, se mladý pár zapletl v Chile do vojenského převratu v době, kdy se v ulicích protestovalo proti generálovi Augustu Pinochetovi. Když byl Daniel unesen Pinochetovou tajnou policií DINA, Lena se snažila ho najít a zachránit ho. Následovala ho do uzavřené organizace s názvem "Kolonie Dignidad", která se prezentovala jako charitativní mise řízena laickým kazatelem Paulem Schäferem. Lena se připojila k organizaci pro záchranu svého přítele Daniela; později si zjistila více o sektě, ze které nikdo nikdy neutekl. Zanedlouho našla Daniela, který předstíral zdravotní postižení. Daniel zjistil, že organizace je také nelegální činnost centra policie DINA. Lena a Daniel se pokusili o útěk z kolonie spolu s Ursel, těhotnou zdravotní sestrou. Ursel však zabili a Lena s Danielem unikli do německého velvyslanectví. Personál z ambasády zradil, ale milenci opustili zemi spolu  s usvědčujícími fotografickými důkazy proti kolonii Dignidad.

Obsazení[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Colonia (film) na anglické Wikipedii.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]