Knihovna Filozofické fakulty Univerzity Karlovy

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Knihovna Filozofické fakulty Univerzity Karlovy
StátČeskoČesko Česko
Polohanáměstí Jana Palacha 2, Praha, 116 38, Česko
Souřadnice
Další informace
Webové stránkywww.ff.cuni.cz/knihovna/
SiglaABD001
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Knihovna Filozofické fakulty Univerzity Karlovy je síť knihoven, spadajících pod Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Slouží jako základní pracoviště fakulty pro poskytování informačních a knihovnických služeb studentům, akademikům i širší veřejnosti. Knihovnu FF UK tvoří Středisko vědeckých informací, které zajišťuje metodickou podporu knihoven a jednotlivé knihovny, které síť tvoří.

Knihovní fondy a informační zdroje[editovat | editovat zdroj]

Knihovní fondy Knihovny Filozofické fakulty Univerzity Karlovy dosahují počtu více než 1,1 milionu jednotek (stav v dubnu 2015)[1], z čehož největší podíl tvoří knihy, svázané ročníky vědeckých časopisů a vysokoškolské kvalifikační práce. Každoročně narůstá podíl nových médií a elektronických zdrojů (elektronické knihy, elektronické časopisy aj.). Veškerý fond Knihovny Filozofické fakulty UK je prohledávatelný prostřednictvím centrálního vyhledávače UKAŽ.

Středisko vědeckých informací[editovat | editovat zdroj]

Zajišťuje majetkoprávní evidenci knihovních fondů FF UK, katalogizaci všech druhů dokumentů, správu seriálů a elektronických informačních zdrojů, sběr dat o publikační činnosti FF UK a správu knihovního systému ALMA. Metodicky řídí a koordinuje oborové knihovny FF UK, které zajišťují akvizici a správu oborových knihovních fondů, výpůjční služby, vzdělávací akce a semináře pro uživatele.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. FILOZOFICKÁ FAKULTA UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE. Výroční zpráva za období od 1. ledna 2014 do 31. prosince 2014. Praha, 2015.

Literatura[editovat | editovat zdroj]

Související články[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]