Julie Kaufmannová

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Julie Kaufmannová
Narození20. května 1950 (73 let)
Iowa
Povoláníhudebnice, operní pěvkyně a vysokoškolská učitelka
OceněníBavorský řád za zásluhy
Seznam děl v databázi Národní knihovny
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Julie Kaufmannová (* 25. května 1955 Iowa) je americká operní zpěvačka (soprán) a učitelka zpěvu.

Život[editovat | editovat zdroj]

Studovala hru na klavír u Jamese Averyho a zpěv u Heralda Starka na University of Iowa v Iowa City. Stala se tam členkou Centra nové hudby (Center for New Music). Poté studovala zpěv u Carol Smith v Mezinárodním operním studiu (Internationales Opernstudio - IOS) v Curychu a u Judith Beckmann a Ariberta Reimanna na Univerzitě hudby a divadla Hamburk (Hochschule für Musik und Theater Hamburg). Diplom získala v roce 1988. Působila v Bavorské státní opeře a od roku 1992 byla docentkou na Konzervatoři Richarda Strausse v Mnichově (Richard-Strauss-Konservatorium München). V roce 1999 se stala profesorkou zpěvu na Berlínské univerzitě umění.

Spolupracovala s hudebníky jako Irwin Gage, Donald Sulzen, Axel Bauni a Wolfram Rieger, dále Daniel Barenboim, Wolfgang Sawallisch, Jeffrey Tate, Sir Neville Marriner, Sir Colin Davis, Bernard Haitink a Kurt Masur. Vystupovala s renomovanými orchestry. Zpívala v evropských metropolích a na známých hudebních festivalech.

Její sestra je zpěvačka Elise Kaufmannová.

Vyznamenání[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Julie Kaufmann na německé Wikipedii.


Literatura[editovat | editovat zdroj]

  • Kaufmann, Julie. Ve: Karl-Josef Kutsch, Leo Riemens: Großes Sängerlexikon. Directmedia Digitale Bibliothek 33, Berlin 2000, ISBN 3-89853-133-3.
  • Kaufmann, Julie. Ve: David M. Cummings (vyd.): International Who’s Who in Music and Musicians Directory, 17. vydání, Melrose Press Ltd., Cambridge 2000, ISBN 0-9488-7553-4, s. 332.